srijeda, 04.05.2016.

SLOBODA

SLOBODA

Budan si i nešto misliš.
To što misliš nije jasno, no tebi je logično i dalje u tome ostaješ.

Za jasno razumno trebaš prihvatiti i ući u to stanje. Problem je neorgansko subjektivno mentalno, nisi u stanju odrediti mjesto i vrijeme.

Sloboda je nešto posebno, nije stanje, nego neutralno kao vakuum, kao nula nekog sistema, kao libela u centru kao veza između objekta i slike u ogledalu. Predaj se slobodi, informatički nestani, jer ionako imaš rascjep ličnosti (organsko tijelo i neorganska duša).

Kako se to radi?

Misli dovedi na nulu; to nije jednostavno, slično je ako sebi gledaš oči u ogledalu i ne možeš se povezati, jer zbog duše nisi čist.
Prirodno možeš gledati u sunce, bilo kada onako nepripremljen, no trebam ti pokazati kako ćeš ostvariti koncentraciju za to (kako ćeš trenutačno osloboditi intelekt i odustati od misli).
Solarna joga je tehnika i samim tim nije jednostavno za svaki trenutka u životu, zato malo tko se time bavi.

Percepcija je inteligentna moć potpune predaje, jer samo tako stvarno realno doživiš u svakom trenutku prihvaćanja takve igre.
Zanimljivo je što nulom kao kursorom po ekranu, kao žiroskopom možeš ući u svako stanje i znati što se sada dešava i što je bilo. Inteligencija nije za magijsku budućnost, zato je besmisleno predviđati promjene zbog djelovanja sila. Ako je nešto čisto i slobodno sada, već sljedećeg trenutka ne mora biti.

Sve to još je jednostavnije knedlom u grlu; ako si na nuli knedla ne upozorava na opasnost zbog promašenog smjera, ako nisi knedla bezuvjetno reagira. Dalje ostaje na tebi da li ćeš postupiti kako stvarno realno jasno razumno vodi.

Zbog usklađenja prostora i vremena (točke i trenutka), izražavanje jezikom nije logično niti gramatički, nego nastavak glasa iznutra. U tome nema subjektivnog mišljenja, nego je čista istina u pitanju.

Stvarno realno doživljeno, napisano ili izgovoreno kasni i nije čista istina, nego nešto drugo.

Zato kad drugome kažeš bilo što, recimo volim te, to nije čista istina, jer promjena ima svoju brzinu.

Zdrava djeca mogu zadržati prirodnu percepciju, no društvu takvi ne trebaju.
Društvu treba poslušan čovjek, a ne zdrava osoba koja se razumno ljudski ponaša.

Zdrava osoba ne podliježe glupostima kao što je taština, moral, vjera, kultura, politika, uživanje, materijalno bogatstvo nego stvarno realno percipira sve u životu.


- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.