Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

30.05.2011., ponedjeljak

Stari vs. novi Plaćenici


Plaćenici

Dvadeset sedam Plaćenika jučer nam izlazi na standardni nedjeljni šumski fajt. Dijelimo se na dvije ekipe onako kako smo stajali u krugu i igrom slučajnosti dijelimo se na starije i mlađe uz nekoliko izuzetaka. S jedne strane ostaju Alfe, Charlie, Kilo i Zului, a s druge strane nalaze se pripadnici Delta, Foxtrot, Papa i Viktor ćelije plus nekoliko novih i "neraspoređenih" Plaćenika. Sraz je to trkača i sidrenih igrača, mladosti i iskustva, sirove snage i mudre taktike. Pred igru dogovaramo dva desetminutna respavna po igraču, pa se prvi fajt odužio na nekih sat i kusur vremena. Ukratko "starci" su držali liniju, pokrivali gubitke unutar iste dok su "mladići" trčali po cijelom terenu i pritiskali sa svih strana, no bez mogućnosti stvaranja kritične mase za probijanje iste na nijednom dijelu. Nakon što su se mladići "izujali", starci im bez ispaljenog metka osvajaju bazu. Drugi fajt mijenjamo strane, uz obrazloženje "kako su starci imali bolji položaj", ali ništa se ne mijenja. Mladići i dalje nadiru sa svih strana u manjim grupicama od dva-tri i opet ne uspijevaju ostvariti združeni pritisak za probijanje linije. Na kraju im ne branjenu bazu opet osvajaju dva veterana.

Plaćenici

Stoga im pred treći fajt upućujemo prijateljsku kritiku. Osim toga dva "starca" nam odlaze naložiti vatru za roštilj, a jedan sjeda u respavn zbog otkaza baterije i sada borba 14 na 10 može početi. "Mladići" ovaj put kreću združeno po vrhu brijega, ali opet nedovoljno koordinirano, pa četiri dobro koordinirana "starca" zaustavljaju cijelu njihovu grupu. Kao rezultat toga u jednom trenutku čak osmorica "mladića" stoje u respavnu, dok se dva preživjela "starca" šeću čukom. To je bio rezultat sraza dobro koordinirane obrane i ne toliko dobro uvezanog napada. No pritisnuti sa zakonom brojeva, gubici među "starcima" rastu i konačno "mladići" u respavn šalju i posljednjeg preživjelog "starca". To je bilo to. Nedjeljna tjelovježba na čistom zraku je odrađena, pouke izvučene, taktička obuka provedena i sve to u opuštenom tonu. Bez nekakvih kvazi postrojavanja, bez pumpanja sklekova i ičijeg izdr*avanja po bilo kome, normalni ljudi jako brzo skuže "u kojem grmu leži zec".

Plaćenici

Slijedila je raščlamba bojnog djelovanja uz roštilj i fermetirane pripravke, te iznad svega nastavak dobre za*ebancije sa terena. Neki su morali ići ranije, neki su ošli kasnije, ali okvirni dogovor za sljedeći vikend je dogovoren. Pozivnice su odaslane prijateljskim ekipama još u petak, pa se združena akcija kodnog imena "El Machete" meksičkih Los Federalosa, američke DEA-e uz potporu Marinaca kontra kartela Gallo assesino i MS-13, može odraditi već sljedeću nedjelju. No da sad to ne ispadne neka naša "eksluziva", prijaviti se i doći mogu sve "normalne" ekipe i pojedinci. Naravno pod uvjetom da se osjećaju dorasli tom izazovu. Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede... ili bolje rečeno cuya madre lana negro tejee...

Plaćenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.