Komentari

demetra1.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • izvorni život

    Može li zapovjedni način osigurati da će se sreća stvarno i dogoditi?

    Ne može, to tako ne ide.

    avatar

    13.09.2017. (08:13)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Lako je reći..biti pametan ali kad ne ide, ne ide...navuci na sebe tople boje kao sunce, nasmješi se i pogledaj u ogledalo i reci si...Sretna sam...pomaže..Budi Sretna Dem!!!

    avatar

    13.09.2017. (08:15)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ne možemo biti sretni kad netko drag pati. Ali njemu ne
    smijemo pokazati dubinu tuge, da bi se borio za dobar ishod.

    avatar

    13.09.2017. (08:17)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Biti na Mljetu (!!!) i razmišljati o "biti sretna " je deplasirano..........Već samo što si tu je dovoljno za sreću..........Jer, možeš!

    avatar

    13.09.2017. (08:18)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    draga Demetra... upotrijebih imperativ koji mi je Mama upisala u djećiji spomenar... nisam željela povrijediti tvoju tugu... jer je osjećam kao što osjećah svoju... ipak oprosti i zaboravi to moje nasilje... molim te... :)

    avatar

    13.09.2017. (08:23)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Dinaja, nisam govorila ni o kakvom nasilju, već tema mi je odlična u smislu što mi možemo, a što ne. Nisam isprobavala, možda bi trebalo početi. Pozdrav

    avatar

    13.09.2017. (08:27)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Ana, nisam na Mljetu već mi oblaci i sumaglica na moru skriva pogled na Mljet. To što sam tu ne mora značiti da sam automatski i sretna.

    avatar

    13.09.2017. (08:28)    -   -   -   -  

  • .Carapa Floyd.

    Sreća je stvar izbora! Budi sretna!

    avatar

    13.09.2017. (08:38)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    mila, upravo sam na drugom blogu objavila tekst o evoluciji emocionalnosti... djelić moje knjige ... umijeće svakodnevnog pokreta... možda ti tekst pomogne, ublaži nagomilavanje straha i tuge... grlim te... :)

    avatar

    13.09.2017. (08:39)    -   -   -   -  

  • Euro

    budimo sretni

    avatar

    13.09.2017. (08:40)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Baš me zanima količina gluposti koja će se na ovu temu napisati, dobro je počelo :)

    avatar

    13.09.2017. (08:41)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    teoretski, to je vrlo lako....odabrati sreću....u stvarnim životnim situacijama to i ne funkcionira....ja ti želim da si sretna, no prije svega ti želim da si u ravnoteži sa svojim trenutnim osjećajem.....kada nastupe trenuci straha, tuge, nemoći, glupo je uvjerati se da oni ne postoje, uvjeravati se da možeš izabrati sreću....dopusti osjećajima da zažive, proživi ih i ti će teški trenuci gubiti snagu, a pojavljivati se nada, snaga, ljepota trenutka....sreća

    avatar

    13.09.2017. (08:54)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    biti sretan - to dolazi iznutra... sve ostalo su ili dobre želje nekoga nekome ili čiste floskule u nedostatku drugih rečenica ili osjećaja, jer biti sretan se može samo osjećajem iznutra, a pozdravljam dobre želje da netko bude sretan :)

    i 1 pričica:

    "Leptir i brusnica (pričica)
    Sletio je jednodnevni leptir na višegodišnju brusnicu i počeo se diviti svemu što god je mogao vidjeti:
    - Sunce- kako je ono dobro i lijepo! Ruža - nema dragulja koji se može s njom usporediti! Livada - kako je zelena, a nebo plavo! A zrak? Nemam niti riječi da to opišem! Samo mogu reći: Hvala Bogu - za sve!
    „ Wow - toliko godina živim i ništa nisam primijetila” - misli brusnica i veli na glas:
    - Ne brini, sutra ćeš se već naviknuti na sve to!
    - Sutra neće toga biti za mene - tužno odgovori leptir i zauvijek zatvori oči. I brusnicu je bilo sram priznati da gotovo stotinu godina ona nije vidjela i, što je najvažnije, nije cijenila sve to što je leptir u jednom, jedinom danu svoga života."


    - nepoznati autor

    avatar

    13.09.2017. (09:08)    -   -   -   -  

  • NF

    neka nama naših dinaja...

    avatar

    13.09.2017. (09:34)    -   -   -   -  

  • Pjaceta

    Možda treba mantrati : "sretna sam, sretna sam", možda se samo treba uvjeriti. 'Možda' je širok pojam. Imperativ- 'budi', navodi na nešto buduće, nešto što tek treba doći. U tom smislu, može se na neki način utjecati na svoju sreću, na neki budući trenutak. Trenutak. Jer nitko nije stalno sretan, jer i tuge su djelići sreće, kao kad sunce svane poslije kiše ili proljeće poslije zime. Jedno treba drugo.
    Kako ja utječem na svoje 'budi sretna'?! Npr. : kad me puca tuga, ona dubinska i jesenja, onda mi nijedna 'sretna sam, sretna sam' mantra ne djeluje. Ponekad pokušam i onda umirem od smijeha, ponekad me razljuti ali uvijek djeluje, kad pomislim - što bi me u ovom trenu usrećilo? Onda iz te palete raznoraznih samosvojih zahtjeva izbacim one na koje ne mogu utjecati - vrijeme i druge ljude, pa se koncentriram na sebe - što me je već znalo usrećiti, u čemu sam uživala, mogu li to sad napraviti? Obično to biva neka dobra hrana, nešto što volim, ili neka dobra knjiga koja mi digne duh ili se uhvatim čišćenja stana, jer 'radna terapija' pomaže. Ponekad ništa od navedenog ne djeluje. Tad se jednostavno prepustim tugaljivom danu jer duša i to treba, tad najbolje piše jer dublje promišlja. A sunce dođe, kad tad. Uvijek dođe. Jer po staroj Zenovskoj poslovici: "Sit quietly, doing nothing, spring comes, and the grass grows by itself." trava ozeleni kad tad. :)

    avatar

    13.09.2017. (10:10)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Mislim da je imperativ "sretnosti" glavni krivac za porast oboljelih od depresije. Zapravo je to "budi sretan" alibi za našu nezainteresiranost za tudje probleme, prave ili izmišljene. Tim "budi sretan" jednostavno ga skinemo s kukija. Nešto ti trenutno nije baš dobro? Sam si kriv da nisi sretan i da ti nije dobro. Tome najčešće nije tako ali "pozitivci" te uvjere kako si sam kriv za sve jer nisi bio dovoljno pozitivan i vjerovao u sretan izhod.
    Sreću svatko doživljava drugačije. Sreća je trenutni osjećaj a ne konstantno stanje duha, dakle nitko nije stalno ni sretan ni nesretan. Bez nesreća koje nas zadese ne bi ni znali cijeniti sreću. I tako dalje, da sad ne gnojim bez veze.

    avatar

    13.09.2017. (12:06)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Sviđa mi se mantra, sretni ljudi u prosjeku puno duže žive. Treba uživati u svakom danu.

    avatar

    13.09.2017. (12:20)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Sreća je stanje duha i nije dostupna svakome, pogotovo što imamo duboka nesvjesna uvjerenja da je sreća kratkog vijeka, da poslije sunca dolazi kiša, da ako se smiješ u nedjelju, plakat ćeš u ponedjeljak...Moram li dalje? S tolikim uvjerenjima su nas nafilali kroz generacije da se ustvari i bojimo biti sretni. Uživajmo u onome lijepome što imamo i jesmo, stavimo to na prvo mjesto...iako je i to teško jer nas generacijama opet uče da dajemo prednost negativi...Sve je stvar prioriteta, svjesnosti i želje. Mantra je jedan od načina da se uvjerimo u ono što želimo. Ponavljajući je stvaramo novo uvjerenje jer sreća je izbor.Lakše je i kad je teže hvatati se za ono lijepo što imamo, a uvijek imamo. Grlim tvoju divnu dušu.

    avatar

    13.09.2017. (14:31)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Sreća je rastezljiv pojam, netko je osjeća tko naoko nema razloga,
    a drugi je odbacuju kad je u pregrštima imaju. Biti na Mljetu za
    mnoge bi bila sreaća, što su tamo neki zalutali oblaci koji također
    nose neku svoju sretnu priču. Sa srećom pod ruku i gazi u nove
    pobjede:)

    avatar

    13.09.2017. (15:51)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Nejde to tako ali sigurna sam da ti je Dinaja željela iskreno dobro. Sve je to nekako u našoj glavi, koja ponekad počne izvoditi svoje nestašluke i tada smo samo bezvoljni i nesretni. Ništa nas ne može oraspoložiti u tom trenutku. No, nije sve tako crno kako se čini, ima i uvijek će ih biti i sretnih dana kad zapravo isto ne znaš zbog čega se to događa ali eto, sretan si.
    Polaži nadu na to da je sve relativno, dakle, sve će proći i doći će i oni ljepši dani. Jedino trebaš paziti da se ne prepustiš toj negativi. Da vjeruješ i u one sretnije dane. LP

    avatar

    13.09.2017. (16:21)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    meni je to odlična, najlipša želja!
    Budi sritna ili budi mi dobro!... nije isto ka... budi pristojna!
    Budi dobro...ili neka ti bude dobro... kako oćeš! :)

    avatar

    13.09.2017. (18:11)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ne znam da li bih, a da ne lažem, mogao i pred streljačkim strojem reći: sretan sam.

    avatar

    13.09.2017. (19:02)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    J aživot jednostavno živim. I sretan sam

    avatar

    13.09.2017. (22:48)    -   -   -   -  

  • luki 2

    I doista nije jednostavo sprovesti navedeno: biti sretan....Često ne zavisi samo od nas i nije stvar samo naše odluke....Ali, uvijek treba makar pokušati...Uvijek!...Pusa, L+B+G

    avatar

    14.09.2017. (00:14)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Mislim da je to ono klasično o polupunoj ili polupraznoj čaši.
    Živi :-)).
    Uživaj :-)).

    avatar

    14.09.2017. (19:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...