Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • gogoo

    Lijepo, to je zdravi medvjeđi luk, a na prvoj fotki mislim jetrenka (Hepatica nobilis) , a lat. naziv govori za što je dobra. (Ako je juha tako dobra i jeftina mogao bih navratiti kad budem prolazio tuda za Zagorje, ali ako je posna.)

    avatar

    11.03.2017. (19:06)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Vrlo rado, ali ja sam ti ostala u prvoj fotografiji i ne idem odande!

    avatar

    11.03.2017. (19:33)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Sjesti, šutjeti, slušati vjetar u travkama i uživati.....a što bih mogao lepše...bolje....to so nebesa!!! Pozdrav Tebi!

    avatar

    11.03.2017. (21:00)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    kad odvojim pogled od cvijeta, tek tada osjetim nedostatak ljepote

    avatar

    12.03.2017. (11:26)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    hvala na tragu... da Klimt je znao... i ti znaš fotkama... i tekstom... divno... :)

    avatar

    12.03.2017. (12:10)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Treba doći, sjesti, osjetiti i doživjeti . Ljepota doživljenog osjeti se u svakoj fotki i svakoj riječi. Ja sam ostala sjediti na onomproplanku na trećoj slici:)))

    avatar

    12.03.2017. (15:48)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Meni predivne fotke. Pozdrav, L+B+G

    avatar

    12.03.2017. (20:54)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Probat ću. :o

    avatar

    13.03.2017. (15:29)    -   -   -   -  

  • j.

    Slučajno sam guglajući našao predivan post eminentnog kolege o Meglenjaku, zgodan i zbog detaljnih uputa o pristupu sa zgb strane, pa svim dobronamjernicima evo, a Vanji veliko, veliko hvala:)

    avatar

    13.03.2017. (20:38)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvalaaa na dodatku....prelepo je!!! Pozdrav Tebi!

    avatar

    13.03.2017. (20:53)    -   -   -   -  

  • viviana

    Oduševilo me ovo plavetnilo i zelenilo, smeđine.... boje na slikama - slike.
    A medvjeđi luk i jela, ne samo mirisala. :)

    avatar

    14.03.2017. (16:09)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Proljeće kuca, ma što kuca, lupa na vrata, na tvojim fotkama :))

    avatar

    14.03.2017. (20:11)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    medvjeđi luk na Medvednici?

    avatar

    16.03.2017. (07:16)    -   -   -   -  

  • Aneta

    Šumske prečice su putevi puni neobične ljepote (mada je u to mnoge teško uvjeriti). Tamo možeš naći i medvjeđe šapice a nekada i pravoga medu... :-)
    Tu je najljepše šutiti i pustiti vjetar da govori. ;)

    avatar

    16.03.2017. (18:22)    -   -   -   -  

  • sjećanje i osvrti

    Proljetni pozdrav! :-)))

    avatar

    16.03.2017. (19:25)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Jednom smo na planini Kremen u Lici naišli na čitave livade medvjeđeg luka koje su nicale u sjeni stabala. Sjećam se, bio je početak lipnja i šuma je mirisala specifičnim, gotovo pa egzotičnim mirisim. Nešto kasnije smo saznali kakve se sve divotice mogu napraviti od medvjeđeg luka, ali nas je malo pokolebalo kad smo čuli da su neki skupljači divljeg bilja, iz očito čistog neznanja, neku drugu (otrovnu) biljku, ne sjećam se više koju, zamijenili za medvjeđi luk, i tu grešku platili najskupljom cijenom.

    avatar

    17.03.2017. (08:26)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    To su ozbiljno dobre stvari: setnja po posumljenim padinama, cisto bilje brati i koristiti...medvedji lu, ko je verovatno ono sto jos zovu 'luk sremush' (vrsta divljeg belog luka), samo se vretenaste listke koriste?

    avatar

    18.03.2017. (20:35)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Pozdrav u prolazu i Hvala!!!

    avatar

    18.03.2017. (21:05)    -   -   -   -  

  • j.

    Medvjeđi luk valja brati sa znalcima, kao i gljive. Uvijek berem u društvu sa ljudima koji dobro poznaju te stvari i nikad nisam pojeo ništa što i oni nisu pregledali, do zadnjeg lista i komadića. Luk je k tome specifičan po svom mirisu, a osobito dobar za kolesterol, tlak, jačanje krvi; ujedno i ukusan u štrudlama, juhama, varivima, pa i salatama. Iako, zbog intenzivna okusa, preferiram koprivu. Nju stvarno ne možeš sa ničim zamijeniti, a fritaja sa mladim koprivama bolja mi je (svetogrđe, možda?:)) od šparoga. Mljac, još možda tjedan-dva!

    avatar

    18.03.2017. (23:26)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    Tvoje fotke su mi draze od guzve praznicnog dana. No bila je prigoda. Zagorsku stranu Medvednice prilicno poznam i uvijek ju radije biram od tzv. zagrebacke. Medvjedji luk jedem taj dan ubran iz provjerene ruke.

    avatar

    19.03.2017. (20:21)    -   -   -   -  

  • V

    Krasno... nigdje mi brda u blizina, a i ja bih tako -malo s visine 'bacila oko' :)

    avatar

    20.03.2017. (16:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se