Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

12.06.2016., nedjelja

300 godina kasnije


Plaćenici

Unatoč nepovoljnoj meteo-najavi odlučujemo odraditi šumski trening uzdajući se u onu našu - Šef svemira voli Plaćenike. Prvu borbu dijelimo se tako da u prvoj bazi ostaju oni koji su već rasprostrli svoje stvari. Oni koji tamo nemaju stvari ili imaju jednu torbu odlaze na suprotnu stranu terena uspostaviti svoju bazu. Po dolasku u bazu slikamo se sa prigodnom zastavom u čast današnjeg dana. Iako smo relativno blizu, vrlo gusta vegetacija ne omogućava uočavanje protivnika dok se ne priđe relativno blizu. Kretanje puteljcima trenutno se kažnjava. Nakon prvog kontakta i gubitaka, zaustavljamo se i razmjenjujemo paljbu. Pošto niz put imamo SVD kojeg u binomu pokriva Kalaš ravno nije moguće. Stoga krećem po lijevom krilu i probijanjem kroz vegetaciju izbijam na njih na udaljenosti ispod 5 metara uz pitanje - Da pucam? Odgovor je nemoj. Nakon toga krećemo popuniti prostor, ali taj prostor je relativno otovren i netko me rješava paljbom iz gustiša. Ništa, krenimo se oživiti u bazu. Dok se vraćamo iz baze čujemo da netko sa njihove strane viče gotovo. Spock i naši napredovanjem po sredini zauzimaju im respawn, pa se oni koji se tamo nalaze ne mogu oživiti. Kad se susrećemo doznajemo kako je malo prije toga Rafo prošao kroz našu bazu, ali pošto tamo nije nikoga bilo produljio je dalje u potrazi sa ciljevima. Onda nek prva bude neriješena.

Plaćenici

Drugu borbu ostajemo na istim stranama i u istom sastavu 9:9. Ovu dok guramo liniju po sredini, neprijatelj nas probija bočno, ulaze u nebranjenu bazu i viču gotovo. Okupljamo se po sredini, odrađujemo zajedničku sliku i pošto nakon duljeg vremena imamo dvije djevojku na treningu, pružamo im čast u stilu dame biraju. Xena bira Mangu, Čiwu, Kuma, Miterovog brata, Horvata, Borosa i Stalliona. Pošto mijenjamo strane u našoj novoj bazi uzimamo i Zvonu koji je ostao tamo jer ga je stisla alergija. Anka bira Feru, Rafu, Spocka, Marina i dvojicu novih kojima još ne znamo nadimke. Dolaskom u našu novu bazu Zvonu ostavljamo da je čuva, četvorku Buraz, Horvat, Boros i Stallion šaljemo u zasjedu lijevo, dok Čiwa, Kum, Xena i Manga kreću desno kroz gustiš. Nismo odmakli ni desetak metara i već čujemo paljbu sa lijevog krila. Dečki su već pod paljbom, pa moramo požuriti. Prvo gubimo Kuma koji se u jednom momentu odvaja lijevo. Dok žurim dalje čujemo kako je riješio nekoga s lijeve strane. Vidim da me ne Čiwa i Xena ne prate, ali nemam vremena za čekati ih ili tražiti. Čujem glasove iz njihove baze i postavljam se uz put. Uskoro vidim pokret i prepoznajem Spocka. Čekam ga na pet-šest metara i odrađujem ga sa pssst. Odmah nakon njega tako gine i Marin, a Fero koji je bio nekih 15-ak metara unazad odrađen je sa par bibija na pojedinačno. To je to. Baza penetrirana. Bio je to najbrže odrađeni fajt danas.

Plaćenici

Pošto se prethodna taktika pokazala brutalno učinkovitom i četvrtu borbu odrađujemo na istom principu. No ovaj put Kum odrađuje malo širi obuhvat, pa idemo kroz nepoznati dio šume. Tu nailazimo na njihovu trojku koja nam je pokušala prodati istu foru. Dvojicu rješavamo, ali treći rješava Mangu. No to ne spriječava ostatak ekipe da upadne u njihovu bazu i proglasi pobjedu. Tu negdje počinje padati kiša, pa zadnju borbu odlučujemo odraditi prema autima. Pošto Ankina ekipa ima dva kanistera s vodom na brzake dogovaramo scenarij. Igra se na ispadanje, mi im slažemo zasjedu, a njihov cilj je iznijeti kanistere iz šume. Postavljamo se dosta široko, nešto ih rješavamo, rješavaju oni nas, idemo prema autima i dečki uspjevaju izvršit zadaću. Prebacujemo se kod Dede na presvlačenje mokrog i gledanje utakmice. Dok čekamo roštilj i peku, radimo podlogu sa Velebitskim. Dok gledamo prvo poluvrijeme tamanimo navedeno. Drugo poluvrijeme je za nastavak udaranja po pivi i naravno veselje. Potvrdila se komesareva prognoza - "Dobili smo ih 1716. godine, dobit ćemo ih i ove 2016!"

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.