Team Sport

ponedjeljak, 30.06.2014.

Kratke vijesti:





Podolski propušta utakmicu sa Alžirom
Napadač njemačke reprezentacije i Arsenala, Lukas Podolski propustiti će utakmicu 1/8 finala Svjetskog Prvenstva protiv Alžira zbog ozljede buta. Podolski je zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv SADa zbog ozljede, ali se očekuje da će se oporaviti do eventualne utakmice četvrtfinala.

Gagner 2 puta tradean u nedjelju
Sam Gagner je jučer 2 puta tradean, da bi na kraju završio u Arizona Coyotesima. Prvo je iz Edmonton Oilersa tradean u Tampa Bay Lightning, u zamjenu za desno krilo Teddyja Purcella, da bi ga potom Lightning zamijenio za B.J. Crombeena i pick 6. runde na draftu 2015., sa Phoenix Coyotesima.

Jones-Drew razmišljao o mirovini
Maurice Jones-Drew priznao je da je razmišljao o mirovini na kraju sezone 2013. U 2013. Jones-Drew je u prosjeku osvojio 3,4 jarde po nošenju, što mu je najgori rezultat u karijeri. Jones-Drew je na kraju ipak potpisao za Oakland Raiderse, te očekuje da će imati povratničku sezonu, iako je več napunio 29 godina, što je puno za running backa.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 1/8 Finala
Brazil * 1 - 1 Čile Brazil prošao nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca
Kolumbija 2 - 0 Urugvaj
Nizozemska 2 - 1 Meksiko
Kostarika * 1 - 1 Grčka Kostarika prošla nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

30.06.2014. u 08:51 • 0 KomentaraPrint#

petak, 27.06.2014.

Kratke vijesti:

Suarezu zabrana od 4 mjeseca bavljenja nogometom
FIFA je odlučila kazniti napdača Urugvaja i Liverpoola Luisa Suareza sa 9 utakmica zabrane igranja za urugvajsku reprezentaciju i sa 4 mjeseca zabrane bavljenja ikakvom aktivnošću vezanom uz nogomet. Suarez se tako našao u njemu i previše poznatoj situaciji u kojoj mora odlslužiti disciplinsku kaznu, nakon što je po minimalno 3. put u karijeru na terenu ugrizao protivnika, kada je u utakmici protiv Italije ugrizao Giorgija Chiellinija. Prije toga je zabilježeno da je Suarez ugrizao Bakkala iz PSVa dok je još igrao za Ajax, te Ivanovića iz Chelseaja.

Bluesi potpisali 3ogodišnji ugovor s Berglundom
St. Louis Bluesi su potpisali ugovor s Patrikom Berglundom težak $11.1M. Taj ugovor će mu u prosijeku godišnje doniejti $3.7M. Iako je generalni menađer Doug Armstrong izjavio da Berglund nije imao odličnu sezonu, priznaje da je težak prelazak sa pozicije centra na krilo, te da u klubu imaju jako velila očekivanja od Berglunda.




Clowney je 2013. igrao sa sportskim bruhom
Prvi pick na draftu 2014. Jadeveon Clowney izjavio je da cijelu prošlu sezonu za svoje sveučilište South Carolina igrao sa bruhom. Stvari su tako sjele na mjesto, jer je Clowney operirao bruh prije 2 tjedna, i ta ozljeda objašnjava nešto slabiju 2013. za Clowneya, kada je ostvario samo 3 sacka u odnosu na 13 godinu ranije, što da ipak nije koštalo na draftu. Iako začuđuje da to nije bilo primjećeno na Combineu. Zbog te operacije Clowney je propustio zadnja dva neobavezna treninga i mini kamp, te je doveo u pitanje povratak treninzima.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa G
Portugal 2 - 1 Gana
SAD 0 - 1 Njemačka

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa H
Alžir 1 - 1 Rusija
Južna Koreja 0 - 1 Belgija


27.06.2014. u 10:00 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 26.06.2014.

Kratke vijesti:

Hodgson neće odstupiti
Izbornik Engleske Roy Hodgson izjavio je da nema namjeru odstupiti s mjesta izbornika uspkros razočaravajućem nastupu na Svjetskom Prvenstvu. Engleska je krenula na Svjetsko Prvenstvo puna visokih očekivanja, ali su eliminirani nakon samo 6 dana i dva uzastopna poraza rezultatom 2-1 od Italije i Urugvaja.




Crosby pokupio najvrijednije NHL nagrade
Napadač Pittsburgh Penguinsa Sidney Crosby kući je sa NHL Nagrada donio velike trofeje. Najvažniju nagradu, Hart Trophy za najvrijednijeg igrača NHLa, Crosby je osvojio sa 104 boda, ispred Ryana Getzlafa iz Anaheim Ducksa i Claudea Girouxa iz Philadelphia Flyersa. Crosby je tom trofeju dodao i Ted Lindsay Award, koja se dodijeljuje najistaknutijem igraču NHLa, prema izboru igrača NHLa.

Chargersi doveli Flowersa iz Chiefsa
San Diego Chargersi postigli su dogovor sa cornerbackom Brandonom Flowersom oko jednogodišnjeg ugovora. Ugovor može biti težak i do $5M, dok je Flowersu zagarantirano $3M. Usprkos slaboj sezoni 2013. primarno zbog stila igre koji mu nije odgovarao, Flowers je našao klub samo 11 dana nakon što je otpušten od strane Kansas City Chiefsa. Flowers je tako završio u momčadi koja će ga na terenu okružiti cornerom Jasonom Verrettom, Shareeceom Wrightom i Richardom Marshallom, što će mu itekako odgovarati.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa C
Grčka 2 - 1 Obala Bjelokosti
Japan 1 - 4 Kolumbija

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa D
Kostarika 0 - 0 Engleska
Italija 0 - 1 Urugvaj

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa E
Ekvador 0 - 0 Francuska
Honduras 0 - 3 Švicarska

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa F
Bosna i Hercegovina 3 - 1 Iran
Nigerija 2 - 3 Argentina

26.06.2014. u 09:19 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 24.06.2014.

Kratke vijesti:




Owen preporučio Nevillea za izbornika Engleske
Michael Owen preporučio je bivšeg suigrača iz engleske reprezentacije i Manchester Uniteda, Garyja Nevillea za trenera Engleske, kada 2016. istekne ugovor izborniku Royu Hodgsonu. Loš nastup Engleske na Svjetskom Prvenstvu doveo je ostanak Hodgsona na klupi Engleske već sada u pitanje.

Flyersi tradeali Hartnella u Columbus
Iz nekog razloga Philadelphia Flyersi obožavaju raditi velike tradeove 23.6. Naime 23.6.2011. su Mike Richards i Jeff Carter tradeani u Los Angeles Kingse, da bi godinu dana kasnije 23.6.2012. James van Riemsdyk bio tradean u Toronto Maple Leafse. Stoga možda i paše svemirskom balansu da je Ron Hextall svoj prvi potez kao generalni menađer kluba svoj prvi trade napravio baš jučer, kada je 23.6.2014. tradeao zamjenika kapetana Scotta Hartnella u Columbus Blue Jacketse za R.J. Umbergera i izbor u 4. rundi drafta 2015.

Bearsi potpisali Wilsona i Mastruda
Chicago Bearsi su potpisali ugovor sa strong safetyjem Adrianom Wilsonom i tight endom Jeronom Mastrudom. Izgledni budući član postave slavnih Arizona Cardinalsa, 34erogodišnji Wilson došao je u Chicago za kraj svoje uspješne karije pomoći Bearsima "pokrpati" rupe na poziciji safetyja. Wilson je safety koji je malo kreće i koji je propustio cijelu sezonu 2013. zbog ozljede Ahilove tetive, dok je Mastrud prije igrao za Oakland Raiderse i poznat je kao blokirajući tight end.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa A
Kamerun 1 - 4 Brazil
Hrvatska 1 - 3 Meksiko

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa B
Australija 0 - 3 Španjolska
Nizozemska 2 - 0 Čile

24.06.2014. u 10:10 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.06.2014.

Kratke vijesti:

Berlusconi nije obacila Balotellijev odlazak
Potpredsjednica AC Milana Barbara Berlusconi odbija je demantirati glasine da će napadač Mario Balotelli ovog ljeta napustiti klub. Arsenal i Napoli su jako zainteresirani za dovođenje talijanskog napadača koji je došao u Milan u siječnju 2013. iz Manchester Cityja.

Rangersi su otkupili Richardsov ugovor
Došao je kraj eri Brada Richardsa u New Yorku, nakon što je klub odlučio otkupiti preostalih 6 godina njegovog ugovora. 34everogodišnji Richards potpisao je 9ogodišnji ugovor sa Rangersima u ljeto 2011 iznosa $60M. Dobiti će 2/3 od preostalih $19M koje mu klub duguje, te puni iznos od $8M za potpisivanje ugovora.




Morenova ozljeda koljena je teška
Doktori koji su pregledali ouzljedu koljena novog running backa Miami Dolphinsa Knowshona Morenoa potvrdili su da je ozljeda teška. Moreno će najvjerojatnije ipak igrati u 2014. ali pitanje je kada i koliko dugo. Ozljeda je dovoljno teška da bi mogla uvelike skratiti Morenovu karijeru. Sam igrač je zatražio potvrdu je li stvarno dobra odluka da ga se ne operira.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa A
Kamerun - Hrvatska 0 : 4

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa B
Australija - Nizozemska 2 : 3
Španjolska - Čile 0 : 2

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa C
Kolumbija - Obala Bjelokosti 2 : 1
Japan - Grčka 0 : 0

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa D
Urugvaj - Engleska 2 : 1
Italija - Kostarika 0 : 1

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa E
Švicarska - Francuska 2 : 5
Honduras - Ekvador 1 : 2

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa F
Argentina - Iran 1 : 0
Nigerija - Bosna i Hercegovina 1 : 0

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa G
Njemačka - Gana 2 : 2
SAD - Portugal 2 : 2

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa H
Belgija - Rusija 1 : 0
Južna Koreja - Alžir 2 : 4





23.06.2014. u 13:47 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 18.06.2014.

Kratke vijesti:

Fiorentina zainteresirana za Valbuenu
Francuski vezni igrač Mathieu Valbuena privukao je pažnju talijanske Fiorentine i klubova iz Turske. Valbuena, igrač Olympique Marseillea predstavlja svoju Francusku na Svjetskom Prvenstvu u Brazilu, te je bio odličan u prvoj utakmici i pobjedi Francuske protiv Hondurasa, rezultatom 3-0.




Stalock potpisao dvogodišnji ugovor sa Sharksima
San Jose Sharksi su potpisali dvogodišnji ugovor sa golmanom Alexom Stalockom. Stalock je prošle sezone primio 1.87 gola po utakmici, te je imao postotak obrana od 93,2% u 24 utakmice u kojima je nastupio za kalifornijsku momčad. Usprkos krizi prvog golmana Anttija Niemija, očekuje se da će Stalock u iduću sezonu ući kao zamjena, ali očekuje se da će imati odličnu priliku izboriti mjesto prvog golmana.

Lynch ipak došao na mini kamp Seahawksa
Running back osvajača Super Bowla Seattle Seahawksa, Marshawn Lynch, ipak se prijavio na obavezni mini kamp. Igrač čiji je nadimak "Beast Mode" nije se pojavio na neobaveznim treninhg aktivnostima ovog mjeseca, te je najavio da nema namjeru sudjelovati niti u obaveznom mini kampu. Lynch ulazi u 3. godinu svojeg četverogodišnjeg ugovora teškog $31M i želio je "štrajkom" pridobiti klub da mu poboljšaju plaću. Lynch očekuje da ću mu klub sam ponuditi bolji ugovor, ako nakon prijetnji štrajkom pokaže "dobru volju" i sudjeluje u nečem za što je ustvari ugovorno obavezan sudjelovati. Teško je očekivati da će se to desiti i Lynch će možda ponovno morati prijetiti umirovljenjem.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa A
Brazil 0 - 0 Meksiko

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa H
Belgija 2 - 1 Alžir
Rusija 1 - 1 Južna Koreja

18.06.2014. u 10:31 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 17.06.2014.

Kratke vijesti:





Suarez "100% spreman" za utakmicu s Engleskom
Napadač Urugvaja Luis Suarez inzistira da se 100% oporavio od ozljede koljena i spreman je za utakmicu protiv Engleske. Suarez, koji je prošli mjesec operirao hrskavicu u koljenu, poraz od Kostarike je mogao samo promatrati s klupe za rezerve, jer još nije bio spreman za igru.

Rangersi će otkupiti Richardsa
Prema natpisima New York Posta, New York Rangersi su več odlučili da će otkupiti ugovor napadača Brada Richardsa. U klubu su proanlaizirali stanje plača igrača prije drafta i perioda potpisa slobodnih igrača, te su zaključili da mogu isporistiti "compliance buyout", kako bi otkupili Richardsa.

Clark odlazi u mirovina nakon 11 godina NFL karijere
Bivši tight end Indianapolis Coltsa i Baltimore Ravensa, Dallas Clark umirovio se od aktivnog igranja. U svojoj bogatoj karijeri Clark je jednom pozvan na Pro Bowl (2009.). Uz to je Clark bio među prvim pokretnim tight endovima, koje je kao "mete" korisio Peyton Manning. Karijeru je završio sa 505 uhvačenih lopti za 5665 jardi i 53 touchdowna. Clark je statistički bio među 5 najboljih tight enda 2007., 2008. i 2009. Osim za Coltse, s kojima je 2006. osvojio Super Bowl XLI, 2012. je igrao za Tampa Bay Buccaneerse i 2013. za Baltimore Ravense.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa G
Njemačka 4 - 0 Portugal
Gana 1 - 2 SAD

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa F
Iran 0 - 0 Nigerija


17.06.2014. u 08:34 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 16.06.2014.

Kratke vijesti:

Bradley ne strahuje zbog vremenskih uvjeta
Vezni igrač reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država rekao je da se ne boji vremenski uvjeta koji ih očekuju u prvoj utakmici na Svjetskom Prvenstvu danas u Natalu. Igrači izbornika Jürgena Klinsmanna igraju protiv Gane u tom obalnom gradu, u kojem je u zadnja tri dana neprekidno padala kiša, što je izazvalo poplave i klizišta koja su potakla vlasti da proglase stanje elementarne nepogode.

Kingsi osvojili 2. Stanley Cup u 3 sezone
Los Angeles Kingsi su pobjedom 4-1 u finalnoj seriji Stanley Cupa protiv New York Rangersa osigurali svoj 2. naslov u 3 sezone. Rezultat je uvjerljiviji od stvarnog stanja na ledu, jer su čak 3 od 4 pobjede Kingsa došle tek u produžetku. To uključuje i zadnju, 4. pobjedu koju je u drugom produžetku pogotkom pobjedio Alec Martinez. Justin Williams osvojio je Conn Smythe Trophy za MVPa.




Broncosi ponudili ugovore obojici Thomasa
Denver Broncosi su ponudili wide recieveru Demaryiusu Thomasu 5ogodišnji ugovor. Broncosi su također počeli razgovore sa tight endom Juliusom Thomasom oko novog ugovora. Očekuje se da je Demaryius Thomas očekivati oko $12M godišnje.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa A
Meksiko 1 - 0 Kamerun

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa B
Španjolska 1 - 5 Nizozemska
Čile 3 - 1 Australija

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa C
Kolumbija 3 - 0 Grčka
Obala Bjelokosti 2 - 1 Japan

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa D
Urugvaj 1 - 3 Kostarika
Engleska 1 - 2 Italija

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa E
Švicarska 2 - 1 Ekvador
Francuska 3 - 0 Honduras

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014 Grupa F
Argentina 2 - 1 Bosna i Hercegovina



Hokej

NHL Stanley Cup finale
Los Angeles Kings - New York Rangers 3-2

16.06.2014. u 08:31 • 0 KomentaraPrint#

petak, 13.06.2014.

Kratke vijesti:

Eto´o i M´Bia su zdravi
Izbornik Kameruna Volker Finke objavio je da su Samuel Eto'o i Stephane M'Bia spremni nastupiti na Svjetskom Prvenstvu protiv Meksika. Eto'o i M'Bia propustili su zadnju prijateljsku utakmicu Kameruna protiv Moldavije zbog navodnih ozljeda, iako je bilo jakih sumnji da štrajkaju zbog neslaganja s Kamerunskim Nogometnim Savezom.

Predatorsi neće tradeati Webera
Generalni menađer Nashville Predatorsa David Poile potvrdio je da Predatorsi nemaju namjeru tradeati svog najboljeg braniča Sheau Webera. "Oko njega gradimo momčad. Imamo jednog od najboljih braniča na svijetu u Weberu i imamu odličnu mladu obranu. Osobno smatram da Weber ima odličnu šansu osvojiti nagradu za najboljeg braniča NHLa kroz par dana." izjavio je Poile.




Ramsi potpisali Robinsona, 2. ukupno pick na draftu 2014.
Ramsi su potpisali četverogodišnji ugovor sa lijevim guardom Gregom Robinsonom kojeg su izabrali u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta, kao drugi izbor ukupno. Iako je u sveučilišnom američkom nogometu igrao lijevog tacklea, Robinson će u Ramsima početi karijeru kao lijevi guard.


Rezultati:

Nogomet

Svjetsko Prvenstvo Grupa A
Brazil 3 - 1 Hrvatska

13.06.2014. u 09:02 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 11.06.2014.

Nogomet - Najava Svjetskog Prvenstva Brazil 2014.





Grupa A


Brazil





Brazil se nije morao kvalificirati za Svjetsko Prventsvo, te im je tako moguće suditi snagu samo po pojedinačnoj kvaliteti igrača i na temelju prijateljskih utakmica.

U nedavnim utakmicama obrana Brazila je bila puno primjetnija od napada, rijetko su primali golove, pogotovo pred kraj utakmica.

Prema naprijed Brazil je poslovično kvalitetan, rijetko koja ekipa zabija više golova od njih.

Problemi brazilske reprezentacije su šutevi iz većih daljina.

Skoro pola golova su primili izvan šestnaesterca.

Od sudionika ovog prvenstva samo je Nigerija primila više golova izvan šestnaesterca.

Brazilskom braničima također ne odgovaraju duge lopte prema napadačima protivnika.

Brazil je imao sreće kod ždrijeba i izvukli su skupinu u kojoj imaju realne šanse pobijediti u svakoj utakmici.

Međutim kako je Kamerun u kvalifikacijama zabio puno golova izvan šestnaesterca (3. najviše na SP), nije nemoguće očekivati iznenađenje u toj utakmici.

Preostala dva protivnika, Hrvatska i Meksiko kvalificirali su se na SP tek nakon play offa, te su te obje reprezentacije pale po 6 mjesta na FIFinoj rang ljestvici reprezentacija.

I Hrvatska i Meksiko se u napadu uglavnom oslanjaju na golove iz blizine, što je brazilska obrana uspješno rješavala.

Očekuje se da će Brazil bez večih problema proći skupinu.


Hrvatska





Hrvatska je zabila 43% svojih golova šutevima unutar peterca, više od bilo koje druge reprezentacije na Svjetskom Prvenstvu.

Također niti jedna druga reprezentacija nije stvorila više gol šansi akcijama s krila, skoro 2/3 hrvatskih golova postignuto nakon akcija s krila.

U obrani Hrvatska nije primila niti jedan gol u zadnjih 15 minuta utakmice, čime su najbolji od svih reprezentacija na SP.

Hrvate brine mala količina zabijenih golova.

Hrvatska je zabila samo 1.17 golova po utakmici, što je najmanje od svih sudionika SP.

Uz to je Hrvatska uz Nigeriju jedina reprezentacija koja niti jednom nije zabila više od 2 gola na jednoj utakmici.

Kako Hrvatska zabija puno golova iz peterca, tako i na drugoj strani i prima puno golova iz peterca.

Čak 1/4 golova koje je Hrvatska primila zabijeni su šutevima iz peterca, više je primio samo Iran.

Niti jedan od protivnika hrvatske reprezentacije nema mane tamo gdje bi hrvatski stožer želio.

Brazil i Meksiko odlično brane prodore s krila.

Uz to Brazilci odlično brane neposrednu blizinu gola, a Meksikanci imaju puno iskustva u zabijanju golova iz neposredne blizine gola.

Niti jedna od tih karakteristika ne odgovara Hrvatskoj.


Meksiko





Meksikanci su specijalisti u zabijanju kasnih golova, čak su trečinu svojih golova zabili u posljednih 15 minuta utakmice, u čemu su samo 3 sudionika ovog prvenstva bolji od meksičke reprezentacije.

Meksiko se u kvalikifacijama odlično branio od dalekometnih šuteva, primivši samo jedan gol van šestnaesterca.

Meksiko se mučio u kvalifikacijama, pritom ne zabivši gol u čak trečini utakmica.

Uz to Meksiko je izgubio u svim utakmicama u kojima su u nekom trenu gubili.

Meksiko je također primio sve osim 2 gola u zadnjih pola sata utakmica, što je također veliki razlog za brigu.

Teško je vidjeti način da će Meksiko biti bolji od Brazila, ali zato ima svako pravo nadati se uspjehu protiv Hrvatske i Kameruna.

Kamerun je primio pola svojih golova nakon kornera, dok se Hrvatska mučila zabiti gol u kvalifikacijama.

Međutim meksički kasni golovi teško da će pomoći protiv Hrvatske koja nije primila niti jedan gol u posljednjih 15 minuta utakmice u kvalifikacijama.


Kamerun





Kamerun je pobjedio u svakoj utakmici u kojoj je u bilo kojoj fazi vodio.

Također Kamerunci zabili 22% golova izvan šestnaesterca, manje od samo još 2 sudionika SP.

Također nisu primili gol u više od pola utakmica, što je uspjelo još samo 8 reprezentacija.

Napadači Kameruna bili su skloni zakazati.

Samo su dvije reprezentacije zabile manje golova od Kameruna, dok su propustili zabiti gol u trečini svojih utakmica.

Slobodni udarci pokazali su se kao veliki problem za kamerunsku obranu, jer su primili čak pola svojih golova nakon kornera.

Iako malo tko očekuje da će iznenaditi Brazil, Kamerun zapravo ima oružje koje najmanje odgovara obrani Brazila, šuteve iz daljine.

Hrvatska i Meksiko imaju problema za zabijanjem golova, a Kamerun dovoljno često završi utakmicu bez primljenog gola, da se imaju pravo nadati da mogu
zadržati Hrvatsku i Meksiko bez zabijenog gola.

Međutim kvalitetni napadi Hrvatske i Meksika nakon kornera biti će veliki izazov za kamerunsku obranu.


Grupa B


Španjolska





U kvalifikacijama Španjolska je primila samo 3 gola, dok su postigli gol u svakoj utakmici.

Iako Španjolci imaju pedigre odlične igre sa puno kratkih dodavanja, čak su petinu svojih golova zabili nakon kornera, što je manje od samo 3 druga sudionika
SP.

Njihova impresivna obrana nije primila niti jedan gol izvan šestnaesterca i niti jedan gol s krila.

U kvalifikacijama su Španjolci dopustili Fincima i Francuzima da se vrate u utakmicu nakon španjolskog vodstva.

Ako uzmemo u obzir da Španjolska uglavnom zabije gol po utakmici, za očekivati je da će jedan zabijeni gol biti dosta da se ne izgubi od Španjolske.

Ždrijeb nije bio blagonaknon aktualnim svjetskim prvacima.

Naime prventsvo otvaraju reprizom zadnje finala Svjetskog Prvenstva, protiv Nizozemske.

Čile ima najslabiju centralnu obranu od svih sudionika SP, točno na mjestu gdje je Španjolski napad najjaći.

Australija je najslabiji protivnik u skupini, ali zbog velike količine golova koje zabijaju u zadnjih 15 minuta utakmice, nesmije ih se prerano otpisati.


Nizozemska





Nizozemci su zabili više od dva gola u svakoj utakmici kvalifikacija.

To je uspjelo još samo jednoj momčadi na SP.

Samo su dvije reprezentacije zabile više golova nakon prodora po lijevom krilu.

S lijevog krila Nizozemci su zabili trečinu svojih golova.

Posebno su opasni bili i izvan šestnaesterca, samo je jedna reprezentacija zabila više golova od Nizozemske izvan šestnaesterca.

Šutevi izvan šestnaesterca bili su problem protivnicima Nizozemske, ali i samim Nizozemcima.

Čak 40% primljenih golova Nizozemske usljedilo je nakon šuteva izvan šestnaesterca.

Nizozemci su morali često pucati iz daljine, jer su samo 3. reprezentacije zabile manje golova iz peterca.

Niti Španjolsci niti Australci ne primaju puno golova iz velikih daljina, ali protivnici Nizozemske također su jako dobri u desnoj strani obrane, tako da će nizozemsko najjaće oružje naići na veliku prepreku.


Čile





Samo su dvije momčadi zabije više golova iz neposredne blizine od Čilea, koji je zabio 40% svojih golova iz peterca, uglavnom zbog velike učinkovitosti nakon kornera.

U obrani su bili dosta odlučni i dobri u branjenju prekida, paralelno onemogučujući protivniku proboje po krilima.

Obrana se pokazala najslabijom točkom čileanske reprezentacije, primavši u prosjeku 1,5 golova po utakmici, više od bilo kojeg drugog sudionika SPa.

Također, Čile je izgubio svaku utakmicu u kojoj se u bilo kojem trenu našao u rezultatskom zaostatku.

Niti kada su u prednosti Čileanci nisu bili posebno učinkoviti, osvojili su manje bodova od bilo kojeg drugog sudionika SPa, nakon što su u nekom trenu utakmice vodili.

Čile mora proći kroz došta tešku skupinu u kojoj se natječu finalisti prošlog SPa.

I Nizozemci i Španjolci su bili impresivni u kvalifikacijama ne primivši niti jedan gol iz neposredne blizine, tako da će imati “protuotrov” za najjače oružje Čileanaca.

Nitko iz skupine B nije primio u kvalifikacijama gol nakon kornera.

Uz to je i naslabija momčad u skupini, Australija, izrazito jaka u povratku u utakmicu pri nepovoljnom rezultatu, što Čileancima, kao momčadi koja je sklona prosipati prednosti, nikako ne odgovara.


Australija





Očekivano, Australci su u kvalifikacijama bili izrazitno dominantni u skok igri.

Samo su dvije reprezentacije zabile više golova glavom, dok na drugoj stani, Australci nisu primili niti jedan gol glavom.

Razlog tome primarno leži u neumornom radu australskih igrača po bokovima.

Austalska su krila stvorila mnoštvo šansi s krila, na ovom SPu od njih su u toj kategoriji bolje samo 2 reprezentacije.

Australci su također zabili čak pola svojih golova u zadnjih 15 minuta utakmica.

Po FIFinom rankingu Australija je nalošija reprezentacija ovog SPa, nalaze se na 59. mjestu, nazadovavši za čak 26 mjesta u 2013.

Na SP su se plasirali kao 2. u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s time da su imali loš učinak u obrani, primivši gol u 2/3 utakmica.

Uz to Australija jako loše brane kontra napade, primili su više golova iz kontra napada od bilo kojeg drugog sudionika SPa.

Nažalost po Australiju, njihovi napadi po krilima će morati igrati protiv 3 momčadi sa najmanjim brojem golova primljenih sa krila.

Iako su Australci najlošija reprezentacija po FIFinom rankingu, skupina B ima ukupno najbolji FIFin ranking, što dovoljno jasno pokazuje koliko visoku planinu Australci trebaju preći da bi se plasirali u knock out fazu.


Grupa C


Kolumbija



Kolumbija je odlično koristila napadačke prekide u kvalifikacijama, dok su u obrani primili jako malo golova nakon prekida.

Napadaju uglavnom kroz sredinu, te su samo 4 reprezentacije postigle veći udio golova kroz sredinu.

Nedostaje im kvalitetne skok igre, te su samo jedna od 3 reprezentacije koja nije zabila gol nakon kornera, dok su zabili samo jedan gol glavom.

Kolumbija je također južnoamerička reprezentacija koja je primila najviše golova izvan šestnaesterca.

Kolumbijci su imali problema i sa branjenjem vodstva, jer je samo 7 sudionika SPa osvojilo manje bodova nakon što u u utakmici u bilo kojoj fazi vodili.

I Grčka i Obala Bjelokosti su itekako u stanju izazvati probleme Kolumbiji, jer su obje te reprezentacije uspješno preokretale negativne rezultate.

Grci i Japanci su puno opasniji po krilima, što bi moglo natjerati Kolumbijce na promjenu plana, dok bi se grčki nedostatak učinkovitosti iz napadačkih prekida mogao pokazati korisnom za Kolumbiju.


Grčka





Grčka obrana je zaslužna da su Grci u Brazilu.

Jedino je Švicarska ima više utakmica bez primljenog gola i samo su 4 sudionika SPa primili manje golova od Grčke.

Uz Grčku, na SPu su još su samo 3 momčadi koje nisu primile gol van šestnaeterca, dok su još samo 2 momčadi koje nisu primile gol nakon kornera.

Međutim grčki problemi su u napadu.

Samo su 3 momčadi zabile manje golova od Grka, a uz to Grci su stvorili najmanje šansi nakon prekida.

Grčka obrana je imala problema sa protivničkim prekidima, čak pola golova koje je Grčka primila, dogodilo se nakon prekida šutevima glavom.

Iako je Kolumbija opasna iz prekida, oni su svejedno te šanse nakon prekida rijetko završavali šutevima glavom.

Japan je stoga puno veća opasnost u skok igri, jer su Japanci zabili čak trečinu svojih golova glavom.

Obala Bjelokosti voli napasti od prve minute brzim tempom, što će također biti izazov za Grke i njihovu obranu, kojima je glavna prednost da uspiju “uspavati” protivnika i usporiti igru.


Obala Bjelokosti





Obala Bjelokosti se dominantno plasirala na SP, zabivši u svakoj utakmici, pritom zabivši najveći udio golova u prvih 15 minuta utakmice.

Njihovi napadi ne jenjavaju niti u ostatku utakmice.

Uz to Obala Bjelokosti je samo jedna od 7 reprezentacija koja je osvojila više od pola bodova u utakmicama u kojima su u nekom trenu gubili.

Obrana je slaba strana Obale Bjelokosti, pogotovo pred kraj utakmice.

Više od pola primljenih golova igrači Obale Bjelokosti su primili u zadnjih 15 minuta utakmica.

Također, slabo koriste krila u fazi napada, tako da će iskusnim obranama biti lakše spriječiti napade Obale Bjelokosti.

Odlična igra Obale Bjelokosti pri nepovoljnom rezultatu mogla bi se pokazati ključnom protiv Kolumbije koja slabo održava prednost.

Grčka obrana bi se mogla pokazati kobnom za napade igrača Obale Bjelokosti, dok bi japanski stil igre sa puno promjena strana i napadima po krilima mogao predstavljati veliki problem obrani Obale Bjelokosti i samim time zanimljiv taktički dvoboj.


Japan





Najveća prednost Japana u kvalifikacijama je bila skok igra, zabili su čak 30% golova glavom, te su s tim učinkom 7. najbolja reprezentacija na ovom SPu.

Toliko prilika za udarce glavom napadačima Japana su omogućila njihova ubojita krila, Japanci imaju najveći postotak zabijenih golova nakon napada po bokovima.

Efikasnost u napadu je bila veliki problem Japana, zabili su više od jednog gola u samo 36% utakmica, te su samo još 3 sudionika SPa lošiji od njih u tom segmentu igre.

Povrh toga, Japan je rijetko zabijao golove u završnim fazama utakmica.

Kako su Japanci opasni po krilima, tako i njihova obrana ima problema s krilima protivnika, te su se mučili spriječiti protivnike da dođu s loptom u njihov peterac.

Ovo je teška grupa za Japan, ali imaju načina popraviti svoje izglede.

Grčka je ranjiva u skok igri, pa bi japanski stil igre mogao izazvati velike probleme Grcima.

Međutim i Grci i Obala Bjelokosti odlično brane napade po krilima, tako da bi Japancima prolazak skupine mogao ovisiti o učinkovitosti u napadu.

Za očekivati je da će stvoriti manje šansi nego su navikli, a da će morati zabiti podjednako ili više golova.


Grupa D


Urugvaj





Urugvajci su velika prijetnja prilikom prekida, iz kojih su zabili trećinu svojih golova.

Više golova od njih iz prekida su zabila još samo 2 sudionika SPa.

Obrambeno je teško probiti njihove bekove, kao i doći do prilike za šuteve glavom nakon centaršuteva.

Čak trećinu golova primili su iz neposredne blizine gola.

Također njihova konstantnost nije na visokoj razini, jer često prokockaju prednosti, dok teško nadoknade rezultatski zaostatak.

Samo su dvije momčadi osvojile manje bodova u utakmicama u kojima su vodile, dok su osvojili samo 1 bod u utakmicama u kojima su gubili.

Engelska i Italija velika su opasnost za Urugvaj.

Urugvajci su u stanju neutralizirati skok igru Italije i Kostarike, koje su 2 od 4 momčadi sa najboljom skok igrom na ovom prvenstvu.

Urugvajska igra iz prekida u napadu mogla bi pošteno namučiti Englesku obranu.


Kostarika





Kostarika zabija puno golova u otvaranju utakmica, samo je jedna reprezentacija zabila više golova u prvih 15 minuta utakmica.

Također zabili su impresivan broj golova glavom.

Obrana Kostarike je otporna na dalekomentne šuteve, samo je 5 reprezentacija primilo manje golova izvan šestnaesterca od Kostarike.

Napad Kostarike bio je sklon oscilacijama, u čak trećini utakmica nisu zabili gol, dok su osvojili samo 1 bod u utakmicama u kojima su u bilo kojoj fazi gubili.

Skloni su također primiti kasne golove, a obrana je sklona “zaplivati” na duga dodavanja.

Sva tri protivnika Kostarike u skupini su u prošlosti osvojili Svjetsko Prvenstvo.

Od te tri momčadi Kostarika ima najveće šanse iznenaditi Italiju, kojoj ne odgovaraju napadi po desnoj strani talijanske obrane i skok igra.


Engleska





Engleska ima odlične pucače i svaki je 5. engleski gol postignut izvan šestnaesterca.

Engleska je također odlična u igri po krilima, sa 48% golova postignutih napadima s bokova.

Engleska je međutim slaba iz prekida i u fazi napada i u fazi obrane, samo su 3 sudionika SPa zabili manje golova od Engleske iz prekida.

Također Engleska je primila 2 od ukupno 4 gola iz prekida.

Engleskoj također problem predstavlja branjenje vodstva.

Samo su 3 momčadi izgubile više bodova u utakmicama u kojima su vodile.

Ždrijeb nije bio sklon Englezima.

Izvukli su momčadi koje im mogu prijetiti skok igrom.

Ali na drugu stranu Engleska realno može pobijediti u svakoj od tih utakmica.

Protiv Italije engleski dalekometni šutevi i napadi po krilima mogu lako donjeti ploda, dok će veliki problem biti talijanska učinkovitost u skok igri.

Urugvajci također mogu stvoriti probleme Engleskoj iz prekida, ali su skloni primiti golove u početnim fazama utakmica, kakve Englezi često zabijaju.

I Kostarika je opasna iz prekida, ali jako loše brane bokove, što će Englezi pokušati iskoristiti.


Italija





Talijani su zabili čak 42% golova glavom, u tom segmentu bolji je samo Ekvador.

Mit o defenzivnoj Italiji je poljuljan nakon što su često zabijali 2 ili više golova.

Samo su 2 sudionika SPa češće zabili 2 ili više golova.

Italija je također 50% svojih bodova osvojila u utakmicama u kojima je gubila.

Obrana Italije ipak nije bila poslovično čvrsta.

Desna strana talijanske obrane kriva je za 44% talijanskih golova, više od bilo koje ekipe na SPu.

Također Italija je zabila samo 1 gol van šestnaesterca i često je izgledala jednodimezionalno, koncentrirajući se samo na skok igru.

Teško je prognozirati kakav će uspjeh ostvariti Talijani, jer su u teškoj skupini.

Njihova odlična igra kod negativnog rezultata namućiti će Engleze i Urugvajce.

Do sada skok igra nije bila problem obranama Urugvaja i Kostarike.

Engleska i Kostarika su bile jako dobre po lijevim stranama napada, što će biti zanimljivo jer će napadati slabiju stranu obrane Italije.


Grupa E


Švicarska





Švicarci nisu primili gol u 70% svojih kvalifikacijskih utakmica, s time da su 4 od 6 golova koje su primili postignuti u fascinantnom remiju 4-4 sa Islandom.

Iako su rijetko dinamični u napadu, predstavljaju veliku opasnost iz prekida.

Samo su 3 sudionika SPa zabili više golova iz prekida od Švicaraca.

Problem Švicarske je mali broj postignutih golova i loš učinak kod očuvanja vodstva.

Honduras i Francuska nisu uspjeli zabiti gol u čak trečini svojih kvalifikacijskih utakmica, što će ići na ruku Švicarcima i njihovoj čvrstoj obrani.

Uz to Honduras je najranjivija momčad na SP iz prekida.

Međutim Švicarci će morati spriječiti protivnika u postizanju golova u zadnjih 15 minuta utakmica, kako nebi poništili sve dobro što naprave prije toga.


Ekvador





Ekvador je zabio 45% svojih golova nakon šuteva glavom, što je više od bilo kojeg drugog sudionika SPa.

Međutim osim skok igre Ekvador nema puno opcija u napadu, rijetko su zabili više od jednog gola na utakmici u kvalifikacijama, zapravo manje od bilo kojeg drugog sudionika SPa.

Ždrijeb nije bio povoljan za Ekvador, niti jedan od njihovih protivnika nije imao problema sa skok igrom.

Honduras doduše je primio čak trečinu golova iz svojeg peterca.

Francuska obrana se specijalizirala u blokiranju protivnikove skok igre, dok Švicarska ima jaku obranu i izrazito jaku lijevu stranu napada, koju će morati zaustaviti slabija strana obrane Ekvadora.


Francuska





Francuzi su se plasirali na SP tek nakon play offa, ali su svejedno opasna reprezentacija.

Francuzi su jedna od samo 4 momčadi na SP, koji su pobjedili u svim utakmicama u kojima su u bilo kojem trenu vodili.

Uz to su zabili Ľ svojih golova šutevima izvan šestnaesterca, samo dvije reprezentacije imaju bolji učinak.

Uz to, francuska obrana je statistički 5. najbolja, ako se uzmu u obriz primljeni golovi iz peterca.

Francuski napad je bio nekonzistentan.

U pola utakmica su zabili 3 ili više golova, ali su zato propustili postići pogodak u čak trečini utakmica.

Francuzi loše uđu u utakmice, malo su golova zabili u prvih 15 minuta utakmice, a malo golova zabijaju i glavom i iz neposredne blizine.

Te karakteristike će im štetiti kada će morati loviti rezultat.

Švicarska obrana je točno onakva kakva ne paše Francuzima, ali zato Honduras i Ekvador odgovaraju Francuzima, iako će ekvadroski direktni napadi stvarati probleme francuskoj obrani.


Honduras





Honduras se specijalizirao za zabijanje kasnih golova.

Više golova u zadnjih 15 minuta utakmica zabilo je još samo 6 reprezentacija na SPu.

Honduras je također 7. reprezentacija na SPu po broju golova postignutih nakon kornera.

Obrana Hondurasa je jača na lijevoj strani, samo je 5 reprezentacija primilo manje golova nakon što su im protivnici probili lijevu stranu obrane.

Napada Hondurasa bio je najnepouzdaniji u kvalifikacijama za SP, nisu postigli pogodak u čak 44% kvalifikacijskih utakmica.

Obrana također nije bila pouzdana, naime primili su 2 ili više golova u 38% kvalifikacijskih utakmica.

Teško je za očekivati da će Honduras uspjeti proći svoju skupinu.

Njihova dobra igra iz prekida imati će najveću šansu poentirati protiv Švicarske, koja također ima sklonost primati kasne golove, koje igrači Hondurasa često zabijaju.

Duge lopte Ekvadora će uzrokovati velike probleme obrani Hondurasa.


Grupa F


Argentina





Niti jedan drugi sudionik SPa nije postigao više golova i stvorio više šansi kroz sredinu terena od Argentine.

Argentinci su zabili 3/4 svojih golova kroz sredinu terena.

Također Argentinci su uglavnom agresivno napadali od prve minute, samo su 2 druga sudionika SPa zabili više golova u prvom poluvremenu od Argentine.

Također kada Argentina povede teško se vratiti u utakmicu.

Samo su 4 sudionika SPa osvojila više bodova u utakmicama u kojima su vodili, od Argentine.

Iako su bili najbolje plasirana reprezentacija južnoameričkih kvalifikacija Argnetinci su u samo 1/4 utakmica uspjeli sačuvati netaknutu mrežu.

Svi drugi sudionici SPa su uspjeli završiti više utakmica bez primljenog gola.

Argentinski napadači su rijetko zabijali glavom ili iz prekida.

Ako tome pridodamo na im ni napadi po bokovima nisu jaka strana, Argentinci bi mogli imati velikih problema pri negativnom rezulatatu protiv čvrste obrane.

Uz sve to Argentina ima nezdravu ovisnost o inspiraciji i rješenjima Lionela Messija.

Fokus na napad biti će savim dovoljno da Argentina prođe skupinu, jer su svi njihovi protivnici primili puno golova, pogotovo kroz sredinu obrane.

Nigerija je odlična iz prekida, a Iran je odličan po desnom boku, što bi moglo dočekati argentinsku obranu nespremnom.


Bosna i Hercegovina





Rezultat Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama iznenadio je mnoge.

Zabili su 3 ili više golova u pola svojih utakmica, a da pritom nikada nisu primili više od jednog gola.

Pokazali su svoju snagu u obrani i u preokretu nepovoljnog rezultata.

Samo su dva sudionika SPa osvojila više bodova u utakmicama u kojima su gubili.

Međutim napad Bosne i Hercegovine je jednodimenzionalan, premalo golova su zabili iz prekida i van šestnaesterca, te im često treba dosta vremena da dođu do “5. brzine”.

Nedostatak različitosti u napadu lako se objasni manjkom kvalitetnog igračkog kadra.

Niti jednoj drugoj reprezentaciji nije toliko malo igrača zabilo toliko puno golova kao Bosni i Hercegovini.

Čak 77% golova Bosne i Hercegovine zabila su samo 3 različita strijelca.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će se u debiju na SPu Bosna i Hercegovina nositi sa jednim od favorita kao što je Argentina, koja se specijalizirala u čuvanju vodstva i zabijanju golove napadima kroz sredinu, gdje je bosanskohercegovačka obrana najslabija.

Bosna i Hercegovina je dovoljno kvalitetna da obuzda iranske napade po desnom boku, jer u kvalifikacijama nisu primili niti jedan gol s te strane terena.


Iran





Iranci su se oslanjali na golove iz prekida više od bilo koje druge reprezentacije na SPu.

Čak 40% svih golova su zabili iz prekida.

Iran također nije primio niti jedan gol izvan šestnaesterca, što je pošlo za rukom još samo 4 reprezentacije.

Kako dobro Iran napada iz prekida, jednako loše brani protivničke pokušaje iz prekida.

Primili su čak 57% golova nakon prekida, više od bilo kojeg drugog sudionika SPa.

Također, Iran je primio jednaki udio golova iz peterca, što ih također čini najlošijim sudionikom SPa u tom segmentu igre.

Njihovi napadi po krilima mogli bi izazvati dosta problema Argentini.

Međutim Iranu će biti teško oduprijeti se napadima Bosne i Hercegovine i Argentine.

Nigerijski dalekometni šutevi igrati će na ruku Irancima, ali će zato i iranski napadi po desnom boku odgovarati Nigeriji, kojoj je ta strana obrane jača.


Nigerija





Nigerija je zabila gol u svakoj kvalifikacijskoj utakmici, pritom dobro koristivši prekide i dalekometne šuteve.

Nigerija ima najveći udio golova izvan šestnaesterca od svih sudionika SPa.

Nigerija također ima najveći udio golova u zadnjih 15 minuta utakmice od svih sudionika SPa.

Nigerija je također i pri vrhu po broju bodova koje su osvojili u utakmicama u kojima su gubili, osvojivši čak 56% od mogućih bodova u utakmicama u kojima su gubili.

Iako Nigerija nije primila puno golova u kvalifikacijama, one golovi koje su primili došli su iz velikih udaljenosti od gola.

Također Nigerijci ne mogu biti zadovoljni brojem golova koje su zabili.

Sa prosjekom od 1,38 golova po utakmici 5. su najlošija reprezentacija na SPu.

Nigerija otvara Svjetsko Prvenstvo protiv Irana u utakmici koju će najlaške pobjediti.

Ipak Iranci ne primaju golove izvan šestnaesterca, a Nigeriji je baš to najjaće oružje.

Iran je doduše primio najviše golova iz prekida, što bi trebalo biti ohrabrujuće saznanje za Nigeriju.

Prekidi su također najbolja prilika da iznanade Argentinu i Bosnu i Hercegovinu na putu do 2. mjesta u skupini.


Grupa G


Njemačka





Njemačka reprezentacija zabija puno golova, zabili su čak 3,6 gola po utakmici u kvalifikacijama.

Samo su Njemačka i Nizozemska zabili po barem 2 gola na svakoj utakmici.

Od tog mnoštva golova Njemci su najviše zabili kroz sredinu terena, čak trečinu.

Iznenađujuće je da je Njemačka zabila samo 1 gol nakon prekida, te da nisu zabili niti jedan gol glavom.

U obrani su također bili iznenađujuće ležereni, pogotovo po bokovima, gdje su konkretnije ekipe s nevjerojatnom lakoćom stravale opasne šanse protiv Njemačke.

Portugalska krila biti će velika opasnost za njemačku obranu, pa će Njemci morati pokušati zadržati igru u sredini terena.

Statistički Gana i SAD nemaju nekih prednosti protiv Njemaca, makar bi šutevi Gane iz daljine mogli izazvati probleme Njemcima.


Portugal



Cristiano Ronaldo u top formi izazvati će probleme svakoj momčadi.

Prekidi će također biti velika prednost Portugala, koji je zabio više golova nakon kornera od bilo kojeg drugog sudionika Svjetskog Prvenstva.

Branič Bruno Alves je posebno opasan kod prekida, jer je on zabio čak 2/3 portugalskih golova nakon kornera.

Portugalci su također i jako uporni, osvojili su čak 61% mogućih bodova u utakmicama u kojima su gubili.

Uz to, Portugalci su zabili puno golova u zadnjih 15 minuta utakmica.

Portugalci su međutim zabili samo jedan gol izvan šestnaesterca, čime si umanjuju mogučnosti da iznenade protivnika.

Iako su oni sami impresivni u napadačkim prekidima, njihova obrana ima ozbiljnih problema kod protivničkih prekida.

Portugal se našao u dosta nezgodnoj skupini, jer sva tri njihova protivnika vole napadati kroz sredinu, gdje je portugalska obrana najslabija.

Krila su primarni izvor opasnosti Portugala i na taj će način namućiti obranu Njemačke.

Međutim trebaju biti posebno oprezni kad god će Gana imati prekid u opasnoj zoni.


Gana





Gana je bila jako dobro raspoložena u napadu u kvalifikacijama, zabili su čak 3,13 gola po utakmici, po čemu su lošiji od samo 2 reprezentacije sudionice SPa.

Ganski napad je također dosta raznolik.

U najboljih su 5 reprezentacija na SP i po broju golova iz peterca i po broju golova van šestnaesterca.

Također, čak je trečina ganskih golova zabijeno nakon prekida, od čega veći udio golova zabijenih glavom imaju samo 3 reprezentacije.

Gana je bila dosta slaba pod pritiskom, jer nisu osvojili niti boda u utakmicama u kojima su gubili.

Obrana im je bila ranjiva po bokovima, čak je pola ganskih primljenih golova došlo nakon napada po bokovima.

Uz to, Gana je u jako malo utakmica uspjela sačuvati netaknutu mrežu.

Gana nije imala sreće kod ždrijeba kada je izvučena u “Skupinu Smrti”.

Međutim Gana ima nekoliko jako iskoristivih oružja na raspolaganju.

Portugal i SAD su ranjivi iz prekida i šutevima iz neposredne blizine.

Međutim svi njihovi protivnici zabijaju puno golova, a pogotovo zabrinjavaju portugalski napadi po bokovima.


Sjedinjene Američke Države





SAD su reprezentacija koja je najviše napredovala na FIFinoj ljestvici u posljednjih 12 mjeseci.

Osvojili su čak 243 boda i pomakli su se sa 27. mjesta na 14.

SAD je več tradicionalno najbolja reprezentacija sjevernoameričkih kvalifikacija.

Amerikanci su se specijalizirali u golovima iz blizine, samo je jedna reprezentacije imala veći udio golova iz peterca.

Uz to su također možda i najbolje fizički pripremljena reprezentacija na SPu.

Njihov nastup u kvalifikacijama je bio dominantan, ali daleko od savršenog.

SAD su imale problema sa čuvanjem vodstva, kao i sa branjenjem protivničkih prekida.

Samo su 2 sudionika SPa primili više golova iz prekida od Amerikanaca.

Ostaje da vidimo kako će se SAD nositi sa tim manama protiv jakih protivnika.

Grupa G je najjača skupina na SPu, pa je čak i najslabiji protivnik SADa jaka Gana, koja fenomenalno izbodi prekide, što neće odgovarati Amerikancima.

Oduzeti bodove Portugalu i Njemačkoj će biti teško, Portugalci su još opasniji od Gane iz prekida, a Njemci ne mogu prestati zabijati.

Međutim američki stil igre, koji je potpuno drukčiji od bilo čijeg drugog, te fizička sprema i mentalna snaga mogu iznenaditi bilo koga.


Grupa H


Belgija





Iako su Belgijanci jedna od samo 7 reprezentacija koje su zabile na svakoj utakmici kvalifikacija, Belgija se na SP plasirala primarno zahvaljujući jakoj obrani.

Jedino je Španjolska rijeđe primala golove od belgijskih 0,4 primljena gola po utakmici.

Imaju veći udio golova sa krilnih pozicija od svih reprezentacija osim Hrvatske.

Samo su dvije momčadi zabile više golova od Belgije iz prekida, s time da su korneri postali prava belgijska specijalnost.

Belgija se može pohvaliti s jednim od raznolikijih stilova napada na SP.

Jedina kritika Belgijskom napadu je da rijetko zabiju više od dva gola po utakmici.

Teško je pronaći i greške u obrani Belgije, ali primjetno je da su čak 3/4 golova koje je Belgija primila usljedili nakon prodora po krilima.

Uz to Belgija često prima golove u zadnjih 15 minuta utakmica.

Sva tri protivnika Belgije teško brane napade po krilima, dok su Alžir i Južna Koreja još posebno slabi kod branjenja prekida.

Alžirski napadi po krilima mogli bi iznenaditi Belgiju, kao i južnokorejski običaj postizanja kasnih golova.


Alžir





Alžir je jedna od bolji afričkih reprezentacija kada se u obzir uzimaju šutevi iz velikih udaljenosti.

Alžir je zabio više golova izvan šestnaesterca od bilo kojeg drugog sudionika SPa.

Alžir se kvalitetno branio u kvalifikacijama, posebno se dobro branivši baš od dalekometnih pokušaja protivnika.

Napadi po krilima su također bili najbolje napadačko oružje Alžira, posebno po desnoj strani.

Uz to Alžir je zabio gol baš u svakoj kvalifikacijskoj utakmici.

Iako solidna i pouzdana, alžirska obrana je pokazala slabost kod protivničkih prekida, posebno kod kornera.

Samo su 4 reprezentacije primile više golova nakon šuta glavom od Alžira.

Čak 3/4 primljenih golova Alžirci su primili nakon prodora po bokovima, tako da su bekovi najslabija točka Alžira.

Zbog čestih napada po bokovima, Alžir je smješten zapravo u dosta dobru skupinu, jer sva tri njihova protivnika muku muče s obranom bokova.

Kako Alžir također dosta često zabija u otvaranju utakmica, na ruku im ide i činjenica da svi njihovi protivnici imaju sklonost primanja ranih golova.

Kako je belgijski napad točno onakav kakav ne paše Alžiru, posebno zbog jakih prekida i napada po bokovima, teško je očekivati iznenađenje u utakmici s Belgijom.

Ali protiv Rusije i Južne Koreje, Alžirci imaju svako pravo nadati se uspjehu.


Rusija





Tokom kvalifikacija Rusija nije primila gol izvan šestnaesterca, te niti jednom nisu primili više od gola po utakmici.

Rusi dobro otvore utakmice, samo su 3 reprezentacije zabile više golova u prvih 15 minuta utakmica.

Rusija je doživjela najveći pad FIFinog koeficijenta od svih sudionika SPa u zadnjih godinu dana.

Rusi su izgubili 200 bodova i pali za 13 mjesta.

Iako je njihov obrambeni učinak bio odličan, kiksali su prilikom proboja po bokovima i kod centaršuteva.

Svaki drugi gol primili su na taj način.

Također nisu osvojili niti jedan bod u utakmicama u kojima su gubili.

Večina ruskih golova zabijeni su nakon akcija kroz sredinu.

Stoga Rusima ne odgovara da su svi njihovi protivnici u skupini kvalitetni u sredini obrane, ali ranjivi po bokovima.

Alžir i Južna Koreja su itekako sposobni igrati sa dugim loptama prema napadačima, što će predstavljati problem ruskoj obrani.

Uz to Alžir zabija puno golova nakonšuteva glavom.


Južna Koreja





Skupa sa Alžirom, Južna Koreja je reprezentacija koja je koristila najviše dugih dodavanja prilikom kreiranja gol šansi.

Svaki peti korejski gol zabijen je nakon dugih lopti prema napadačima.

Jedino je Hrvatska stvorila više šansi napadima po lijevoj strani.

Zanimljivo, također je jedino Hrvatska zabila više golova od Južne Koreje iz peterca.

Zadnjih 12 mjeseci nisu bili dobri za reprezentaciju Južne Koreje, koji su trenutno druga najgora reprezentacija po FIFinom rankingu od sudionika SPa.

Južna Koreja je primila čak 64% golova nakon protivničkih napada po bokovima, što je najviše od svih sudionika SPa.

Uz to niti jedan drugi sudionik nije primio više golova u prvih 15 minuta utakmice od Južne Koreje.

Južna Koreja povrh svega toga dijeli sa Iranom najlošiji uspjeh u branjenju prekida, nitko nije primio više golova nakon prekida od te dvije reprezentacije.

Ipak broj kasnih golova uljeva nadu Korejancima protiv Belgije i Rusije, koje su sklone pred kraj utakmice prokockati prednosti.

Ali i Belgija i Alžir kvalitetno koriste prekide, dok Rusija žestoko otvori utakmicu sa ranim presinhom, stoga će Južnoj Koreji biti teško proći u knock out fazu.



Kratke vijesti:

Brazil prvi favorit za naslov
Najveći favorit za naslov je domaćin Brazil s omjerom 11/4, Argentina ima omjer 9/2, Njemačka 11/2, Španjolska 6/1, a Belgija 14/1. Hrvatska ima koeficijent 125/1. Preostali hrvatski protivnici u skupini imaju manje šanse za naslov od Hrvatske. Meksiko je na 150/1, a Kamerun čak 750/1.





Spezza traži trade
Kapetan Ottawa Senatorsa Jason Spezza zatražio da bude tradean. Generalni menađer Senatorsa Bryan Murray, potvrdio je tu informaciju i rekao da će potruditi da do tog tradea dođe.

Lynch želi novi ugovor
Running back osvajača Super Bowla Seattle Seahawksa Marshawn Lynch obečao je da će propustiti obavezni trening mini kamp momčadi jer želi novi ugovor.


Rezultati:

Nogomet

Italija kvalifikacije za Serie A
Cesena 1 - 1 Modena
Latina 2 - 2 Bari

Hokej

NHL Stanley Cup finale
New York Rangers - Los Angeles Kings 2 : 1



*slike preuzete od MSNBCa

Oznake: nogomet, brazil, 2014, svjetsko, prvenstvo, Hrvatska, Meksiko, kamerun, španjolska, Nizozemska, čile, australija, urugvaj, italija, Engleska, honduras, Njemačka, Portugal, gana, SAD, južna koreja, Belgija, rusija, Alžir, japan, obala bjelokosti, Grčka, kolumbija, Švicarska, Francuska, iran, Bosna i Hercegovina, argentina, nigerija, ekvador, kostarika

11.06.2014. u 09:34 • 0 KomentaraPrint#

Kratke vijesti:

Southampton blizu nalaska novog trenera
Izvršni direktor Southamptona Les Reed uvjeren je da je klub blizu pronalaska nasljednika Mauricija Pochettina, koji je postao trener Tottenhama prošli mjesec. Reed ima izbor od nekoliko trenera, od kojih je najzvučnije ime Ronald Koeman.

Bylsma kandidat za trenera Panthersa
Bivši trener Pittsburgh Penguinsa Dan Bylsma je u užem krugu od 6 kandidata za novog trenera Florida Panthersa. Ključni ljudi Panthersa bili su u New Yorku na razgovoru sa Bylsmom, dok su ostali kandidati pričali sa generalnim menađerom Daleom Tallonom.






Jones se planira oporaviti do prvog tjedna sezone
Julio Jones se uspješno oporavlja od operacije noge, te si postavio cilj da bude spreman na početku sezone. Jones je do sada na pripremama trenirao ograničeno.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Irska 1 - 5 Portugal

11.06.2014. u 08:35 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 10.06.2014.

Kratke vijesti:





Vidal propušta utakmicu s Australijom
Vezni igrač Čilea Arturo Vidal propustiti će prvu utakmicu Svjetskog Prvenstva protiv Australije zbog ozljede koljena. Vidal je propustio otvoreni trening jer zbog ozljede nije mogao trčati niti udariti loptu desnom nogom.

Kings - Rangers 3-0
Los Angeles Kingsi su na jednu pobjedu od trijumfa u finalu Stanley Cupa. Pred New York Rangersima je težak, ako ne i nemoguć, zadatak preokrenuti zaostatak 3-0 u finalnoj seriji Stanley Cupa. Posljednja i ujedno jedina momčad kojoj je uspjelo preokrenuti takav zaostatak su Toronto Maple Leafsi iz 1942., koji su nakon 3 utakmice gubili 3-0 da bi na kraju preokrenuli na 4-3 i osvojili Stanley Cup. Bila je to prva finalna serija Stanley Cupa koja je trajala 7 utakmica.

Buccaneersi potvrdili da će McCown biti prvi quarterback
Na službenoj web stranici Tampa Bay Buccaneersa je potvrđeno da će novi quarterback Josh McCown biti prvi quarterback u predstojećoj sezoni. Iako se smatralo da će Mike Glennon konkurirati za poziciju prvog quarterbacka, izgledno je da će do tog mjesta u prvoj utakmici u sezoni doci McCown, koji je lani bio rezervni quarterback Chicago Bearsa.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Gana 4 - 0 Južna Koreja

Hokej

NHL Stanley Cup finale
New York Rangers - Los Angeles Kings 0 : 3

10.06.2014. u 07:48 • 0 KomentaraPrint#

petak, 06.06.2014.

Kratke vijesti:

Lukakuova ozljeda nije teška
Izbornik Belgije Marc Wilmots potvrdio je da ozljeda zgloba napadača Romelua Lukakua nije teška, te da će napadač nastupati na Svjetskom Prvenstvu. Lukaku je zamijenjen u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa kada je šepajući izašao s terena. Belgija je u toj utakmici pobijedila Tunis rezultatom 1-0, golom Driesa Mertensa u 89. minuti utakmice.



Penguinsi otpustili trenera Bylsmu
Novi generalni menađer Pittsburgh Penguinsa Jim Rutherford smatra da momčadi ne treba velika promjena da bi se vratili u elitu NHLa. Međutim u sljedeću će sezonu Penguinsi ući s novim trenerom nakon što je Dan Bylsma dobio otkaz. Bylsma je pobjedio u više utakmica od bilo kojeg drugogo trenera Penguinsa, uključujući i pobjedu u Stanley Cupu 2009.. Još je nepoznati tko će biti novi trener Penguinsa.

Texansi potpisali ugovor sa prvim pickom na draftu, Clowneyjem
Texansi su potpisali ugovor sa Jadeveonom Clowneyjem, njihovim prvim pickom na draftu, na 4 godine i $22.3M. Clowney će igrati na poziciji vanjskog linebackersa u 3-4 obrani. Texansi tako imaju jako talentiranu obranu koju čine J.J. Watt, Louis Nix, Jared Crick, Brian Cushing, Brooks Reed, Jadeveon Clowney i Whitney Mercilus.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Rusija - Maroko 2 - 0
Njemačka - Armenija 6 - 1
Brazil - Srbija 1 - 0
Kolumbija - Jordan 3 - 0
Hrvatska - Australija 1 - 0
Japan - Zambija 4 - 3
Kostarika - Irska 1 - 1
Grčka - Bolivija 2 - 1
Meksiko - Portugal 0 - 1
Kamerun - Modavija 1 - 0
Belgija - Tunis 1 - 0
Argentina - Slovenija 2 - 0
Salvador - Španjolska 0 - 2
Engleska - Honduras 0 - 0
SAD - Nigerija 2 - 1
Trinidad i Tobago - Iran 0 - 2
Francuska - Jamajka 8 - 0

Hokej

NHL - Stanley Cup finale
Los Angeles Kings - New York Rangers 5 - 4

06.06.2014. u 10:32 • 0 KomentaraPrint#

Kratke vijesti:



Reprezentacija Južne Koreje pogođena bolešću
Na pripremama za Svjetsko Prventsvo reprezentativce Južne Koreje je napao virus. Izbornik Hong Myung-bo tvrdi da je reprezentacija na pola priprema i da je prisiljen odraditi ključni dio priprema bez dijela igrača koje je napado virus, kojime su igrači najvjerojatnije zaraženi u kampu u Miamiju na Floridi.

Sharksi tradeali Boylea Islandersima
New York Islanders su tradeom došli do prava pregovaranja sa slobodnim igračem, braničem San Jose Sharksa, Danom Boyleom. U zamjenu za Boylea Islandersi su Sharksima dali svoj pick na draftu 2015. Runda u kojoj će biti pick ovisi o uspjehu Islandersa u idućoj sezoni. Boyle ima 37 godina i ranije je najavljeno da se neće vratiti u San Jose.

Kaepernick je zapravo dobio $13M garantirane zarade
Novi ugovor quarterbacka San Francisco 49ersa Colina Kaepernicka je zapravo ugovor po godinu dana. Mnogi su bili šokirani kada se pojavila vijest da je Kaepernicku garantirana zarada od čak $61M. Ustvari, u ugovoru stoji da 49ersi mogu svake godine prije 1.4. raskinuti ugovor s Kaepernickom bez odštete, tako da je garantirani novac koji će Kaepernick ovim ugovorom zaraditi $13M ($12.3M bonus za potpisivanje ugovora, $645K osnovna plaća, $100K bonusi). U ugovoru također stoji da će Kaepernickova plaća narasti ako odvede 49erse do Super Bowla ili ako bude imenovan u All-Pro momčad.

06.06.2014. u 10:18 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.06.2014.

Kratke vijesti:

Villa na posudbi u Melbourne Cityju
David Villa će se pridružiti Melbourne Cityju u australskoj A-League, na posudbu u trajanju 10 utakmica nakon Svjetskog Prvenstva. Villa, koji se trenutno priprema za Svjetsko Prvenstvo sa reprezentacijom Španjolske, potpisao je za New York City, kojem će se pridružiti nakon isteka posudbe u Melbourne Cityju. Melbourne City i New York City su u vlasništvu Manchester Cityja.

Air Canada Centre u Torontu biti će domaćin Svjetskog Prvenstva 2016
Toronto će biti domaćin Svjetskog Prvenstva 2016. Postoje planovi da će se cijelo Svjetsko Prvenstvo održati u Air Canada Centru. Kako je sve izvjesnije da NHL neće dopustiti igračima odlazak na Olimpijske igre u Južnu Koreju, traži se prava alternativa za Olimpijski turnir.



Kaepernick potpisao ugovor s 49ersima
49ers su se uspjeli dogovoriti oko ugovora sa quarterbackom Colinom Kaepernickom. Novi ugovor je potpisan na 6 godina u iznosu od $126M, od kojih mu je garantirano $61M. Kaepernick će tako dobiti $21M godišnje s čime je postavio rekord među quarterbackovima po garantiranoj zaradi, presigavši Peytona Manninga za $3M, a Aarona Rodgersa i Jaya Cutlera za $7M.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Nizozemska 2 - 0 Wales
Italija 1 - 1 Luksemburg
Ekvador 2 - 2 Engleska
Argentina 3 - 0 Trinidad i Tobago
Urugvaj 2 - 0 Slovenija
Čile 2 - 0 Sjeverna Irska
Salvador 1 - 2 Obala Bjelokosti

Hokej

NHL
Los Angeles Kings - New York Rangers 3 : 2

05.06.2014. u 08:58 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 04.06.2014.

NHL - Finale Stanley Kupa, Los Angeles Kings - New York Rangers



Los Angeles Kings – New York Rangers

Prvi puta nakon 1981. klubovi iz New Yorka i Los Angelesa sresti će se u finalu neke američke sportske lige.

Sama imena protivnika tako garantiraju pamtljivo finale Stanley Cupa.

Kingsi igraju u svojem drugom finalu Stanley Cupa u 3 sezone, nakon što su u produžetku 7. utakmice konferencijskog finala Zapada u Chicagu pobjedili domaćine i branitelje naslova, Blackhawkse.

U toj 7. Utakmici Kingsu su nadoknadili zaostatke 2-0, 3-2 i 4-3, da bi došli do svojeg 3. konferencijskog naslova u povijesti.

Prije toga Kingsi su u prvoj rundi play offa nadoknadili zaostatak u pobjedama od 3-0 protiv San Jose Sharksa, da bi u 2. rundi play offa nadoknadili zaostatak od 3-2 protiv Anaheim Ducksa.

Kingsi su tako postali tek 2. momčad u povijesti NHL play offa koja je morala igrati 7 utakmica prve dvije runde play offa, a da su se nakon toga ipak plasirali u finale Stanley Cupa.

Prva momčad koja je to ostvarila su ovogodišnji New York Rangersi, koji su također u prve dvije runde play offa igrali po 7 utakmica.

Rangersi su se plasirali u finale Stanley Cupa prvi puta nakon 1994., kada su osvojili naslov pobjedivši u 7 utakmica Vancouver Canuckse.

Tom pobjedom Rangersi su prekinuli sušu od 54 godina bez naslova.

Ove godine su za plasman u finale New York Rangersi u konferencijskom finalu pobjedili Montreal Canadiense nakon 6 utakmica.

Kako su dakle obje ove momčadi zajedno odigrale ukupno 41 utakmicu od maksimalno mogućih 42 utakmice, očekuje se da će i finale biti duga serija.

Finale počinje u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak u 02:00 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Golmani obje momčadi su možda i najbolji igrači momčadi i jedni od najzaslužnijih za plasman u finale.

Henrik Lundqvist iz New York Rangersa i Jonathan Quick iz Los Angeles Kingsa smatraju se za 2 najbolja golmana na svijetu.

Lundqvist ima najbolji postotak obrana u ovogodišnjem play offu sa 92.8%, te je sa 2.03 primljena gola po utakmici puno bolji od Quicka koji je primio 2.86 gola po utakmici.

Lundqvist je primio 2 ili manje gola u 10 od zadnjih 13 utakmica, te je bio ključna karika u odličnoj obrani Rangersa sa igračem manje.

Rangersi su sa igračim manje primili gol u samo 2 navrata od zadnjih 23, te su tako ostvarili odličnu učinkovitost od 91% protiv Montreal Canadiensa u konferencijskom finalu.

Švedski je golman također bio odličan pred kraj serija.

U 6. i 7. utakmicama u ovogdišnjem play offu, Lundqvist ima skor 4-1 i postotak obrana od 94,6%.

U dvije 7. utakmice Lundqvist ima skor 2-0 i postotak obrana 96,7%.

Ipak Lundqvist nikada nije igrao u finalu Stanley Cupa.

S druge strane Quick je bio prosječan tokom cijele serije konferencijskog finala, ali je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Obranio je nekoliko ključnih šuteva u 3. trećini i produžetku 7. utakmice protiv Blackhawksa, s time da je u tom periodu obranio čak 18 uzastopnih šuteva.

Ukupno je obranio manje od 90% šuteva protiv Blackhawksa, ali sigurno neće biti impresioniran pritiskom finala Stanley Cupa.

Naime, ovaj je Amerikanac bivši osvajač trofeja Conn Smythe Trophy winner.

Kada je osvojio Stanley Cup i Conn Smythe Trophy, Quick je u 6 utakmica finalne serije 2012. protiv New Jersey Devilsa imao postotak obrana 94,7%.

Posebnu pažnju na sebe u New York Rangersima privlači Martin St. Louis.

St. Louis je bio dio velikog tradea zadnji dan trade perioda, kada je on u tradeu kapetana došao u New York iz Tampe Bay, dok je u suprotnom smjeru otišao Ryan Callahan.

U play offu je ispunio očekivanja, jer dijeli prvo mjesto u broju bodova (13), broju golova (6) i broju neasistiranih golova (2).

38-ogodišnji Kanađanin je postigao 5 bodova u konferencijskom finalu, zabio je 3 gola, uključujući i pobjednički gol u produžetku 4. utakmice, a u konferencijskom finalu je ostvario i 2 asistencije.

Njegova igra sa igračem više bila je ključni faktor u seriji.

Uvelike je pomogao da Rangersi imaju omjer 5-2 u utakmicama u kojima su postigli gol sa igračem više, dok je sam St. Louis predvodio Rangerse sa 5 bodova sa igračem više.

St. Louis je već nastupio u finalu Stanley Cupa, kada je 2004. sa Tampa Bay Lightningom osvojio naslov.

U toj finalnoj seriji postigao je 4 gola i ostvario 2 asistencije, a ove će godine morati ponoviti takav učinak kako bi Rangersi imali šansu osvojiti naslov protiv jake obrane Los Angeles Kingsa.

Ključni igrač Kingsa u ovogodišnjem play offu bio je bivši igrač New York Rangersa Marian Gaborik.

Gaborikova igra, od kada je doveden pred kraj prijelaznog roka, je razlog zašto klubovi plate veliki novac za velike igrače u veljači.

Prvi je strijelac play offa sa 12 golova, čak 3 više od prvog pratitelja.

Postigao je 3 gola u zadnje 4 utakmica konferencijskog finala, uključujući i gol za izjednačenje u 7 utakmici.

Gaborik, kao i St. Louis ima 32 godine, te je 3. ukupno igrač u ovogodišnjem play offu po broju bodova.

Ima 5 bodova manje od vodećeg Anžea Kopitara, njegovog suigrača iz iste linije napada Kingsa.

Ovo će biti prvi puta da Gaborik u svojoj karijeri igra Stanley Cup finale i neće mu nedostajati motivacije protiv momčadi za koju je igrao od 2009. do 2013.

Njegova brzina, lakoća zabijanja golova i igra sa igračem više, biti će veliki izazov za obranu Rangersa.

Los Angeles Kingsi ove sezone imaju skor 7-0 u utakmicama u kojima bi im poraz značio eliminaciju, dok New York Rangersi imaju skor 10-0 kada su vodili nakon 2 trećine.

Los Angeles Kingsi odlično drže pak, efikasni su pred golom, ali i u svim ostalim segmentima igre.

Kingsi su odlično izbalansirana i posložena ekipe, velike mentalne snage.

Ipak nesmije se otpisati Rangerse.

U obrani obje momčadi imaju po jednog od najboljih branića na svijetu.

Ako vas zanima kako se igra obrana dovoljno je samo promatrati kako to rade Drew Doughty iz Kingsa i Ryan McDonagh iz Rangersa.

Obrana Kingsa, kao i obrana Rangersa odlično stvara prilike za kontranapad, što njihovi izrazito brzi napadači često iskoriste.

Kingsi imaju veću kvalitetu najboljih igrača u obrani, ali Rangersi imaju više različitih opcija i tri obrambena para koji odlično funkcioniraju.

Braniči Kingsa su bolji u napadu, ali su zato braniči Rangersa bolji u fazi obrane.

Napad Kingsa se dosta mućio u regularnom dijelu sezone, ali je eksplodirao u play offu.

Neki ključni igrači Kingsa jako su poznati Rangersima.

Bivši igrači velikih rivala, Philadelphia Flyersa, Mike Richards i Jeff Carter, te bivši Ranger Marian Gaborik, biti će velika prijetnja golu Henrika Lundqvista.

Gaborik se odlično oporavio, nakon što je napustio New York, primarno zbog vrhunske igra suigrača Anžea Kopitara, koji je i u ovom play offu bio impresivan.

Slovenac Kopitar jedan je od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, odlično drži pak i poziciju, a kada njegova momčad nema pak, vrši veliki pritisak na protivnika.

Kopitar je tako jedan od najboljih napadača u fazi obrane.

To vrlo vjerojatno znači da će Derek Stepan, Rick Nash i Chris Kreider biti pod velikim pritiskom jer trener Kingsa Darryl Sutter često postavi Kopitara u obranu baš protiv najbolje postave protivnika.

Tako će prve linije obje momčadi, one sa Kopitarom i sa Stepanom, biti ključne u ovoj seriji.

Realno je očekivati da će ona linija koja dobije taj dvoboj na kraju podići i pehar Stanley Cupa.

Kingsima ne nedostaje širine u napadu.

Za očekivati je da će obrambeni par Marc Staal i Anton Stralman igrati jako puno protiv linije koju predvodi Jeff Carter.

Rangesi također mogu biti zadovoljni širinom opcija u napadu.

I 3. linija, koju predvodi Derrick Brassard, i 4. linija, u kojoj igraju Brian Boyle, Dominic Moore i Derek Dorsett, su u stanju zabiti gol u bilo kojem trenu.

Zanimljivo je da su za Rangerse pobjedničke golove u svakoj seriji zabili napadači 4.linije.

Dan Carcillo je zabio gol koji je domio pobjedu u seriji protiv Flyersa (suspendiran još 3 utakmice), Brian Boyle je zabio gol koji je domio pobjedu u seriji protiv Penguinsa i Dominic Moore je zabio gol koji je donio pobjedu u seriji protiv Canadiensa.

Bez obzira na koje se dvoboje linija na kraju odluče treneri, očekuje nas brza i dinamična serija.

Rangersi su se protiv Montreal Canadiensa odlično branili sa igračem manje, te su uspjeli obuzdati P.K. Subbana koji je dirigirao igrom Candiensa.

U Kingsima Doughty igra na isti način, kada Kingsi imaju igrača više.

Međutim osim Doughtyja, Kingsi imaju i druga velika oružja u igri sa igračem više.

Kopitar radi čuda kad god dobije pak, a Dustin Brown ne odustaje ispred gola.

Zbog toga su Kingsi iskoristili 25% svojih šansi sa igračem više u ovogodišnjem play offu.

Iako se Rangersi impresivno dobro brane sa igračem manje, ključno je da smanje broj kazni.

Inače će sa dovoljnom količinom prilika sa igračem više, Kingsi sigurno doći do konačne pobjede u seriji.

Igra Rangersa sa igračem više je veliki upitnik nad glavom trenera Alaina Vigneaulta.

Ili su odlični ili katastrofalni.

Odlično su otvorili seriju protiv Canadiensa, da bi ju završili sa samo jednim golom u zadnjih 16 prilika.

Rangersi neće smjeti biti neorganizirani, jer su usprkos lošem kraju serije ostvarili postotak od 21% usješnih power playa, primarno zbog odličnog starta serije, dok su još igrali organizirano s igračem više.

Važan igrač u dobroj igri Rangersa sa igračem više bio je Brad Richard, koji dosta lako nađe način da uputi šut u ovkir gola, što otvara prostor Ryanu McDonaghu i Martinu St. Louisu za individualne akcije.

Naslov Stanley Cupa tako će i ove godine osvojiti momčad, koja je u jednoj fazi play offa izgledala da će biti sigurno eliminirana.

Kingsi su gubili 3-0 u seriji od Sharksa, dok su Rangersi gubili 3-1 od Penguinsa i putovali na 5. utakmicu u Pittsbugh.

Koja će momčad u ovoj, finalnoj, seriji imati više motiva i snage saznati ćemo uskoro


Kratke vijesti:


Hangeland napustio Fulham
Brede Hangeland je otpušten od strane Fulhama nakon što je klub ispao iz Premier Lige. 32-ogodišnji Norvežanin bio ionako ostao bez ugovora iduće ljeto, ali je potvrđeno da neće igrati za klub u Championshipu.

Zadržavanje Kanea i Toewsa prioritet za Blackhawkse
Jonathan Toews i Patrick Kane žele ostati u Chicagu i Blackhawksi žele zadržati svoje velike strijelce. Prema najavama generalnog menađera Stana Bowmana možemo očekivati nove velike ugovore za dva najbolja igrača još uvijek aktualnih prvaka, koji su ove sezone ispali u konferencijskom finalu.

Finley posjetio Patriotse
Slobodni igrač, tight end Jermichael Finley, pod velom tajne posjetio je prošli tjedan New England Patriotse. Nakon oporavka od teške ozljede vrata, Finley je dobio dopuštenje za igru, ali i dalje postoji sumnja može li proći lječnički pregled kod ozbiljnog kluba. Ako Finley zadovolji na lječničkom, biti će odličan igrač za mnoge momčadi, uključujući i Patriotse čiji je jedan tight end Rob Gronkowski često ozljeđen, a drugi tight end Aaron Hernandez čeka presudu za dvostuko ubojstvo.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Švicarska 2 - 0 Peru
Brazil 4 - 0 Panama
Grčka 0 - 0 Nigerija
Meksiko 0 - 1 Bosna i Hercegovina

Oznake: NHL, finale, hokej, stanley, cup, new york, Rangers, Los Angeles, Kings, quick, kopitar, lundqvist, st. louis

04.06.2014. u 11:15 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 03.06.2014.

Kratke vijesti:

Falcao ne ide na Svjetsko Prvenstvo
Napadač Monaca i kolumbijske reprezentacije Radamel Falcao ipak neće ići na Svjetsko Prvenstvo. Falcao je nakon teške ozljede koljena i operacije u siječnju bio prisiljen na utrku s vremenom, koju je nažalost izgubio. Nije se uspio oporaviti pa tako nije na popisu 23 kolumbijska igrača koji će nastupiti na Svjetskom Prvenstvu. Iako je još uvijek ozljeđen trenirao sa suigračima, Falcao ipak nije dovoljno spreman i on sam nije želio bilo kojeg suigraču oduzeti mjesto putnika na Svjetsko Prvenstvo.

McGuire na drugom intervjuu sa Penguinsima
Pierre McGuire, komentator NBCa koji izvještava uz led između klupa, bio je na već drugom razgovoru za mjesto generalnog menađera Pittsburgh Penguinsa. McGuire je bio član trenerske ekipe koja je sa Penguinsima osvojila Stanley Cup 1992, te je bio trener i zamjenik generalnog menađera Hartford Whalersa. Penguinsi traže novog generalnog menađera, jer su otpustili Raya Shera nakon ispadanja iz ovogodišnjeg Stanley Cupa od New York Rangersa.

Marino tuži NFL
Bivši querterback Miami Dolphinsa i član Hall of Fama, Dan Marino, skupa sa još 15 bivših NFL igrača podigao je tužbu protiv NFLa zbog potresa mozga koje su ti igrači pretrpili više puta. Skupa sa Marinom u tužbi sudjeluju Erik Affholter, Richard Bishop, Bruce Clark, Chris Dugan, Anthony Grant, Mark Green, John Huddleston, Ethan Johnson, LaCurtis Jones, Peter Manning, Moses Moreno, Toddrick McIntosh, Jackie Wallace i Dwight Wheeler.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Kostarika 1 - 3 Japan

03.06.2014. u 08:44 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 02.06.2014.

Kratke vijesti:

Liverpool potpisao Lamberta
Liverpool je doveo napadača Sunderlanda i engleske reprezentacije Rickieja Lamberta. 32-ogodišnji nogometaš ,koji je kao dječak navijao za Liverpoola, te je bio član njihove omladinske škole, došao je u Liverpool za još uvijek neobjavljeni iznos transfera.

New York protiv Los Angelesa
Po prvi puta od 1981. i World Series finala New York Yankeesa i Los Angeles Dodgersa, u finalu nekog velikog sportskog događaja sreću se momčadi New Yorka i Los Angelesa. To su omogućili Los Angeles Kingsi pobjedom u produžetku 7. utakmice finala zapadne konferencije, u Chicagu protiv Blackhawksa. Kingsi su tako postali tek druga momčad koja je u obje prve dvije serije pobjedila tek u 7. utakmici, a da su se nakon toga plasirali u Stanley Cup finale. Prva momčad koja je to ostvarila su baš njihovi ovogodišnji protivnici u finalu New York Rangersi. Tako će naslov osvojiti momčad koja je u obje prve serije odigrala 7 utakmica. Kako su i u finalu zapadne konferencije Kingsi pobjedili tek u 7. utakmici, ostvarili su nevjerojatan podvig, pobjedivši u tri 7. utakmice u serijama, sve u gostima. Pritom su Kingsi nadoknadili zaostatak od 3-0 protiv San Jose Sharksa i 3-2 protiv Anaheim Ducksa u prve dvije runde play offa.

Seahawksi ne žele potpisati Finleyja
Seattle Seahawksi odustali su od utrke za potpisom slobodnog igrača, tight enda Jermichaela Finleyja. Nejasno je zašto su Seahawksi odustali od igrača koji je nedavno dobio doktorsku dozvolu za igru nakon teške ozljede. Osim Seahawksa, u utrci za Finleyev potpis još su New York Giantsi i Finleyjevi dosadašnji poslodavci Green Bay Packersi.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Iran - Angola 1-1
Švicarska - Jamajka 1-0
Engleska - Peru 3-0
Španjolska - Bolivija 2-0
Urugvaj - Sjeverna Irska 1-0
Čile - Egipat 3-2
Bosna i Hercegovina - Obala Bjelokosti 2-1
Hrvatska - Mali 2-1
Norveška - Rusija 1-1
Alžir - Armenija 3-1
Nizozemska - Gana 1-0
Portugal - Grčka 0-0
Italija - Irska 0-0
Meksiko - Ekvador 3-1
Kolumbija - Senegal 2-2
SAD - Turska 2-1
Njemačka - Kamerun 2-2
Švedska - Belgija 0-2
Francuska - Paragvaj 1-1
Honduras - Izrael 2-4

Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4-5

02.06.2014. u 11:26 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2014 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti