Team Sport

petak, 30.05.2014.

Kratke vijesti:

Keane pregovara sa Celticom
Izbornik Republike Irske Martin O'Neill otkrio je da je njegov asistent Roy Keane bio na razgovoru u Glasgowu sa Celticom oko preuzimanja posla trenera. Prvaci Škotske su trenutno bez trenera nakon što je Neil Lennon dao ostavku.

Rangersi u Stanley Cup finalu
Dominic Moore je zabio u drugoj trećini 6. utakmice konferencijskog finala gol za pobjedu New York Rangersa rezultatom 1-0 protiv Montreal Canadiensa. Rangersima je ovo prvo finale Stanley Cupa nakon 1994. kada su osvojili naslov u finalu pobjedivši Vancouver Canuckse nakon 7 utakmica. Tom su prilikom Rangersi prekinuli post dug 54 godine bez naslova.

Davis propušta OTA
Tight end San Francisco 49ersa propušta službene aktivnosti kluba (OTA) jer je nezadovoljan svojim ugovorom. Davis, koji je potpisao ugovor s momčadi do 2015., nezadovoljan je ugovorom i traži povećanje plaće. 49ersi imaju puno veće prioritete u potpisivanju novih ugovora sa Colinom Kaepernickom, Aldonom Smithom, Michaelom Crabtreem i trenerom Jimom Harbaughom.


Rezultati:


Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Kamerun 1 - 2 Paragvaj
Honduras 0 - 2 Turska

Hokej

NHL
New York Rangers - Montreal Canadiens 1 : 0


30.05.2014. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 29.05.2014.

Kratke vijesti:

Fabianski u Swanseau
Jedini Premierligaš iz Walesa, Swansea, potpisao je četverogodišnji ugovor s Arsenalovim rezervnim golmanom Lukaszom Fabianskim. Velška je momčad potvrdila dovođenje Poljaka, kojem je istekao ugovor u Arsenalu.

Moore dobio 2 utakmice suspenzije
Branič New York Rangersa John Moore propustiti će ostatak konferencijskog finala protiv Montreal Canadiensa jer je dobio 2 utakmice zabrane igranja zbog zapranjenog kontakta s protivnikom u 5 utakmici serije.

Umro vlasnik Buccaneersa i ManUtda Malcolm Glazer
Malcolm Glazer, kontroverzni milijarder i vlasnik Mancherster Uniteda i Tampa Bay Buccaneersa umro je jučer u 86. godini života. Glazer je kupio momčad Tampa Bay Buccaneersa 1995. te je novim načinom razmišljanja i vođenja kluba stvorio ekipu momčad koja je 2003. osvojila Super Bowl. Glazer je također 2005. kupio Manchester United za Ł790M, te je za vrijeme njegovog vlasništva momčad osvojila jedan naslov Lige Prvaka i 5 naslova u Premier Ligi, dok su mnogi navijači ManUtda smatrali da je Glazer iskoristio klubske financija za pokrivanje vlastitih privatnih dugova.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Južna Koreja 0 - 1 Tunis
Nigerija 2 - 2 Škotska
Meksiko 3 - 0 Izrael


Hokej

NHL
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 5 : 4

29.05.2014. u 09:52 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 28.05.2014.

Kratke vijesti:

Pochettino novi trener Tottenhama
Mauricio Pochettino je službeno potvrđen kao trener Tottenham Hotspura, nakon što je prekinuo suradnju s bivšim klubom Southamptonom. Argentinac je s londonskom momčadi potpisao 5ogodišnji ugovor nepoznatog iznosa.

Stepan zabio 2 gola sa slomljenom čeljusti
Derek Stepan igrao je za Rangersa nočas u 5. utakmici konferencijskog finala protiv Montreal Canadiensa. Stepan je pretrpio lom čeljusti nakon što ga je kasno udario igrač Canadiensa Brandon Prust u 3. utakmici serije. Iako su u čudnoj utakmici Rangersi poraženi 7-4 i dalje vode u seriji 3-2, a veliki plus je bio i povratak Stepana koji je zabio 2 gola u prve 2 trećine.

Lee ozljedio križne ligamente koljena
Linebacker Dallas Cowboysa i jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u NFLu Sean Lee, ozljedio je u utorak na treningu križne ligamente lijevog koljena te je iznešen s terena. Pretrage su pokazale da se radi o puknuću ligamenata, te se predviđa da će Lee propustiti cijelu sezonu 2014. Službena potvrda se očekuje danas.


Rezultati:

Nogomet

Pripreme reprezentacija za SP - prijateljske utakmice
Japan 1 - 0 Cipar
Francuska 4 - 0 Norveška
SAD 2 - 0 Azerbajdžan

Hokej

NHL
Montreal Canadiens - New York Rangers 7 : 4

28.05.2014. u 07:24 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 27.05.2014.

Kratke vijesti:

Toure zainteresiran za tranfser u PSG
Yaya Toure je doveo svoj nastavak karijere u Manchester Cityju pod još veću sumnju nakon što je izjavio da bi mu bila čast igrati za Paris Saint-Germain. Reprezentativac Obale Bjelokosti našao se u centru pažnje nakon što je njegov agent Dimitri Seluk izjavio da je Toure nezadovoljan jer je mu je klub zaboravio čestitati 31. rođendan.

Trotz novi trener a MacLellan novi generalni menađer Capitalsa
Nakon što su propustili play off prvi puta nakon 7 godina, Washington Capitalsi su zaposlili bivšeg trenera Nashville Predatorsa Barryja Trotza za glavnog trenera. Capitalsi su također promovirali Briana MacLellana na poziciju generalnog menađera momčadi, koji će tako zamijeniti George McPhee, kojemu po prvi put nakon 17 godina nije produžen ugovor.

Chiefsi potpisali Forda, svog prvog picka na draftu
Chiefs su potpisali vanjskog linebackera Deea Forda na 4 godine. Ford je u zadnjoj postigao 10.5 sackova i 14.5 tackleova. Ford će biti rusher u prvoj sezoni i očekuje se da će izboriti mjesto u prvoj momčadi 2015.


Rezultati:

Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 5 : 2

27.05.2014. u 11:32 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 26.05.2014.

Kratke vijesti:

Real Madrid 10. puta prvak Europe
Momčad Carla Ancelottija osvojila je svoj 10. naslov prvaka Europe pobjedivši u lisabonskom finalu gradske rivale Atletico, rezultatom 4-1 nakon produžetaka. Atletico je poveo golom Diega Godina nakon pogreške Ikera Casillasa, da bi Real izjednačio u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena golom Sergija Ramosa nakon kornera, kojeg je izveo Luka Modrić. Golove u produžetku su za Real zabili Gareth Bale, Marcelo i Cristiano Ronaldo. Real je tako došao do dugo očekivane "Decime" koju je proslavio s navijačima odmah po dolasku u Madrid u sitne noćne sate na ulicama grada, te u nedjelju navečer na Santiago Bernabeu pred 80.000 navijača.

St. Louis golom u produžetku odveo Rangerse na prag Stanley Cup finala
Nakon nedavne obiteljske tragedije, Martin St. Louis je svojom snagom predvodio Rangerse inspirirajući suigrače. Ovoga puta je nosio momčad do još jedne pobjede u play offu i koja je dovela Rangerse do vodstva 3-1 u seriji konferencijsko finala protiv Montreal Canadiensa. Zalutali pak je došao do St. Louisa, koji se nalazio sam u desnom krugu, te je poentirao snap shotom preko golmana Dustina Tokarskog.

Cowboysi i Texansi zainteresirani za Malletta
Iako su New England Patriotsi više puta demantirali natpise da su spremni tradeati svojeg rezervnog quarterbacka Ryana Malletta, Houston Texansi i Dallas Cowboysi su i dalje zainteresirani za dovođenje tog quarterbacka. Trener Texansa Bill O’Brien zna Malletta i u klubu nema dobrih opcija na poziciji quarterbacka, a Patriotsi su kao zamjenu i eventualnog nadljednika Toma Bradyja draftali Jimmyja Garoppola u drugoj rundi ovogodišnjeg drafta.


Rezultati:

Nogomet

LIga Prvaka - Finale
Real Madrid 4 - 1 Atletico Madrid

Engleska play off za Premier Ligu
Derby County 0 - 1 Queens Park Rangers


Hokej

NHL
New York Rangers - Montreal Canadiens 3 : 2
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 4 : 3


26.05.2014. u 08:41 • 0 KomentaraPrint#

petak, 23.05.2014.

Nogomet - Finale Lige Prvaka, Real Madrid - Atletico Madrid




Dva velika gradska rivala sresti će se u finalu ovogodišnje Lige Prvaka.

Biti će to prvi puta da se u Finalu Kupa/Lige Prvaka sreću momčadi iz istog grada.

Trener Atletica, Diego Simeone, sastavio je momčad koja je ove sezone iznenađujuće osvojila naslov prvaka Španjolske.

Lani su u finalu španjolskog kupa mogometaši Atletica pobijedili Real Madrid, a 2012. su osvojili Europa Ligu, tako da im trofeja u zadnje vrijeme ne nedostaje.

Igrači Atletica sada ciljaju na trofej Lige Prvakakoji njihovi najveći rivali najviše žele.

U Realu su svoje sljedeće osvajanje Lige Prvaka pretvorili u mitsku “Decimu”, 10. naslov prvaka Europe.

Kada uzemo u ozbir koliki je ulog u ovoj utakmice i da se radi o velikim rivalima, za očekivati je da će utakmica u Lisabonu biti za pamćenje.

U polufinalu ove godine Atletico je izbacio Mourinhov Chelsea.

Simeoneova momčad je izdržala pritisak i na opasne kontre slavila u Londonu 3-1, nakon 0-0 u prvoj utakmici u Madridu.

Adrian Lopez, Diego Costa i Arda Turan su u utakmici koja je bila prezentacija načina na koji slaviti u važnoj utakmici u gostima u Ligi Prvaka, našli put do mreže Chelsea.

Ako je Atletico bio čvrst i učinkovit na svojim gostovanjima, Real je bio apsolutno fenomenalan.

Igrači Reala putovali su na uzvrat polufinala u München sa samo golom prednosti iz prve utakmice.

Međutim fenomenalnom igrom u bavarskoj prijestolnici igrači Carla Ancelottija su pobjedili branitelja naslova Bayern rezultatom 4-0.

Time su osigurali svoje prvo finale Lige Prvaka nakon, za njih predugih 12 godina.

Dobra vijest za sve neutralne gledatelje je da ni Simeone ni Ancelotti ne prezaju igrati napadački nogomet, doduše na drugači način.

Simeone će dopustiti svojim napadačima da rotiraju pozicije po želji.

Isto vrijedi i za Atleticova krila, koja imaju dopuštenje igrati i u sredini terena, omogučujući tako Atleticu da brojčano nadjača protivnika na kojem god dijelu terena je potrebno.

Ancelottijeva taktika je jednako fluidna, promijenivši prijašnju taktiku Reala, tzv. “Božično drvce”, u slobodni 4-3-3.

To je omogućilo krilima Garethu Baleu i Cristianu Ronaldu da pokažu svu raskoš svog talenta.

Također, takvom igrom su Karim Benzema i Angel di Maria bili prisiljeni biti kreativniji u svojoj igri.

Obojica su se odlično snašli u toj novoj ulozi.

Svaki od njih dvojice je asistirao 5 puta u ovogodišnjoj Ligi Prvaka, čime dijele 2. mjesto u cijelom natjecanju.

Kao i uvijek u nogometu, onaj trener koji će uspjeti u većoj mjeri iznenaditi svog protivnika, će i pobjediti utakmicu.

U nedavnim susretima Atletico je u prednosti.

Real je slavio u samo 2 od posljednjih 6 susreta protiv svojih siromašnijih susjeda.

U tom periodu Atletico je pobjedio u prošlogodišnjem finalu Cope del Rey na Santiago Bernabeu rezultatom 2-1, da bi početkom ove sezone Atletico također slavio protiv Reala na Santiago Bernabeu u španjolskom prvenstvu krajem rujna, rezultatom 1-0.

U ovosezonskom dvoboju na Santiago Bernabeu u španjolskom prvenstvu obrana Atletica je pokušala i uspjela ograničiti pokušaje napadača Reala na centaršuteve sa desne strane ljevaka di Marije.

Pretpostavili su da će im to biti lako braniti i bili su u pravu.

Real je sličan problem imao i u dvoboju protiv Barcelone, gdje je di Maria bio najistaknutiji igrač Reala u drugom teškom porazu kod kuće protiv velikih rivala.

Istovremeno obrana Atletica je u svim utakmicama ostavljala dojam skupine s jasnim ciljem i sa pregršt samopouzdanja.

Ancelotti će u finalu morati pokazati što je naučio u međuvremenu.

Realu ovo finale i evenutalni naslov jako puno znače.

Bilo je to teško desetljeće iza njih, koje su uglavnom proveli u sjeni močne Barcelone predvođene Ronaldinhom, Lionelom Messijem i Pepom Guardiolom.

U periodu od zadnjeg Realovog naslova u Ligi Prvaka, Barcelona je osvojila dvostruko više naslova prvaka Španjolske, dok je u istom razdoblju i 3 puta osvojila Ligu Prvaka.

Sada, kada izgleda da je Barcelona konačno u padu, u Realu konačno vide šansu za povratak na sam vrh europskog i španjoslog nogometa.

Međutim ove sezone im se na putu našao njihov drugi veliki rival, njihovi siromašniji sugrađani, Atletico Madrid.

Atletico je momčad radničke klase, dok je Real, kako mu i samo ime sugerira kraljevska elita Madrida, Španjolske i Europe.

Financijski model Reala također odgovara toj karakterizaciji, dok Atletico je i u tom pogledu siromašniji uz godišnji buđet od samo €120M.

Atletico si može priuštiti plaće za igrače manje nego što svojim igračima daje engleski drugoligaš QPR-a.

Real će u Lisabonu biti pod velikim pritiskom.

Njima je nezamislivo da ih na putu do “Decime” zaustavi baš mrski i siromašni Atletico.

S druge strane Atletico je svoj veliki uspjeh već ostvario, iako su na početku sezone po kladionicama imali šane 1:66 za naslov prvaka Španjolske, taj trofej već je završio u rukama Atletica.

Samo se treba prisjetiti koliko se nezamislivim činilo da će španjolski naslov osvojiti netko osim Reala i Barcelona.

Ako će Atletico i u Lisabonu doći do novog trofeja, njihov ovogodišnji podhvat biti će ravan čudu.

Igrači Diega Simeonea putuju u Lisabon sa ciljem da u potpunosti pokvare sezonu Real Madrida.

Atletico Madrid neće imati suosjećanja za svoje rivale.

Pogotovo ako se uzme u obzir da su Los Colchoneros bili u sjeni Los Galaticosa od kada se sjećaju.

24.5.2014. u Lisabonu neće se igrati samo utakmica za naslov, već u utakmica dva kluba koji predstavljaju dvije razine duštvenog spektra u Madridu.

Ključni igrač Reala biti će naravno Cristiano Ronaldo.

Previše riječi ne treba trošiti da bi se opisalo ovog nogometaša.

Trenutni vlasnik Zlatne Lopte srušio je rekord sa 16 zabijenih golova u ovogodišnjoj Ligi Prvaka, dominantan je u svakom segmentu igre, u stanju je okrenuti svaku utakmicu u svoju korist nevjerojatnim potezom.

Atleticova obrana će, kao i svaka protiv koje je ikada do sada igrao, morati napraviti nešto posebno da ga zaustavi.

Osim Ronalda ključni igrači Reala će biti Gareth Bale, Sergio Ramos i Luka Modrić.

Bale je Realovo "tajno" oružje za koje svi znaju.

Najskuplji igrač u povijesti bio je cijelu sezonu očekivano u Ronaldovoj sjeni, ali Bale je svejedno jedan od najopasnijih ofenzivnih igrača na svijetu.

Dovoljan dokaz je pogledati pobjednički gol u finalu Copa del Rey koji je ove sezone zabio Barceloni.

Bio je to čisti primjer njegove briljantnosti, kada ga ni nesportski prekršaji nisu mogli zaustaviti.

Tim golom Bale se konačno pokazao španjolskoj javnosti u pravom svjetlu.

Sergio Ramos je branič koji je zabio najviše golova u španjolskom prvenstvu, a karakterizira ga agresivna, često preagresivna igra i nikad-ne-reci-nikad stav.

Ramos je oslonac igre Reala, prepun je isustva i baš zato ne komplicira u obrani, već traži najjednostavnije rješenje.

Uz to Ramos je velika opasnost kod napadačkih prekida zbog svoje impresivne skok igre, ali kako je nedavno pokazao i odličnog izvođenja slobodnih udaraca.

Luka Modrić je dirigent igre Reala.

Bez Modrića u momčadi Real se mučio, dok kada je Modrić igrao dobro, a to je bilo jako često, Real je lakočom pobjeđivao.

Najbolji igrač Atletico Madrida, Diego Costa je upitan za nastup u finalu, zbog ozljede koju dugo “vuče” i koja se dodatno pogoršala za vrijeme utakmice protiv Barcelone u kojoj je Atletico osvojio naslov bez Coste, koji je morao biti rano zamijenjen.

Costa je veliki centarfor Atletica, koji je odlično popunio rupu koja je ostala prošloljetnim odlaskom jednog od najboljih napadača na svijetu Radamela Falcaa u Monaco.

Costa je ove sezone zabio 36 golova u svim utakmica i smatra ga se najpokretnijim napadačem na svijetu.

Uz Costu za Atletico će važne uloge odigrati Koke i Thibaut Curtois.

22-ogodišnje španjolac Koke imao je impresivnu sezonu u kojoj se iskazao, ne samo u Atleticovoj momčadi.

Dokazao da je i jedan od najboljih mladih igrača na svijetu.

Koke odlično dodaje loptu, ima odličnu tehniku i savršen pregled igre sa ili bez lopte.

Iako je do sada uglavnom prošao “ispod radara” nogometne javnosti, ako Koke i u velikom “izlogu” finala Lige Prvaka odigra onako kako zna, naći će se na vrhu liste želja mnogih svjetskih klubova.

Golman Atletica Thibaut Courtois se u zadnjih nekoliko sezona pokazao se kao jedan od najboljih golmana na svijetu.

Igrač na posudbi iz Chelsea sudjelovao je u izbacivanju svoje matične momčadi iz Lige Prvaka.

Curtois ima odlične reflekse, duge ruke i samopouzdanje kao da se radi o iskusnom veteranu, a ne o još uvijek mladom nogometašu.

Nema dvojbe da će Curtios u skorijoj budučnosti biti još bolji, a finale Lige Prvaka mu je idealna prilika da postane opće prihvaćen kao vrhunski golman svjetske klase.



Kratke vijesti:

Donovan propošta Svjetsko Prvenstvo
Kapetan reprezentacije Sjedinjenih Država Landon Donovan, nije na popisu putnika za Svjetsko Prventsvo koje je objavio izbornik Jürgen Klinsmann. Tridesetdvogodišnji Donovan je izostavljen s popisa iako je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije SAD-a sa 57 golova. Donovan je ovom prilikom izjavio: "Bila mi je velika čast i privilegija predstavljati SAD na 3 Svjetska Prvenstva. Veselio sam se nastupu i u Brazilu i kako možete pretpostaviti razočaran sam ovom odlukom. Naravno, svejedno ću navijati za svoje suigrače ovo ljeto i nastaviti su pomagati razviti nogomet u Sjedinjenim Državama."

Halak potpisao s Islandersima
New York Islandersi su potpisali novi četverogodišnji ugovor sa golmanom Jaroslavom Halakom težak $18M. Ugovor je postignut tri tjedna nakon što je generalni menađer Islandersa Garth Snow tradeom došao do prava pregovaranja sa Halakom.

Bengals potpisali McCarrona
Bivši quarterback Sveučilišta Alabama AJ McCarron potpisao je ugovor sa Cincinnati Bengalsima. McCarron je izabran tek u 5. rundi drafta, zbog slabe snage u ruci, iako je predvodio momčad svog sveučilišta Crimson Tide do dva naslova, postavivši pritom mnoge rekorde sveučilišta u dodavanjima.


Rezultati:

Hokej

NHL
New York Rangers - Montreal Canadiens 2 : 3


Oznake: nogomet, finale, liga prvaka, real, Madrid, atletico, cristiano, ronaldo, Diego, costa

23.05.2014. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.05.2014.

Kratke vijesti:

Suarezu upitan nastup na Svjetskom Prventsvu
Napadač Liverpoola i urugvajske reprezentacije Luis Suarez morati će danas ujutro otići na operaciju koljena. Liječnik urugvajske reprezentacije Dr. Alberto Pan, objavio je da je magnetskom rezonancijom kod Suareza pronašao ozljedu meniskusa koja se hitno mora operirati. Zbog ozbiljnosti zahvata nastup Luisa Suareza na Svjetskom Prvenstvu je doveden u pitanje.

Canucksi zaposlili Benninga za generalnog menađera
Bivši zamjenik generalnog menađera Boston Bruinsa Jim Benning imenovan je za novog generalnog menađera Vancouver Canucksa. Trevor Linden, bivša zvijezda Canucksa, koji trenutno obavlja dužnost predsjednika hokejaških dužnosti u klubu, objavio je da će Benning zamijeniti Mike Gillis, koji je otpušten nakon što se Canucksi nisu plasirali u play off.

Vikingsi potpisali ugovor s Crichtonom
Minnesota Vikingsi su potpisali i 9. igrača kojeg su izabrali na ovogodišnjem draftu. Defensive end Scott Crichton potpisao je čevterogodišnji ugovor s momčadi iz Minneapolisa. Tako su osim running backa Jericka McKinnona, svi ostali igrači koje su Vikingsi ove godine draftali već potpisali ugovore s klubom.


Rezultati:

Hokej

NHL
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 2 : 6

22.05.2014. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 21.05.2014.

Kratke vijesti:

Kroos sve bliže ManUtdu
Sve je realniji tranfer igrača Bayern Münchena Tonija Kroosa u redove Manchester Uniteda. Kroos je bio velika želja Davida Moyesa, a i njegov nasljednik Louis van Gaal želi vidjeti mladog Njemca u momčadi. Van Gaalu je obečan buđet od Ł200M za transfere i izgledno je da će Kroos biti njegova prva kupnja, za još neutvrđen novčani iznos.

Shaw se vraća u postavu Blackhawksa
Postoji velika šansa da će centar Chicago Blackhawksa Andrew Shaw biti u postavi za drugu utakmicu konferencijskog finala protiv Los Angeles Kingsa, nakon što je pretrpio ozljedu noge u seriji protiv Minnesota Wilda. Shaw je izjavio “Dobro je vratiti se. Imamo dobru momčad, i dobre dečke koje su odlično društvo. Dobro se osječam i mislim da ću moći igrati u drugoj utakmici."

Super Bowl LII održati će se u Minneapolisu
Nakon velikog uspjeha i pozitivnih reakcija na prvi hladni Super Bowl na stadionu Giantsa i Jetsa u New Jerseyj ove veljače, NFL je odredio da će se Super Bowl LII 2018. održati na novom stadionu Minnesota Vikigsa. Minnapolis je već bio domaćin Super Bowlu XXVI 1992. ali sa zatvorenim krovom.

21.05.2014. u 08:37 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 20.05.2014.

Kratke vijesti:

Enrique novi trener Barcelone
Barcelona je zaposlila bivšeg kapetana Luisa Enriquea Martineza na mjesto trenera. Na taj potez uprava se odlučila nakon što je po prvi puta nakon 2008. klub na kraju sezone ostao bez ijednog trofeja. Katalonci se nadaju da će Enrique ponoviti uspjeh Guardiole koji je 2008. također zaposlen kao mladi trener, bivši kapetan kluba, te je također kao i Enrique preuzeo momčad nakon sezone bez trofeja.

Priceova ozljeda je preteška i neće više igrati u konferencijskom finalu
Golman Montreal Canadiensa Carey Price, koji je bio najvažniji igrač momčadi ove sezone, pretrpio je ozljedu desne noge nakon nesretnog sudara sa napadačem New York Rangersa Chrisom Kreiderom u prvoj utakmici konferencijskog finala. Price zbog te ozljede neće moći nastupiti u nastavku serije konferencijskog finala protiv Rangersa. Treći golman Canadiensa, Dustin Tokarski, dobio tako je šansu braniti za momčad iz Monteala u drugoj utakmici serije, ali nije uspio spriječiti i drugi poraz Canadiensa od Rangersa, koji tako vode 2-0 u serije nakon prve dvije utakmice u Montrealu.

Giantsi potpisali draftane igrače
New York Giantsi su potpisali ugovore sa još četvoricom igrača koje su izabrali na draftu. Ugovori su potpisani sa pickom prve runde, wide recieverom Beckhamom, pickom druge runde, centrom Richburgom, pickom pete runde, linebackerom Kennardom i pickom šeste runde, cornerbackom Jacksonom. Pick 4. runde, running back Williams, i pick 5. runde, safety Berhe, još su prije potpisali profesionalne ugovore s Giantsima. Defensive tackle Jay Bromley tako je ostao jedini igrač izabran na ovogodišnjem draftu koji još nije potpisao ugovor s Giantsima.


Rezultati:

Hokej

NHL
Montreal Canadiens - New York Rangers 1 : 3

20.05.2014. u 07:51 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 19.05.2014.

NHL - Konferencijsko finale Zapada, Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings




Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings


Chicago Blackhawksi i Los Angeles Kingsi igrati će međusobno u konferencijskom finalu drugu sezonu za redom.

Prošle godine Blackhawksi su na svojem putu do Stanley Cup naslova pobjedili Kingse u 5 utakmica.

Ove sezona to je dvoboj dva posljednja osvajača Stanley Cupa.

Iako je veliki broj igrača u obje momčadi isti kao lani, ipak su prisutne neke značajne razlike.

Blackhawksi su prije ove sezone morali tradeati neke od svojih iskusnijih igrača i zamijeniti ih manje iskusnima.

U prošloj rundi play offa Minnesota je dosta uspješno to iskoristila, pogotovo nakon što se ozljedio napadač Andrew Shaw.

Ipak najbolje postave Chicaga i dalje su jake i iskusne, sa mnogo utakmica iza sebe u play offu.

Istovremeno Kingsi su u prve dvije runde play offa prošli serije pune velikih preokreta.

Usprkost tih "muka", na papiru ove sezone izgledaju bolje, nego su izgledali lani.

Napadu je pred kraj trade perioda pridodan Marian Gaborik, koji se odmah iskazao u play offu sa mnogo ključnih golova.

Odlazaka ključnih igrača kod Kingsa nije bilo.

Blackhawksi su svoju zadnju utakmicu odigrali u utorak, dok su Kingsi svoju zadnju utakmicu igrali tek u petak, tako da momčadi iz Chicaga u prvoj utakmici ima prednost domaćeg terena i 3 dana dulji odmor.

Rasprava, je li važnije biti u dobroj formi ili odmoran, tako će se opet pojaviti u ovoj seriji, pogotovo kada uzmemo u obzir da su Kingsi umorni fizički, ali psihički nakon zahtjevnih serija u prve dvije runde play offa.

Ova serija tako garantira zabavu, dramu i nepredvidivost.

Kingi su uvijek našli način da se vrate u seriju protiv svake dotadašnje logike, a u konferencijskom finalu igraju protiv momčadi koja je također u stanju napraviti velike preokrete.

Napad Chicaga ima vrlo kvalitetne igrače u Jonathanu Toewsu, Patricku Kaneu i Marianu Hossi.

Njih trojica su odlični u ovogodišnjem play offu.

Istina, Partick Sharp je za sada zakazao, ali je zato Bryan Bickell još jednom pokazao da je uvijek najbolji kada je najpotrebnije, pod pritiskom play offa.

Mnogi su mediji raspisivali ankete, tko će ove godine za svoju momčad biti ono što je lani bio Bickell za Blackhawkse, tj. da će "prespavati" regularnu sezonu i eksplodirati u play offu.

Na kraju je baš sam Bickell bio "Bickell nakon Bickella".

Usprkos svoj kvaliteti napada Blackhawksa, u seriji protiv Minnesota Wilda jasno se vidjelo da Blackhawksi nemaju dovoljno kvalitetnih igrača, što je momčad iz Minneapolisa odlično koristila.

Wildu ipak to nije bilo dosta za prolaz.

Ali momčadi sa vrhunskom obranom, kao što su Kingsi, bi vrlo lako baš to moglo biti dostatno za prolaz dalje.

Ono zbog čega se Kingsa dodatno boje u Chicagu je mogučnost obrane kalifornijske momčadi da dugo drži pak u svom posjedu, što dosadašnji protivnici Blackhawksa nisu bili u stanju.

Povrh toga obrana Kinga ima veliki kvalitetu prvog dodavanja, kojim iznose pak iz svoje zone i otvaraju mogućnost kontra napada.

Drew Doughty igra sezonu dostojnu trofeja Conn Smythe, pogotovo kada uzmemo u obzir njegovu mogućnost da na vrhunskoj razini igra i u fazi napada, kao i u fazi obrane.

Za očekivati je da će Doughty provesti puno vremena na ledu protiv Chicaga, a pomoći će mu Jake Muzzin i Alec Martinez, braniči koji su jako napredovali ove sezone.

Obrana Kingsa će ipak teško dominirati nad napadom Blackhawksa, ali će ih usporiti i omogućiti svom napadu šansu za pobjedom.

U situacijama kada će Kingsi imati pak, odviti će se možda i najzanimljiviji dvoboj ovogodišnjeg play offa.

Kingsi su imali svoje toplo/hladno trenutke tokom cijelog play offa, ali su pritom zabili 3.21 gol po utakmici, po čemu su drugi ove sezone u play offu.

Uz to imaju prosjek od više od 30 šuteva po utakmici.

Tako se čini da je Kingsima lakše napadati u play offu, nego što im je bilo u regularnoj sezoni.

Napadač Kingsa, Slovenac Anže Kopitar, trenutno je prvi favorit za trofej Conn Smythe od igrača iz zapadne konferencije.

Odlični centar postigao je 19 bodova u 14 utakmica, a propustio je postići bod u samo jednoj utakmici u ovogodišnjem play offu.

Uz njega je Gaborik postigao 9 golova u play offu, te je s tim učinkom najbolji stijelac dosadašnjeg play offa.

Uz Gaborika i Kopitara u napadu Kingsa su još i Jeff Carter i Justin Williams imali produktivne nastupe u play offu, sa po 11 bodova svaki.

Kako su Kingsi pokazali protiv Ducksa, ova momčad ima dobrinos sve 4 napadačke linije, što je od velike važnosti u play offu.

Blackhawksi će tako zapravo imati pune ruke posla u obrani, pa će njihova prva dva obrambena para morati biti na visokoj razini, kao i do sada u play offu.

Duncan Keith je ponovno junak obrane Blackhawksa sa više od 27 minuta na ledu po utakmici, dok je njegov partner Brent Seabrook bio također vrlo učinkovit i u obrani i u napadu.

Najučinkoviti par Blackhawksa ipak su bili Niklas Hjalmarsson i Johnny Oduya, koji su impresivno zastrašivali protivnike i držali ih podalje od gola Chicaga.

Blackhawksi imaju i dva ponajbolja braniča među napadačima Hossu i Toewsa, pa se i od njih oekuje da će odrađivati veliki posao u obrani.

U ovo doba lani Kingsi su bili u velikoj prednosti u odnosu na Blackhawkse na poziciji golmana.

Međutim ove sezone, nakon što je Corey Crawford osvojio Stanley Cup i odigrao odlučnu sezonu, razlika u kvaliteti između njega i Jonathana Quicka nije više tako velika.

Crawford ove sezone ima postotak obrana 93,1%, čime je čak i bolji od Quickovih 91.4%.

Međutim, važno je istaknuti Quickovu formu ove sezone u play off utakmicama, u kojima bi poraz značio eliminaciju Kingsa.

S Quickom na golu Kingsi su pobjedili svih tih 6 utakmica, pri čemu je njegov utjecaj bio ogroman.

Sa postotkom obrana od 95.6%, Quick je zaključao svoja vrata i omogućio napadačima da donose Kingsima velike preokrete.

Crawford je u svojoj karijeri trpio mnoge kritike.

Međutim unatrag dvije sezone te su kritike nestale, nakon dvije uzastopne sezone sa postotkom obrana večim od 93%.

Lani je čak i njegov suigrač i dobitnik trofeja Conn Smythe Patrick Kane izjavio da smatra da je upravo Crawford trebao dobiti taj trofej, za najboljeg igrača u play offu.

Još je jedan impresivan statistički podatak za Crawforda ove sezone u play offu njegov postotak obrana sa igračem manje.

Njegovih 93.8% pobjeda znači da se Chicago odlično brani sa igračem manje, a ta je karakterista od sve veće važnosti, što play off dulje traje.

Igra sa igračem više bila je dosta ujednačena kod obje ekipe u ovogodišnjem play offu.

Doduše, nije se po ničemu posebno isticala.

Niti po dobrom, niti po lošem.

Međutim kada se pogleda učinak prilikom igre sa igračem manje vidi se osjetna razlika između ove dvije momčadi.

Blackhawksi su sa učinkom od 91.3% situacija sa igračem manje u kojima nisi primili pogodak, najbolja momčad u ovogodišnjem play offu.

Učinak Blackhawksa u Chicagu je još impresivnijih 95% obranjenih situacija sa igračem manje.

Kingsi u neznatno učinkovitiji sa igračem više, poentirali su 11 puta u 48 situacija sa igračem više u ovogodišnjem play offu, ali se još nisu sreli sa momčadi koja je toliko dobra u igri sa igračem manje kao što su Blackhawksi.

Blackhawksi su postigli gol u 18.2% situacija s igračem više, a kako u seriji sa Los Angelesom igraju protiv momčadi koja je provela najviše vremena sa igračem manje, jer su igrači Kinga isključeni čak 56 puta, što je najviše u ovogodišnjem play offu, za očekivati je da će broj golova Blackhawsa s igračem više odlučivati o pobjedniku ove serije.


Kratke vijesti:


Arsenal osvojio trofej nakon 9 godina
Arsenal je osvojio FA Cup pobjedivši u finalu Hull City nakon prdužetaka rezultatom 3-2. Nakon samo 9 minuta Hull City je vodio 2-0 ali se Arsenal vratio da bi u 3. minuti 2. produžetka pobjednički gol zabio Velšanin Aaron Ramsey. Arsenalu je ovo prvi trofej nakon također FA Cupa iz 2005. kada su u finalu svladali Manchester United, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nemir u eliminiranim momčadima na istoku
U Pittsburghu krive Sidneyja Crosbyja za poraz od Rangersa jer smatraju da Crosby nije dovoljno pridonio ekipi zabivši samo jedan gol u 7 utakmica, a zamjeraju mu i ophođenje i sramočenje momčadi svojim ponašanjem na ledu. Istovremeno je u Bostonu centar David Krejci na sebe preuzeo krivicu za eliminaciju od rivala Canadiensa jer smatra da nije odigrao na svojoj razini, kao što je bio slučaj i kod drugih igrača Bruinsa.

Giantsi otkazali minikamp za rookieje
Zbog zgusnutog pripremnog rasporeda New York Giantsi su otkazali minikamp za rookieje, jer trener Coughlin smatra da je red u organizaciji bitniji. “Nikada do sada nismo otkazali minikamp za rookieje. Prije je bilo nužno održati minikamp, tako da bi rookiji ostali u klubu na pripremama i nakon kraja minikampa. Mi smo već u programu priprema i na terenu smo 4 dana u tjednu, i taj plan bismo trebali prekinuti da bi održali minikamp, a ovako smo rookije mogli imati na terenu već u prošli utorak.” izjavio je glavni trener Giantsa Tom Coughlin.


Rezultati:

Nogomet

Engleska FA Cup
Arsenal 3 - 2 Hull City

Italija Serie A
Udinese 3 - 3 Sampdoria
Catania 2 - 1 Atalanta
Genoa 1 - 0 Roma
Juventus 3 - 0 Cagliari
AC Milan 2 - 1 Sassuolo
Chievo Verona 2 - 1 Inter
Fiorentina 2 - 2 Torino
Lazio 1 - 0 Bologna
Parma 2 - 0 Livorno
SSC Napoli 5 - 1 Hellas Verona

Španjolska Liga BBVA
Malaga 1 - 0 Levante
Real Madrid 3 - 1 Espanyol
Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid
Valencia 2 - 1 Celta Vigo
Real Sociedad 1 - 2 Villarreal
Almeria 0 - 0 Athletic Bilbao
Osasuna 2 - 1 Real Betis
Rayo Vallecano 1 - 2 Getafe
Valladolid 0 - 1 Granada
Sevilla 3 - 1 Elche

Njemačka DFB Pokal
Borussia Dortmund 0 - 2 Bayern Munich

Njemačka kvalifikacije za Bundesligu
Greuther Furth 1 - 1 Hamburger SV *
*HSV ostaje u Bundesligi

Francuska Ligue 1
Bastia 0 - 0 Nantes
Lorient 1 - 4 Lille
Marseille 1 - 0 Guingamp
Monaco 1 - 1 Bordeaux
Nice 0 - 1 Lyon
Paris Saint Germain 4 - 0 Montpellier
Reims 1 - 3 Rennes
Saint Etienne 3 - 1 Ajaccio
Sochaux 0 - 3 Evian Thonon Gaillard
Toulouse 3 - 1 Valenciennes

Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2 : 6
Montreal Canadiens - New York Rangers 2 : 7
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3 : 1

Oznake: NHL, konferencijsko, finale, zapada, hokej, Chicago, Blackhawks, Los Angeles, Kings

19.05.2014. u 13:14 • 0 KomentaraPrint#

petak, 16.05.2014.

NHL - Konferencijsko finale Istoka, Montreal Canadiens - New York Rangers





Montreal Canadiens - New York Rangers

Trenutno je ovo jedini poznati dvoboj konferencijskih finala, stoga je nemoguće napisati najavu finala Zapadne konferencije.

Carey Price trebao je pobijediti Henrika Lundqvista da bi odveo svoju Kanadu do zlata na Olimpijskim igrama protiv Švedske.

Da bi Canadiensi došli do prvog finala Stanley Cupa nakon 1993. morati će učiniti isto.

Price i Lundqvist su glavni razlozi zašto će se ove momčadi sresti u konferencijskom finalu Istočne konferencije, koje počinje u subotu 17.5. u 19h po srednje-europskom vremenu.

Oba golmana bila su fenomenalna u ovogodišnjim play off serijama.

Price i Lundqvist su predvodili svoje momčadi u povratku iz zaostatka u pobjedama u konferencijskim polufinalu.

Obje serije, ona u kojoj su Rangersi izbacili Penguinse i ona u kojoj su Canadiensi izbacili Bruinse, su pobjeđene u 7. utakmici u gostima, oba puta protiv osvajača divizija.

Rangersi, koji su bili 2. u diviziji Metropolitan, su nadoknadili zaostatak 3-1 protiv Pittsburgh Penguinsa, te su s 3 uzastopne pobjede došli do ukupne pobjede 4-3.

Canadiensi su bili treći u diviziji Atlantic, a protiv Bruinsa su morali nadoknaditi zaostak 3-2, što su uspjeli s pobjedama u 6. i 7. utakmici.

Ako su mjerilo 3 utakmice u regularnom dijelu sezone, nije za očekivati utakmice s puno golova.

Montreal je pobijedio u 2 od 3 ovosezoneske utakmice, ali u te tri utakmice zabijeno je ukupno samo 4 gola.

Zanimljivo da u niti jednoj od te tri utakmice poražena momčad nije uspjela zabiti niti jedan gol.

28.10.2013. Canadiensi su slavili u New Yorku 2-0 pokvarivši tako otvaranje sezone na domaćem terenu za Rangerse.

Rangersi su im vratili pobjedom 1-0 u Montrealu 16.11., da bi u zadnjoj utakmici sezone u Montrealu Canadiensi slavili u prosužetku rezultatom 1-0 ,u utakmici kada je za Rangerse već sve bilo jasno i bilo im je bitno ne zadobiti nove ozljede.

Heroj pobjeda nad Penguinsima Henrik Lundqvist, u karijeri ima skor 13-11-2 protiv Canadiensa, ali se dosta mučio u Montrealu gdje ima omjer 4-5-2 sa čak 3.87 primljenih golova i samo 87.6% obrana.

Lundqvist nije pobjedio u Montrealu od pobjede 4-3 nakon kaznenih udaraca sada već davne 2009., a u regularnom dijelu utakmice u Montealu je slavio još davnije 2008.

Rezervni golman Cam Talbot je branio u zadnje dvije utakmice protiv Canadiensa i ostvario je tu jedinu ovosezonsku pobjedu 1-0, dok je Lundqvist branio samo u prvoj utakmici.

Kao kontrast tome, Price je cijelu karijeru odličan protiv Rangersa, pogotovo u Montrealu.

U Montrealu protiv Rangersa Price ima omjer 8-5-1, uključujući i 5 pobjeda bez primljenog gola, ali je bio na golu i ove sezone u domaćem porazu.

Ryan Callahan, koji je u toj utakmici zabio jedini gol za Rangerse, sada igra za Tampa Bay Lightning, kao rezultat velikog tradea u kojem je u suprotnom smjeru u Rangerse došao Martin St. Louis.

Tomas Plekanec i trenutno ozljeđeni Alex Galchenyuk su zabili u pobjedi u New Yorku, dok je u zadnjem međusobnom dvoboju, gol u produžetku postigao Brian Gionta.

Zadnji aktualni igrač Rangersa koji je zabio u Montrealu je Mats Zuccarello 15.1.2011.

Kako je već rečeno glavni razlog malom broju golova Rangersa u Montrealu je golman Canadiensa Carey Price.

Canadiensi dominiraju Rangersima u regularnom dijelu sezone od 1926. od kada postoji i NHL lige.

Sa omjerom pobjeda 328-189-94-3 i pobjedama u 12 od zadnjih 16 utakmica, Montreal ima recept za Rangerse u regularnom dijelu sezone.

Ali dominacija Canadiensa se ne nastavila i u play offu.

Iako su Canadiensi osvojili 24 Stanley Cupa naspram samo 4 New York Rangersa u međusobnom omjeru u 14 play off serija koliko su do sada igrali ove dvije momčadi su ravnopravne, sa 7 prolazaka dalje za svaku momčad.

Canadiensi i Rangersi su se sreli u konferencijskom finalu 1986., kada su je slavila momčad iz Montreala nakon 5 utakmica.

Posljednji puta u play offu su se ove momčadi srele u prvoj rundi play offa 1996., kada su slavili Rangersi rezultatom 4-2.

Tom su prilikom Canadiensi dobili prve 2 utakmice u New Yorku, da bi potom izgubili sljedeće 4 utakmice, od čega čak 3 u Montrealu.

To su i jedine tri utakmice koje su ove dvije momčadi igrale u play offu u Montrealu od kada su se Canadiensi preselili u Bell Centre, tako da Rangersi do sada imaju 3 pobjede iz 3 utakmice u Bell Centreu u play offu.

Rangers su vodeća momčad Istočne konferencije u broju gostujućih pobjeda u regularnom dijelu ove sezone sa čak 25, dok su u play offu pobjedili u 4 od 7 gostujućih utakmica, jednu u Philadelphiji i čak 3 u Pittsboughu.

Međutim protiv Canadiensa u gostima Rangersi imaju gori skor nego protiv ijedne druge od “Original Six” momčadi sa skorom 65-200-40-3.

Ovosezonska pobjeda 1-0 je jedina u zadnjih 10 pokušaja.

Povrh toga, Rangersi nisu zabili 2 gola u Montrealu od 5.2.2011.

Tako da bi Rangersi nakon 20 godina ponovno došli do finala Stanley Cupa moraju preći preko visoke planine, kako u ovom trenu izgleda Montreal.

Canadiensi su svoj zadnji Stanley Cup naslov osvojili 1993., dok su Rangersi svoj zadnji Stanley Cup naslov osvojili 1994., međutim niti jedni niti drugi nisu bili u finalu Stanley Cupa od tada.

Najbolji obrambeni igrač Rangersa Ryan McDonagh bi je prvi pick Canadiensa 2007. ali je tradean u New York u zamjenu za Scotta Gomeza.

Trener Rangersa Alain Vigneault bio je trener Canadiensa od 1997. do 2000. i na toj poziciji ga je zamijenio današnji trener Canadiensa Michel Therrien.

Canadiensi imaju odličnu učinkovitost igre sa igračem više, postignu gol u 26.3% slučajeva, dok Rangersi to učine u samo 10.9% situacija sa igračem više.

Usprkos toga Rangersi polažu nade u neusporedivo bolju obranu sa igračem manje, te u činjenicu da su od preostalih momčadi u play offu najbolja momčad po broju golova u igri 5 na 5.


Kratke vijesti:


Alcantara propušta Svjetsko Prvenstvo
Igrača Bayern Münchena Thiago Alcantara propustiti će Svjetsko Prvenstvo. 23-ogodišnji Španjolac se našao na proširenom popisu španjolske reprezentacije, ali zbog portganih ligamenata koljena morati će na operaciju zbog koje će propustiti Svjetsko Prvenstvo.

Chara u 4. utakmici protiv Canadiensa slomio prst na ruci
Kapetan Boston Bruinsa, Slovak Zdeno Chara slomio je prst na ruci u 4. utakmici druge runde play offa protiv Montreal Canadiensa, te mu je potrebna operacija. Tu informaciju je potvrdio generalni menađer slovačke reprezentacije Otto Sykora. Predsjenik Bruinsa Cam Neely izjavio je da nije bio svjestan da je Chara pretrpio ozljedu.

Seahawks rješavaju nedostatak wide recievera
Slabu točku momčadi koja se pojavila odlaskom Goldena Tatea u Detriot Lionsa aktualni osvajaći Super Bowla Seattle Seahawksi su izgleda uspješno popunili na draftu. Naime na draftu su Seahawksi izabrali obečavajuće wide recievere Paula Richardsona sa Sveučilišta Colorado u drugoj rudni drafta sa svojim 1. pickom i svestranog Kevina Norwooda sa sveučilšta Alabama u 5. rundi drafta. Očekuje se da će obojica izboriti mjesto na konačnom popisau 53 igrača za sljedeću sezonu.


Rezultati:

Nogomet

Njemačka kvalifikacije za Bundesligu
Hamburger SV 0 - 0 Greuther Furth

Oznake: new york, Rangers, montreal, canadiens, hokej, NHL, finale, istočne, konferencije

16.05.2014. u 10:33 • 0 KomentaraPrint#

Kratke vijesti:

Alcantara propušta Svjetsko Prvenstvo
Igrača Bayern Münchena Thiago Alcantara propustiti će Svjetsko Prvenstvo. 23-ogodišnji Španjolac se našao na proširenom popisu španjolske reprezentacije, ali zbog portganih ligamenata koljena morati će na operaciju zbog koje će propustiti Svjetsko Prvenstvo.

Chara u 4. utakmici protiv Cnadiensa slomio prst na ruci
Kapetan Boston Bruinsa, Slovak Zdeno Chara slomio je prst na ruci u 4. utakmici druge runde play offa protiv Montreal Canadiensa, te mu je potrebna operacija. Tu informaciju je potvrdio generalni menađer slovačke reprezentacije Otto Sykora. Predsjenik Bruinsa Cam Neely izjavio je da nije bio svjestan da je Chara pretrpio ozljedu.

Seahawks rješavaju nedostatak wide recievera
Slabu točku momčadi koja se pojavila odlaskom Goldena Tatea u Detriot Lionsa aktualni osvajaći Super Bowla Seattle Seahawksi su izgleda uspješno popunili na draftu. Naime na draftu su Seahawksi izabrali obečavajuće wide recievere Paula Richardsona sa Sveučilišta Colorado u drugoj rudni drafta sa svojim 1. pickom i svestranog Kevina Norwooda sa sveučilšta Alabama u 5. rundi drafta. Očekuje se da će obojica izboriti mjesto na konačnom popisau 53 igrača za sljedeću sezonu.


Rezultati:

Nogomet

Njemačka kvalifikacije za Bundesligu
Hamburger SV 0 - 0 Greuther Furth

16.05.2014. u 08:46 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.05.2014.

Kratke vijesti:

Sevilla osvojila Europa Ligu
Nogometaši Seville osvojili su Europa Ligu pobjedivši portugalsku Benficu nakon raspucavanja na jedanaesterce. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić proglešen je za igrača utakmice, te je podigao trofej Europa Lige kao kapetan Seville. Benficino prokletstvo Bele Guttmana se tako i dalje nastavlja.

Canadiensi se plasirali u konferencijsko finale
Hokejaši Montreal Canadiensa plasirali su se u konferencijsko finale Istoka pobjedom u Bostonu protiv velikih rivala Bruinsa rezultatom 3-1, za ukupnu pobjedu 4-3 u seriji. U konferencijskom finalu Canadiensi će imati prednost domaćeg terena protiv New York Rangersa. Biti će susret dvije "Original Six" momčadi (momčadi koje su u NHLu od osnivanja Bruinsi, Rangersi, Blackhawksi, Red Wingsi, Maple Leafsi i Canadiensi), pa će tako čak 3 "Original Six" momčadi sudjelovati u konferencijskim finalima, jer su jučer i Chicago Blackhawksi osigurali plasman u konferencijsko finale Zapada.

Browns su potpisali Bennetta
Cleveland Brownsi su potpisali ugovor s bivšim wide recieverom Chicago Bearsa Earlom Bennettom, koji je proveo 6 godina u Chicagu. Iako Brownsi još nisu službeno potvrdili ovaj ugovor, jasno je zašto su povukli taj potez, nakon što je izgledno da će iduće sezone ostati bez zvijede wide recievera Josha Gordona koji je pao na doping testu.


Rezultati:

Nogomet

Europa Liga - Finale
Sevilla * 0 - 0 Benfica
*Sevilla slavila 4-2 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca

Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2 : 1
Boston Bruins - Montreal Canadiens 1 : 3

15.05.2014. u 09:26 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 14.05.2014.

Nogomet - Finale Europa Lige




Sevilla - Benfica


Benfica će kada se danas sreću sa Sevillom u finalu Europa Lige, po 8. puta pokušati prekinuti prokletstvo Bele Guttmana.

Legendarni mađarski trener Guttman preuzeo je lisabonski klub 1959. i vodio je momčad do 1962.

U tom periodu Guttman je u Benficu doveo legendarnog Eusebija, te je predvodio momčad do naslova prvaka Portugala i Europe.

Točnije, osvojio je portugalsku Primeira Ligu 2 puta, te je i dva puta osvojio europski Kup Prvaka, današnju Ligu Prvaka.

Međutim Gutmann je napustio Benficu nakon svađe s upravom kluba oko plaće, te je prilikom odlaska dao legendarnu izjavu da Benfica neće osvojiti europski trofej u idućih 100 godina.

Od tada Benfica se natjecala u 8 finala europskih natjecanja, te je poražena u svih 8, tako da je Guttmanova kletsva i dalje na snazi.

Najbolniji od svih ti poraza u finalu bili su poraz u finalu Kupa Prvaka 1988., kada je Befica poražena od PSV Eindhovena nakon jedanaesteraca, te prošlogodišnji poraz od Chelsea u finalu Europa Lige.

Tom prilikom je Chelsea slavio rezultatom 2-1 golom Ivanovića u 93. minuti utakmice.

Nakon tog poraza Benfica je poražena i u finalu Portugalskog kupa od Vittorije de Guimaraes primivši 2 gola u zadnjih 10 minuta i prokockavši vodstvo od 1-0.

Tu nije bio kraj mukama Benfice na kraju prošle sezone.

U predzadnjoj utakmici prošlogodišnjeg portugalskog prvenstva Porto je slavio protiv Benfice rezultatom 2-1, te je, kao i Chelsea, zabio gol za pobjedu u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, ponovno nakon Benficinog vodstva 1-0.

Međutim u Benfici nisu plakali nad svojom sudbinom, već su ove sezone odgovorili sa stilom.

Portugalsko su prvenstvo osvojili 2 kola prije kraja, osvojili su i portugalski Liga Kup (Taca de Liga) pobjedom protiv Rio Avea, te su povrh toga i u finalu portugalskog kupa, u kojem ih također čeka utakmica protiv Rio Avea.

Povrh svega toga danas je šansa da Benfica prekine Gutmannovo prokletsvo i ostvari jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba.

Kapetan Benfice, brazilski centralni branič Luisao, smiruje situaciju i napominje kako je bitno da momčad zadrži koncentraciju prije utakmice u kojoj mogu doći do velikog uspjeha:
"Biti će teško. Igramo protiv momčadi koja također ima veliki motiv osvojiti Europa Ligu. Sve ovisi o samo jednoj utakmici i mi jako respektiramo Sevillu i svjesni smo da i oni imaju sigurno i želju i plan kako da nas pobijede. "

Utakmica će se igrati na Juventusovom Stadionu.

A baš je Benfica zaustavila Juventus na putu da kod kuće igra europsko finale, kada ih je eliminirala u četvrtfinalu.

Sevilla je zadnja momčad koja je obranila naslov osvajaća trofeja Europa Lige (tada Lige UEFA), kada je pod trenerom Juandeom Ramosom osvojila to natjecanje 2006. i 2007.

Igrači trenera Unaia Emeryja sligli su do finala u spektakularnim okolnostima, kada su golom Stephana Mbije u 94. minuti uzvrata polufinala u Valenciji smanjili rezultat na 3-1 i tako izbacili domaćina zbog gola zabijenog u gostima (u prvoj utakmici bili je 2-0 za Sevillu).

Prije toga u četvrtfinalu Sevilla je izbacila gradske rivale Betis.

Momčad iz Andaluzije je prije sezone ostala bez trojice ključnih igrača, Jesusa Navasa, Alvara Negreda i Garyja Medela.

Ipak,ove su sezone impresionirali igrom i rezultatima, pa će tako završiti u top šest ekipa u španjolskoj Ligi BBVA, s time da su do nedavno bili u borbi za 4. mjesto i plasman u Ligu Prvaka.

Ligu Prvaka su izgubili porazom u gostima od direktnih protivnika Athletic Bilbaa, djelomično i zbog čudne taktike trenera Emeryja.

Usprkos tom neuspjehu Sevilla će večeras pokušati osvojiti veliki trofej Europa Lige.

Zanimljivo je da Sevilla nije niti trebala nastupiti ove sezone u Europa Ligi jer je lani zauzela tek 9. mjesto u španjolskoj Ligi BBVA, što nije bilo dovoljno za plasman u Europa Ligi.

Ali kako je Malaga izbačena iz europskih natjecanja zbog financijskih nepravilnosti, a Rayo Vallecano nije dobio UEFinu licencu za nastup u Europa Ligi, Sevilla je na kraju ipak predstavaljala Španjolsku u Europa Ligi.

Ključni igrač Seville je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, za kojeg je popularno mišljenje da je najbolji igrač španjolske lige BBVA, koji ne igra u Real Madridu, Barceloni ili Atletico Madridu.

Napadač Kevin Gameiro uspješno je nadomjestio Negreda sa 21 zabijenim golom, ali on sam očekuje da će njegova momčad biti autsajder u torinskom finalu:
"Znamo da je i Benfica imala odličnu sezonu, osvojili su portugalsku ligu i izbacili su Juventus iz Europa Lige, što nije nimalo lako. Ali moguće je da im se dogodi slaba utakmica. Važno je da damo sve od sebe i da na kraju dana nemamo za čime žaliti, kako god da utakmica završi. Obećajemo da ćemo dati sve od sebe, da ćemo biti 100% spremni, pa što bude."

Jairo Samperio će propustiti finale za Sevillu zbog žutih kartona, dok će Benfica morati igrati bez također kažnjenih Lazara Markovića, Enza Pereza i Eduarda Salvija.

Nastup Kevina Gameira je također upitan zbog ozljede koljena.



Kratke vijesti:

Sherwood napustion klupu Tottenhama
Tottenham Hotspur je prekinuo suradnju sa trenerom Timom Sherwoodom. 45-ogodišnji trener je zamijenio Portugalca Andrea Villasa-Boasa u prosincu nakon teških poraza protiv Manchester Cityja i Liverpoola. Na mjestu novog trenera Tottenhama najčešće se spominju Frank de Boer iz Ajaxa i Mauricio Pochettino iz Southamptona.

Rangersi i Blackhawksi u konferencijskim finalima
Pobjedama u gostima rezultatom 2-1 protiv Minnesota Wilda i Pittsburgh Penguinsa, Chicago Blackhawksi i New York Rangersi su se plasirali u konferencijska finala. Za Blackhawkse ponovno je bio ključan Patrick Kane koji je Wildu postigao pogodak u produžetku za pobjedu i ukupan omjer u seriji 4-2. U pobjedi 2-1 u 7. utakmici protiv Penguinsa golman Rangersa Henrik Lundqvist je imao 35 obrana, te je ostvario njemu rekordnu 5 pobjedu u 7. utakmica u play off serijama, dok je Rangersima ovo prvi puta u povijesti da su nadoknadili zaostatak 3-1 u pobjedama u play off seriji.

Haden potpisao novi ugovor sa Brownsima
Brownsi su sa cornerbackom Joeom Hadenom potpisali novi petogodišnji ugovor težak $68M. Ugovor uključuje bonus za potpisivanje od $14M i $22M garantirane zarade za vrijeme ugovora. Dodatnih $23M je garantirano u slučaju ozljede. S tim iznosima Haden je prestigao Richarda Shermana is Seattle Seahawksa na mjestu najbolje ukupno plaćenog cornerbacka, iako je Sherman i dalje najbolje plaćeni cornerback, ako se u obzir uzima samo godišnja zarada.


Rezultati:


Hokej

NHL
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 1 : 2
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1 : 2

Oznake: nogomet, europa, liga, sevilla, benfica, rakitić, guttman

14.05.2014. u 09:57 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 13.05.2014.

Kratke vijesti:

Ferdinand napušta Man Utd
Dugogodišnji branič Manchester Uniteda i svojevremeno najskuplji branič na svijetu (kada je iz Leeds Uniteda prešao u Manchester United) neće ostati u manchesterskom klubu nakon što mu je nakon zadnje utakmice u sezoni obznanjeno da mu neće biti ponuđen novi ugovor..

Lundqvist kažnjen sa $5000
Golman New York Rangersa Henrik Lundqvist mora platiti kaznu od $5000 jer je vodom iz bočice pošpricao napadača Pittsburgh Penguinsa Sidneya Crosbyja nakon tučnjave, dok je Crosby ležao na podu. Lundqvist nije kažnjen za vrijeme utakmice. Crosby je u toj utakmici nekoliko puta nepropisno palicom udario igrače Rangersa ali nije kažnjen niti za vrijeme utakmice niti nakon utakmice.

Seahawksi ponovno Super Bowl favoriti
Kladionice u Las Vegasu su nakon drafta obznanile svoje šanse za osvajanje Super Bowla. Branitelji naslova Seattle Seahawksi su favoriti sa koeficijentom 7, dok su poraženi u Super Bowlu, Denver Broncosi, drugi favoriti sa koeficijentom 8. Od 1973. niti jedna momčad koja je poražena u Super Bowlu nije sljedeće sezone osvojila naslov.


Rezultati:


Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4 : 3
Montreal Canadiens - Boston Bruins 4 : 0

13.05.2014. u 08:09 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.05.2014.

Kratke vijesti:

Gotova prvenstva Njemačke i Engleske
U Njemačkoj se od ranije znalo da je prvak Bayern, te da u Ligu Prvaka idu i Borussia Dotrmund i Schalke 04. U zadnjem kolu plasman u Ligu Prvaka je osigurao Bayer Leverkusen, dok su ispali Nürnberg i Eintracht Braunschweig, a HSV mora u doigravanje za opstanak u Bundesligi.
Prvak Engleske je Manchester City a u Ligu Prvaka idu još i Liverpool, Chelsea i Arsenal. Iz Premier Lige su ranije ispali Cardiff City i Fulham, dok im se u zadnjem kolu porazom od Arsenala pridružio i Norwich City.


Polufinala konferencija u minimalno 6 utakmica
Sva polufinala konferencija biti će odlučena u minimalno 6 utakmica. Već se zna da u noći sa utorka na srijedu New York Rangersi i Pittsburgh Penguinsi igraju 7. i konačnu utakmicu serije u kojoj obje momčadi imaju po 3 pobjede. U svim će ostalim parovima biti potrebno barem 6 utakmica da se odredi pobjednik, jer Boston Bruinsi vode Montreal Canadiense 3-2, s istom rezultatom vode i Chicago Blackhawksi Minnesota Wild, dok je serija između Los Angeles Kingsa i Anaheim Ducksa izjednačena na 2-2.

Ramsi draftali Sama
Michael Sam je postao prvi otvoreno gay igrač u NFLu. Sama su na draftu izabrali St. Louis Ramsi pred sam kraj kao 249. igrača ukupno na draftu. Sam, koji je igrao za sveučilište Missouri, tako ostaje u istoj saveznoj dražavi, te će igrati u istoj momčadi sa nekoliko bivših suigrača sa sveučilišta, od kojih su E.J. Gainesa Ramsi izabrali također ove godine.


Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Cardiff City 1 - 2 Chelsea
Fulham 2 - 2 Crystal Palace
Hull City 0 - 2 Everton
Liverpool 2 - 1 Newcastle United
Manchester City 2 - 0 West Ham United
Norwich City 0 - 2 Arsenal
Southampton 1 - 1 Manchester United
Sunderland 1 - 3 Swansea City
Tottenham Hotspur 3 - 0 Aston Villa
West Bromwich Albion 1 - 2 Stoke City

Italija Serie A
Hellas Verona 2 - 2 Udinese
Inter 4 - 1 Lazio
Atalanta 2 - 1 AC Milan
Bologna 1 - 2 Catania
Cagliari 0 - 1 ChievoVerona
Livorno 0 - 1 Fiorentina
Sampdoria 2 - 5 SSC Napoli
Sassuolo 4 - 2 Genoa
Torino 1 - 1 Parma
Roma 0 - 1 Juventus

Španjolska Liga BBVA
Villarreal 4 - 0 Rayo Vallecano
Levante 2 - 0 Valencia
Athletic Bilbao 1 - 1 Real Sociedad
Atletico Madrid 1 - 1 Malaga
Celta Vigo 2 - 0 Real Madrid
Elche 0 - 0 Barcelona
Espanyol 1 - 1 Osasuna
Getafe 1 - 0 Sevilla
Granada 0 - 2 Almeria
Real Betis 4 - 3 Valladolid

Njemačka Liga BBVA
Augsburg 2 - 1 Eintracht Frankfurt
Bayer Leverkusen 2 - 1 Werder Bremen
Bayern Munich 1 - 0 VfB Stuttgart
Hannover 96 3 - 2 Freiburg
Hertha Berlin 0 - 4 Borussia Dortmund
Hoffenheim 3 - 1 Braunschweig
Mainz 05 3 - 2 Hamburger SV
Schalke 04 4 - 1 Nurnberg
Wolfsburg 3 - 1 Borussia Monchengladbach

Francuska Ligue 1
Ajaccio 2 - 1 Reims
Bordeaux 1 - 1 Marseille
Evian Thonon Gaillard 2 - 0 Nice
Guingamp 2 - 0 Toulouse
Lille 1 - 3 Paris Saint Germain
Lyon 0 - 1 Lorient
Montpellier 0 - 2 Bastia
Nantes 1 - 3 Saint Etienne
Rennes 1 - 2 Sochaux
Valenciennes 1 - 2 Monaco



Hokej

NHL
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4 : 2
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1 : 5
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0 : 2
Boston Bruins - Montreal Canadiens 4 : 2
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 2 : 1
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3 : 1

12.05.2014. u 09:34 • 0 KomentaraPrint#

petak, 09.05.2014.

Kratke vijesti:

Liverpool poslao ponudu za Lallanu
Liverpool je poslao ponudu za veznog igrača Adama Lallanu, koji igra najveće pozitivno iznenađenje engleskog prvenstva Southampton. Lallana će najvjerojatnije predstavljati Engelsku na Svjetskom Prventsvu u Brazilu.

Fraser u play off debiju zabio za pobjedu Bruinsa
Matt Fraser zabio je "zlatni gol" u 2. minuti produžetka utakmice protiv Montreal Canadiensa za pobjedu njegovih Boston Bruinsa 1-0. Fraser je u srijedu pozvan iz Providencea iz AHL, te je u svojoj prvoj play off utakmici zabio važan gol za izjednačenje serije na 2-2.

Texansi uzeli Clowneyja, Manziel u Brownsima
Najveća zvijezda drafta Jadeveon Clowney izabran je kao prvi pick na draftu od strane Houston Texansa. Johnny Manziel će NFL karijeru početi u Clevelandu, koji je očajnički tražio quarterbacka spasitelja. Minnesota Vikingsi su tradeom sa Seattle Seahawksima došao do picka s kojim su draftali Teddyja Bridgewatera i tako došli do quarterbacka koji bi ih mogao pogurati do vrhunske momčadi. Buffalo Billsi su tradeom sa Cleveland Brownsima došli po picka kojim su izabrali Sammyja Watkinsa, dok su Oakland Raidersi draftali Khalila Macka.


Rezultati:


Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2 : 3
Montreal Canadiens - Boston Bruins 0 : 1

09.05.2014. u 09:12 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 07.05.2014.

NFL - Draft 2014



Danas počinje draft u NFLu.

Igrači koji će biti na izboru u draftu 2014. jedna su od najboljih generacija duže vrijeme.

Najbolje kotiraju odlični defensive end Jadeveon Clowney i quarterback Teddy Bridgewater.

Igrači koji su ocijenjeni tek nešto slabije od njih dvojice i dalje su vrlo impresivni Sammy Watkins, Greg Robinson i Khalil Mack za koje se u SAD govori da se takvi igrači pojave na draftu jednom u 10 godina.

Jake Matthews je također nevjerojatno talentirani offensive linemen, dok ove godine na draftu je barem 100 igrača koji bi svake druge godine bili među top 30 igrača, pa će tako ove godine i u 3. rundi biti birani igrači koji bi inače bili izabrani u prvoj rundi drafta.

Prvo ćemo napisati potrebe određenih momčadi s obzirom na redosljed kojim biraju na draftu

1. Houston Texansi trebaju quarterbacka da zamijeni Matta Schauba, defensive enda i vanjskoj linebackera.

Vjerojatni prvi pick će biti defensive end Jadeveon Clowney sa sveučilišta South Carolina ili quarterback Blake Bortles sa sveučilišta Central Florida.

2. St. Louis Ramsi trebaju offensive linemana, cornerbacka, safetyja, wide recievera i linebackera.

Kako Ramsi imaju 2 rana izbora u prvoj rundi drafta ove godine, te je za očekivati da će se zamijeniti za više pickova sa svojim drugom izboru na draftu kojeg su dobili tradeom od Washington Redskinsa za Roberta Griffina III.

Detroit Lionsi su zainteresirani za trade, a ako do tradea ne dođe, očekuje se da eć Ramsi izabrati offensive tacklea Grega Robinsona, sa sveučilišta Auburn, dok je opcija i vrhunski wide reciever Sammy Watkins sa sveučilišta Clemson.

3. Jacksonville Jaguarsi trebaju dugoročno rješenje na poziciji quarterbacka, defensive enda, wide recievera, offensive linemana i cornerbacka.

Očekuje se da će u prvoj rundi Jaguarsi uzeti linebackera Khalila Macka sa sveučilišta Buffalo ili već spomenutog Watkinsa.

4. Cleveland Brownsi primarno trebaju dugoročno rješenje na poziciji quarterbacka.

Očekuje se da će svojim prvim pickom u prvoj rundi izabrati Watkinsa, koji bi u paru sa Pro Bowlerom Joshom Gordonom činio odlični par wide recievera, naravno ako Brownsi pritom i dovedu nekoga tko će im dodavati loptu.

5. Oakland Raidersi trebaju wide recievera, pass rushera i offensive linemana, stoga se očekuje da će Raidersi uzeti onoga koji će od Clowneya, Watkinsa, Macka i offensive tacklea Jakea Matthewsa biti još uvijek dostupan kada oni dođu na red.

6. Atlanta Falconsi trebaju jakog pass rushera i offensive tackle koji će odmah ostaviti utisak, dok su im također potrebni running back, linebacker, tight end i safety.

Očekuje se da će Falconsi uzeti Matthewsa, ako prije toga general manager Thomas Dimitroff ne napravi trade kako bi došao u mogučnost da izabere Clowneyja.

7. Tampa Bay Buccaneersi trebaju wide recievera, offensive linemana, quarterbacka i running backa i vrlo je izvjesno da će sa svojim 7. pickom uzeti wide recievera Mikea Evansa sa sveučilišta Texas A&M.

8. Minnesota Vikingsi trebaju quarterbacka, linebackera, cornerbacka i running backa, ali kako je quarterback najpotrebniji, jer je popularno mišljenje da samo odličan quarterback dijeli Vikingse od uspjeha, za očekivati je da će u Minnesotu u prvoj rundi drafta doći ili Teddy Bridgewater, quarterback sveučilišta Louisville ili već spomenuti quarterback Bortles.

9. Buffalo Billsi najviše trebaju offensive tacklea i tight enda, a nebi bilo neočekivano da pickaju wide recievera, nakon što su i lani uzeli 2 wide recievera u prve 3 runde drafta.

Ako će još uvijek biti dostupan njihov izbor će biti Matthews, dok su im alternative offensive tackle Taylor Lewan sa sveučilišta Michigan, tight end Eric Ebron sa sveučilišta North Carolina i već spominjani Evans.

10. Detroit Lionsi trebaju cornerbacka, defensive enda, linebackera, safetyja i puntera/kickera, a kako punteri/kickeri ne bivaju draftani u prvoj rundi, cornerback Justin Gilbert sa sveučilišta Oklahoma State ili cornerback Darqueze Deard sa sveučilišta Michigan State će biti izbori u prvoj rundi za Lionse.

11. Tennessee Titansi trebaju dominantnog pass rushera koji će se prilagoditi njihovoj hibridnoj 3-4 obrambenoj taktici.

Uz pass rushera Titansi trebaju i quarterbacka, linebackera, offensive tacklea, running backa, cornerbacka i wide recievera.

Ništa pretjerano.

Stoga je teško pogoditi u kojem će smjeru otići momčad iz Nashvillea, ali u užem krugu su im definitivno linebacker Anthony Barr sa sveučilišta UCLA, linebacker C.J. Mosley sa sveučilišta Alabama i safety Ha Ha Clinton-Dix sa sveučilišta Alabama.

12. New York Giantsi trebaju defensive tacklea, wide reciever, tight enda i offensive linemana.

Nebi bili nikakvo iznenađenje da Giantsi u prvoj rundi izaberu obrambenog igrača, kao što je Donald, koji bi im bio igrač iz snova, ali također izgledno je i da će Ebron još uvijek biti dostupan, koji je Giantsima idealno rješenje na poziciji tight enda.

14. Chicago Bearsi trebaju bilo koju pomoć koju mogu dobiti u defensive lineu i u secondaryju, a trebaju im i rezervni quarterback i rezervni running back, iako je malo vjerojatno da će u prvoj rundi drafta izabrati rezerve.

Bearsi će tako u prvoj rundi drafta izabrati Gilberta, Clintona-Dixa ili Donalda.

15. Pittsburgh Steelersi trebaju kvalitetnog wide recievera da bi maknuo pritisak sa Pro Bowlera Antonija Browna, a trebaju im i defensive tackle, cornerback i defensive end.

Teško je prognozirati, ali najvjerojatnije je da će Steelersi draftati Dennarda.

16. Dallas Cowboysi trebaju defensive linemana, offensive linemana i linebackera, a najvjerojatnije je da će draftati Donalda, ako će im biti dostupan.

17. Baltimore Ravensi trebaju desnog tacklea koji će zamijeniti Michaela Ohera, safetyja, linebackera, cornerbacka, offensive linemana i running backove.

Najvjerojatnije će u prvoj rundi drafta izabrati Lewana.

18. New York Jetsi trebaju wide recievera, cornerbacka, tight enda, safetyja i linebackera.

Za očekivati je da će Jetsi dovesti wide recievera, Marqisea Leea, Odella Beckhama Jr., Brandina Cooksa ili Kelvina Benjamina.

Jetsi imaju u ovoj draftu čak 12 pickova, i mogli bi čak izabrati tradeati se za bolju poziciju u draftu, da bi izabrali Watkinsa ili Evansa.

Jetsi također trebaju zamjenu za cornerbacka Antonija Cromartija, pa nebi bilo neočekivano da svojim prvim pickom izaberu Gilberta, Jasona Verretta ili Dennarda.

19. Miami Dolphinsi imaju novog generalnog menađera u liku Dennisa Hickeyja, koji je najavio da će probati dovesti desnog tacklea, guarda, linebackera, tight enda, wide recievera i running backa, dok je najvjerojatniji prvi izbor na draftu Dolphinsa Mosley.

20. Arizona Cardinalsi će u draftu pokušati pokrpati rupe na pozicijama safetyja, linebackera, desnog tacklea i quarterbacka koji bi jednog dana zamijenio Carsona Palmera.

Jake su špekulacije da će Cardinalsi u prvoj rundi izabrati quarterbacka, ali je ipak izglednije da će izabrati safetyja, linebackera ili offensive tacklea.

Opcija na safetyju im je Calvin Pryor sa sveučilišta Louisville, dok na mjestu linebackera mogu uzeti Ryana Shaziera sa sveučilišta Ohio State.

21. Green Bay Packersi trebaju safetyja, linebackera, tight enda, defensive tacklea, wide recievera i offensive linemana.

Najizgledniji prvi pick na draftu biti će im Pryor.

Packers su se često opekli u obrani, a nedostoje im i dobrih blokera za running game.

22. Philadelphia Eaglesi trebaju wide recievera koji bi zamijenio DeSeana Jacksona, linebackera, offensive linemana, i defensive linemena.

Za očekivati je da će Eaglesi draftati ili nekog od wide recievera kao što su Lee, Beckham Jr., Cooks ili Benjamin ili cornerbacka Bradeyja Robyja, sa sveučilišta Ohio State.

23. Kansas City Chiefsi trebaju wide recievera, safetyja, offensive linemana, defensive enda, linebackera, tight enda i quarterbacka.

Chiefsi se nadaju da će Pryor sa sveučilišta Louisville biti dostupan kada oni dođu na red da biraju, ako se to ne dogodi najbolje im je izabrati najboljeg dostupnog wide recievera, da se olakša posao Dwayneu Boweu.

Igrač Oregon Statea Cooks bi u potpunosti odgovarao Chiefsima, a kako Chifsi biraju samo jednom u prvih 86 pickova, moraju napraviti odličan potez.

24. Cincinnati Bengalsi trebaju defensive linemana, cornerbacka, linebackera i offensive linemana.

Realno je očekivati da će Bengalsi u prvoj rundi draftati nekog od najboljih cornerbacka Dennarda ili Kyle Fuller sa sveučilišta Virginia Tech, dok nebi bilo veliko iznenađenje da izaberu defensive linemana Kony Ealy sa sveučilišta Missouri.

25. San Deigo Chargersi će na ovom draftu pokušati dovesti wide recievera, pass rushera i središnjeg offensive linemana, a očekuje se da će njihov prvi izbor biti Louis Nix sa sveučilišta Notre Dame.

27. New Orleans Saintsi trebaju cornerbacka, wide recievera i linebackera, a prvi pick na draftu će im biti Lee, Cooks ili defensive enda Dee Ford sa sveučilišta Auburn.

28. Carolina Panthersi trebaju lijevog tacklea koji bi nadomjestio odlazak Grossa, wide recievera, cornerbacka i safetyja i njihov najvjerojatniji prvi pick je offensive tackle Morgan Moses sa sveučilišta Virginia.

29. New England Patriotsi će pokušati dovesti kvalitetnog running backa, tight enda, defensive enda i linebackera, a baš je ranije spomenuti Ford njihova najveća želja.

30. San Francisco 49ersi nastoje dovesti cornerbackove nakon što su Tarell Brown i Carlos Rogers potpisali za Oakland Raiderse, dok će se također pokušati pojačati na pozicijama wide recievera, ali linebackera jer se NaVorro Bowman oporavlja od teške ozljede koljena.

Dennard je tako pri vrhu želja i San Francisco 49ersa.

31. Denver Broncosi žele popraviti rezultat iz posljednje sezone i osvojiti Super Bowl dok Peyton Manning još igra, stoga će pokušati pojačati svoje linebackere, guarda, cornerbackove i wide recievere.

Izbor prve runde vjerojatno će im biti Xavier Su’a-Filo sa sveučilišta UCLA.

32. Seattle Seahawksi će u obranu naslova krenuti tako da će pokušati na draftu dovesti offensive linemane, velikog wide recievera i defensive linemane, tako da je također za očekivati da će njihov prvi pick biti Su’a-Filo.

Od quarterbackova koji su na draftu Teddy Bridgewater se doima najkvalitetnijim igračem koji se čini da je najspremniji za natjecanje u NFLu, pa je tako izbor Bridgewatera i najmanji rizik.

Johnny Manziel se najbolje kreće i ima najveći potencijal, ali je zbog specifičnost stila igre i najveći rizik.

Najbolji dodavač je Logan Thomas, najveće potencijalno iznenađenje je Garrett Gilbert, dok Blake Bortles ima najveće šanse biti promašaj.

Od running backova Carlos Hyde ostavlja dojam najboljeg igrača, koji je ujedno i najspremniji za nastup u NFLu.

Charles Sims je najbolji running back za 3. down, u čijim je rukama lopta najsigurnija od igrača koji su ove godine na draftu.

Jeremy Hill je najjači running back na ovogodišnjem draftu, ali je ujedno i najveći rizik.

Najbrži igrač je Jerick McKinnon, najveći potencijal ima Storm Johnson, največi skriveni talent je Marion Grice, dok najveće šanse za neuspjeh ima Tre Mason.

Najsvestraniji fullback je Nikita Whitlock, koji je ujedno i najveći skriveni talent.

Najjaći fullback je J.C. Copeland, dok je lopta najsigurnija kod Gatora Hoskinsa.

Najveći potencijal među wide recieverima je definitivno Sammy Watkins, koji je naspremniji za NFL, najbolje lovi lopte uz aut liniju, te je i najmanji rizik izabrati njega na draftu.

Najbolji slot reciever je Odell Beckham, Jr., koji je i najbolji return specijalist.

Najbolje lopte lovi Jarvis Landry, najbolji osjećaj za prostor ima Marqise Lee,najbrži reciever je Brandin Cooks, najveći potencijal ima Mike Evans, najveći skriveni talent je John Brown, dok najveće šanse za neuspjeh ima Kelvin Benjamin.

Eric Ebron je najbolji tight end na ovogodišnjem draftu, najspremniji je za NFL i najmanji je rizik izabrati baš njega.

Najbolji slot tight end je Jace Amaro, koji ima i najbolji osjećaj za prostor.

Austin Seferian-Jenkins najbolje lovi lopte i najbolji je bloker.

Najbrži je A.C. Leonard, najjaći jeTroy Niklas, najveći skriveni talent je Joe Don Duncan, dok Colt Lyerla ima najveće šanse za neuspjeh.

Od offensive tackleova najbolji izbor je Greg Robinson, koji najbolje štiti running igru, te ujedno ima i najveći potencijal.

Za NFL je najspremniji Jake Matthews, koji najbolje štiti dodavača i najmanji je rizik.

Najveći skriveni talent je Donald Hawkins, dok Cyrus Kouandjio ima najveće šanse za neuspjeh.

Najbolji defensive end, te ujedno i najbolji igrač na draftu je Jadeveon Clowney, koji je i najspremniji za NFL, nabolji desni end u taktici 4-3, najbolji pass rusher i najveći potencijal, ali ujedno ima i najveće sanše za neuspjeh.

Protiv running igre najbolje se brani Kony Ealy, dok je Scott Crichton najmanji rizik, a Zack Moore najbolji skriveni talent.

Aaron Donald je najbolji defensive tackle, koji je najspremniji za NFL i najbolji pass rusher, te ujedno i najmanji rizik.

Najbolji linebacker je Khalil Mack koji je najspremniji za NFL, a ujedno je i najbolji protiv i running igra i protiv dodavanja.



Kratke vijesti:

PSG prvak Francuske
Remijem Monaca kod kuće protiv Guingamp rezultatom 1-1, Paris Saint Germain je drugu godinu za redom postao prvakom Francuske. Pariškoj momčadi to je 4. naslov prvaka, predhodne su osvojili 1985.-86., 1993.-94. i 2012.-13.

Hextall zamijenio Holmgrena na poziciji generalnog menađera Flyersa
Ron Hextall je jučer imenovan 7. generalnim menađerom u povijesti Philadelphia Flyersa. Bivši golman će na toj poziciji zamijeniti Paula Holmgrena, koji je postao novi predsjednik momčadi.

Nove polemike oko imena "Redskins"
Skupina zakonodavaca iz savezne države New York izjavila je da bi NFL trebao natjerati momčad iz Washingtona da promijeni ime momčadi, jer je uvredljivo za Indijance i ostale stanovnike SADa. Sami Indijanci su se još ranije izjasnili da im ne smetaju imena niti Redskins, niti Indians (Cleveland), niti Blackhawks (Chicago), jer su ona izabrana da simboliziraju ratničku povijest Indijanaca na koju su oni ponosni.


Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Manchester City 4 - 0 Aston Villa
Sunderland 2 - 0 West Bromwich Albion

Španjolska Liga BBVA
Valladolid 1 - 1 Real Madrid

Francuska Ligue 1
Monaco 1 - 1 Guingamp
Paris Saint Germain 1 - 2 Rennes



Hokej

NHL
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2 : 4

Oznake: NFL, draft, 2014

07.05.2014. u 09:50 • 0 KomentaraPrint#

Kratke vijesti:

Zidane preuzima Bordeaux
Legendarni vezni igrač francuske reprezentacije, Juventusa i Real Madrida Zinedine Zidane preuzeti će trenerski posao u klubu iz kojeg je prešao u Juventus krajem 20. stoljeća. Pregovori su još uvijek u tijeku, ali je izvjesno da će Zidane pristati na ponudu Bordeauxa, jer je to idealno mjesto za početi trenersku karijeru, u dobrostojećem i financijski sređenom klubu.

Laviolette novi trener Predatorsa
Nashville Predatorsi su zaposlili Petera Laviolettea kao novog trenera. Laviolette je tako postao tek drugi trener u povijesti momčadi iz Tennesseea. U svojoj je karijeri pobjedio u 9 od 14 play off serija u kojima je vodio New York Islanderse, Carolina Hurricanese i Philadelphia Flyersa. Najveću uspjeh je ostvario 2006. kada je odveo Hurricanese do Stanley Cup naslova.

Chancellor operirao kuk
Safety Seattle Seahawksa Kam Chancellor operirao je kuk prije mjesec dana. Nesigurno hoće li Chancellor moći nastupiti na mini kampu koji počinje 17.6., a po zadnjim natpisima upitan je i njegov nastup na početku sezone.


Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Manchester United 3 - 1 Hull City

Italija Serie A
Fiorentina 3 - 4 Sassuolo
SSC Napoli 3 - 0 Cagliari


Hokej

NHL
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4 : 0
Montreal Canadiens - Boston Bruins 4 : 2

07.05.2014. u 09:13 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.05.2014.

Kratke vijesti:

Valenciennes, Fulham i Cardiff City ispali iz prvih liga
Valenciennes je ispao iz francuske Ligue 1 domaćim porazom 1-0 od Bordeauxa. Isti vikend u Engleskoj su iz Premier Lige eliminirani Fulham i Cardiff City čiji treneri Felix Magath i Ole Gunnar Solskjaer tvrde da neće napustiti klub iako će se iduće sezone natjecati u drugoj ligi.

Canucksi otpustili Tortorellu
Vancouver Canucksi otpustili su trenera Johna Tortorellu i njegovog asistenta Mikea Sullivana. Nakon samo jedne sezone u momčadi Tortorella je sudjelovao u nekoliko skandala i jaka momčad se nije plasirala u play off, pa je vodstvo kluba odlučilo prekinuti suradnju sa bivšim trenerom New York Rangersa.

Saintsi potpisali Carra
New Orleans Saints ponovno su potpisali novi ugovor sa cornerbackom Chrisom Carrom, jer su morali postaviti drugog cornerbacka Patricka Robinsona na popis ozljeđenih rezervi.


Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
West Ham United 2 - 0 Tottenham Hotspur
Aston Villa 3 - 1 Hull City
Manchester United 0 - 1 Sunderland
Newcastle United 3 - 0 Cardiff City
Stoke City 4 - 1 Fulham
Swansea City 0 - 1 Southampton
Everton 2 - 3 Manchester City
Arsenal 1 - 0 West Bromwich Albion
Chelsea 0 - 0 Norwich City

Italija Serie A
Catania 4 - 1 Roma
Chievo Verona 0 - 1 Torino
Genoa 0 - 0 Bologna
Parma 2 - 0 Sampdoria
Udinese 5 - 3 Livorno
AC Milan 1 - 0 Inter

Španjolska Liga BBVA
Rayo Vallecano 0 - 3 Athletic Bilbao
Barcelona 2 - 2 Getafe
Malaga 0 - 1 Elche
Osasuna 0 - 2 Celta Vigo
Valladolid 1 - 0 Espanyol
Almeria 3 - 2 Real Betis
Levante 2 - 0 Atletico Madrid
Sevilla 0 - 0 Villarreal
Real Madrid 2 - 2 Valencia

Njemačka Bundesliga
Borussia Dortmund 3 - 2 Hoffenheim
Borussia Monchengladbach 3 - 1 Mainz 05
Braunschweig 0 - 1 Augsburg
Eintracht Frankfurt 0 - 2 Bayer Leverkusen
Freiburg 0 - 2 Schalke 04
Hamburger SV 1 - 4 Bayern Munich
Nurnberg 0 - 2 Hannover 96
VfB Stuttgart 1 - 2 Wolfsburg
Werder Bremen 2 - 0 Hertha Berlin

Francuska Ligue 1
Bastia 1 - 1 Lille
Saint Etienne 2 - 0 Montpellier
Lorient 1 - 0 Ajaccio
Reims 1 - 0 Evian Thonon Gaillard
Sochaux 2 - 0 Nice
Toulouse 1 - 1 Nantes
Valenciennes 0 - 1 Bordeaux
Marseille 4 - 2 Lyon



Hokej

NHL
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1 : 5
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4 : 5
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2 : 1
Boston Bruins - Montreal Canadiens 3 : 4
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5 : 2
Boston Bruins - Montreal Canadiens 5 : 3
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2 : 3
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2 : 3
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4 : 1
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3 : 0



05.05.2014. u 08:48 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti