ponedjeljak, 17.02.2014.

bip.....bip....bip

bip.....bip.....bip....bip....bip.......(ovo su sve sočne,kreativne psovke,u svom sjaju jezika nam našeg)

Naradio se naš Veliki vođa ovaj vikend (kako je i najavljeno u mega priopćenju). Prvo je otputovao na skijanje, pa po brdu gor-pa po brdu- dol, onda se vratio, pa kao Zeus s visoka obišao poplavljena područja ( da se ne zarazi ili prehladi ili popije fekalnu vodu jer je svjestan kakvo nam je zdravstvo, ili da mu netko ne uvali vreću s pijeskom, ili ne daj bože tako umornom od onog gor-dol, utrpa lopatu).
Onda je sazvao master nemuštu konferenciju za tisak (slab taj planinski zrak) o Vrapču ( tamo dovezli skromne autiće) pa nam, ko da smo i mi svi hospitalizirani u toj ustanovi, održao govor kako on nije znao, kako treba ispoštovat ugovore, kako se za pojedinačni iznos svakog nabavljenog autića može kupiti stan (???).......Bip....bip... šta je on Pero ložač, pa ništa ne zna (dobro da nije za to optužio one bivše u remetincu), a ne onaj odgovorni koji mora sve znati ( s obzirom da ne zna ni gdje mu je glavni ventil za vodu u stanu, mogu odgovorno reći, citirajući penzića iz tramvaja - ma niš on ne zna).
Odmah se u njegovu obranu javio njegov pobočnik, vrli nam ministar koji je naše povijesne knjige slao komšijama na istorijsko revidiranje i koji je najavom kupovine novih udžbenika svim školarcima (osim zagrebačkim jer oni imaju Bandmena koji ne samo da jede snijeg nego i račune za knjige) olakšao svim roditeljima- novčanike za par tisuća kuna- Ne znam di je bijo ovaj vikend, ali i on se ima pravo odmoriti- Od čega, leta iznad kukavičjeg gnijezda.
Taj isti ministar, par dana prije, imao je hamletovsku dilemu "dal kočiju ili audi wf597turbo,folk.bip...bip..šta je on plava krv, Kraljević Marko ( koji je ipak pola Šarcu davo) jer opcija tramvaj, vlak, bus, u njegovom slučaju je demagoški neprihvatljiva (pače desno orijentirana)
Pobočnica mu socijalna, izjavi na direktno pitanje o par tisuća sitnih autića,kako se štedi na svim razinama....bip joj pametnu, zna ona na kojoj se razini štedi, ovoj našoj rovovskoj,žabljoj, na nejači, na djeci, na onima najugroženijima.
I na kraju, kao šlag na kolače ( umjesto kruha) ministar nema obrta, nema malog poduzetništva zapjeva : U garažu, jel u garažu.
bip...bip...( ovoliko nisam psovala od .....nikad)


S druge strane ogledala, pak, niti jedan naš tevej, nije objavio snimku hapšenja dvije prosvijednice u četvrtak (nebitno koji je povod prosvjeda) u Zagrebu.Bilo ih je oko 400, i muškaraca i žena. Prva je još i vikala i sve stvari iz torbe istresla na haubu policijskog automobila i to sve teroristička sredstva kupljena u DM-u- prljave maramice, tampone, žvake,i onda su je još i pretresli (ispipali bez da su je prvo uhapsili) Tek kad su iz gomile počeli vikati (muški) da je nezakonito pretresaju strpaše je u maricu. Tad njih trojica policajaca (sve snimljeno i sve se čuje-blagoslovljeni snimatelji)- moramo još nekog i razgledaše i privedoše jednu stariju ženu koja je stajala ( ko svako od nas kad stoji na semaforu) i ni A ni be nije izustila.Sadržaj njene terorističke torbice ostaje nepoznanica jer je odmah u marici završila.Napominjem još jednom da je skup bio obospolni i da su većinom muškarci dobacivali, ali eto strah od tampona i upotrijebljenih maramica je presudio.

Krešimirova kletva nam je zapisana u genetskom kodu, pa se svakih sedam stoljeća mi aktiviramo u obranu ne samo svog, nego i susjedovog dostojanstva. Ipak za kraj šaptom:" U boj, u boj, za broj svoj"

- 19:29 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi