Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

18.05.2014., nedjelja

Apokalipsa?


Dok se naša Plaćenička braća iz podružnice 32 (Županja i Cerna) na istoku bore sa poplavom, tri središnje podružnice koje inače gravitiraju jedna drugoj odradile su jučer i danas potpuno samostalne treninge. Podružnica 10 odrađuje trening na gradskoj bojnišnici, dok podružnice 44 i 49 odrađuju trening u lokalnim šumama. Znamo kako je podružnica 44 na teren izvela 9 boraca, no nemamo izvještaja ni sliku sa treninga podružnice 49. Ostala Plaćenička djelovanja nisu zabilježena, ali nisu ni isključena. Naime ćelijsko-podružnički ustroj Plaćenika daje potpunu slobodu djelovanja i izvještavanja na volju lokalnih ogranaka. Tako podružnica 44 javlja odrađenih sedam borbi tijekom tri sata na principu stariji brane bazu, a mlađi napadaju. Konačni rezultat je 4:3 za mladiće. Jer mobilnost je ono što ostvaruje prevagu na terenu.

Placenici
foto Brada

Na CQC-betonskoj bojišnici okuplja se devet "gradskih" štakora i tijekom cca tri sata odrađuje 6 borbi u sastavu 4 prema 5. Konačni rezultat bio je 3:3. Prve tri borbe glatko odnosi ekipa sa istoka grada, dok sljedeće tri borbe pobjeđuju zapadnjaci. Iako smo se čitavo vrijeme trudili držati liniju i surađivati u istoj, nijanse su odlučivale. Prve dvije borbe posebno se istakla Xena, 12-godišnji curetak koja je u prvoj borbi riješila trojicu neprijatelja, a u drugoj svu četvoricu. Ako znate da su joj neprijatelji bili odrasli muškarci u tridesetim godinama, takav rezultat ima posebnu težinu. No taj rezultat samo dokazuje ono na što već godinama ukazujemo na široj airsoft sceni. Svatko tko može podići cijev, može biti hvale vrijedan borac. Sve je samo stvar treninga i uvježbavanja, a airsoft je odličan medij za navedeno.

Placenici
foto Danny

Nakon par sati igre imamo jedan otkaz i dvojica nam moraju odgibati, pa zadnje dvije borbe odrađujemo u izmješanom sastavu 3 na 3. I ovaj put završavamo izjednačeno 1:1. Izjednačen rezultat tijekom cijelog dana možda je nekakva poruka, a možda je samo odraz činjenice kako smo u međusobnim ogledima zaista usvojili specifična znanja. Stalnim mješanjem ekipa znanje se transferira unutar cijelog borbenog kolektiva i svak može igrati doslovce sa svima. Dok onih koji su brijali na nekakav "elitizam" unutar ekipe i iživljavali se nad ostatkom Plaćenika, danas više nigdje nema. Mnogo je takvih i sličnih pouka izvuklo ljudstvo ovog anarho-kolektiva, ponajviše jer su dvije glave uvijek pametnije od jedne. Ono što je u drugim as-ekipama viša misaona imenica, u Plaćenicima je oduvijek bila praksa. Olujanje mozgovlja, koje svakome u ekipi daje pravo sudjelovanja u diskusiji i donošenju odluka najboljih za kolektiv...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.