Pjesma o jednoj mladosti

21.05.2010., petak

Petak - dan za ...


- 21:05 - Komentari (10) - Isprintaj - #

13.05.2010., četvrtak

Izleti

Super mi je na poslu. Uhodala sam se, zapamtila popriličan broj imena i spojila ih s licima koja me okružuju. Kako sam uvijek bila od onih koji pitaju ako nešto ne znaju ili im nije jasno, potrudila sam se saznati što više o pravilima struke i pravilima ponašanja na poslu. Svejedno, dogodilo se par sitnica koje su me okrznule. Srećom da sam s godinama naučila odmah se ispričati zbog pogreške, pa sam na kraju prošla neozlijeđena. pjeva

Potočnice broje dane do kraja školske godine. Sad su uslijedili raznorazni izleti. Prvo je Gimnazijalka s razredom otišla na jedan dan u Pulu, još u onim vremenima kad je vladalo nekoliko suhih dana. Onda je ista ta u ulozi mažoretkinje otputovala u Klinča Sela na državno prvenstvo. Vratila se nakon tri dana puna utisaka, zadovoljna smještajem i hranom, zadovoljna svojim nastupom a na koncu i osvojenim pretposljednjim mjestom na prvenstvu. Napredovale su curke. Neka na svakom prvenstvu budu tako za jedno mjesto bolje od prethodne godine i eto ih uskoro u vrhu.

Taman se dijete vratilo (i mater ubacila u veš-mašinu odjeću i polako peglavava što dugorukavnu što kratkorukavnu odjeću), a već se sprema na drugi izlet. Ode večeras Gimnazijalka na četiri dana u Rim i Napulj. Za 1,500 kuna. Plus 35 ojra za izlet, plus daj sto ojra neka dijete ima za sladoled ili sokić. Znam da neće potrošiti sve te novce ali nek se nađe. Pa će poslije vratiti.

Starija se vraća u nedjelju s puta, Mlađa je trebala u ponedjeljak ići sa svojim razredom na Plitvička jezera. Ne sjećam se više koliko smo za Stariju plaćali izlet prije četiri godine, ali se ovaj sad s 280 kuna popeo na 320, jer ih se javilo manje nego je planirano. Eh, kako je poskupio izlet – tako su još neki roditelji odustali. Pa se niti ne ide na izlet. Krivo je Mlađoj, i nama je krivo ali nema pomoći.

Izleti ili ne izleti, valja odraditi školsku godinu do kraja. Ne sumnjam u odličan uspjeh obje. U gimnaziji nastava vjerojatno završava i prije 18. lipnja jer su s brojem sati iz pojedinih predmeta vrlo blizu konačnici. Nešto se šuška da će u pojedinim osnovnim školama u Hrvatskoj nastava završiti 11. lipnja ali mi se to baš i ne čini blizu istini. Kada završi nastava, djeca će zasluženo odmarati a potočnički roditelji nastaviti s poslom do polovine srpnja. Eh, a kada se svi čoporativno nađemo na godišnjem... možda počnem odlaziti svaki dan na plažu. Da mi narastu pjegice i da sa Sirela-looka br. 6 osvojim bar nijansu Sirela-look br. 4. Joj, jedva čekam ljeto!

- 18:17 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu