srijeda, 27.01.2021.

volim svoje godine

Evo još par mjeseci i bit ću " okrugla". Bit će mi tek i samo šesdeset! I ..inventura?!
Volim svoje gene, volim svaki proživljeni dan, a još više svaki budući dan. Volim tu svoju žilavost, brzu regeneraciju na sve novo, potrebno, čak i onda, kad to ne želim, a znam da moram. Pomirene su, konačno, mlada ovnuša, koja je djelovala ne razmišljajući, instinktom, pa prečesto završavala ko Don Qijot, " razbijene" tintare", jer vjetrenjače, kao i vjetar su neuhvatljivi i ova "stara" ovnuša, koja je malčice mudrija pa ,sad, bira bitke, koja je utege prošlost odbacila ( a tako je čvrsto njima bila okivana), pronašla oproštaj u srcu i niranu u duši za sve duše, proklete, zločeste s kojima se susrela, nasjela, drugovala na svom životnom proputovanju ( često stramputice, trnjave, stjenovite, a samo moje!)
Vremena su kakva jesu, prepuna zabrana, premalo čovječna, ljudska, pa ipak ,dobra, da spoznam SEBE. I da, ko luk sam u slojevima, godovima, nekom smrdim, štipam za oči, a drugima delicija, slatka , " jestiva" jer priznajte, niti jedno jelo nije dobro bez luka, a tako i život!
I da mogu, ispočetka, opet bi isto jer, konačno volim sebe i sve ove moje, radošću, tugom, ljubavlju, "ludilom", užasima i snovima, istkane i tkane godine!

Topli pozzz iz snijegom i ledom okovane pečalbe. Ijujuju , ja sam ...u nikad boljoj životnoj formi! Drž te mi se i nek vam je svaki udah, sladak ko život sam!

- 13:18 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.01.2021.

mojaaaa ćera!


Kad "učenik" nadmaši " učiteljicu", kad ćera, materine gene, poveć na entuuu, šta reć, nego da sam ponosna do kraja svemira i nazad! Moje dijete, kreativka, samozatajna osoba, koja u HR ne može dobit posao kao magistar ljudskih resursa, koja već duugoo živi, unutrašnjim , slikovitim životom, dobila je nagradu za najbolju blogericu u Americi!?!? Objavila je i knjigu fantazije.. u Americi, koja se btw izvrsno prodaje. Prije toga zatražila je pomoć ? nekih likuša, kakti znalaca, s Bloga i .. odjebale su je. I sve što je postigla, postigla je sama, tihim, marljivim radom ( toplo zazvaljujem Tetić na recenziji i sjenčici, na svem, jer pomogle su, jako i sa srcem). Pitam se samo što je za HR dobro? Kvaliteta, na kraju pobijedi, ne poznaje granice! E jebate, srce mi ko moja Slavonija, zelena, zlatna i raaaavnaa. Ijujuju!









- 18:27 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

utorak, 19.01.2021.

???????



Skinuli smo psima brnjice,
iz humanosti!

Stavili smo ljudima brnjice,
na lice, misli, riječi i djela,
iz humanosti!

Humanost, kao i sve, ima lice i naličje!
Budimo humani, licem!?!?!

PS " .....će kršitelje mjera zatvarati u mingranske kampove" ??????????????

P.S.S. Admin pitanje za anketu - ŽELITE li se cijepiti protiv Covida -19?

- 16:11 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.01.2021.

Heeeej,



prijatelji moji,bivši, kako spavate, obzirom na povijest našu zajedničku, gdje ja Vama lovu,dušu, poklonih, a Vi meni nož u leđa?
Ja usnem s plavičastim cjelivom anđela i probudim se s bijelim perom njegovim, na grudima!
Hej,
krvi moja, ti jedini stvoritelju moj, zbog kog se, tooolikoo godina ćutjeh, ništavnom, nebitnom, nepotrebnom, zrncem praha, ljubav ti šaljem, život si mi dao, za ostalo izborih se sama, osim za blagoslov tvoj! ( Imaš toliko godina i ne očekujem da ikad, pa i na samrtnoj postelji reći ćeš: Volim te, ponosim se s tobom, ta ja samo " jadno žensko sam!".E više sam ja od tog. Monolit sam, konačno shvatih)
Moja ljubav je kao kap vode, neprocjenjiva i nađe protonsku pukotinu do srca svih, crnih, tužnih, smrznutih!
Ljubav je moja religija, moj kisik, moj usud, moja politička " stranka". jer nitko ne može biti toliko zločest, odvratan prema nama, koliko MI možemo biti dobri, ljekoviti za duše, te, izmučene!





Ps. Pozzzzz, iz snijegom, ledom zametene i okovane tuđine! Drž te mi se!

- 12:46 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 09.01.2021.

Nek, nam svima ova ružičasta , svjetleća vila, ostvari sve snove. Ja želim, konačno, vidjetit svu svoju djecu, putovati, ići na rock koncerte, u kino, na more, sjesti u restoran, da mene konačno neko usluži, živjeti i disati bez maske, i nek kooonaačno Majčica Zemlja, prestane ljutit se, na nas ( oprosti, ne znaju oni svi, "veliki meštri sviju hulja" što čine). Uživajte, ja radim!





PS. Ne znam, ja vilu ispravit, a osim toga, vile lete i gor i dol, i naopako i svakako. Drž te mi se, ovdje je snježina i ladno za popizdit. Sve mi je ovdi OK, osim klime! Fuuu kaće ljeeeetooo!

- 14:52 -

Komentari (85) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.01.2021.

Eto, mi vozači smo dočekali, ono "najdivnije" zimske gadosti! Pada snježina, nemaš se di parkirati, voziš ko šišmiš, slijep jer mećava snježna kovitlaaaa. A onda si mislim, viš, ne mogu na skijanje, al zato kližem, prosklizavam, ma ..plešem s autom. Fuuu, bilo grdo danas, al ev falim Boga i mog Anđela čuvara, doooklizaala sam se " doma" Uživajte!



Moj krovni prozor, brrr grdo je!

- 16:45 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 05.01.2021.

Pozzz, svima od mene

Trenutno sam ko šipak, prepuna emocija, ta žena sam, samo u slobodno vrijeme, inače ko muško, i to proturiječnih, sretna ko cvrčak jer dobit ću najljepšu " titulu" baba i najnesretnija jer svoju čeljad nisam zagrlila i izljubakala ( ma briga me, ak bi prekretali očima) godinu i pol. I tako ja, desetljećima, živim na rubu, al rub ima konačnicu, ambis i čvrsto tlo s druge strane. Ja još, uvik, koračam, ponosno i zdravo, čvrsto! Uživajte! Bude SVE, super!



PS. Staračko, tradicionalno jelo, domaći rezanci na masti i kobasa, ejjjjj kak ne bude dobro...moooraaa!

- 19:54 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi