Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

U Novu s novom šumom


U skladu sa Novom 2013. nastavljen je i dosadašnji Plaćenički kontinuitet, pa je prvu nedjelju u njoj odrađen trening u jednoj novoj šumi. Na teren nam izlazi 19 boraca. Prvu borbu devetorka odlazi u šumu složit zasjedu preostaloj desetini koja kreće u čišćenje terena. Uočavamo ih prvi i borba se razvija. Padaju prve žrtve s jedne i druge strane, ali potiskujemo ih polako. Zbog veličine terena igralo se sa dva oživljavanja tj. tri života. Opet se potvrđuju stare pouke, pa ekipa koja se bolje paljbeno pokriva i koordiniranije nastupa ostvaruje prednost na terenu. I naravno obuhvat je majka svih bitaka. Tako je sa naše strane prevagu odnijela trojka koja ih je na kraju pomela sa našeg lijevog boka. Pošto se prva borba odužila, a bilježe se i prvi otkazi baterija na replikama... radimo malo dulju pauzu dok se otišlo do auta po dvije "pričuvne" replike. Stoga se nas troje u drugu borbu uključuje u hodu, pristupajući svako svojoj strani iz pozadine.

Placenici

I ovaj put "naši" bolje razvijaju liniju i lagano guraju i pritišću kontra stranu. Gine se, oživljava i opet napreduje. S "naše" strane bilježimo i takozvani "klik" kod nekih boraca. Nakon polugodišnjeg djelovanja van Plaćenika, te skoro jednogodišnjeg angažmana unutar našeg airsoft pokreta, nekima su konačno sjele neke stvari... pa je zaključak istih bio - Ovo je najbolji fajt ikad! Naravno do tog "klika" ne može doći preko noći. Potrebit je prvo određeni kontinuitet treninga, te naravno volja i želja za učenjem iz vlastitih pogrešaka. Znate ono kad se lupite po čelu i sami sebi postavite pitanje - Jbt kako sam glupo poginuo! Odgovor na to pitanje je u principu vrlo jednostavan. Poginuo si prika zbog toga i toga, ali onda to treba ispravit i primjenit. Naravno kod nas nema nikakve prisile nikoga prema nikome, pa do tog "klika" morate doći samostalno. Ali kad jednom klikne, to je to.
Zaključak današnjeg treninga je; teren je jedan od najboljih na kojem smo do sada igrali. Međutim pošto se razilazimo u sumrak izostala je detaljnija analiza istog uz piće. Ali za to, kao i za dogovor gdje smo sljedeću nedjelju, će nam poslužiti i forum. Vidimo se tamo...


Post je objavljen 06.01.2013. u 19:09 sati.