Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

29.03.2015., nedjelja

Finale SEAL obuke


Placenici

U skladu sa pripremama za skorašnji "Axeman 007" danas je odrađena padobranska izobrazba Plaćeničke princeze-ratnice poznate pod kodnim imenom Xena. Time je njena višegodišnja obuka finalizirana sa zračno-desantnom kao vrhuncem svake specijalističke obuke. Prva nadogradnja temeljne pješačke obuke provodi se u brdsko-planinskim područjima, a taj dio je Xena odradila još ljeta 2013. kroz alpinističku i obuku iz jahanja. Druga specijalistička izobrazba provedena je ljeta 2014., a obuhvatila je mornaričko-desantnu komponentu uz neizostavnu obuku preživljavanja u taborskim uvjetima. Ovladavanje kopnom, morem i zrakom, zahtjev je koji se postavlja samo pred elitne vojne jedinice za specijalna djelovanja poput razvikanih SEAL-ovaca (SEa-Air-Land). Razlozi toga su u prvom redu ekonomske prirode.

Placenici

Jednostavno nema smisla bacati velike novce tj. provoditi skupe obuke na onima koji će sutra biti servirani kao "topovsko meso". S druge strane, pojedincima u koje je uložena takva specijalna obuka, raste vjerojatnost preživljavanja na bojišnici. Zbog toga je specijalistička vojna obuka selektivna i nju dobivaju samo najbolji. No vratimo se mi realizaciji navedenog. Xena je svoj prvi padobranski skok izvela iz zrakoplova Cessna 182 sa visine od 2200 metara. Sam let je trajao oko pola sata zbog čekanja odobrenja nadležne kontrole leta za prelazak iz nekontroliranog G sloja u onaj kontrolirani. Pri skoku sa te visine ostvaruje se do 35 sekundi slobodnog pada prije otvaranja padobrana. Ostatak pada se provodi upravljajući padobranom do mjesta doskoka.

Placenici

Poseban kuorizitet je to što je svojim skokom Xena otvorila sezonu skakanja u padobranskom klubu "Slobodan pad", te tako "krstila" njihov novoobojani avion registracije 9A-DTD. Koji je tijekom zime dobio jedinstveni ukras trupa u obliku pitona koji guta avion. Navedeno ne može biti puka slučajnost, jer je svojedobno i Manga na rukavu svoje pilotske jakne nosio pitona. Nakon uspješno provedene padobranske obuke slijedi zasluženo osvježenje u lokalnoj piceriji, te povratak u grad. U povratku svraćamo do jednog našeg Plaćenika, gdje igrom slučaja imamo priliku za još jednu Xeninu obuku. Ovaj put radilo se o medicinskoj obuci skidanja konaca. I to ne bilo kakvih, već onih sa unutrašnjim šavom.

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.