Team Sport

srijeda, 04.06.2014.

NHL - Finale Stanley Kupa, Los Angeles Kings - New York Rangers



Los Angeles Kings – New York Rangers

Prvi puta nakon 1981. klubovi iz New Yorka i Los Angelesa sresti će se u finalu neke američke sportske lige.

Sama imena protivnika tako garantiraju pamtljivo finale Stanley Cupa.

Kingsi igraju u svojem drugom finalu Stanley Cupa u 3 sezone, nakon što su u produžetku 7. utakmice konferencijskog finala Zapada u Chicagu pobjedili domaćine i branitelje naslova, Blackhawkse.

U toj 7. Utakmici Kingsu su nadoknadili zaostatke 2-0, 3-2 i 4-3, da bi došli do svojeg 3. konferencijskog naslova u povijesti.

Prije toga Kingsi su u prvoj rundi play offa nadoknadili zaostatak u pobjedama od 3-0 protiv San Jose Sharksa, da bi u 2. rundi play offa nadoknadili zaostatak od 3-2 protiv Anaheim Ducksa.

Kingsi su tako postali tek 2. momčad u povijesti NHL play offa koja je morala igrati 7 utakmica prve dvije runde play offa, a da su se nakon toga ipak plasirali u finale Stanley Cupa.

Prva momčad koja je to ostvarila su ovogodišnji New York Rangersi, koji su također u prve dvije runde play offa igrali po 7 utakmica.

Rangersi su se plasirali u finale Stanley Cupa prvi puta nakon 1994., kada su osvojili naslov pobjedivši u 7 utakmica Vancouver Canuckse.

Tom pobjedom Rangersi su prekinuli sušu od 54 godina bez naslova.

Ove godine su za plasman u finale New York Rangersi u konferencijskom finalu pobjedili Montreal Canadiense nakon 6 utakmica.

Kako su dakle obje ove momčadi zajedno odigrale ukupno 41 utakmicu od maksimalno mogućih 42 utakmice, očekuje se da će i finale biti duga serija.

Finale počinje u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak u 02:00 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Golmani obje momčadi su možda i najbolji igrači momčadi i jedni od najzaslužnijih za plasman u finale.

Henrik Lundqvist iz New York Rangersa i Jonathan Quick iz Los Angeles Kingsa smatraju se za 2 najbolja golmana na svijetu.

Lundqvist ima najbolji postotak obrana u ovogodišnjem play offu sa 92.8%, te je sa 2.03 primljena gola po utakmici puno bolji od Quicka koji je primio 2.86 gola po utakmici.

Lundqvist je primio 2 ili manje gola u 10 od zadnjih 13 utakmica, te je bio ključna karika u odličnoj obrani Rangersa sa igračem manje.

Rangersi su sa igračim manje primili gol u samo 2 navrata od zadnjih 23, te su tako ostvarili odličnu učinkovitost od 91% protiv Montreal Canadiensa u konferencijskom finalu.

Švedski je golman također bio odličan pred kraj serija.

U 6. i 7. utakmicama u ovogdišnjem play offu, Lundqvist ima skor 4-1 i postotak obrana od 94,6%.

U dvije 7. utakmice Lundqvist ima skor 2-0 i postotak obrana 96,7%.

Ipak Lundqvist nikada nije igrao u finalu Stanley Cupa.

S druge strane Quick je bio prosječan tokom cijele serije konferencijskog finala, ali je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Obranio je nekoliko ključnih šuteva u 3. trećini i produžetku 7. utakmice protiv Blackhawksa, s time da je u tom periodu obranio čak 18 uzastopnih šuteva.

Ukupno je obranio manje od 90% šuteva protiv Blackhawksa, ali sigurno neće biti impresioniran pritiskom finala Stanley Cupa.

Naime, ovaj je Amerikanac bivši osvajač trofeja Conn Smythe Trophy winner.

Kada je osvojio Stanley Cup i Conn Smythe Trophy, Quick je u 6 utakmica finalne serije 2012. protiv New Jersey Devilsa imao postotak obrana 94,7%.

Posebnu pažnju na sebe u New York Rangersima privlači Martin St. Louis.

St. Louis je bio dio velikog tradea zadnji dan trade perioda, kada je on u tradeu kapetana došao u New York iz Tampe Bay, dok je u suprotnom smjeru otišao Ryan Callahan.

U play offu je ispunio očekivanja, jer dijeli prvo mjesto u broju bodova (13), broju golova (6) i broju neasistiranih golova (2).

38-ogodišnji Kanađanin je postigao 5 bodova u konferencijskom finalu, zabio je 3 gola, uključujući i pobjednički gol u produžetku 4. utakmice, a u konferencijskom finalu je ostvario i 2 asistencije.

Njegova igra sa igračem više bila je ključni faktor u seriji.

Uvelike je pomogao da Rangersi imaju omjer 5-2 u utakmicama u kojima su postigli gol sa igračem više, dok je sam St. Louis predvodio Rangerse sa 5 bodova sa igračem više.

St. Louis je već nastupio u finalu Stanley Cupa, kada je 2004. sa Tampa Bay Lightningom osvojio naslov.

U toj finalnoj seriji postigao je 4 gola i ostvario 2 asistencije, a ove će godine morati ponoviti takav učinak kako bi Rangersi imali šansu osvojiti naslov protiv jake obrane Los Angeles Kingsa.

Ključni igrač Kingsa u ovogodišnjem play offu bio je bivši igrač New York Rangersa Marian Gaborik.

Gaborikova igra, od kada je doveden pred kraj prijelaznog roka, je razlog zašto klubovi plate veliki novac za velike igrače u veljači.

Prvi je strijelac play offa sa 12 golova, čak 3 više od prvog pratitelja.

Postigao je 3 gola u zadnje 4 utakmica konferencijskog finala, uključujući i gol za izjednačenje u 7 utakmici.

Gaborik, kao i St. Louis ima 32 godine, te je 3. ukupno igrač u ovogodišnjem play offu po broju bodova.

Ima 5 bodova manje od vodećeg Anžea Kopitara, njegovog suigrača iz iste linije napada Kingsa.

Ovo će biti prvi puta da Gaborik u svojoj karijeri igra Stanley Cup finale i neće mu nedostajati motivacije protiv momčadi za koju je igrao od 2009. do 2013.

Njegova brzina, lakoća zabijanja golova i igra sa igračem više, biti će veliki izazov za obranu Rangersa.

Los Angeles Kingsi ove sezone imaju skor 7-0 u utakmicama u kojima bi im poraz značio eliminaciju, dok New York Rangersi imaju skor 10-0 kada su vodili nakon 2 trećine.

Los Angeles Kingsi odlično drže pak, efikasni su pred golom, ali i u svim ostalim segmentima igre.

Kingsi su odlično izbalansirana i posložena ekipe, velike mentalne snage.

Ipak nesmije se otpisati Rangerse.

U obrani obje momčadi imaju po jednog od najboljih branića na svijetu.

Ako vas zanima kako se igra obrana dovoljno je samo promatrati kako to rade Drew Doughty iz Kingsa i Ryan McDonagh iz Rangersa.

Obrana Kingsa, kao i obrana Rangersa odlično stvara prilike za kontranapad, što njihovi izrazito brzi napadači često iskoriste.

Kingsi imaju veću kvalitetu najboljih igrača u obrani, ali Rangersi imaju više različitih opcija i tri obrambena para koji odlično funkcioniraju.

Braniči Kingsa su bolji u napadu, ali su zato braniči Rangersa bolji u fazi obrane.

Napad Kingsa se dosta mućio u regularnom dijelu sezone, ali je eksplodirao u play offu.

Neki ključni igrači Kingsa jako su poznati Rangersima.

Bivši igrači velikih rivala, Philadelphia Flyersa, Mike Richards i Jeff Carter, te bivši Ranger Marian Gaborik, biti će velika prijetnja golu Henrika Lundqvista.

Gaborik se odlično oporavio, nakon što je napustio New York, primarno zbog vrhunske igra suigrača Anžea Kopitara, koji je i u ovom play offu bio impresivan.

Slovenac Kopitar jedan je od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, odlično drži pak i poziciju, a kada njegova momčad nema pak, vrši veliki pritisak na protivnika.

Kopitar je tako jedan od najboljih napadača u fazi obrane.

To vrlo vjerojatno znači da će Derek Stepan, Rick Nash i Chris Kreider biti pod velikim pritiskom jer trener Kingsa Darryl Sutter često postavi Kopitara u obranu baš protiv najbolje postave protivnika.

Tako će prve linije obje momčadi, one sa Kopitarom i sa Stepanom, biti ključne u ovoj seriji.

Realno je očekivati da će ona linija koja dobije taj dvoboj na kraju podići i pehar Stanley Cupa.

Kingsima ne nedostaje širine u napadu.

Za očekivati je da će obrambeni par Marc Staal i Anton Stralman igrati jako puno protiv linije koju predvodi Jeff Carter.

Rangesi također mogu biti zadovoljni širinom opcija u napadu.

I 3. linija, koju predvodi Derrick Brassard, i 4. linija, u kojoj igraju Brian Boyle, Dominic Moore i Derek Dorsett, su u stanju zabiti gol u bilo kojem trenu.

Zanimljivo je da su za Rangerse pobjedničke golove u svakoj seriji zabili napadači 4.linije.

Dan Carcillo je zabio gol koji je domio pobjedu u seriji protiv Flyersa (suspendiran još 3 utakmice), Brian Boyle je zabio gol koji je domio pobjedu u seriji protiv Penguinsa i Dominic Moore je zabio gol koji je donio pobjedu u seriji protiv Canadiensa.

Bez obzira na koje se dvoboje linija na kraju odluče treneri, očekuje nas brza i dinamična serija.

Rangersi su se protiv Montreal Canadiensa odlično branili sa igračem manje, te su uspjeli obuzdati P.K. Subbana koji je dirigirao igrom Candiensa.

U Kingsima Doughty igra na isti način, kada Kingsi imaju igrača više.

Međutim osim Doughtyja, Kingsi imaju i druga velika oružja u igri sa igračem više.

Kopitar radi čuda kad god dobije pak, a Dustin Brown ne odustaje ispred gola.

Zbog toga su Kingsi iskoristili 25% svojih šansi sa igračem više u ovogodišnjem play offu.

Iako se Rangersi impresivno dobro brane sa igračem manje, ključno je da smanje broj kazni.

Inače će sa dovoljnom količinom prilika sa igračem više, Kingsi sigurno doći do konačne pobjede u seriji.

Igra Rangersa sa igračem više je veliki upitnik nad glavom trenera Alaina Vigneaulta.

Ili su odlični ili katastrofalni.

Odlično su otvorili seriju protiv Canadiensa, da bi ju završili sa samo jednim golom u zadnjih 16 prilika.

Rangersi neće smjeti biti neorganizirani, jer su usprkos lošem kraju serije ostvarili postotak od 21% usješnih power playa, primarno zbog odličnog starta serije, dok su još igrali organizirano s igračem više.

Važan igrač u dobroj igri Rangersa sa igračem više bio je Brad Richard, koji dosta lako nađe način da uputi šut u ovkir gola, što otvara prostor Ryanu McDonaghu i Martinu St. Louisu za individualne akcije.

Naslov Stanley Cupa tako će i ove godine osvojiti momčad, koja je u jednoj fazi play offa izgledala da će biti sigurno eliminirana.

Kingsi su gubili 3-0 u seriji od Sharksa, dok su Rangersi gubili 3-1 od Penguinsa i putovali na 5. utakmicu u Pittsbugh.

Koja će momčad u ovoj, finalnoj, seriji imati više motiva i snage saznati ćemo uskoro


Kratke vijesti:


Hangeland napustio Fulham
Brede Hangeland je otpušten od strane Fulhama nakon što je klub ispao iz Premier Lige. 32-ogodišnji Norvežanin bio ionako ostao bez ugovora iduće ljeto, ali je potvrđeno da neće igrati za klub u Championshipu.

Zadržavanje Kanea i Toewsa prioritet za Blackhawkse
Jonathan Toews i Patrick Kane žele ostati u Chicagu i Blackhawksi žele zadržati svoje velike strijelce. Prema najavama generalnog menađera Stana Bowmana možemo očekivati nove velike ugovore za dva najbolja igrača još uvijek aktualnih prvaka, koji su ove sezone ispali u konferencijskom finalu.

Finley posjetio Patriotse
Slobodni igrač, tight end Jermichael Finley, pod velom tajne posjetio je prošli tjedan New England Patriotse. Nakon oporavka od teške ozljede vrata, Finley je dobio dopuštenje za igru, ali i dalje postoji sumnja može li proći lječnički pregled kod ozbiljnog kluba. Ako Finley zadovolji na lječničkom, biti će odličan igrač za mnoge momčadi, uključujući i Patriotse čiji je jedan tight end Rob Gronkowski često ozljeđen, a drugi tight end Aaron Hernandez čeka presudu za dvostuko ubojstvo.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Švicarska 2 - 0 Peru
Brazil 4 - 0 Panama
Grčka 0 - 0 Nigerija
Meksiko 0 - 1 Bosna i Hercegovina

Oznake: NHL, finale, hokej, stanley, cup, new york, Rangers, Los Angeles, Kings, quick, kopitar, lundqvist, st. louis

04.06.2014. u 11:15 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 17.02.2014.

NHL – Rusija protiv SAD-a



“T.J. Oshie u raspucavanju je zabio pobjednički gol!”

Tu rečenicu su fanovi hokeja čuli i pročitali već puno puta.

A i ponavljati će se tu istu rečenicu i u budućnosti.

T.J. Oshie, napadač St.Louis Bluesa i reprezentacije SAD-a, jasno je svima, odlično izvodi kaznene udarce.

Ove sezone u NHL-u Oshie je iz deset pokušaja zabio sedam golova iz kaznenih udaraca i sa postotkom 70% među igračima koji su imali više od 5 pokušaja iz kaznenih udarca zaostaje samo za Joffreyem Lupulom iz Toronto Maple Leafsa, koji je iz 7 pokušaja zabio 6 golova sa postotkom 85,7%.

Utakmica između Rusije i SAD-a bila je najiščekivanija utakmica razigravanja po skupinama, dijelom zbog visokih kvaliteta momčadi, ali dijelom i zbog sportskog i političkog rivalsta iz prošlosti.

Političko rivalstvo iz prošlosti nikome ne treba objašnjavati.

A za sportsko rivalstvo iz prošlosti se trebamo vratiti unatrag 34 godine.

Usred doba "Hladnog rata".

Najpoznatija utakmica hokeja na svim Olimpijskim turnirima odigrana je 22.2.1980. između reprezentacija SAD-a i Sovjetskog Saveza u Lake Placidu u saveznoj državi New York.

U finalnu skupinu su se kvalificirale su reprezentacije Švedske, Finske, SAD-a i Sovjetskog Saveza.

Sovjetsku reprezentaciju svi su smatrali apsolutnim favoritom za naslov.

Kako su iz prijašnjih skupina Švedska i SAD donijele po bod zbog međusobnog remija, a SSSR je pobjedom protiv Finske donio 2 boda, svaka je momčad igrala samo 2 utakmice u finalnoj skupini.

Prva utakmice te finalne skupine bio je susret reprezentacija SSSRa i SADa.

Važno je napomenuti da su reprezentaciju SADa činili neprofesionalni igrači zbog propisa Olimpijskog odbora, dok je SSSR poslao najjaču momčad jer, s obzirom na ustrojstvo zajednice država, njihovi igrači teoretski ni nisu bili profesionalci.

Nedugo prije Olimpijskog turnira te su se dvije momčadi srele u pripremnoj utakmici 9.2.1980. u Madison Square Gardenu u New Yorku.

SSSR je u toj utakmici pobjedio 10-3 i sa još više samopouzdanja ušao u završni turnir.

Utakmica u finalnoj skupini počela je slično, ranim golom SSSR.

Međutim reprezentativci SAD, pod strogim vodstvom trenera Herba Brooksa, su se uspjeli snaći i na prvu pauzu otići sa rezultatom 2-2.

Trener SSSRa Tikhonov je u toj pauzi zamijenio veliku zvijezdu momčadi, golmana Tretiaka, jer je bio nezadovoljan njegovom igrom i 2 primljena gola.

Ta odluka je šokirala igrače obje momčadi.

Ipak reprezentativci SSSRa u drugoj trećini nisu primili gol, pa su u zadnju trećinu otišli s prednosti 3-2.

Sredinom te zadnje trećine Amerikanci su izjednačili golom Marka Johnsona sa igračem više .

Nedugo nakon toga, Mark Pavelich (podrijetlom Hrvat) je dodao pak kapetanu Mikeu Eruzioneu koji je zabio za vodstvo SADa 4-3.

Vrataru Myshkinu pogled je ometao njegov suigrač Vasili Pervuhkin.

Bilo je to prvo vodstvo SADa na utakmici.

Odmah nakon vodstva Amerikanaca, reprezentativci SSSRa su navalili na gol američkog vratara Craiga.

Gađali su i stative i tjerali Craiga na čudesne obrane i iako je trener Brooks stalno morao smirivati nervozu svojih igrača govoreći im "Igrajte svoju igru!", rezultat se više nije mijenjao.

Utakmica je dobila nadimak "čudo na ledu" ( engl. "Miracle on ice" ).

Ruski trener Tikhonov je kasnije izjavio da mu je zamjena vratara Tretiaka bila najveća pogreška u karijeri i da je taj trenutak okrenuo utakmicu u američku korist.

Također je priznao da su se i on i njegovi igrači opustili nakon pobjede 10-3 u pripremnoj utakmici i podcijenili reprezentaciju SADa.

SADu to nije bilo dovoljno za zlato, morali su još pobjediti Finsku u posljednoj utakmici.

Nakon dvije trećine Finska je vodila 2-1, što je natjeralo strogog i čvrstog trenera Brooksa da u zadnjoj pauzi samo strogo pogleda svoje igrače i kaže im:
"Ako izgubite ovu utakmicu, to ćete nositi sa sobom u je**ni grob! ........ JE**NI GROB!"

I ostavio ih same...

Tri gola kasnije Amerikanci su pobjedili 4-2 i osvojili zlato!

Utakmica ove subote nije imala toliki značaj.

Iako se radilo o dvoboju domaće reprezentacije koja ima imperativ zlata na turniru i reprezentacije koja mora dokazati da je dovoljno kvalitetna za zlato, radilo se o utakmici u kojoj se određuje bolja pozicija u daljnjem natjecanju, tako da eventualni poraz nije bio eliminacijski.

Sredinom druge trećine Rusija je povela golom kapetana Datsyuka, da bi to kraja trećine Fowler izjednačio rezultat sa igračem više, dok je kaznu odrađivao Radulov.

U zadnjoj trećini, kada je opet Radulov isključen na dvije minute, Pavelski je zabio za vodstvo SADa.

Rusi su krenuli na sve ili ništa i izjenačili ponovno golom Datsyuka.

Nedugo nakon izjednačenja Tyutin je zabio fenomenalan gol za 3-2 koji je poništen jer je gol vratara Quicka bio pomaknut u toj akciji.

Utakmica je otišla u produžetke i na kraju i u raspucavanje kaznenim udarcima.

Niti nakon tri serije kaznenih udaraca pobjednika nije bilo.

Prvi udarac za SAD realizirao je Oshie, dok je zadnjim udarcem za Rusiju izjednačio Kovalchuk.

Nakon toga je slijedilo raspucavanje sa po jednim kaznenim udarcem za svaku momčad.

Kako po pravilima bilo koji igrač može pucati neograničeno puta, Amerikanci su 5 puta slali Oshie-a, dok su Rusi izmjenjivali Datsyuka i Kovalchuka kao svoje pucače.

Oshie je dva puta dramatično održavao reprezentaciju SAD u utakmici, da bi u 8. seriji Quick obranio udarac Kovalchuka omogučivši tako Oshie-ju da golom donese pobjedu Amerikancima.

Oshie nije zakazao i Amerikanci su pobijedili.

Od 6 pokušaja Oshie je zabio 4 gola, od kojih su 2 bila za održavanje u igri i jedan za pobjedu.

Oshie je nakon pobjede izjavio:
"Pokušavao sam smisliti nešto novo što mogu izvesti da držim golmana Bobrovskog u neizvjesnoti. Morao sam ponoviti isti potez nekoliko puta, ali drago mi je da završilo kad je. Ostajao sam bez trikova."

Pomelike koje su se vodile u medijima oko izbora Oshie-ja u momčadi sada izgledaju smješno.

Amerikanci su ovom pobjedom podigli samopouzdanje i kreću u borbu za zlato.

U borbu put koje će vrlo izgledno, kao i u Lake Placidu, voditi preko izrazitog favorita.

Ovoga puta to je jaka Kanada.



Kratke vijesti:

Ždrijeb 1/4 finala FA Cupa
Arsenal - Everton
Brighton & Hove Albion/Hull City - Sunderland
Sheffield United - Sheffield Wednesday/Charlton Athletic
Manchester City - Wigan Athletic


Grabner vodeći strijelac Olimpijskih igara
Nakon razigravanja po skupinama reprezentativac Austrije i igrač New York Islandersa Michael Grabner vodeći je strijelac turnira sa 5 golova. Grabner se nada da će tu golgetersku formu prenijeti i u NHL i time pomoći svojim Islandersima.

Oher vjerojatno napušte Ravense
Offensive tackle Baltimore Ravensa Michael Oher vjerojatno neće ostati u Ravensima. Ove godine ostao je bez ugovora i prema vrijestima iz kluba nije im prioritet ponuditi Oheru novi ugovor.



Rezultati:

Nogomet

Engleska FA Cup
Sunderland 1 - 0 Southampton
Cardiff City 1 - 2 Wigan Athletic
Manchester City 2 - 0 Chelsea
Everton 3 - 1 Swansea City
Sheffield United 3 - 1 Nottingham Forest
Arsenal 2 - 1 Liverpool

Italija Serie A
AC Milan 1 - 0 Bologna
Fiorentina 1 - 2 Inter
Catania 3 - 1 Lazio
Atalanta 0 - 4 Parma
Cagliari 1 - 2 Livorno
Genoa 3 - 3 Udinese
Juventus 3 - 1 ChievoVerona
Sassuolo 0 - 2 SSC Napoli
Roma 3 - 0 Sampdoria

Španjolska Liga BBVA
Elche 0 - 0 Osasuna
Atletico Madrid 3 - 0 Valladolid
Levante 1 - 0 Almeria
Barcelona 6 - 0 Rayo Vallecano
Villarreal 0 - 2 Celta Vigo
Granada 1 - 0 Real Betis
Getafe 0 - 3 Real Madrid
Athletic Bilbao 1 - 2 Espanyol
Sevilla 0 - 0 Valencia

Njemačka Bundesliga
Mainz 05 2 - 0 Hannover 96
Bayern Munich 4 - 0 Freiburg
Borussia Dortmund 4 - 0 Eintracht Frankfurt
Braunschweig 4 - 2 Hamburger SV
Hoffenheim 4 - 1 VfB Stuttgart
Werder Bremen 1 - 1 Borussia Monchengladbach
Bayer Leverkusen 1 - 2 Schalke 04
Augsburg 0 - 1 Nurnberg
Hertha Berlin 1 - 2 Wolfsburg

Francuska Ligue 1
Paris Saint Germain 3 - 0 Valenciennes
Bastia 0 - 2 Monaco
Lorient 1 - 3 Toulouse
Nice 0 - 0 Nantes
Reims 1 - 0 Bordeaux
Rennes 2 - 2 Montpellier
Sochaux 1 - 0 Guingamp
Lyon 3 - 1 Ajaccio
Evian Thonon Gaillard 2 - 2 Lille
Saint Etienne 1 - 1 Marseille


Hokej

Olimpijske Igre
Kanada - Austrija 6 : 0
Norveška - Finska 1 : 6
Švedska - Švicarska 1 : 0
Češka - Latvija 4 : 2
Švedska - Latvija 5 : 3
Švicarska - Češka 1 : 0
SAD - Rusija 3 : 2
Slovačka - Slovenija 1 : 3
Finska - Kanada 1 : 2
Rusija - Slovačka 1 : 0
Slovenija - SAD 1 : 5
Austrija - Norveška 3 : 1

Oznake: NHL, hokej, olimpijske, igre, olimpijada, Soči, rusija, SAD, lake placid, oshie, kovalchuk, quick, datsyuk

17.02.2014. u 08:49 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti