Snaga Tvokuna https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

subota, 17.06.2023.

17.06.2023. Nastavak !!

Hello ekipa !
Puno komentara na zadnji post - HVALA VAM sto ih pisete !! Obozavam citati !
Bilo je putanje hoce li biti nastavak? Iskreno nije mi bila namjera ALI, toliko reakcije izaziva Ukrajinka u meni da evo cu opet napisati nesto !

Ono sto ne volim kod ljudi je preseravanje! I neiskrenost! Ako ja drugima mogu priznati i reci neke intimne misli i osjecaje ocekujem da se zauzvrat makar ne preseravaju i ne lazu. Ne treba mi jednaka doza iskrenosti natrag od nekih random ljudi, bolje nista nego laz.

Svako jutro u skoli razgovor zapocinjemo (Ukrajinka i ja) pricom o Makedoncu. Ponekad samo pricu otvori neka duga kosulja koja joj, dok hoda, ulazi izmedu nogu umjesto da strsi s nje sto ju toliko nazivcira dok dode do skole da samo o tome prica prvih 5minuta. Covjek bi pomislio da postoje veci problemi na svijetu!
Makedonac ju je pronasao na Instagramu, javio se. Dopisuju se svaki dan, vjerojatno do kasno u noc ALI on ju toliko zivcira!!! ;)

Ukrajinka je bila prosli vikend u Austriji sa svojom Crkvenom mladezi. Dramila je prije puta kako nikoga ne pozna kako ne zna hoce li joj biti dobro kako ne zna s kime ce pricati ...
Vratila se odusevljenaa kao nitko nikada koliko je bilo savrseno, sa milijun oznacavanja na Insta stroryu, i sa 2 nova lika u inboxu! Plus Makedonac jel!
Jedan lik iz inboxa je stariji i od mene znaci od nje vise od 10 gofina, drugi je predivan ali je prenizak. Ona je visoka zgodna djevojka, ne znam kako objasniti ali onako mesnata! Nije debebela ili nesto nego samo onako mesnata ... zgodna ali nedefinirani misici kao kod ovih nasih mladih.


"Bio je zanimljiv ali dosta sad je stvarno dosta."
"Profesor? Da prestao je sa..."
"Ne profesor, Makedonac!"
"Aaa opet Makedonac?"
"Pa znala sam da on ima.neke druge namjere. Znala sam da bi on nesto vise. Muskarci klasika. On bi da se nademo. Pa ne zelim se naci. Znam ja sta bi on pokusao kad se nademo. Ne zelim. Naporan je. Sinoc sam mu rekla da je dosta da ne zelim nista vise i bila sam otvorena i nista mi nije odgovorio. Mislim da se naljutio i neka se naljutio. Ne zelim nista!"
Mos mislit naljutio se, Makedonac zaspo usred dopisivanja jer je mrtav umoran od posla.
Doslovno cim mi je to ispricala Makedonac se probudio i salje poruku.
Dopisuju se cijeli dan. Mala odsutna. Javljaju se i druga dva lika. I tako svaki dan cijeli dan !

Mozda sam ja zaboravila svoje drame kad sam imala 23?
Mozda sam ja bila isto takva?
Mislim znam da sam neke djecake onda potajno zeljela a nisam smjela reci na glas, ali nisam ni govorila da su fuj i da me smaraju! Znala sam imati periode gdje ih je zbilja bilo dosta u inboxu i onda periode gdje nije bilo nikoga. Iako ja sam se uvijek voljela hvaliti prijateljicama kako te likove samo zezam i kako obozavam biti preotvorena s njima jer bi se oni uvijek zbunili. Kako jedna cura tako otvoreno o tom i tom ? Ne znam stvarno, kako? ;)
Meni je to bilo jaako zabavno. Dok su se druge pravile fine ja sam bila zahebant, i gledala strah u njihovim ocima jer sam otvorena ko neki decko.
Koliko je to likove zapravo privlacilo. Sto si im ko frend a opet ipak si cura ... nije bila naodmet ni taktika nauciti sve o onome sto je njihova strast - auti, nogomet, kava, glazba .. sve sam znala!

Osmjeh na njenom licu, ja bih protumacila kao neku potvrdu. I to tnam da imaju sve cure kada dodu u situaciju da im se jave dva ili vise djecaka odjednom ... osjecas se videno prihvaceno sexy pozeljno. Svima treba ego boost (meni jos uvijek).
Ne svida mi se sto sam ja neka totalno nebitna osoba u njenom zivotu kojoj se povjerava trenutno jer nema kome drugome i onda nije iskrena.
Reci mi, da zabavno je lijepo tipkama ali ja bih da samo tipkamo ... ili reci ma ljubila bih se al ne zelim nista vise od toga. I to je uredu. U danasnjem svijetu je to mozda izazov. Ali u moje vrijeme to je bilo dovoljno, samo se ljubiti. (Koda imam 100 godina)
I bilo je lijepo. I bilo se lijepo ljubiti s razlicitim frajerima. I bilo je lijepo upoznavati ljude. Druziti se. Biti mlad. Biti bez obaveza.

Jesam li vec napisala koliko me frustrira mala?
Toliko da bih uletila Makedoncu u inbox i napisala mu brate nemoj! Bjezi spasi se ! Haha
A onda s druhe strane nemam potrebu za nicime. Samo slusam i kao aa daa ma da znam da da to je zeznuto ma da .. kuzim ma u pravu si, je da... decki su grozni.
Inace sam osoba koja ce uvijek pokusat "pomoci" uvuc se u tude drame da dam neki objektivan sud i lkudi me poslusaju ili bar vidim da neke stvari preispituju razmisljaju o njima itd, klasika. Ali sad, nemam ni volje ni zelje ni snage. .. a najbolje nitko me zspravo to i ne trazi!

I tako mi je cijeli tjedan bio u Makedoncu i jos dva lika iz Crkvene mladezi. Toliko odbija Makedonca da bih se ja dala kladit da ce se lik pojavit u skoli i kao ma dosao sam samo nesto pitat u administraciju ... ona ce se skaaameniti. Ne zelim joj to ni spomenuti jer onda nece htjet izaci van iz ucionice. Sad kad smo kod tog ne izlazenja sjetila sam se jos jedne sitnice.

U prostoriji do nase tecaj njemackog imaju medicinari. To je njemacki samo za medicinare i opustenije je nego nas njemacki .. oni cesto se setaju po kavu ili do pekare i svaki puta vace oko kod nas u ucionicu. Onako bzvz u prolazu. Uglavnom su to decki ... iskreno nisu bas neki zgodni ili lijepi ali Ukrajinka je uvjerena da nju gledaju. I onda ne zeli otici na wc da se slucajno ne susretne s njima. Kad ide u pekaru mora netko s njom jer decki ju gledaju ...
"Koliko su naporni, zasto gledaju kod nas? Zasto svaki puta kad prolaze bulje? Ne shvacam. Evo evo opet prolaze. Kako su naporni aahhh."

Palo mi je zoravo kos neato na pamet. Samo nadolaze misli ....
Imamo profesora, zajebant, saljivdija, super pristupacan, glasan .. stariji naravno ... menu odlican. On je bio Ukrajinki na B1 predavao i znaju se dugo vec jel. I covjek ima potrebu nekako koj pomoci, dati joj kontakte za dalje jer je mala medicinska sestra. Zeli joj dati sve info da moze napredivati i sto prije se na najbolji nacin integrirati u taj poslovni svijet. Osobno smatram da je to predobro od njega jer svima ovdje bi bili puuuno lakse da imaju nekiga tko im moze u tom segmentu pomoci samo da kaze na koja vrata pokucati i to je vec ooogromna pomoc.
Plus postoji ogromn empatija s njegove strane zbog rata i svega.
Mala je zahalirala da stari ima.lose namjere vezane s njom.
"Zasto on meni sad to sve govori. Zasto to njega briga? Nek me pusti na miru."
"Ma joj hvala vam, znam ali ja nebi poslala taj mail. Znam da je taj covjek glavni i odgovorni za bolnice ali ne treeeeba. Ma znaaam. Ali ne znaaam."
"Ma ne znam jel bi ja bila medicinska sestra ili kuharica. Ja volim kuhati i volim peci kolace. Pa ne znam sta me smara stalno ta medicinu."
"Ma da znam da je to odlicna prilika profesore. Ja bih danas sutra najrade otvorila svoj Praxis za djecu, to je moj san."

Izbaci me iz takta. Sto bih ja dala da mi lik kaze nazovi ovog covjeka on ce ti reci sto tocno trebas za svoj posao i dat ce ti priliku u toj i toj firmi pa ti se dokazi! Ili bilo tko drugi iz razreda.
Ona ima privilegiju zbog rata i godina a ponasa se kao da je to pa sta mogu i sama. Nezahvalno skroz.

Ne znam zasto toliko svega ovog budi u meni mala Ukrajinka, zasto me cini ljutom kad to nije moj zivot niti mi ona igra ikakvu ulogu u zivotu. Mozda zato sto sam matora za preseravanja a moram bit s njom jos 2mjeseca svakodnevno. Ne znam. Samo znam da kad mislim o njoj me jako frustrira. Hahahah

Eto vam nastavak. Kako je krenulo morat cu pisati i kad Makedonac dode u skolu! Ili ako mi pukne film pa mu sendam poruku. Hahaha to bi bilo zabavno !

Pozdrav ekipa pisem brzo !!

17.06.2023. u 07:23 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.