Team Sport

petak, 31.01.2014.

NFL – Najava Super Bowla: Denver Broncos – Seattle Seahawks



Super Bowl XLVIII
MetLife Stadium - New Meadowlands, New Jersey
03.02. 00:30 Denver Broncos - Seattle Seahawks

Super Bowl je najvažniji sportski događaj u američkom sportskom kalendaru. S vremenom polako postaje sve važniji događaj i na svjestkoj sportskoj sceni.

Ove sezone u Super Bowlu sudjeluju dvije momčadi koje su imale najbolji omjer u svojim konferencijama, što je ipak rijedak slučaj u NFL-u, uobičajeno je da se dogodi barem jedno iznenađenje u play-offu.

U utakmicu Denver Broncosi ulaze kao najbolji i najučinkovitiji napad ikad zabilježen u NFL-u, dok Seattle Seahawksi ulaze kao najbolja obrana lige.

Zanimljivo, u Super Bowlu XLII također je igrao najbolji i najučinkoviti napad do tada ikada zabilježen, fenomenalni New England Patriotsi. Međutim pobjedu u tom Super Bowlu su odnjeli New York Giantsi koji su na poziciji quartebacka imali Elija Manninga, mlađeg brata sadašnjeg quarterbacka Denver Broncosa Peytona Manninga.

Zapravo, nepisano pravilo Super Bowla je da obrane osvajaju naslove. Puno češće je najbolja obrana lige osvojila naslov, nego što je to napravio najbolji napad lige.

Mnogi stručnjaci stoga u Super Bowlu daju prednost Seattle Seahawksima.

Kako je ovo prvi Super Bowl koji će se igrati po hladnom i vjetrovitom vremenu, a ne na toplom jugu ili u stadionu sa zatvorenim krovom, mnogi i zbog toga smatraju da će u prednosti biti obrana, dakle Seattle, jer je po lošem vremenu puno teže dodavati loptu nego sprečavati da lopta ne bude dodana.

Ipak prema zadnjim vremenskim prognozama temperatura zraka će biti oko 0 stupnjeva Celzijusa sa malom šansom za kišu i slabim vjetrom.

U zadnje vrijeme po najlošijem vremenu, jakoj kiši i vjetru, je odigran Super Bowl XLI. U tom Super Bowlu pobjedu je odnjela momčad koja je te sezone imala najbolji napad lige, Indianapolis Coltsi. Quarteback im je bio Peyton Manning.

Seattle Seahawksi imaju najbolju obranu lige, imaju posebno dobar secondary, koji se istiće kao ponos i oslonac te obrane. Međutim najavili su da svoj stil obrane neće prilagođavati niti Manningu niti visokim i jakim wide recieverima Broncosa. Naravno to je lako moguće i zavaravanje protivnika.

Međutim ako će se Seahawksi stvarno držati svoje odluke, lako je moguće da će se naći u velikim problemima.

Nema toga što na terenu Peyton Manning u svojoj karijeri nije vidio i uspio, pa ako Seahawksi ne prilagode svoju obranu njemu i njegovim recieverima Peyton će imati preveliku slobodu i mogućnost apsolutnog dominiranja utakmicom.

Nadalje Seattle se susretao sa velikim i okretnim recieverima, ali uglavnom sa samo jednim po momčadi, eventualno dva. Denver ima tri velika, jaka i vrlo pokretna wide recievera koji bi čisto svojom fizičkom dominacijom mogli predstavljati veliki problem Seattleu. Uz to Manning na raspolaganju ima i Wesa Welkera, iskusnog, spretnog i brzog wide recievera, tako da Manningu opcija ne nedostaje.

Povrh toga Broncosi imaju i Knowshona Morena, koji je jedan od učinkovitijih running backova u ligi.

Međutim taj isti napad Broncosa je postigao svega 26 bodova protiv ipak puno lošije obrane Patriotsa u konferencijskom finalu, a napadu Seahawksa postići više bodova od toga uglavnom nije bio problem.

A ako se obrana Seattlea prilagodi protivniku može na malo bodova zaustaviti bilo koga, pa tako i Manninga i njegov napad.

Cliff Avril i Michael Bennett, pass rusheri koje je Seattle potpisao prošlog ljeta, će također igrati važnu ulogu. Oni mogu u velikoj mjeri dovesti Manninga pod pritisak.

U svom tom razgovoru, obrana Seahawksa protiv napada Broncosa, svi zaboravljaju na situaciju na terenu kada će Seahawksi i Russell Wilson imati loptu.

Marshawn Lynch je jedan od najboljih running backova u ligi, koji kada je u svojem “beast modu” sa svojom eksplozivnosti, spretnosti i učinkovitosti ne zaostaje puno za najboljim, Adrianom Petersonom iz Vikingsa.

Puno će toga ovisiti o Lynchu u ovoj utakmici, jer Broncosi kada su zdravi imaju jako dobru obranu protiv igre po zemlji, a Russell Wilson je još uvijek mlad i u dosta lošoj formi u zadnje vrijeme.

Ali obrana Broncosa nije zdrava i nedostajati će joj veliki broj ključnih igrača.

Samo je ukupno 17 Super Bowlova, dakle 36%, završilo sa prednošću pobjednika od 7 ili manje bodova, ali to uključuje 5 od zadnjih 6 Super Bowlova.

Fullback Seahawksa Derrick Coleman je prvi gluhi igrač koji će nastupiti u Super Bowlu.

Tko će pobijediti ovu utakmicu, ne zna niti statističar i nepogrešivi prognostičar političkih izbora i sportskih utakmica Nate Silver. Njegove formule su izbacile remi!

Što ili tko će biti prevaga na terenu?

Što će biti odlučujuće?

Hoće li se, uobičajeno za Super Bowl, pojaviti netko do sada neprimjetan i odlučiti utakmicu?

Odgovor na to ćemo znati rano ujutro u noći s nedjelje na ponedjeljak!


Kratke vijesti:

Igrači Racinga odbili igrati
U četvrtfinalu Cope del Rey protiv Real Sociedada igrači Racing Santandera odbili su igrati jer im šest mjeseci nisu isplaćena primanja. Stali su zagrljeni u vrstu na centru i nisu se micali, a igrači Real Sociedada su ih podržali u provjedu i izgrlili ih. Sudac ih je pitao hoće li uopće igrati, rekli su da ne, pa utakmica je prekinuta i registrirana kao pobjeda Real Sociedada. FIFA-ina udruga za zaštitu igrača FIFPro je u potpunosti na strani igrača Racinga.

Muke po Kingsima
Loša forma Los Angeles Kingsa se nastavila kada su kod kuća izgubili 4-1 od Pittburgh Penguinsa, primivši tri gola u prvoj trećini. U zadnjih pet utakmica Kingsi su zabili samo tri gola, sva tri su djelo Anžea Kopitara. Momčad koja se nedavno činila da će biti u užem krugu favorita za naslov sada je u situaciji da mora strahovati oko plasmana u play off.

Incognito zaposlio PR firmu
Igrač Miami Doplhinsa Richie Incognito, koji je suspendiran zbog psihičkog maltretiranja suigrača Jonathana Martina, zaposlio je tvrtku za odnose s javnošću Sitrick & Co. da mu pomognu dokazati da nije maltretirao Martina već da je sve to samo uobičajeno ponašanje unutar ekipe, prilikom "inicijacije" novih igrača.


Rezultati:

Nogomet

Španjolska Copa del Rey
Santander - Real Sociedad
Prekid
Igrači Racing Santandera su odbili igrati

Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 1 : 4
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 5 : 3
Calgary Flames - San Jose Sharks 4 : 1
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 5 : 4
Phoenix Coyotes - Buffalo Sabres 2 : 3
Dallas Stars - New Jersey Devils 2 : 3
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 5 : 3
Boston Bruins - Montreal Canadiens 1 : 4
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 5 : 2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 6 : 3

Oznake: Super Bowl, denver, broncos, Seattle, Seahawks, new york, manning, Lynch

31.01.2014. u 09:13 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 30.01.2014.

NHL - Osvrt na Stadium Series



Prva trećina:
Los Angeles Kings 0 – 3 Anaheim Ducks, odigrano u nedjelju 26.01. u 03:30 na Stadionu Dodgersa u Los Angelesu



Lijevo od leda nalazilo se igralište za odbojku, desno od leda nastupali su Kiss, kao i uvijek našminkanih lica. U publici je bilo 54,099 navijača, u Los Angelesu, gradu u kojem hokej definitivno nije sport broj 1.

U publici je bilo Hollywoodske elite, glazbenih bendova, vrlo netipična atmosfera za utakmicu Kingsa i Ducksa.

Ducks su u svom tom glamuru utakmicu pobjedili na učinkovit i zastrašujuć, ali neglamurozan način, obranama golmana Hillera, odličnom obranom u polju, pogotovo s igračem manje i entuzijazmom koji je do kraja dotukao neraspoložene Kingse.

Vratar Jonas Hiller je sakupio 36 obrana dok su golove zabili Corey Perry, Matt Beleskey i Andrew Cogliano.

Prva hokejaška utakmica na otvorenom u Kaliforniji odigrana je na 16 stupnjeva Celzijusa. Led se nije topio i bio je u dobrom stanju tokom cijele utakmice otklonivši tako mogućnost da će led izgubiti bitku sa kalifornijskim suncem.

Samo dva puta tokom utakmice kvaliteta leda je došla u pitanje, kada je Jeff Carter pao prilikom šuta u prvoj trećini i kada je Cogliano pogriješio u kontri u trećoj trećini.

Corey Perry je zabio prvi gol na utakmici nakon 2:45 igre u prvoj trećini. Ryan Getzlaf je pucao, pak se provukao između nogu vratara Jonathana Quicka i išao u smjeru gola, međutim nije imao dovoljno snage da bi prešao crtu pa ga je Perry gurnuo u nebranjeni gol. (Gol je pao svega sekundu nakon što je neslužbena animirana maskota Kingsa, Eric Cartman iz South Parka, zaželio fanovima Kingsa dobrodošlicu na utakmicu).

Ducksi su poveli 2-0 uz pomoć sretnog gola Matta Beleskeya. Teemu Selanne probio se do zone Kingsa, a Nick Bonino je otišao s pakom iza gola. Njegovo dodavanje ispred gola odbilo se od nadolazećeg Beleskey, kojem je to bio 5. gol u sezoni.

Par trenutaka kasnije Ben Lovejoy iz Ducksa je povukao palicom igrača Kingsa Slovenca Anžea Kopitara, i za Kingse je dosuđen kazneni udaraca.

Međutim Kopitarov udarac je Hiller obranio. Bio je to prvi kazneni udarac u utakmici na otvorenom od kada je udarac Dannya Briera “zapeo” na Henriku Lundqvistu u utakmici New York Rangersa i Philadelphia Flyersa u 2012 Winter Classicu.

Ducks su nakon prve trećine vodili 2-0, isto kao i nakon nesadržajne druge trećine.

Nakon druge trećine kapetan Ducksa Ryan Getzlaf je za televiziju izjavio da će “probati i dalje ostaviti navijače Kingsa u tišini” i u tome su uspjeli..

Početkom treće trećine došlo je do velike tučnjave u kojoj je istaknut bio vratar Kingsa Quick koji je udario nekoliko igrača Ducksa.

Konačan rezultat je postavio Cogliano poslavši pak u prazan gol na kraju utakmice kada su Kingsi krenuli na sve ili ništa.

Nakon zvuka sirene za kraj utakmice sa terena je krenuo vatromet, koji nije bio dugotrajan, ali je bio pamtljiv s obzirom na lokaciju i događaj o kojem se radilo.
Iako sama utakmica nije bila pamtljiva po igri, svi sudionici ovog događaja pamtiti će da su bili na prvoj kalifornijskoj hokejaškoj utakmici na otvorenom.


Druga trećina:
New Jersey Devils 3 – 7 New York Rangers, odigrano u nedjelju 26.01. 18:30 na Stadionu Yankeesa u New Yorku



Bila je to utakmica u kojoj su službeni domaćini bili New Jersey Devilsi, samo zato jer Rangersi imaju ugovor sa MSG Mediom da sve domaće utakmice moraju igrati u Madison Square Gardenu.

Zbog prejakog odbljeska od sunca utakmica je odgođena za sat vremena.

Bilo je hladno i snijeg je prijetio da će početi padati u svakom trenu. 50,105 navijača u Yankee Stadionu to nije smetalo i svi su željeli uživo vidjeti po prvi put hokej na otvorenom u New Yorku.

Za razliku od utakmice u Los Angelesu, ovdje je sama utakmica bila ipak najzanimljiviji dio cijelog događaja. New York Rangersi su zabili 4 gola u drugoj trećini uključujući 3 gola unutar manje od 7 minuta, u pobjedi od 7-3.

U unutardivizijskoj utakmici na svakoj strani su stajali cijenjeni i nagrađivani golmani Henrik Lundqvist i Martin Brodeur, ali za razliku od dotadašnjih utakmica na otvorenom pak je uporno pronalazio način da im završi iza leđa. 10 golova koliko je zabijeno na ovoj utakmici jednako je rekordu za utakmicu na otvorenom, 10 golova je zabijeno na 2009 Winter Classicom između Chicago Blackhawks i Detroit Red Wings.

Devilsi su bolje počeli utakmicu i vodili su 3-1 u prvoj trećini, ali Rangersi im nisu dopustili da im to veselje potraje. 52 sekunde nakon gola za 3-1, Marc Staal je smanjio na 3-2 udarcem koji se nekako provukao u gol kroz noge Martina Brodeura.

Prva trećina je završila rezultatom 3-2.

Na led je u drugoj trećini isklizala samo jedna momčad.

Norvežanin Mats Zuccarello zabio je dva gola u razmaku od 10 minuta dovevši Rangerse prvi puta u vodstvo na utakmici. Brzo nakon gola za 4-3 situacija se za Devilsa se samo pogoršala kada je Carl Hagelin pokupio pak iza gola Devilsa klizao prema krugu za face-off i iz okreta pucao prema golu. Njegov šut je Brad Richards preusmjerio u gol.

Završni udarac je došao kada je Anton Stralman prisilio Devilse da predaju pak dočekavši na bodycheck Andya Greenea. Ta akcija rezultirala je kontrom Rangersa 3 na 1 koju je golom zaključio Rick Nash. Nashu je to 11. gol u 11 utakmica od kada je objavljen popis kanadskih putnika u Sochi, na kojem se naravno našao i Nash.

Brodeur se nije vratio na led u trećoj trećini, nego je zamijenjen sa Coryem Schneiderom. Bila je to prva zamjena golmana New Jersey Devilsa ove sezone.

Schneider je primio samo jedan gol do kraja utakmice, iz kaznenog udarca od Dereka Stepana.

Rangersi su ove sezone izgubili sve tri utakmice protiv Devilsa, ali kada se povećao broj gledatelja, povećala se i kvaliteta igre New York Rangersa. Bila je druga pobjeda za Rangerse na otvorenom. U prvoj utakmici su pobijedili u gostima Philadelphia Flyerse rezultatom 3-2 na 2012 Winter Classic.

Rangersi su tako postali prva NHL momčad koja je pobijedila dvije utakmice na otvorenom.

Šansu za 3 pobjede iz 3 utakmice na otvorenom su imali u noćas protiv Islandersa.


Treća trećina:
New York Islanders 1 – 2 New York Rangers, odigrano u četvrtak 30.01. 01:30 na Stadionu Yankeesa u New Yorku



New York Rangersi su se brzo navikli na igranje na hladnoći.

Pobijedili su obje utakmice na Yankee Stadionu pobjedivši lokalne rivale New Jersey Devilse i New York Islanderse.

New York Rangersi su sa svoje 3 pobjede sada jedina momčad NHLa koja ima više od jedne pobjede na otvorenom.

"Ovo su zabavne utakmice" rekao je branič Marc Staal "Mogao bih ih odigrati 50 u sezoni. Dobro... Možda ne 50, ali 40 sigurno! "

U srijedu su ulaznice bile jeftinije i usprkos činjenici da je utakmica igrana na radni dan skupilo se 50,027 navijača. Temperatura je bila -5 stupnjeva Celzijusa kada je utakmica počela.

S vremenom je bilo sve hladnije.

Utakmica je sporo počela. Islandersi su uvjerljivo vodili u šutevima ali nisu uspjevali svladati Lundqvista, usprkos tri power-playa.

Trebalo je skoro 39 minuta igre da padne prvi gol. Islandersi su poveli 1-0 pred sam kraj druge trećine. Tri igrača su se brzo dodavala, Cal Clutterbuck je u padu ubacio pak s lijeve strane prema sredini prema braniču Mattu Donovanu, koji je brzo proslijedio pak prema Brocku Nelsonu, za njegov 10 gol u sezoni.

A nakon toga je trebalo samo 40 sekundi da se rezultat izjednaći preko Benoita Pouliota.

Derick Brassard je odradio veliki posao oslobodivši se pritiska i dodavši pak ispred golmana Islandersa Nabakova gdje Pouliot je spremio pak u nebranjeni gol.

Momčadi su ušle u treću tećinu s rezultatom 1-1.

U zadnjoj trećini Carcillo je zabio gol nakon odbijenog šuta Dominica Moorea.

Rangers su tako izjednačili ovogodišnji skor protiv Islandersa na 2-2 i te će momčadi igrati zadnji puta u sezoni u petak u Madison Square Gardenu.

Rangersi su imali glasniju podršku iako su Islandersi bili službeno domačini i imali pristup većem broju ulaznica, dok na stadionu nije bilo praznih mjesta, čak ni najudaljenim kutovima stadiona.

Ako se uključi i Winter Classic, ukupno 4 utakmice na otvorenom ove sezone je uživo gledalo 259,722.

"Bio je ovo nevjerojatan mjesec posebnih događaja” rekao je NHL Commissioner Gary Bettman "Posebne pohvale svim navijačima koji su došli na današnju utakmicu i onu u nedjelju, zbog njih ovo i radimo"

Zanimljivo da u ovim svim utakmicama na otvorenom do sada je samo jedan jedini domaćin pobjedio, Boston Bruinsi koji su sladali Philadelphia Flyerse 2010 rezultatom 2-1.

Sljedeća utakmica na otvorenom je 1.3.2014. kada Chicago Blackhawksi ugošćuju Pittsburgh Penguinse.


Kratke vijesti:

Vučinić ne trenira s momčadi
Ove sezone slabo korišteni napadač Juventusa Mirko Vučinić neće trenirati s momčadi dok ne završi prijelazni rok. Nakon što je igrač odbio otići na posudbu u Rusiju, jučer su se pojavile vijesti da je njegova posudba u Londonski Arsenal vrlo izvjesna.

Scrivens pobjedio Sharkse
Novi vratar Edmonton Oilersa Ben Scrivens srušio je rekord NHL lige skupivši 59 obrana u pobjedi protiv San Jose Sharksa 3-0. Dosadašnji rekord držao je Phoenixov Mike Smith koji je u sezoni 2011/12 obranio 54 udarca protiv Columbus Blue Jacketsa.

Spagnuolo imenovan pomoćnikom glavnog trenera u Ravensima
Steve Spagnuolo, osvajač Super Bowla XLII kao koordinator obrane New York Giantsa, dobio je stalni posao u Baltimore Ravernsima. Prošle godine je u Ravensima bio zaposlen kao “stariji savjetnik obrane” a od ove sezone je trener secondarya i pomoćnik glavnog trenera.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Aston Villa 4 - 3 West Bromwich Albion
Chelsea 0 - 0 West Ham United
Sunderland 1 - 0 Stoke City
Tottenham Hotspur 1 - 5 Manchester City

Italija Coppa Italia
SSC Napoli 1 - 0 Lazio

Španjolska Copa del Rey
Athletic Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid
Barcelona 5 - 1 Levante

Njemačka Bundesliga
VfB Stuttgart 1 - 2 Bayern Munich

Francuska Ligue 1
Marseille 2 - 1 Valenciennes

Hokej

NHL
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 2 : 5
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3 : 0
New York Islanders - New York Rangers 1 : 2

Oznake: NHL, new york, Rangers, Islanders, Devils, New Jersey, stadium, series

30.01.2014. u 08:19 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 29.01.2014.

Nogomet - Siječanjski prijelazni rok



U nogometu siječanjski prijelazni rok postoji da bi momčadi imale šansu "pokrpati" nedostatke i pojačati se za završni dio sezone.

Neki treneri, kao Arsenalov Arsene Wenger i Manchester Cityev Manuel Pellegrini, smatraju da je taj prijelazni rok loš, jer nije pošteno da momčadi mijenaju sastav kad je sezona već u punom jeku.

Slagali li se s njima ili ne, drugi treneri ne troše u siječnju kao u ljeto, ali svejedno trguju. A ako se radi o klubovima u problemima često se ne štedi, pa cijene u Siječnju često nadvise i inače lude iznose, za često čisto prosječne igrače koji ne opravdaju investiciju.

Transferi koji su već dogovoreni:

Aston Villa je na posudbu dovela Ryana Bertranda iz Chelsea i Granta Holta iz Wigana, dok je prodala Stephena Irelanda u Stoke City.

Cardiff City se sa Stoke Cityem zamijenio za napadače, Kenwyne Jones je iz Stoke Citya prešao u Cardiff City, a Peter Odemwingie se uputio u drugom smjeru. Kupljen je i Magnus Wolff Eikrem iz Heerenveena za Ł2m.

Chelsea je bio rastrošan i aktivan u siječnju kao i skoro svake sezone, kupljeni su Nemanja Matić iz Benfice za Ł22m i Mohamed Salah iz Basela za Ł11m, dok su Juan Mata i Kevin de Bruyne prodani, Mata u Manchester United za Ł37m, a de Bruyne u Wolfsburg za Ł17m.

Everton je kao i uvijek kupovao skromno i pametno. Kupljen je Aiden McGeady iz Spartak Moskve za Ł2.5m, te je posuđen odličan, ali temperamentan Lacina Traore iz Monaca.

Fulham je u teškoj situaciji i u klub je vraćen bivši igrač Clint Dempsey koji je došao na kratku posudbu iz Seattle Soundersa, dok je Bryan Ruiz posuđen u PSV Eindhoven.

Hull City nije štedio u siječnju, kupljeni su Shane Long iz WBA za Ł7m i Nikica Jelavić iz Evertona za Ł6.25.

Manchester City je poslao mladog i vrlo talentiranog Johna Guidettija na posudbu u Stoke City.

Osim već spomenute kupnje Juana Mate, Manchester United je poslao već zaboravljenog Andersona na posudbu u Fiorentinu.

Jonas Gutierrez je nekad puno obećavao, ali ta obećanja su na žalost ostala samo obećanja, pa ga je Newcastle United poslao na posudbu u Norwich.

Stoke City je također bio dosta aktivan i dobar dio tih transfera već smo spomenuli (da podsjetimo "IN": Stephen Ireland, John Guidetti, Peter Odemwingie "OUT": Kenwyne Jones). Osim tih već navedenih transfera Amerikanac, koji je došao kao veliki potencijal, Brek Shea poslan je na posudbu u Barnsley.

Swansea City je kupio bivšeg napadača Liverpoola Davida Ngoga od Boltona.

Tottenham je za Ł6m prodao Jermaina Defoea u Toronto FC koji je ovu zimu doveo i američkog reprezentativca Michaela Bradleya iz Rome za isto Ł6m.

West Ham United u zadnje vrijeme rado dovodi igrače iz Italije. Tako je bilo i ove godine, pa su posuđeni Marco Borriello iz Rome i Antonio Nocerino iz Milana. Osim njih posuđen je i Roger Johnson iz Wolverhamptona.

Švedski reprezentativac Ola Toivonen je prešao iz PSV Eindhovena u Rennes za Ł2m.

Osim transfera Kevina de Bruynea iz Chelsea u Wolfsburg, u Njemačkoj je za sada ove zime bilo dosta tiho.

Augsburg je kupio južnokorejskog napadača Dong-Won Jia iz Sunderlanda.

HSV je posudio Nizozemce Olu Johna iz Benfice i Ouasima Bouya iz Juventusa.

Hannover 96 je posudio HSV-ovog Latvijca Artjomsa Rudnevsa.

Mainz je kupio Južnokorejanca Ja-Cheol Kooa iz Wolfsburgaza €5m i hrvatskog vratara Darija Krešića iz Lokomotiv Moskve.

Nürnberg je u pokušaju spavašavanja od ispadanja doveo Čeha Ondreja Petraka iz Slaviije Prag za €1m.

Schalke 04 je posudio braniča Jan Kirchhoff iz Bayern Münchena.

Talijanski klubovi su gospodarili nogometnim tržistem u 90-tima i na prijelazu stoljeća. U zadnje vrijeme najviše novaca se ipak nalazi drugdje, stoga u Italiji ove zime za sada nije bilo toliko "bombastičnih" transfera.

Fiorentina je osim Andersona posudila i vratara Antonija Rosatija iz Napolija i Alessandra Matrija iz Milana:

Chelseaev Michael Essien je uspio proći lječnički i potpisati za Milan, tako se pridruživši ranije dovedenom Japancu Keisukeu Hondi iz CSKA Moskve.

Napoli je potpisao cijenjenog veznog igrača Jorginha iz Verona za €5m.

Ezequiel Schelotto iz Intera, Jonathan Rossini iz Sassuola i Jherson Vergara iz Milana posuđeni su Parmi.

Roma je posudila Michela Bastosa iz Al-Aina.

Španjolski klubovi, tj. primarno Real i Barcelona, inače troše dosta novaca, ali kako je Barcelona usred skandala zbog laganja o cijeni koju su platili za Neymara, a Real se natrošio na ljeto i konačno je profunkcionirao kao vrhunska momčad, mogućnosti kod Barcelone i potrebe kod Reala nije bilo.

Atletico Madrid je posudio Josea Sosu iz Metalista iz Kharkiva.

Betis je u nadi da će opstati u ligi posudio golmana Antonija Adana iz Cagliaria i napadača Lea Baptistaoa iz Atletico Madrida.

Malaga je za €1m kupila veznjaka Pabla Pereza iz Argentinskih Newell's Old Boysa.

Uskoro bi Valencia trebala biti kupljena od strane bogatog vlasnika, ali dok se ta situacija ne raščisti, u klubu su još uvijek štedljivi. Posuđen je Eduardo Vargas iz Napolija i kupljen je Ruben Vezo iz Setubala za €1.5m.

PSG još nije vukao značajne poteze ove zime, ali drugi bogataš, Monaco - je. Kupljeni su Elderson iz Brage za 1.5m i Lacina Traore iz Anzhija za €10m koji je odmah posuđen u Everton.

Bastia je dovela Djibrila Cissea iz Kuban Krasnodara.

Nekad cijenjeni napadač Guillaume Hoarau je bez odštete došao u Bordeaux.

Montpelier je posudio M'Bayea Nianga iz Milana.

Ipak najveći transferi u zimu obično se dogode pred sam kraj prijelaznog roka ili na zadnji dan.

Najraširenije spekulacije trenutno su oko povratka Lewisa Holtbya u Schalke, dolaska Juliana Draxlera u Arsenal, odlaska Diega Coste iz Atletico Madrida, dolaska Yevhena Konoplyanke u Liverpool, prelaska Yohan Cabayea iz Newcastle Uniteda u PSG, odlaska Lukea Shawa iz Southamptona,...

Broj spekulacija je uvijek velik, i može se očekivati neočekivano.

Stoga će svi navijači, pogotovo oni nezadovoljni uspjehom svojeg kluba ove sezone, do petka u ponoć biti u išćekivanju.

Kratke vijesti:

Casillas nije primio gol više od 11 sati
Vratar Real Madrida Iker Casillas jučer je protiv Espanyola srušio rekord Real Madrida u broju minuta bez primljenog gola. U drugom poluvremenu utakmice Casillas je srušio stari rekord koji je iznosio 658 minuta i kako je do kraja utakmice sačuvao netaknutu mrežu popravio je rekord koji sada iznosi 685 minuta, tj. 11 sati i 25 minuta.

NHL još uvijek može odbiti pustiti igrače na Olimpijadu u Rusiju
Predstavništvo lige je izjavilo da je još uvijek moguće da se predomisle oko puštanja igrača na Zimske Olimpijske igre u Sochi, ukoliko se sigurnosna situacija u Rusiji promijeni i sigurnost igrača više neće biti zagarantirana.

“Manning će u mirovinu kada sruši sve rekorde”
Podpredsjednik operacija Denver Broncosa John Elway je izjavio da po njegovom mišljenju Peyton Manning neće otići u mirovinu sve dok ne obori sve rekorde. Elway je uvjeren da Manning neće okončati karijeru ovo ljeto, kako god da Super Bowl završi, jer smatra da Manning ima još puno volje za igrom i da još puno toga može pružiti na vrhunskoj razini.



Rezultati:

Nogomet
Engleska Premier League
Manchester United 2 - 0 Cardiff City
Norwich City 0 - 0 Newcastle United
Southampton 2 - 2 Arsenal
Swansea City 2 - 0 Fulham
Crystal Palace 1 - 0 Hull City
Liverpool 4 - 0 Everton

Španjolska Copa del Rey
Real Madrid 1 - 0 Espanyol


Hokej
NHL
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2 : 4
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 5 : 4
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 3 : 0
St.Louis Blues - New Jersey Devils 3 : 0
Winnipeg Jets - Nashville Predators 3 : 4
Buffalo Sabres - Washington Capitals 4 : 5
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 3 : 0
Boston Bruins - Florida Panthers 6 : 2
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 2 : 3
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 5 : 0
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3 : 2

Oznake: nogomet, transferi

29.01.2014. u 11:31 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 28.01.2014.

NHL - Istraživanje je pokazalo da hokej gledaju bogati



Hokej je skup sport. Samo kada se uzme u obzir novac potreban da se kupi oprema koja je potrebna da se dijete počne rekreativno baviti hokejom, cijena te opreme uvelike premašuje iste troškove ako se dijete recimo želi baviti nogometom ili košarkom.

Stoga je već dulje vrijeme jasno poznato da navijači hokeja imaju duboke džepove.

Nedavno istraživanje to je i potvrdilo.

TV gledatelji finala Stanley Cupa 2013. imali su prosječna godišnja primanja između $73,000 i $84,000, najviše od svih gledatelja bilo kojeg važnog sportskog događaja u Sjevernoj Americi. Na drugoj strani spektra su gledatelji NBA finala 2013. čija je prosječna godišnja zarada bila ispod $60,000.

Početkom ovog mjeseca Sports Media Watch je objavio rezultate istraživanja o demografskim pokazateljima gledatelja pojedinih sportskih događaja. Proučavani su samo najvažniji događaji da bi se donjeli zaključci: World Series (MLB baseball), Stanley Cup Final, NBA Finals (košarka), 2013 NCAA Tournament Final Four(sveučilišna košarka), 2013 Bowl Championship Series (svučilišni američki nogomet), 2013 U.S. Open Singles Finals (tenis) i 2013 WNBA Finals (ženska košarka).

Za Super Bowl (američki nogomet) i Nascar (automobilističke utrke) nisu dostupni podaci.

Istraživanje je pokazalo da NBA košarka privlači najmlađe gledatelje.

Između 26% i 29% gledatelja NBA Finalsa bili su dobi između 18 i 34 godine, dok je između 11% i 14% gledatelja bilo dobi između 2 i 17 godina.

Istovremeno, publika World Seriesa je uglavnom bila dobi između 55-59 godina, s time da je čak između 46% i 52% gledatelja World Seriesa je bilo baš te dobne skupine.

NHL Stanley Cup Finale je imalo između 22% i 26% gledatelja dobne skupine između 18 i 34 godine za svaku utakmicu, dok je prosječna dob gledatelja Stanley Cup Finala bila između 45 godina (1. i 6. utakmica) i 47 godina (4. utakmica).

Najveći udio gledatelja Stanley Cup Finala su bili gledatelji u dobi od 18-34 godine.

Stanley Cup Finale je dakle imalo drugu najmlađu publiku, samo nakon NBA Finalsa, tako da hokej ima mladu publiku i bogatu publiku koju oglašivaći priželjkuju. Problem je samo što ukupno ipak mali broj gledatelja prati hokej u odnosu na druge sportske događaje.

Ako se gleda podjela gledatelja po spolu žene čine ukupno jednu trećinu gledatelja sportskih događaja.

Žene su činile između 36% i 41% gledatelja Stanley Cupa.

Od svih sportskih događaja žene su u najvećem udjelu od čak 48% od ukupne publike gledale teniski U.S. Open žensko pojedinačno finale i sa 48% muško pojedinačno finale. Slijedi ih 4. utakmica Stanley Cup Finala sa 42% gledateljica.

U većem dijelu starije žene gledaju sportske događaje. Međutim, kako je slučaj i kod muškaraca NBA Finals gledaju u većoj mjeri žene dobnih skupina 2-17 godina i 18-34 godina, gdje su samo žene u dobi 18-34 činile 10% od ukupne publike NBA Finalsa.

Što se tiče etničkih skupina NBA ima najveći broj različitih etničkih skupina koje u velikom broju gledaju utakmice NBA Finalsa.

U ovoj se kategoriji Stanley Cup Final nalazi na drugom kraju spektra.

Crnci su činili svega 1% - 5% publike Stanley Cup Finala, gledatelja Latinoameričkog podrijetla je bilo između 2% i 6% od ukupne publike, dok je gledatelja Azijskog podrijetla bilo između 3% i 4%. Ukupno su etnične manjine činile samo između 6% i 13% ukupne publike na svakoj utakmici Stanley Cup Finala.

NHL dakle možda nema količinu gledatelja kao druge lige, ali zato ima mlađu publiku od bilo kojeg drugog natjecanja osim NBA lige, kao i najimučniju publiku. Količina gledatelja će porasti kada će biti dostupniji televizori velike kvalitete, jer hokej je sport koji, da bi se s užitkom gledao na TV, mora biti prikazan u jako visokoj kvaliteti slike, inače je uživanje u utakmicama uvelike otežano.

Napretkom tehnologije i padom cijena TV uređaja u skorijoj budućnosti kvalitetniji TV uređaji i TV programi s kvalitetnom slikom biti će dostupniji široj publici, što će uzrokovati porast broja gledatelja NHL-a i zato je hokej sport sa najvećom tendencijom rasta.


Kratke vijesti:

PSG i Newcastle dogovorili cijenu za Cabayea
Francuski L’Equipe javlja da je postignut dogovor između Newcastle Uniteda i PSG-a oko prodaje cijenjenog veznjaka Yohana Cabayea. Prema izvješćima Newcastle je primio ponudu “značajno veću” od originalnih Ł14M.

Charin 500. bod
Kapetan Boston Bruinsa Zdeno Chara jučer je dostigao impresivni uspjeh, za igrača čiji je primarni posao obrana, skupivši svoj 500. bod (golovi + asistencije) u NHL ligi u pobjedi 6-3 protiv New York Islandersa.

Harvin igra Super Bowl
Stalno ozljeđeni wide reciever Seattle Seahawksa Percy Harvin nastupiti će u Super Bowlu nakon što je jučer dobio dopuštenje liječnika. Harvin je zbog potresa mozga propustio konferencijsko finale.


Rezultati:

Nogomet

Španjolska Liga BBVA
Real Sociedad 4 – 0 Elche

NHL
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 0 : 1
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2 : 4
Dallas Stars - Colorado Avalanche 3 : 4
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 3 : 0
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 3 : 2
New York Islanders - Boston Bruins 3 : 6

Oznake: NHL, hokej, bogataši

28.01.2014. u 08:47 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 27.01.2014.

NFL - Ponosni Hrvat David Diehl okončao karijeru



Uvijek mi je lijepo vidjeti sunarodnjake koji su radom i trudom uspjeli u stranoj zemlji. Posebno mi je bilo drago uvijek vidjeti Hrvatski grb na ruci Davida Diehla prije svakog "snapa" New York Giantsa.

David Diehl se rodio u Chicago 15.9.1980. S majčine strane je podrijetlom Hrvat, a s očeve strane je podrijetlom Njemac. Kad je bio mlađi Diehl je sa obitelji često posjećivao lokalne hrvatske crkve i udruge hrvatskih imigranata u Chicagu.

Snažne veze sa Hrvatima u Americi su se nastavile i kada se preselio u New Jersey gdje je bio čest gost lokalne hrvatske udruge. Osim Hrvatskog grba na ruci, koji mu je najdraža tetovaža, Diehl ima istetoviranu riječ “neuništiv” i simbol Hajdukove Torcide.



Nekoliko puta do sada je posjetio Hrvatsku, a bio je i gost Hajduka na Poljudu.



Slaveći pobjedu pobjedu Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Republike Irske na Euru 2012 Diehl je u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću sa samo materijalnom štetom. Naravno platio je kaznu koju mu je odredio sud i koju su mu odredili Giantsi, te se ispričao za pogrešku i obećao da se neće ponoviti.
To mu je jedina mrlja na karijeri.



Njegova baka, Lucija Semanic (rođena Šamanić) je rođena u SAD-u, ali je podrijetlom iz grada Krka sa otoka Krka, dok je njegov djed, Ante Bekavac, emigrirao u SAD iz Lovreća.

Diehl je prvi puta posjetio Hrvatsku u srpnju 2011. Tražeći svoje korjene, ali se nakon toga vratio u Hrvatsku još barem jednom i doći će još sigurno mnogo puta.

David Diehl je razmišljao da se umirovi nakon sezone 2012. Imao je dva prstena osvajača Super Bowla i 10 odličnih sezona iza sebe. Ali njegova ljubav preva sportu, Giantsima i najviše kćerki Addison natjerali su ga odigra još jednu sezonu.

“Ona želi da igram zauvijek” rekao je Diehl.

Taj san je ugašen u petak, kada je Diehl objavio svoj odlazak u mirovinu nakon 11ogodišnje karijere koju je, prema obećanju tadašnjem gazdi kluba Wellingtonu Mari (preminuo 2005.), cijelu odradio u New York Giantsima.

Odluka je donesena kada je pristao na plan kćerke Addison da skupa s tatom odem u Quest Diagnostics Training Center i kaže predsjedniku kluba Johnu Mari (sinu Wellingtona Mare) da je “dopustila” tati da ode u igračku mirovinu.

“Nije joj to bilo lako, da ja ne budem više igrač” rekao je Diehl “Giantsi su njoj jednako obitelj kao i meni. Ide na utakmice i sa 7 godina sve razumije. Da ja odustajem od nečega što ona voli koliko i ja, za nju nije lako.”

David Diehl je kako je ranije spomenuto osvojio dva Super Bowla sa Giantsima (Super Bowl XLII i Super Bowl XLVI), oba puta pobjedivši New England Patriotse.
2008. je proglašen All-Pro a 2009. je sudjelovao u Pro Bowlu.

Statistike Dielhove karijere:


Kratke vijesti:

FA Cup –ždrijeb 5. kola
Manchester City - Chelsea
Sheffield United/Fulham - Nottingham Forest/Preston North End
Arsenal - Liverpool
Brighton & Hove Albion - Hull City
Cardiff City - Wigan Athletic
Sheffield Wednesday - Charlton Athletic
Sunderland - Southampton
Everton - Swansea City


Mata u ManUtd-u
Španjolski reprezentativac Juan Mata prešao je iz Chelsea u Manchester United za odštetu od Ł37.1M. To je rekordan iznos kojeg je Manchester United platio za nekog igrača.

Nystrom zabio 4 gola u porazu
Eric Nystrom, igrač Nashville Predatorsa, zabio je 4 gola u porazu od Calgary Flamesa 5-4. Nystrom je time postavio rekord kluba u broju golova u jednoj utakmici. Zanimljivo, ranije u sezoni je i Martin St. Louis, igrač Tampa Bay Lightninga, također zabio 4 gola, isto u porazu 5-4, ali od San Jose Sharksa.

Marleau i Thornton produljili ugovore
San Jose Sharksi su se osigurali da vrijedni veterani Patrick Marleau i Joe Thornton neće napustiti klub ovo ljeto, produljivši im ugovore na još 3 godine.

Riceov tim pobjedio na Pro Bowlu
Touchdownom u zadnjoj minuti running backa Dallas Cowboysa DeMarca Murraya, kojem je slijedio uspješan two-point conversion momčad Jerrya Ricea je pobjedila momčad Deiona Sandersa 22-21.


Rezultati:
Nogomet

Engleska FA Cup
Arsenal 4 - 0 Coventry City
Nottingham Forest 0 - 0 Preston North End
AFC Bournemouth 0 - 2 Liverpool
Birmingham City 1 - 2 Swansea City
Bolton Wanderers 0 - 1 Cardiff City
Huddersfield Town 0 - 1 Charlton Athletic
Manchester City 4 - 2 Watford
Port Vale 1 - 3 Brighton & Hove Albion
Rochdale 1 - 2 Sheffield Wednesday
Southampton 2 - 0 Yeovil Town
Southend United 0 - 2 Hull City
Sunderland 1 - 0 Kidderminster Harriers
Wigan Athletic 2 - 1 Crystal Palace
Stevenage 0 - 4 Everton
Sheffield United 1 - 1 Fulham
Chelsea 1 - 0 Stoke City

Italija Serie A
SSC Napoli 1 - 1 ChievoVerona
Lazio 1 - 1 Juventus
Hellas Verona 1 - 3 Roma
Cagliari 1 - 2 AC Milan
Inter 0 - 0 Catania
Livorno 3 - 1 Sassuolo
Parma 1 - 0 Udinese
Sampdoria 1 - 1 Bologna
Torino 1 - 0 Atalanta
Fiorentina 3 - 3 Genoa

Špaljolska Liga BBVA
Celta Vigo 4 - 2 Real Betis
Real Madrid 2 - 0 Granada
Valladolid 1 - 0 Villarreal
Valencia 2 - 2 Espanyol
Sevilla 2 - 3 Levante
Almeria 1 - 0 Getafe
Osasuna 1 - 5 Athletic Bilbao
Rayo Vallecano 2 - 4 Atletico Madrid
Barcelona 3 - 0 Malaga

Njemačka Bundesliga
Borussia Monchengladbach 0 - 2 Bayern Munich
Borussia Dortmund 2 - 2 Augsburg
Freiburg 3 - 2 Bayer Leverkusen
Nurnberg 4 - 0 Hoffenheim
VfB Stuttgart 1 - 2 Mainz 05
Wolfsburg 1 - 3 Hannover 96
Eintracht Frankfurt 1 - 0 Hertha Berlin
Werder Bremen 0 - 0 Braunschweig
Hamburger SV 0 - 3 Schalke 04

Francuska Ligue 1
Lille 1 - 1 Rennes
Guingamp 1 - 1 Paris Saint Germain
Ajaccio 1 - 1 Sochaux
Montpellier 3 - 1 Nice
Nantes 0 - 0 Reims
Valenciennes 1 - 1 Lorient
Lyon 3 - 0 Evian Thonon Gaillard
Bordeaux 2 - 0 Saint Etienne
Monaco 2 - 0 Marseille


NHL
New York Islanders - St.Louis Blues 3 : 4
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 1 : 6
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 6 : 3
Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 3 : 4
Calgary Flames - Nashville Predators 5 : 4
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 4 : 1
Florida Panthers - Colorado Avalanche 2 : 3
New Jersey Devils - Washington Capitals 2 : 1
San Jose Sharks - Minnesota Wild 3 : 2
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0 : 3
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 3 : 0
Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 2 : 5
Montreal Canadiens - Washington Capitals 0 : 5
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 5 : 2
Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 5 : 4
New Jersey Devils - New York Rangers 3 : 7
Detroit Red Wings - Florida Panthers 4 : 5
Edmonton Oilers - Nashville Predators 5 : 1
Vancouver Canucks - Phoenix Coyotes 5 : 4
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 1 : 3

NFL
Pro Bowl

Sanders Team - Rice Team 21- 22

Oznake: david, Diehl, NHL, hajduk, new york, Giants

27.01.2014. u 08:54 • 0 KomentaraPrint#

petak, 24.01.2014.

Nogomet – Nastavlja se Bundesliga



Nakon tradicionalno najduže zimske pauze od svih vodećih Europskih nogometnih liga, ovog vikenda ligaškom nogometu vraća se Njemačka Bundesliga.

Pitanje koje je dosta često među nogometnim fanovima u ovoj fazi Bundeslige glasi “Može li netko uhvatiti Bayern?”

Bavarska si je momčad osigurala prednost od 7 bodova ispred najbliže pratnje, Bayer Leverkusena, i već 12 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, najvećeg rivala u zadnjih par sezona. Uz tu veliku prednost Bayern ima i odigranu utakmicu manje od Bayera i Borussije.

Jako je teško naći nešto što Bayern nije uspio napraviti u svojoj bogatoj povijesti. Ipak jedan od podviga koji bi se nalazili na tom kratkom popisu je osvajanje prvenstva bez izgubljene utakmice. U ovom trenu Bayern dijeli 18 utakmica od tog uspjeha, međutim tih 18 utakmica zvuči puno teže ostvarivo nego što bi u praksi na kraju moglo biti. Naravno, samo ako Bayern proljetni dio sezone nastavi onako kako je završio jesenski. U suprotnom sva ta priča o sezoni bez poraza zapravo može biti gotova već večeras.

2014. godinu Bayern otvara putem u Mönchengladbach, gdje ih očekuje trećeplasirana Borussia, koja je ove godine ispustila samo 2 boda na domaćem terenu. Zbog toga se u Mönchengladbachu nadaju da mogu postati prva momčad u više od godinu dana koja će pobijediti Bayern u ligaškoj utakmici. Zadnji poraz u Bundesligi Bayernu je nanio Bayer Leverkusen u Listopadu 2012.

Više manje svi navijači klubova koji se ne zovu Bayern večeras će navijati za Borussiju, jer bi u protivnom liga opet mogla postati dosadna.

Wolfsburg također pokušava unijeti živost u ligu i svoje ambicije su najbolje pokazali kupnjom Kevina De Bruynea. Neporaženi u 10 utakmica, “Vukovi” dočekuju Hannover sa pogledom usmjerenim prema gore, na prva tri mjesta na tablici na kraju sezone. Od veličanstvenog naslova u 2009. Wolsfburg se mučio sastaviti momčad koja bi mogla konkurirati za vrh Bundeslige. Međutim ove godine rade sve što je u njihovoj moći da dođu do jednog od prva tri mjesta i dogodine vide svjetla Lige Prvaka.

Bayern Leverkusen putuje u Freiburg, dok Borussia Dortmund dočekuje Augsburg.

U Bavarskoj su ove sezone dvije momčadi na putu da obore rekorde, ali nažalost potpuno različite rekorde. Bayern je na vrhu tablice i lovi sezonu bez poraza, dok je na drugom kraju tablice Nürnberg, jedina momčad bez ijedne pobjede ove sezone. Prošle je sezone Nürnberg dobro odradio proljetni dio prvenstva (Die Rückrunde), skupio je 24 boda iz 17 utakmica i ostvario 6 pobjeda. Isto će pokušati i ove sezone, a za to im je prvo potrebno prekinuti niz bez pobjede, za što imaju prvu priliku ovaj vikend protiv Hoffenheima.

Posljednje plasirani Eintracht Braunschweig putuje u Bremen u goste Werderu, koji također igra dosta loše ove sezone i eventualnim porazom može se dovesti opasno blizu zoni ispadanja.

HSV se i dalje nalazi na krivom dijelu tablicu i u zadnjoj utakmici ovog vikenda ugošćuju Schalke 04.

Osim ovih utakmica, Stuttgart dočekuje Mainz, a Eintracht Frankfurt će tražiti osvetu za poraz od 6-1 koji im je Hertha Berlin nanjela na otvaranju sezone.



Kratke vijesti:

Salah potpisao za Chelsea
Mohamed Salah iz Basela potpisao je za Chelsea. Chelsea će Baselu isplatiti odštetu od 12M Funti koje može narasti na 16m Funti. Inače, Chelsea u ovom trenu ima čak 23 igrača na posudbama u drugim klubovima.

Osma pobjeda u nizu za Columbus
Columbus Blue Jackets su protiv Philadelphia Flyersa pobjedili 5-2 i tako ostvarili 8. pobjedu u nizu, što je ujedno i najduži niz pobjeda u ligi u ovom trenutku. Blue Jacketsi se trenutno nalaze na 3. mjestu u Metropolitan diviziji i samim time drže Playoff poziciju.

Novi format Pro Bowla
Po prvi puta u Pro Bowlu neće igrati momčad AFC-a protiv momčadi NFC-a, nego sličnije NHL igrati će Sanders Team i Rice Team. Legendarni igrači i članovi Hall of Famea Deion Sanders i Jerry Rice izabrati će momčadi uz pomoć pobjednika Fantasy Football natjecanja. Birati su mogli između igrača koji su od prije izabrani da igraju na Pro Bowlu. Pro Bowl se igra 27.1. u 01:30. u Honolulu-u.



Rezultati:

Nogomet

Italija Coppa Italia
Fiorentina 2 – 1 Siena

Španjolska Copa del Rey
Atletico Madrid 1 – 0 Athletic Bilbao


NHL

San Jose Sharks - Winnipeg Jets 1 : 0
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2 : 1
Vancouver Canucks - Nashville Predators 1 : 2
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 7 : 1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 2 : 1
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4 : 6
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4 : 3
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3 : 5
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 5 : 2
New York Rangers - St.Louis Blues 1 : 2

Oznake: Bundesliga, Njemačka, bayern, Borussia, dortmund, Mönchengladbach, Nürnberg, Bayer, Leverkusen, Wolfsburg

24.01.2014. u 09:25 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 23.01.2014.

NHL – Stadium Series


Zagrebački Medveščak je pred neko vrijeme počeo igrati ligaške utakmice na otvorenom, prvo na klizalištu na Šalati, potom i u spektakulatnom okruženju u Pulskoj Areni. Atmosfera koja tada vlada oko hokeja nešto je što su u Americi otkrili još pred neko vrijeme.

U NHL-u su 2003. odigrali prvu utakmicu regularne sezone na otvorenom kada su se u Heritage Classicu sreli Edmonton Oilersi i Monteal Canadiensi. Utakmica je odigrana u studenom 2003., na Commonwealth stadionu u Edmontonu. Pobjedili su Candiensi rezulatatom 4-3.

Nakon te utakmice u NHL-u su uvidjeli medijsku moć takvog događaja, jer su fanovi s oduševljenjem gledali utakmicu na otvorenom, bilo u živo, bilo pred malim ekranima. Bio je to nov i nevjerojatan doživljaj.

Ipak, u NHL-u su tek 2008. pokrenuli serijal Winter Classic, koji se od tada odigrao svake sezone osim prošle, koja je zbog lockouta bila skraćena.

Također u nepravilnim vremenskim razmacima odvijao se i “Heritage Classic” kao i jednom prilikom “Frozen Fenway 2010”.

Od ove sezone odlučeno je da će se kao i Winter Classic, svake sezone igrati i Stadium Series, prilikom kojeg će se igrati više utakmica diljem lige na otvorenom, na velikim stadionima za baseball ili američki nogomet.

Utakmice Stadium Series ove sezone će biti:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks na Dodger Stadionu u Los Angelesu 25.1.2014.

New Jersey Devils - New York Rangers na Yankee Stadionu u New Yorku 26.1.2014.

New York Islanders – New York Rangers na Yankee Stadionu u New Yorku 29.1.2014.

Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks na Soldier Field u Chicagu 1.3.2014.

Sve momčadi igrati će u opremi posebno dizajniranoj samo za ovu prigodu. Igraju se, kao i uz Winter Classic i Alumni utakmice bivših legendi klubova.

NHL za ovu priliku vraća ponovljene snimke događaja na ledu koje će biti snimane iz aviona iznad stadiona. Te snime izgledaju nevjerojatno i od ovog događaja naprave još veći spektakl, tako da će bez dvojbe, kao i svaki put do sada, utakmice na otvorenom biti nevjerojatan doživljaj za sve obožavatelje hokeja.

Pripreme u New Yorku i Los Angelesu već naveliko traju i sve će biti spremno na vrijeme.

Veći problem će predstavljati vremenske prilike u New Yorku sa evenutalnim snijegom nego toplo vrijeme u Los Angelesu, gdje organizatori uvjeravaju da će sve proći idealno.


New York


Los Angeles

Ove sezone već je odigrana utakmica Winter Classic. Na Michigan Stadionu u Ann Arboru sreli su se Detroit Red Wingsi i Toronto Maple Leafsi. Utakmica u kojoj su Maple Leafsi slavili nakon kaznenih udaraca 3-2 (2-2) oborila je rekord lige sa 105,491 gledatelja.

Također će se igrati i "Heritage Classic" između Vancouver Canucksa i Ottawa Senatorsa 2.3.2014. na BC Place stadionu u Vancouveru.


Kratke vijesti:

Falcao teško ozljeđen
Napadač Kolumbijske reprezentacije i Francuskog Monaca teško je ozljeđen u utakmici Francuskog kupa protiv amatera Chasselay Monts d'or Azergues. Još se nezna stvarna težina ozljede jer nisu obavljene sve pretrage, ali po trenutnim izvješćima Falcau je jako upitan nastup na Svjetkom Prvenstvu.

Del Zotto za Kleina
Nashville Predatorsi i New York Rangersi su postigli dogovor oko zamjene braniča Michaela Del Zotta (NYR) za Kevin Kleina (NAS).

Vince Young proglasio bankrot
Dvije godine nakon aktivne karijere i ugovora od $25m bivši quarterback Tennessee Titansa i Philadelphia Eaglesa Vince Young je proglasio bankrot. Vrijednost njegove imovine procjenjuje se između $500,001 i $1M, ali su mu dugovi između $1,001,000 i $10M.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Capital One Cup
Manchester United 2 – 1 Sunderland
Sunderland prošao dalje na jedanaesterce

Italija Coppa Italia
AC Milan 1 – 2 Udinese

Špaljoska Copa del Rey
Real Sociedad 3 – 1 Santander
Levante 1 – 4 Barcelona

NHL
Calgary Flames - Phoenix Coyotes 3 : 2
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 5 : 4
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 5 : 1
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 2 : 3

Oznake: NHL, Stadium Series, new york, Rangers, Islanders, Yankees, New Jersey, Devils, Los Angeles, Kings, Dodgers, Anaheim, Ducks, Chicago, Blackhawks, Pittsburgh, Pengiuns, hokej, otvoreno

23.01.2014. u 10:13 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 22.01.2014.

NFL – Sezona spala na dvije momčadi



U tjednima koji slijede, širom Sjednjenih Država najčešća tema razgovora, ne samo sportskih zaljubljenika, biti će i upravo Super Bowl. Kao i svake godine u ovo doba.

Biti će napisano na tisuće članaka, biti će snimljeni nebrojeni sati televizijskih i radio emisija uvoda i analize utakmice, biti će kupljena nevjerojatna količina junk fooda i pive. Svi će biti spremni za Super Bowl.

Super Bowl gledaju i oni koji ne vole sport, jer uvijek je tu pod poluvremenom poznati Halftime Show na kojem nastupaju vodeće svjetske glazbene zvijede (ove godine to su Bruno Mars i Red Hot Chilli Peppers), te se za vrijeme utakmice na televiziji prikazuju skupe i originalne reklame koje se prikažu samo jednom, tada, u vrijeme naskupljeg TV termina ikada zabilježenog. Taj rekord, najskupljeg termina za reklame na TV, se ruši svake godine za svaki Super Bowl. Oglašivačima je prestiž, ali naravno i financijska dobit, imati najpamtljiviju reklamu na Super Bowlu.

Ove godine u Super Bowlu igraju dvije momčadi iz dvije savezne države koje od 1.1.2014. imaju legalnu rekreativnu marihuanu, Denver Broncosi iz Colorada i Seattle Seahawksi iz Washingtona. U Americi to je trenutno nepresušan izvor šala.

Denver Broncosi u Super Bowl dolaze kao osvajaći AFC konferencije, pobjedivši New England Patriotse u konferencijskom finalu.

Ta utakmica bila je dvoboj starih poznanika, iskusnih budućih stanovnika Hall of Famea, quarterbackova Toma Bradya iz Patriotsa i Peytona Manninga iz Broncosa. Iako je Brady u utakmicu ušao sa velikom prednosti u međusobnim dvobojima, ovom prilikom Manning je u potpunosti nadigrao i zasjenio Bradya.

Manning je imao više od 400 jardi dodavanja, 2 touchdowna i niti jedan interception, pritom ne brojeći savršeno dodavanje za touchdown koje je wide reciever Broncosa Julius Thomas neobjašnjeno ispustio.

Na drugoj strani Brady je imao 277 dodavačkih jardi, dodavački i rushing touchdown, ali velika većina te pozitivne statistike došla je u drugom poluvremenu nakon što su se Broncosi prebacili na obranu i čuvanje velike prednosti koju im je Manning donio. Veliki broj Bradyevih dodavanja je bio neprecizan i riskantan. Ako je ovo uistinu bila zadnja velika utakmica Bradya protiv Manninga, Manning je taj koji se zadnji smije.

No kako god da je dobro Peyton Manning odigrao, najvažniji za pobjedu Broncosa je ipak koordinator obrane Broncosa, Jack Del Rio. Prije utakmice obrana Broncosa je ostala bez ključnih igrača cornerbacka Chrisa Harrisa i defensive enda Dereka Wolfea. A i od prije im nedostaje zvjezda momčadi pass rusher Von Miller. Do kraja utakmice još tri braniča su završila s ozljedama. Ipak usprkos svemu tome Del Rio je uspio zadržati Patriotse pod kontrolom i omogućiti miran posao za Manninga. Odlične odluke u obrani onemogućile su Patriotse da umaraju obranu Broncosa i iskoriste umor. Del Rio se nije htio lako predati i odveo je svoju momčad u 7. Super Bowl u povjesti kluba.

Dvoboj za najboljeg u NFC konferenciji, utakmica 49ersa i Seahawksa, je bila zanimljiviji dvoboj.

Bila je to sadržajnija utakmica sa preokretima, neočekivanim akcijama i unutardiviziskom mržnjom.

Unutardivizijsku mržnju najviše je pokazao cornerback Seahawksa Richard Sherman koji je nakon utakmice napao wide recievera 49ersa Michaela Crabtree da je precjenjen i nesposoban, te se zbog toga morao ispričati. Prvi incident između njih dvojice dogodio se i odmah nakon zadnjeg pokušaja 49ersa u kojem je Sherman presjekao dodavanje namjenjeno upravo Crabtreeu.

Running back Seattlea Lynch ponovno je uključio svoj “Beast mode” i otrčao za 40 jardi i ključni touchdown.

Russell Wilson, prvi je od perspektivnih quarterbackova iz generacije na draftu 2012 (prvi pick je bio Andrew Luck, drugi pick Robert Griffin III, a treći Wilson) koji je došao do Super Bowla. Ipak odigao je dosta lošu utakmicu. Imao je važan touchdown, ali je imao i dva fumblea koji su mogli imati neporavljive posljedice za njegovu momčad da obrana nije spasila stvar i prisilila quatebacka 49ersa Kaepernicka na pogreške.

Ne treba se zavaravati, plan Seattlea je bio uzdati se u Lyncha i igru na zemlji, obranu i "12" igrača (njihove navijače, najglasniji stadion na svijetu po Guinnessu). To je bilo dovoljno za doći do Super Bowla. Za osvojiti ga, Wilson će morati puno više pridonjeti ekipi.

Peyton će tako imati priliku osvojiti Super Bowl na stadionu na kojem između ostalih, domaće utakmice igra njegov mlađi brat Eli Manning. Eli je već osvojio Super Bowl na bratovom terenu, kada je u sezoni 2011 osvojio Super Bowl XLVI koji se igrao u Indianapolisu, na Lucas Oil stadionu, dok je Peyton još bio igrač Indianapolis Coltsa.

Zanimljivo je koliko sličnosti su imale sezone Seahawksa i Broncosa. I jedni i drugi su izgubili u Indianapolisu od Andrewa Lucka i Coltsa. Seattle u 5. tjednu a Broncosi u 7. tjednu.

I jedna i druga momčad su imali domaće poraze pred kraj regularne sezone, Seattle u 16. tjednu izgubio od Arizona Cardinalsa 17-10, a Denver je u 15. tjednu izgubio od San Diego Chargesa, koje su kasnije pobjedili u divizijskoj rundi playoffa.

Obje momčadi su se u konferencijskim finalima osvetile za poraze u regularnom djelu sezone. Broncosi su u regularnom djelu izgubili u gostima od New England Patriotsa, dok su Seahawksi izgubili, također u gostima od 49ersa.

Osvajači zadnja 4 Super Bowla su tih šapionskih sezona svi izgubili utakmice 15. tjedna regularne sezone. Seattle je ove sezone u 15. tjednu pobjedio New York Giantse.
Obje momčadi su već odigrale ove sezone utakmicu na Met Life stadionu na kojem se igra Super Bowl. Broncosi su pobijedili Giantse 41-23 u 2. tjednu sezone, a Seahawksi su pobjedili u ranije spomenutoj utakmici također Giantse rezultatom 23-0.

Usput budi rečeno, ovo je prvi puta da se Super Bowl igra ovako sjeverno i na otvorenom. Do sada su se Super Bowlovi održavali na toplom jugu ili na stadionima za krovom. Vremenska prognoza za New York za vrijeme Super Bowla je i dalje loša, s velikim hladnoćama i snijegom.

Ovaj Super Bowl biti će dvoboj starosti i iskustva protiv mladosti i ekspozivnosti, kluba sa velikom povijesti i kluba koji svoju povijest tek mora napisati.


Kratke vijesti:

Inter odustao od zamjene Guarin-Vučinić
Nakon glasnog i burnog negodovanja navijača Intera iz kluba su odustali zamijeniti svojeg najboljeg veznog igrača Fredya Guarina za slabo korištenog Juventusovog napadača Mirka Vučinića. Nova ideja je zamijeniti Guarina za igrača Manchester Uniteda Javiera Hernandeza “Chicharita”.

Anaheim izgubio kod kuće
Anaheim Ducksi su doživjeli prvi ovosezonski poraz kod kuće u regularnom djelu utakmice. S rezultatom 3-2 pobjedili su ih Winnipeg Jetsi kojima je očito dobro došla nedavna promjena trenera.

Rolle ide na Pro Bowl
Nakon što je saznao da nije prvi izbor za Pro Bowl safety New York Giantsa Antrell Rolle je burno i ljutito reagirao. Međutim kako prvi izbor za Pro Bowl Earl Thomas iz Seahakwsa igra Super Bowl, Rolle na kraju ipak putuje na Pro Bowl u Honolulu.

Rezultati

Nogomet

Engleska Capital One Cup
West Ham United - Manchester City 0-3

Italija Coppa Italia
Roma - Juventus 1-0

Španjolska Copa del Rey
Espanyol - Real Madrid 0-1

NHL

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 2 : 3
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 1 : 2
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 2 : 5
Dallas Stars - Minnesota Wild 4 : 0
Buffalo Sabres - Florida Panthers 3 : 4
Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 5 : 3
New Jersey Devils - St.Louis Blues 7 : 1
New York Rangers - New York Islanders 3 : 5
Washington Capitals - Ottawa Senators 0 : 2

Oznake: Super Bowl, denver, broncos, Seattle, Seahawks, wilson, Lynch, manning, new york

22.01.2014. u 15:02 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 21.01.2014.

Nogomet – Zoopla prekida suradnju s WBA, a Anelki slijedi kazna



Web Portal za prodaju nekretnina Zoopla više neće biti sponzor Engleskog Premierligaša West Bromwich Albiona. Tvrtka je odluku donjela nakon antisemitističke geste napadača Nicolasa Anelke prilikom proslave gola protiv West Ham Uniteda.

Gesta koju je Anelka izveo zove se "quanelle" i Francuz se brani da je mislio da je tu gestu izmislio francuski komičar i Anelkin prijatelj Dieudonne, te da nije znao da je gesta antisemitistička.

Taj čin je izazvao zgražanje od strane francuskih i britanskih antirasističkih i Židovskih udruga koje su odmah zahtjevale kaznu za Anelku.

Anelka, koji je igrao u svim utakmicama West Bromwich Albiona nakon incidenta obećao je da tu gestu više neće ponoviti, ali se nije ispričao.

“Zoopla je razmatrala svoj položaj u koji je dovedena prošlih tjedana prilikom radnji napadača Nicolasa Anelke, za vrijeme utakmice protiv West Hama tokom Božićnih praznika i odlučeno je da će ubuduće marketing biti drugačije uspjeren.” stoji u izjavi Zoople.

Odluka je slijedila medijske natpise da je Alex Chesterman, Židovski biznismen i vlasnik Zoople, bio razočaran načinom na koji je klub reagirao na incident.
Da se prisjetimo, klub je stao u obranu Anelke i odbio ga je kazniti.

Engleski nogometni savez, the FA, dočekao je rezultate istrage. Anelku smatraju krivim i pokrenut je proces protiv Anelke, te ga očekuje minimalna kazna od 5 utakmica zabrane igranja.
Anelka mora do četvrtka odgovoriti na tužbu.

Nadalje Zoopla je inzistirala da njihov logo ne bude na Anelkinom dresu tokom jučerašnje utakmice protiv Evertona. West Bromwich se na tu molbu oglušio i Anelka je nastupio u dresu sa logom Zoomple.

U službenoj izjavi o prekidu suradnje West Bromwich je rekao:
“West Bromwich Albion je bio u potpunosti svjestan da sponzorski ugovor koji je stupio na snagu u ljeto 2012 za Zooplom može isteći ovo ljeto i planirali smo u skladu s time. Zoopla je danas pismeno obavijestila klub da ne žele produljiti suradnju. Tako da će klub od sada aktivno tražiti službenog sponzora za iduću sezonu.”

Piara Powar, izvršni direktor FARE-a (Football Against Racism in Europe, nogomet protiv rasizma u Europi), nedavno je izjavio:
"Pravila su jasna. Sada je to minimalna kazna od pet utakmica za bilo kojeg igrača koji sudjeluje u nečemu vezanom uz rasu ili religiju.”

“Dosta nadziremo po cijeloj Europi i znamo na opasnosti radikalne desnice, koja je vrlo jaka u nogometu diljem kontinenta.”

"U Njemačkoj, Anelkina gesta je vrlo opasan pojam i kada bi ovo tolerirali tada samo poticali podjelu i povratak u vrijeme kada smo vidjeli kako opasno i loše to može završiti."

Powar priznaje da je bio uznenađen i razočaran nedostatkom ispreike od Anelke:
"Što god da je mislio s tom gestom, isprika je trebala odmah slijediti.”

“Prvo pravilo za igrača koji napravi nešto takvo, što izazove ovakvu reakciju je da se treba ispričati i prihvatiti da je mogao uvrijediti ljude. Sakriti se je jednostavno loš pristup.”

“Razočarani smo i odugovljačenjem Engleskog saveza o odluci. Pre dugo je trajalo, neznam zašto je trajalo tako dugo.”


Kratke vijesti:

Ardilles u bolnici
Bivši trener zagrebačkog Dinama, Osvaldo "Ossie" Ardilles završio je u bolnici nakon automobilske nesreće na Falklandskom otočju. Prva izvješća govore da je bivši reprezentativac Argentine "dobro".

Tortorella kažnjen sa 15dana zabrane vođenja momčadi
John Tortorella, trener Vancouver Canucksa, zbog svoje umješanosti u masovnu tučnjavu na početku utakmice protiv Calgary Flamesa, je kažnjen sa 15odnevnom suspenzijom vođenja momčadi dok je trener Calgary Flamesa Bob Harley kažnjen sa $25,000.

Belichick ljut na Welkera
Trener New England Patriotsa, Bill Belichick (podrijetkom Beličić iz Karlovca) ljut je na svoj bivšeg igrača Wesa Welkera, danas igrača Denver Broncosa, jer je po njemu namjerno ozljedio Aqiba Taliba, braniča Patriotsa. "To je jedna od najgorih akcija koje sam ikada vidio. Mislim da je bilo namjerno s ciljem da se ozljedi Aqiba." rekao je Belichick. I prošle godine u konferencijskom finalu protiv Ravensa, Patriotsi su ostali bez ozljeđenog Taliba i izgubili utakmicu.


Rezultati

Nogomet

Engleska Premier League

West Bromwich Albion - Everton 1-1

Španjolska Liga BBVA
Athletic Bilbao - Valladolid 4-2

NHL
San Jose Sharks - Calgary Flames 3 : 2
Nashville Predators - Dallas Stars 4 : 1
Phoenix Coyotes - Toronto Maple Leafs 2 : 4
Detroit Red Wings - St.Louis Blues 1 : 4
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 1 : 5
Boston Bruins - Los Angeles Kings 3 : 2
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4 : 3

Oznake: wba, west bromwich albion, anelka, zoopla, rasizam

21.01.2014. u 10:57 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.01.2014.

NHL - Blackhawksi i Bruinsi nakon Stanley Cupa



Ovo je bio prvi sustret Boston Bruinsa i Chicago Blackhawksa od prošlog Lipnja kada su se borili u Finalu Stanley Cupa.
Chicago je tada bio bolja momčad i odnjeli su naslov ukupnih skorom 4-2. Ove sezone su još i bolji u odnosu na Bruinse, Chicago ima omjer 31-8-11, a Boston 30-15-2.

Bruinsi su slabo ušli u utakmicu, bez šuta u otvarajućih 6 minuta igre. Blackhawksi su došli do svojeg prvog gola kada je Zdeno Chara izvučen van pozicije, pak je očišćen i dva igrača Chicaga su odjurila prema golu. Krilo Patrick Sharp je namjestio gol kolegi krilu Marianu Hossi koji je pak pospremio iza golmana Raska. Kevan Miller je zakasnio u povratku i nije uspio spriječiti bilo kojeg od igrača Chicaga.
Bruinsi su izjednačili kasno u prvoj trećini kada je Patrice Bergeron došao do paka u zoni udarca, odložio ga za Brada Marchanda koji je neometan otklizao do gola i pucao preko ramena golmana Crawforda.
Nakon prve trećine rezultat je bio 1-1 i Chicago je vodio u šutevima 15-12.

Bruinsi su opet loše počeli u drugoj trećini ali nije bilo važno jer su prvi zabili. Boychuk je očistio pak iz obrane dodavanjem za Reillya Smitha. Smith je iz okreta dodao otvorenom Marchandu koji je fintirao golmana Crawforda i zabio svoj drugi gol na utakmici.
Sredinom druge trećine Chicago je izjednačio kada je golman Rask primio jeftin gol, odmaknuo se od vratnice dovoljno da Brandon Bollig iz teškog kuta puca od golmana u gol.
Nakon druge trećine rezultat je bio 2-2 i Chicago je vodio u šutevima 27-21.

Za razliku od prve dvije trećine, u treću trećinu su Bruinsi dobro ušli, ali ih je golman Chicaga Crawford spiječio od promjene rezultata. Utakmica je otišla u produžetke u koje je Chicago ušao sa igračem viška zbog cross-checkinga Matta Bartkowskog pred sam kraj utakmice.

Na kraju utakmice rezultat je bio 2-2, Boston je vodio u šutevima 35-34

U produžetku najbolja prilika je dopala Bostonovog Gregorya Campbella kada mu je Matt Bartowski odlično dodao loptu i pustio ga samog na gol. Ipak Campbell je krivo udario pak i rezultat se nije promjenio.

Nakon produžetka Chicago je vodio u šutevima 37-36.

U raspucavanju je za Boston zabio Brad Marchand, dok su kapetan Jonathan Toews i Patrick Kane zabili za Chicago osiguravši tako da 2 boda ostanu u Chicagu.

Tom pobjedom Chicago je zaključio odličan vikend također pobjedivši vodeću momčad lige Anaheim Duckse i tako prekinuvši niz Ducksa od 8 uzastopnih pobjeda.
Tampa Bay izjednačila sa bodovima s Boston Bruinsima na vrhu divizije Atlanticnakon pobjede nad Carolina Hurricanesima 5-3.

Chicago je tako nastavio svoj niz uspjeha protiv Bruinsa i vratio u formu nakon očajnog starta 2014.

Kratke vijesti:

Chelsea 3-1 Man Utd
Agonija Manchester Uniteda nastavila se na Stamford Bridgeu. Samuel Eto'o je zabio hattrick i time postao prvi igrač Chelsea koji je zabio hattrick Manchesteru Unitedu od Seamusa O’Connella u, za Chelsea šampionskoj, sezoni 1954-55.

Tortorella na saslušanju zbog tučnajve
Trener Vancouver Canucksa John Tortorella je pozvan na saslušanje o njegovoj umješanosti u masovnoj tučnjavi igrača na početku utakmice Vancouver Canucksa i Calgary Flamesa.

Poznati sudionici Super Bowla XLVIII
Denver Broncosi će 3. Veljače pokušati osvojiti Super Bowl treći put u svojoj povijesti dok će Seattle Seahawksi imati priliku po prvi puta u svojoj povijesti postati prvaci. Seahawksi su do sada jednom igrali u Super Bowlu i poraženi su od Pittsburgh Steelersa, dok je Denver prije svoja dva naslova u nizu 4 puta poražen u Super Bowlu, redom od Dallas Cowboysa, New York Giantsa, Washington Redskinsa i San Francisco 49ersa. Kada su Broncosi osvojili Super Bowl XXXII prekinuli su dominaciju momčadi iz NFCa koja je trajala 14 godina.



Rezultati:

Engleska Premier League
18.1.
Sunderland 2 - 2 Southampton
Arsenal 2 - 0 Fulham
Crystal Palace 1 - 0 Stoke City
Manchester City 4 - 2 Cardiff City
Norwich City 1 - 0 Hull City
West Ham United 1 - 3 Newcastle United
Liverpool 2 - 2 Aston Villa
19.1.
Swansea City 1 - 3 Tottenham Hotspur
Chelsea 3 - 1 Manchester United

Italija Serie A
18.1.
Roma 3 - 0 Livorno
Juventus 4 - 2 Sampdoria
19.1.
Udinese 2 - 3 Lazio
Atalanta 1 - 0 Cagliari
Bologna 2 - 2 SSC Napoli
Catania 0 - 3 Fiorentina
ChievoVerona 1 - 2 Parma
Genoa 1 - 0 Inter
Sassuolo 0 - 2 Torino
AC Milan 1 - 0 Hellas Verona

Španjolska Liga BBVA
17.1.1
Malaga 0 - 0 Valencia
18.1.
Real Betis 0 - 5 Real Madrid
Elche 2 - 0 Rayo Vallecano
Granada 0 - 0 Osasuna
Espanyol 1 - 0 Celta Vigo
19.1.
Getafe 2 - 2 Real Sociedad
Villarreal 2 - 0 Almeria
Levante 1 - 1 Barcelona
Atletico Madrid 1 - 1 Sevilla


NHL
18.01. Ottawa Senators - New York Rangers 1 : 4
18.01. Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 4 : 5
18.01. Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 3 : 2
18.01. Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 4 : 2
18.01. Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 5 : 1
19.01. Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 3 : 5
19.01. Chicago Blackhawks - Boston Bruins 3 : 2
19.01. Vancouver Canucks - Calgary Flames 3 : 2
19.01. Minnesota Wild - Dallas Stars 3 : 2
19.01. Nashville Predators - Colorado Avalanche 4 : 5
19.01. Phoenix Coyotes - New Jersey Devils 3 : 2
19.01. St.Louis Blues - Anaheim Ducks 2 : 3
19.01. Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 3 : 4
19.01. Carolina Hurricanes - Florida Panthers 3 : 2
19.01. Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3 : 2
19.01. Philadelphia Flyers - New York Islanders 6 : 4
19.01. Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 5 : 3
20.01. New York Rangers - Washington Capitals 4 : 1


NFL
19.01. Denver Broncos - New England Patriots 26 : 16
20.01. Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 23 : 17

Oznake: Marchand, Chicago, Blackhawks, boston, Bruins, Stanley Cup, Toews, Kane, CHara, Crawford

20.01.2014. u 10:20 • 0 KomentaraPrint#

petak, 17.01.2014.

NFL – Najava konferencijskih finala



San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks, Ponedjeljak, 00:30

49ersi imaju najduži niz u NFLu sa 8 uzastopnih pobjeda, možda su i najkompletnija momčad lige sa najboljom obranom lige od 4 tjedna naovamo. Napad je također u formi, sa prosjekom od 23 boda u zadnjih 5 utakmica i samo jednim jedinim turnoverom. Također odlični su na gostovanjima sa skorom 8-2 ove sezone.

Seahawksi na odličnu formu 49ersa imaju odgovor u najboljem skoru kod kuće u cijeloj ligi 16-1, sa prednosti u turnoverima od 26, te prosječnim rezultatom kod kuće od 29-13 u zadnje dvije sezone od kada su draftali Russella Wilsona za quarterbacka. Međutim u odnosu na San Francisco, napad Seattlea je u najboljoj formi bio oko Dana Zahvalnosti i od tada su u padu.

Od kada obje momčadi igraju sa sadašnjim quarterbackovima momčadi su se srele 3 puta i svaki puta je pobjedio domaćin, Seattle vodi u bodovima 88-35.
Napad Seahawksa je u padu, Wilsonova forma i učinak su drastično pali, dugo nema više od jednog passing touchdowna, Percy Harvin je pretrpio potres mozga i upitan je za nastup, a Golden Tate je protiv Saintsa imao najgoru utakmicu sezone.

Od kada se San Franciscu vratio Michael Crabtree, quarterback Colin Kaepernick je podigao formu sa passer ratingom 100.0 i impresivnim omjerom touchdowna i interceptiona od 12-2. Međutim protiv Seattlea na drugoj strani mu stoji fascinantna obrana, poznata po odličnom secondaryu. Cornerbackovi Richard Sherman i Byron Maxwell su statistički dva najbolja igrača na svojim pozicijama u ometanju dodavanja. Svestranost Earla Thomasa koji igra kao usamljeni safety omogučuje kolegi strong safetyu Kamu Chancelloru da igra bliže liniji napada.

Kaepernick ima već 3 playoff pobjede u gostima (3-0) što je više nego što imaju legendarni quarterbackovi 49ersa, osvajači Super Bowla Joe Montana (1-3) i Steve Young (0-3) zajedno.
Patrick Willis je jedan od samo 15 igrača koji su pozvani na Pro Bowl u svakoj od svojih prvih 7 sezona.
Aldon Smith je vodeći u NFLu sam 0.98 sacka po utakmici.
49ersi imaju omjer 7-0 sa Crabtreem u momčadi ove sezone.
Od 2009, Anquan Boldin je vodeći u hvatanjima u playoffu (49) i osvojenim jardima (790) u playoffu. Njegovih 6 touchdowna u playoffu su samo iza Davisovih sedam.

Marshawn Lynch je imao u prosjeku 23 pokušaja za 98 jardi (4.3 prosječno po nošenju) u zadnjih 5 utakmica protiv 49ersa. Od najboljih 6 nastupa running backa protiv 49ersa od kada je Harbaugh preuzeo momčad, Lynch ih ima 4.
Russell Wilson je jedini igrač u povijesti NFL lige sa 100.0+ rejtingom dodavača u obje prve sezone. Seattle ima omjer 4-1 protiv momčadi iz NFC koje su u playoffu sa omjerom bodova 115-51. Kaepernick ima rejting dodavača u 2013 91.6, ali samo 41.7 protiv Seahawksa.

New England Patriots @ Denver Broncos, Nedjelja, 21:00

Je li ovo posljednja ovako važna utakmica ova dva velika quarterbacka na njihov putu u Hall of Fame?

Do sada su se sreli 14 puta i Brady je pobjedio 10 utakmica, uključujući 2 od 3 u playoffu.
Zadnji puta su se sreli ove sezone u 12 tjednu, u utakmici koju su Patriotsi dobili 34-31. Sada 8 tjedana kasnije puno se toga promijenilo.
Patriotsi nemaju više zvijezde Roba Gronkowskog na poziciji tight enda, gubitak koji je natjerao trenera Bill Belichicka da po tko zna koji put ponovno osmisli napad.
Broncosi su ostali bez razarača Vona Millera, jednog od najbolji pass rushera u ligi i njihova obrana si ne može dopustiti još ozljeda.

Od kada je Peyton Manning potpisao za Denver od njega se očekuje samo jedno, Lombardijev trofej!
Ako ostane bez njega, odličan leteći napad, rekordi u dodavanjima, sve to će pasti u zaborav. Sva ta nevjerojatna statistika će imati težinu tek ako stoji skupa uz Lombardijev torfej, ali ako se drugu sezonu za redom raspadne u Siječnju dogodine će samo biti još teže ponoviti uspjeh.

Manning je u karijeri izgubio 5 domaćih utakmica u playoffu, što je najviše u povijesti lige. Ali opet, Manning je igrao više playoff utakmica od drugih quarterbackova i svih tih 5 utakmica je izgubio sa ukupno 15 bodova minusa. Također Peytonove utakmice protiv Bradya su uvijek bile “guste”, 6 od zadnjih 7 je završilo pobjedom od 7 ili manje bodova.
U već spominjanoj utakmici u 12. tjednu, Manning je mirno doveo Broncose do prednosti 24-0 da bi samo gledao kako se Brady i ekipa vraćaju u utakmicu i odnose pobjedu u produžetku.
Taj povratak u utakmicu je najbolji u Bradyevoj karijeri, odlična najava za utakmicu u nedjelju.

LeGarrette Blount, running back Patriotsa je imao više od 4 jarde po nošenju u prosjeku u 10 od zadnjih 11 utakmica. U prošlom kolu playoffa pobjedničke momčadi su imale u prosjeku 37.3 nošenja lopte, a Patriotsi su sa Blountom imali 234 jarde i 6 touchdowna u 46 pokušaja. Blount je izjednačio rekord Patriotsa u playoffu sa 166 rushing jardi i nedostajao mu je jedan touchdown da izjednači rekord lige od 5 touchdowna u jednoj utakmici.

Međutim Broncosi su se jako popravili u obrani igre na zemlji. Denver je bio 7. u ligi sa 1,626 dopuštenih jardi, ali to je i djelomično zato jer momčadi protiv Denvera igraju uglavnom na dodavanja da probaju pratiti ritam Manningovog napada.

Međutim ako Blount uspije u nedjelju osvajati jarde i rezati sat, Denver će biti u problemima.



Kratke vijesti:

Liverpool je potpisao sponzorski ugovor s Dunkin’ Donuts
Liverpool je obznanio da je potpisan veliki, mnogogodišnji marketinški sponzorski ugovor na globalnoj razini sa kompanijom Dunkin’ Donuts koja će tako postati klupski službeni dobavljač “služnenog čaja, kave i pekarskih proizvoda”. U sklopu ugovora je i ugovor s tvrtkom Baskin Robbins koja će postati Liverpoolu “službeni dobavljač sladoleda”

Stamkos je danas klizao
Steven Stamkos je sudjelovao u jutarnjem klizačkom treningu u četvrtak. To je prvi puta da je Stamkos sudjelovao u treningu sa suigračima od loma noga u Studenom 2013.

McAdoo novi koordinator napada New York Giantsa
Ben McAdoo se seli sa pozicije trenera quarterbacka iz Green Bay u New York, gdje je postao koordinator napada za Giantse.


Rezultati:

Španjolska - Copa del Rey
Villarreal 0 – 1 Real Sociedad
Getafe 0 – 2 Barcelona

NHL
Detroit Red Wings @ New York Rangers 0-1
Nashville Predators @ Philadelphia Flyers 4-3
San Jose Sharks @ Florida Panthers 3-0
Montreal Canadiens @ Ottawa Senators 5-4
New York Islanders @ Tampa Bay Lightning 2-1
Edmonton Oilers @ Minnesota Wild 1-4
Los Angeles Kings @ St.Louis Blues 4-1
Boston Bruins @ Dallas Stars 4-2
Winnipeg Jets @ Calgary Flames 5-2
New Jersey Devils @ Colorado Avalanche 1-2
Vancouver Canucks @ Phoenix Coyotes 0-1

Oznake: Seattle, Seahawks, San Francisco, 49ers, denver, broncos, New England, Patriots, Lynch, manning, Brady, wilson, Kaepernick, NFL, Super Bowl

17.01.2014. u 10:17 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.01.2014.

Nogomet – Clarence Seedorf je novi trener Milana


Nakon ligaškog poraza od Sassuola AC Milan je otpustio trenera Allegrija.
Odmah su počele spekulacije da će novi trener biti bivši igrač Milana, i tada još uvijek aktualni igrač Brazilskog Botafoga, neumorni Clarence Seedorf.

Čim se za Seedorfa pojavila mogučnost preuzimanja posla trenera Milana, njegova agentica Deborah Martin, obznanila je da je Seedorf slobodan raskinuti igrački ugovor s Botafogom ako odluči postati trener Milana.

“Osobno sam pregovarala s Botafogom oko ugovora koji je Clarence potpisao i u ugovoru piše da može napustiti klub bez odštete u određenim slučajevima, dok god ne igra za drugu momčad."
"Također bi htjela istaknuti da sada Clarence ima sve papire koji su potrebni da bude trener momčadi, obavio je sve potrebne korake u Brazilu i Nizozemskoj.” rekla je Martin.

"Odlazim u mirovinu nakon 22 godine aktivnog igranja nogometa," kaže Seedorf. "Cilj mi je ponovno sanjati. Nogomet je dio mog života, ali ne moj cijeli život. Znao sam da će karijera završiti prije ili kasnije. Ovo je novi izazov i ja sam opušten! "
"Iskustvo u Botafogu mi je pomoglo da izrastem i pomoći će mi na novom poslu. Želim Botafogu i suigračima sve najbolje, ovo nije zbogom, sresti ćemo se opet” rekao je Seedorf na emotivnom oproštaju od Brazilske momčadi.
"Poziv je stigao usred treninga. Naravno to je mjesto na kojem sam proveo 10 godina svojeg života i imam blisku vezu sa predsjednikom pa nisam mogao reći ne. Nakon 22 godine, bila je to teška noć. Ali sam zadovoljan sa uspjesima u svojoj karijeri i s mojim uspjesima u Botafogu. Jedan od glavnih ciljeva bio je dovesti ih nazad u Copa Libertadores po prvi put nakon 17 godina. Klub, navijači i igrači to zaslužuju”

Seedorfu ne nedostaje igračkog iskustva, pune 22 godine profesionalni je nogometaš. Njegovo igračko iskustvo, poznavanje kluba i karakter vođe na terenu sigurno su predispozicije da dobije epitet perspektivnog mladog trenera. Međutim, on je ipak debitant na klupi, koji preuzima gigantski klub sa velikim očekivanjima koje ove sezone nisu ni blizu ispunjena.

Milan se trenutno nalazi na 11 mjestu Serie A, sa samo 5 pobjeda iz 19 utakmica i čak 30 bodova iza vodećeg Juventusa. Za usporedbu 30 bodova je razlika između prvoplasiranog i zadnjeplasiranog u Engleskoj Premier Ligi.

Ipak, buduća momčad se dobro predstavila novom treneru. U prvoj utakmici u kojoj je Seedorf gledao Milan, pobjeđena je Spezia u kupu sa 3-1 na San Siru. Seedorf je stigao na San Siro popračen pljeskom domačih navijača i vidio je dobru reakciju momčadi na poraz koji je njegovog predhodnika koštao posla.

Bivši igrač Milana, legendarni Marco van Basten, trenutno trener Heerenveena, dao je svoje mišljenje Nizozemskoj TV NOS “Milanov izbor ima smisla, ali je i veliki rizik. Nitko ne može znati kako će se Seedorf snaći.”
“Mislim da je to dobra odluka, ali to je samo moje mišljenje” zaključio je van Basten.

Drugi bivši Milanov igrač iz Nizozemske Ruud Gullit je skeptičan: "Clarence nema iskustva kao trener i morati će se jako brzo dokazati”

Zvonimir Boban je također skeptičan oko akvizicije Seedorfa kao trenera Milana: “Nadam se za Milanovo dobro i dobro samog Seedorfa da neće postati trener Milana, nije spreman za to!”

Njegovo mišljenje dijeli i Fabio Capello: "Očito mu godi igranje u Brazilu, ali odmah prihvatiti posao trenera Milana, ne nešto drukčije i puno teže"

U svakom slučaju ovo je potez Milana od velikog rizika, ali i velike moguće dobiti, ako se pokaže da su Rossoneri dobili novog velikog trenera.

Clarence Seedorf će tako postati tek drugi crni trener u Serie A nakon Faustinha Canéa koji je vodio Napoli u paru sa Vujadinom Boškovim u sezoni 1994/95.


Kratke vijesti:

Pochettino ostaje u Southamptonu
Trener Southamptona Mauricio Pochettino potvrdio je da će ostati u klubu usprkos odlasku predsjednika kluba Nicole Cortesea.

Scrivens u Edmontonu
Vratar Los Angeles Kingsa prešao je u Edmonton Oilerse. Ove sezone je u 19 utakmica ostvario učinak 7-5-4, imao prosjek obrana .931, primio 1.97 golova po utakmici i sačuvao gol 3 puta.

Harvin upitan za Conference finals
Trener Pete Carroll je potvrdio da wide reciever Seattle Seahawksa nije trenirao u srijedu i upitan za nastup u nedjelju.



Rezultati:

Engleski FA cup
Manchester City 5 – 0 Blackburn Rovers

NHL
Toronto Maple Leafs 4 – 3 Buffalo Sabres
Pittsburgh Penguins 4 - 3 Washington Capitals
Anaheim Ducks 9-1 Vancouver Canucks

Oznake: Seedorf, Milan, Botafogo, Allegri, Boban, Capello

16.01.2014. u 09:36 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti