Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

24.01.2016., nedjelja

Uz vatru


Plaćenici

Zbog predloženog roštilja pomičemo okupljanje dva sata ranije od uobičajenog. U vrijeme okupljanja temperatura je bila -7 stupnjeva. No kako se sunce dizalo, rasla je i temperatura. Naravno čim se krenulo proradilo je i unutrašnje sagorjevanje, pa su skidani slojevi odjeće. Dijelimo se 11 prema 11 i prve četiri borbe odrađujemo u sastavu koji se vidi na slici. Rezultat je to odabira dvojice koji igraju prvi put, pa pošto ne znaju nikoga njihov odabir je potpuno slučajan. Igramo između dva najudaljenija objekta, koji su nam baze i gdje se oživljavamo dva puta. Cilj igre je skinuti protivniku zastavu sa baze. Sve četiri borbe pobjedu odnosi naša strana, pa stvar nije zanimljiva protivnicima. Na njihov prijedlog biramo se ponovo, a ovaj put ekipe biraju Fabo i Tvrdi. Nakon toga igra se znatno produljila i redovito bi zapeli na srednjem objektu na način da je jedna ekipa držala jednu, a druga drugu stranu kuće. Dok se tu lomilo, trkači koji su zahvaljujući odabiru Tvrdoga svi završili u kontra ekipi, prolazili su nam širokim obuhvatima i skidali zastave. Istu foru su nam prodali sva četiri puta. Jednostavno nismo mogli gurati naprijed i pokrivati tako široko područje. Moglo bi se reći da je rezultat bio izjednačen, ali za neke je bio 8:0. Rezultat je bitan jer nam govori koja strana je bolje odrađivala, ali još bitniji je sam proces učenja tijekom treninga. Uz razmjenu mišljenja o tome što je bilo presudno u kojoj borbi, pristupilo se bacanju mesa na vatru i nastavak razmjene mišljenja uz dvije gajbe Velebitskog. Najbolje je to činiti offline, no zbog udaljenosti za edukaciju, razmjenu informacija i dogovore preko tjedna koristimo forum -> http://placenici.proboards.com/

Plaćenici

17.01.2016., nedjelja

Prva šuma ove godine


Plaćenici

Unatoč najavama zahlađenja danas nas je dočekao sunčan i gotovo proljetni dan. Koji je 15 pristaša no-loadout pokreta odlučilo provesti na čistom zraku u prirodi. Sunce ko da nas je usporilo, pa smo tijekom četiri sata odradili svega pet borbi. Konačni rezultat je bio 4:1 za iskusniju stranu, no to u konačnici nije ni bitno. Bitno je proventilirati moždane uvojke, dobro se istrčati uz i niz brijeg, te naučiti nešto na temu timskog rada i grupnog nastupa po terenu. Naravno strana koja bolje odrađuje na taj način, imat će bolji učinak. I to vam je sva mudrost ovog sporta.

10.01.2016., nedjelja

Otvaranje sezone

Plaćenici

Današnjim urbanim treningom otvaramo sezonu 2016. godine. Okuplja nas se sedam, ali zato je bilo još slađe, još brže i još žešće. Prve dvije borbe igramo bez Tase koji slaže repliku, a konačni rezultat prva dva ogleda je 1:1. Treću borbu se Taso priključuje Xeni, Tvrdom i Žmirku, pa nas dobivaju 2:1. No nema predaje i sljedeću izjednačavamo iako imamo cijev manje. Međutim zbog neadekvatne opreme, nakon toga od daljnje borbe odustaje Kiki389. Imamo razumijevanja pošto je slijevanje vode sa gornjih etaža brutalno, pa osim zalivanja igrača isto stvara prave bazene vode na tlu. Bez prave vodonepropusne čizme igra je skoro nemoguća. Stoga na rezultatu 2:2 moramo prebaciti jednog borca nama i prepuštaju nam Tvrdog. Naime zbog privatnih računa s Mangom, Xena i Žmirko žele ostati zajedno, pa se odabir sveo između Tase i Tvrdog. Tako sljedeće četiri borbe nastavljamo u sastavu Skic, Tvrdi i Manga protiv Tase, Xene i Žmirka. Bilo je žestoko, taktiziralo se i grizlo, ali u te četiri borbe dobijamo samo jednu i to zahvaljujući Tvrdom. Konačni rezultat je 6:3 za one koji su danas bolje igrali. No nema predaje... i uzvrat će uslijediti već sljedeću nedjelju.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.