Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

24.01.2013., četvrtak

Noć na bijelom


Placenici

Iako je proteklih nekoliko tjedana snijeg prekrio svo šumsko žutilo i preostalo zelenilo, to nije spriječilo četvorku Plaćenika odradit kroztjedni fajt u vrlo nepovoljnoj klimi za airsoft. Znajući kako se replike ponašaju pri hladnim temperaturama, očekivanja od istog nisu bila velika. Prvu borbu kreće se dva na dva, uz očekivani sudar negdje po sredini terena. Manje iskusni tim se pritom povlači, uzdajući se u učinkovitost zasjednog djelovanja, no to im nije previše pomoglo jer ih iskusniji tim zaobilazi sa dvije strane, te ih kratkom paljbom isključuje iz igre. Stoga je zaključak prve borbe bio; iskusniji tim je "preiskusan", pa se za sljedeći sraz dijelimo tri prema jedan, u nadi uravnoteživanja snaga. Tako drugu borbu trojac traži jednog, ali zbog loše koordinacije unutar tima, na kraju je zasjeda jednog pomela trojicu s boka. Unatoč tome, sljedeću borbu ponavljamo isti scenarij, očekujući poboljšanje trojke temeljem iskustva iz prethodne borbe. U treću borbu trojac ulazi očekujući istu zasjedu iz prethodne borbe. Zato binom šalju frontalno, dok im treći kreće u obuhvat. Potrebno je reći kako je pred tu borbu došlo i do izmjene replika, jer su dvije od njih bile vrlo precizne. Tako iako su obje "dobre" replike završile u rukama neiskusnije ekipe, pokazalo se da ni to ne znači puno - jer boj ne dobija "jača" replika, već iskusniji igrač. Nakon dobro odrađenog noćnog treninga u šumi prekrivenom snijegom pri vrlo niskim temperaturama, četvorka se s tajne lokacije uputila kući pješke.

Placenici
Foto & tekst: General D.

20.01.2013., nedjelja

Brzi i žestoki


Placenici

Nakon prošlog snježnog vikenda i pauze, bar za većinu Plaćenika, danas je odrađen trening na urbanoj bojišnici. Tijekom tri sata 14-orica nas odrađuje čak šest brzih borbi na ispadanje. Interesantno, iako je rezultat na kraju bio neriješen, svaki put je pobijedila strana koja je kretala sa zapadne strane objekta. Mijenjale su se taktike i pravci napredovanja, ali u principu strana koja bi zauzela središnji dio objekta i tako ovladala komunikacijom između manjeg i većeg prostora pobijedila bi. Bio je to brz, dinamičan, oštar, te ukratko odličan trening... na kojem smo konačno vidjeli i neka već zaboravljena lica. Zbog obveza većine, postfajtovsko druženje je opet odgođeno, ali... bit će bolje po tom pitanju čim se temperature malo podignu iznad nule.

Placenici

06.01.2013., nedjelja

U Novu s novom šumom


U skladu sa Novom 2013. nastavljen je i dosadašnji Plaćenički kontinuitet, pa je prvu nedjelju u njoj odrađen trening u jednoj novoj šumi. Na teren nam izlazi 19 boraca. Prvu borbu devetorka odlazi u šumu složit zasjedu preostaloj desetini koja kreće u čišćenje terena. Uočavamo ih prvi i borba se razvija. Padaju prve žrtve s jedne i druge strane, ali potiskujemo ih polako. Zbog veličine terena igralo se sa dva oživljavanja tj. tri života. Opet se potvrđuju stare pouke, pa ekipa koja se bolje paljbeno pokriva i koordiniranije nastupa ostvaruje prednost na terenu. I naravno obuhvat je majka svih bitaka. Tako je sa naše strane prevagu odnijela trojka koja ih je na kraju pomela sa našeg lijevog boka. Pošto se prva borba odužila, a bilježe se i prvi otkazi baterija na replikama... radimo malo dulju pauzu dok se otišlo do auta po dvije "pričuvne" replike. Stoga se nas troje u drugu borbu uključuje u hodu, pristupajući svako svojoj strani iz pozadine.

Placenici

I ovaj put "naši" bolje razvijaju liniju i lagano guraju i pritišću kontra stranu. Gine se, oživljava i opet napreduje. S "naše" strane bilježimo i takozvani "klik" kod nekih boraca. Nakon polugodišnjeg djelovanja van Plaćenika, te skoro jednogodišnjeg angažmana unutar našeg airsoft pokreta, nekima su konačno sjele neke stvari... pa je zaključak istih bio - Ovo je najbolji fajt ikad! Naravno do tog "klika" ne može doći preko noći. Potrebit je prvo određeni kontinuitet treninga, te naravno volja i želja za učenjem iz vlastitih pogrešaka. Znate ono kad se lupite po čelu i sami sebi postavite pitanje - Jbt kako sam glupo poginuo! Odgovor na to pitanje je u principu vrlo jednostavan. Poginuo si prika zbog toga i toga, ali onda to treba ispravit i primjenit. Naravno kod nas nema nikakve prisile nikoga prema nikome, pa do tog "klika" morate doći samostalno. Ali kad jednom klikne, to je to.
Zaključak današnjeg treninga je; teren je jedan od najboljih na kojem smo do sada igrali. Međutim pošto se razilazimo u sumrak izostala je detaljnija analiza istog uz piće. Ali za to, kao i za dogovor gdje smo sljedeću nedjelju, će nam poslužiti i forum. Vidimo se tamo...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.