Pjesma o jednoj mladosti

14.07.2006., petak

Garibaldi stage

Garibaldi stage je naziv tzv. off programa festivala "Zlatni lav". Riječ je o uličnom kazalištu i performansama. Na pet mjesta u gradu tijekom noći održava se program. Sudjeluju plesači, klauni, svirači, artisti. Znatiželjnici prolaze, zastajkuju, djeca proletavaju između izvođača (lokalni sport u ovom gradu, već sam vam pričala o tome). Lani su izvođačice butho plesa, plesa improvizacije i prijenosa energije, izvodile svoje točke ulicama grada. Zbunjeni prolaznici blejali su u ofarbana lica i čudne kostime plesačica, zabijali se u njih, slikali ih. Reakcije je u svakom slučaju bilo. Nekim izvođačima, sudeći po izjavama na jednom od Okruglih stolova, paše takav dodir s publikom, neki baš i nisu oduševljeni reakcijama. Jedne večeri neki je klinac uporno nogom uništavao balone od sapunice izvođača. Mladić ozbiljnog lica smireno je izdržao sve provokacije te je klinjo na kraju odustao. Mater je mirno lizala sladoled i gledala ponos roda svoga. Plesačice cabaret showa bile su prvu noć gostovanja jedva vidljive od hrpe musave dječurlije koja ih je okupirala. Pa ti pleši, penji se na stolce, maši rukama i nogama i pazi da ne opališ neko dijete...

Baloni od sapunice Trbušni ples Butho dance Planetary gongs
Blue dream Klauni Cabaret show Afrički ples

I sudionici off programa nagrađuju se na kraju festivala. Bira se najcjelovitiji nastup, štogod to značilo. Netko misli da je to najduži, najsadržajniji program. Drugi gledaju na brojnost i reakciju publike. Treći gledaju i sadržaj i pristup publici.

U konkurenciji za najbolju komornu predstavu za sada vodi balet. Pubilka na kraju predstave na svojim ulaznicama upisuje ocjenu kojom ocjenjuje odgledano djelo. Večeras je na programu predstava Dječjeg kazališta u Osijeku, "Ivica i Marica". Sutra preostaje "Drame princes", Prešernovog gledališča iz Kranja. Brojimo sitno.
- 10:39 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu