Team Sport

utorak, 11.03.2014.

Nogomet - Uzvrati Lige Prvaka



U iduća dva tjedna saznati ćemo sudionike četvrtfinala ovosezonske Lige Prvaka.

Momčadi koje ovaj tjedan nastupaju kao domaćini su veliki dio posla odradile već u prvim utakmicama na gostovanjima, pa se ne očekuju velika iznenađenja.


Bayern München - Arsenal


Nakon poraza 2-0 u prvoj utakmici Arsenal će morati ponoviti rezultat sa prošlogodišnjeg gostovanja u Münchenu, kada su pobjedili 2-0, ali su svejedno ispali zbog manjeg broja golova zabijenih u gostima.

U utakmici prije 2 tjedna pobjedu Bayernu su golovima donjeli Toni Kroos i Thomas Müller.

Trener Arsenala Arsene Wenger siguno će u pripremi utakmice često svoje igrače podsjećati na prošlogodišnju pobjedu u Münchenu, nakon koje se forma londonske momčadi značajno popravila.

Kao i lani i ove godine Arsenal je ušao u dvoboje s Bayernom u dosta lošoj ligaškoj formi, koju su uspjeli popraviti tek ove subote, pobjedom u četvrtfinalu FA Cupa protiv Evertona rezultatom 4-1.

S druge strane Bayern ulazi u ovu utakmicu u odličnoj formi, nakon što su s pobjedom 6-1 protiv Wolfsburga ostvali 16 ligašku pobjedu u nizu, čime su popravili svoj rekord iz 2005. kada su se zaustavili na 15 uzastopnih pobjeda.

Trener Bayerna Pep Guardiola vjerojatno će u momčad vratiti Francka Riberyja i Thomasa Müllera koji su se oporavili od ozljeda.

Za Arsenal ne može nastupiti golman Wojciech Szczesny, koji je u prvoj utakmici dobio crveni karton nakon kojeg se diglo dosta prašine u medijima i pritiska da se “pravilo zadnjeg čovjeka” ublaži.

Na golu će tako biti drugi Poljak Lukas Fabianski, dok se u veznoj liniji očekuju Mathieu Flamini i Alex Oxlade-Chamberlain koji će mijenjati dugo odsutne Jacka Wilsherea i Thea Walcotta.

Bayern je u zadnjih 5 utakmica ostvario 5 pobjeda, dok je Arsenal od zadnjih 5 utakmica 3 pobjedio, a 2 izgubio.

Teško je očekivati da će Arsenal 2 puta u godinu dana iznenaditi Bayern u gostima, bez ozbira na to što imaju kvalitetu i što im je plan postaviti se na način koji će iznenaditi Bavarce.


Atletico Madrid - AC Milan


Od klubova koji će ovaj tjedan pokušati nadoknaditi domaće poraze iz prvih utakmica najveće šanse za uspjeh ima Milan.

Za to će im vjerojatno biti dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Atletica u Madridu (samo 1-0 donosi produžetke, s ostalim pobjedama Milan prolazi u četvrtfinale).

U prvoj utakmici momčad trenera Clarencea Seedorfa poražena je kasnim golom Diega Coste, nakon što je Milan bio puno bolja momčad tokom utakmice.

Ako Atletico izbjegne poraz, biti će im to prvo četvrtfinale Lige Prvaka nakon 1997.

Nakon što je novi trener Seedorf preuzeo Milan, klub je i dalje nastavio oscilirati, te je od moguća 24 boda skupio samo 13.

Momčad Diega Simeonea je do sada ove sezone pobjedila sve 3 domaće utakmice u Ligi Prvaka s razlikom od barem 2 gola.

Domaćini će igrati bez ozljeđenih Tiaga i Javiera Manquilla, ali će lijevi bek Filipe Luis biti spreman za utakmicu nakon što se oporavio od ozljede.

Milan će nastupiti bez suspendiranog Riccardo Montalivo, dok su Stephan El Shaarawy i Matias Silvestre i dalje ozljeđeni.

Ipak, odlični napadač koji stalno oscilira u formi Mario Balotelli, će biti spreman za utakmicu.

Atletico Madrid doživio je pad forme u zadnje vrijeme zbog kojeg je izgubio prvo mjestu u španjolskoj ligi, u zadnih 5 utakmica imaju 3 pobjede, remi i poraz.

Milanova forma je neusporedivo lošija od Atleticove, u Madrid dolaze sa samo jednom pobjedom i čak 4 poraza u zadnjih 5 utakmica.

Iako je i ovdje teško očekivati iznenađenje, radi se o utakmici dvije momčadi u padu forme, a u takvim utakmicama često zna prevagnuti iskustvo, koje je u ovom slučaju na strani Milana.


Barcelona – Manchester City


Manchester City neće tako skoro imati veću šanse preokrenuti domaći poraz od 2-0, protiv jake momčadi kao što je Barcelona, kao što ima ove srijede.

To i dalje ne znači da je Manchester City u dobroj poziciji za prolaz, da je favorit ili da je taj preokret realno očekivati.

U prvoj utakmici City je ostao s igračem manje nakon što je Martin Demichelis isključen kao zadnji igrač obrane.

Zbog tog prekršaja nezasluženo je dosuđen jedanaesterac za Barcelonu, jer je prekršaj bio izvan šestnaesterca.

Utakmicu je na kraju završila slavljem Barcelone rezultatom 2-0.

U zadnjih 6 sezona Barcelona se plasirala barem u polufinale, dok je osvojila naslove 2009. i 2011.

U ovu utakmicu Barcelona ulazi nakon neugodnog poraza u ligi od Real Valladolida, kojim su ovosezonske ambicije kluba pretrpile veliki udarac.

Tim porazom sada zaostaju 4 boda iza vodećeg Real Madrida koji ove godine rijetko gubi bodove.

Navijači kluba nezadovoljni su taktikom trenera Gerardo Martino i u sve većem broju mu okreću leđa.

Atmosfera u svlačionici isto je daleko od idealne.

Baš nakon pobjede u Manchesteru, Barcelona je počela prolaziti pad forme i izgubila je korak s Realom u ligi.

U međuvremenu je čileanski trener na klupi Manchester Citya, Manuel Pellegrini, osvojio svoj prvi trofej na klupi engleskog kluba pobjedom u finalu Liga kupa protiv Sunderlanda.

U sljedećoj utakmici nakon tog finalu, ove nedjelje, Manchester City je ispao kod kuće iz FA Cupa od Wigana, kluba koji je pobjedio City i u lanjskom finalu istog natjecanja.

Usprkos tom teškom porazu u Manchesteru su optimistični pred sustret s Barcelonom, te vjeruju da neće ispasti iz dva važna natjecanja u razmaku od 4 dana.

Usprkos lošoj formi Barcelone i kaotičnoj situaciji u samom klubu teško je vjerovati da će dopustiti da Manchester City vrati u ovaj dvoboj i prođe dalje.

Kada bi se to dogodilo, bio je to veći pokazatelj da je velika Barcelona na izmaku snaga nego što je to bio lanjski uvjerljiv poraz od Bayern Münchena.


PSG – Bayer Levekusen


Bayer Leverkusen je ovaj tjedan gost s najmanjom šansom za iznenađenje u utakmicama Lige Prvaka.

U Bay Areni je PSG uvjeljivo slavio rezultatom 4-0, predvođen vrhunskom igrom koju je s 2 gola okrunio Zlatan Ibrahimović.

Momčad Sami Hyypije ima ogroman zalogaj pred sobom, jer usprkos teškog poraza i razlike u kvaliteti u odnosu na parišku momčad, Bayer Leverkusen je i u očajnoj formi nakon zimske pauze od kada su pobjedili samo 2 utakmice od zadnjih 9.

U dodatak tome, PSG ima zastrašujuć učinak na svojem Parku Prinčeva, gdje su izgubili samo jednom od studenog 2012.

Ibrahimović i Cavani su pod povečalom medija i javnosti u svakoj utakmici, ali to ih nije slomilo već ojačalo, tako da su i dalje "kralježnica" PSG-a.

Momčad trenera Laurenta Blanca primila je samo 4 gola u 7 utakmice ovosezonske Lige Prvaka, a povrh toga nisu primili 4 gola u jednoj utakmici od veljače 2012. i remija 4-4 sa Lyonom.

Kao da Bayerov zadatak nije već bio pretežak, ozljedio im je vezni igrač Jens Hegeler, koji će tako skupa sa Robbiem Krusem propustiti ovu utakmicu zbog ozljede.

Za Bayer neće moći igrati ni Emir Spahić, koji je isključen u prvoj utakmici potiv PSGa.

PSG velikih problema s ozljedama nema, a vraća im se i Edinson Cavani koji je propustio utakmicu s Bastiom, jer zbog obiteljskih problema bio u rodnom Urugvaju.

U Parizu već s pravom razmišljaju o četvrtfinalu, u kojem bi htjeli izbjeći Barcelonu, Real Madrid i posebno Bayern München.

Bez ozbira na to da volimo sport zbog njegove nepredvidivosti, teško je zamisliti da neka momčad može biti izgledniji prolaznik u iduće kolo.

Bayeru ostaje koncentrirati se na Bundesligu u kojoj također gube korak.

Moraju popraviti formu da bi se i dogodine vratili u Ligu Prvaka i možda popravili rezultat iz ove sezone.



Kratke vijesti:

Pardew danas pred disciplinskom komisijom
Trener Newcastle Uniteda Alan Pardew danas mora svjedočiti pred disciplinskom komisijom Engleskog nogometnog saveza, nakon što je u utakmici protiv Hull Citya 1.3.2014. za vrijeme utakmice glavom udario veznog igrača Hulla, David Meylera.

Peverley u dobrom stanju nakon što se srušio tijekom utakmice
Napadač Dallas Starsa Rich Peverley srušio se dok je sjedio na klupi tokom prve trećine utakmice protiv Columbus Blue Jacketsa. Prvi su u pomoć Peverleyu uskočili suigrači s klupe i s leda. Prije nego što je odvezen u bolnicu doktori Dallas Starsa pružili su Peverley primjerenu pomoć u hodniku ispred svlačionica, jer su sumnjali na srčani udar. Dr. Salazar iz bolnice UT Southwestern rekao da je Peverleyu uspješno pružena pomoć nakon srčanog udara. Peverley je nakon toga došao svijesti i sposoban je komunicirati, te mu se stanje poboljšalo.

Michael Bennett ostaje u Seattleu
Defensive end Seattle Seahawksa Michael Bennett, kojemu je ove godine isticao ugovor, potpisao je novi ugovor sa svojim klubom, s kojim je prije mjesec dana osvojio Super Bowl. Tako su završile špekulacije da bi Michael mogao pridružiti bratu Martellusu u Chicago Bearsima.



Rezultati:

Nogomet
Španjolska Liga BBVA
Osasuna 0 - 2 Malaga
Real Sociedad 2 - 3 Rayo Vallecano

Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 1 : 3
Vancouver Canucks - New York Islanders 4 : 7
Calgary Flames - Los Angeles Kings 2 : 3
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3 : 2
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 0 : 1 *
*utakmica je prekinuta u prvoj trećini kada se napadač Dallas Starsa Rich Peverley srušio na klupi
Ottawa Senators - Nashville Predators 3 : 4
Tampa Bay Lightning - Phoenix Coyotes 3 : 4
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2 : 3


Oznake: nogomet, liga, prvaka, arsenal, bayern, München, psg, Pariz, Bayer, Leverkusen, barcelona, manchester, city, atletico, Madrid, Milan

11.03.2014. u 11:34 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 18.02.2014.

Nogomet - Osmina finala Lige Prvaka



Danas i sutra nastavlja se lov na "klempavi trofej" Lige Prvaka.

Najzanimljiviji parovi su svakako Manchester City - Barcelona i Arsenal - Bayern München.

Na veselje mnogih fanova upravo se te utakmice igraju danas i sutra.

Počinjemo kronološki:


Manchester City - Barcelona


Manchester Cityu je ovo prvi nastup u knock out fazi Lige Prvaka, nakon dva neuspjela pokušaja prolaska razigravanja po skupinama.

Ovaj su puta igrači ManCitya pobjedili u 5 od 6 utakmica u skupini, završivši drugi, iza branitelja naslova Bayerna.

Jedini poraz u skupini nanio im je baš Bayern u Manchesteru pobjedom 3-1 u drugom kolu, dok se City "osvetio" pobjedom u zadnjem kolu u Münchenu.

Ždrijeb nije bio naklonjen Cityu i očekuje ih možda i najteži mogući protivnik (s Bayernom su bili u skupini i njih nisu mogli izvući).

U ovu utakmicu City ulazi s padom forme, nakon ligaškog poraza kod kuće od Chelsea i ligaškog remija 0-0 kod Norwicha, dok su podigli raspoloženje u svlačionici izbacivanjem Chelsea iz FA kupa u Manchesteru rezultatom 2-0.

Izostanak Sergija Aguera biti će teško nadoknadiv za City.

S Aguerom u momčadi pitanje je kolikom će razlikom City pobjediti, dok bez Aguera City prečesto gubi bodove.

Barcelona je osvojila svoju skupinu Lige Prvaka ispred Milana.

U zadnjem kolu La Lige pobjedili su Rayo Vallecano sa 6-0, tako da i dalje dijele prvo mjesto sa Madridskim momčadima, Atleticom i Realom.

U utakmicu ulaze više-manje kompletni nakon što su oporavljenici od ozljeda Leo Messi i Neymar nastupili protiv Raya, svaki pritom zabivši, Messi 2 gola, a Neymar 1 gol.

Barcelona se inače tradicionalno mući u prvoj rundi knockouta Lige Prvaka, ako dodamo pritom da joj ni gostovanja u Engleskoj tradicionalno ne odgovaraju. možemo očekivati napetu prvu utakmicu.

Kako je na jednoj strani Barcelona kompletna i kako je konačno postigla formu kakvu se od nje očekuje, dok je na drugoj strani ManCity u padu forme i igra bez ključne karike Aguera, teško je vidjeti način da engleska momčad ostvari pozitivan rezultat kroz dvije utakmice.

Jedna od ključnih figura ManCitya, Yaya Toure, sve je skloniji odlascima u napad i prepuštanju defenzivnih zadaća igračima kojima defenzivni dio igre ne leži.

Ako će takav pristup imati Toure i vezna linija Citya i protiv Barcelona, ostavljati će preveliki prostor ispred ionako propusne i trome obrane, što će svojom igrom vezna linija i napad Barcelone itekako iskoristiti.

City je fizički jača ekipa, ali u dvoboju tehnike i snage, puno češće slavi superiornija tehnika, pa je izvjesno da će tako biti i ovaj put.

A kako obje momčadi igraju izrazito napadački nogomet, možemo očekivati dosta golova.


Bayer Leverkusen - PSG


Ako je suditi po formi iz Bundeslige, Bayer Leverkusen trenutno je druga najbolja Njemačka momčad.

Za vodećim Bayernom zaostaju 16 bodova, a bježe za 1 boda ispred Borussije Dotmund i za 3 boda ispred Schalkea, koji ih je nedavno pobjedio 2-1 u Leverkusenu.

U svojoj skupini Lige Prvaka Bayer Leverkusen je završio drugi iza Manchester Uniteda, koji ih je porazio sa rezultatom 4-2 u Manchesteru i sa uvjeljivih 5-0 u Leverkusenu.

Puno bolji prikaz kvalitete momčadi iz Leverkusena je pobjeda 4-0 nad Shakhtarom, nego što je to ranije spomenuti poraz od Manchester Uniteda.

U zadnje vrijeme u odličnoj je formi napadač Son Heung-Min, Korejski igrač godine 2013.

PSG je bez većih problema osvojio svoju skupinu Lige Prvaka sa 4 pobjede, porazom i remijem.

Prošle godine su prošli u četvrtfinale, gdje su, čak se može reći, i dosta nesretno ispali od Barcelone.

Ove godine samo su jednom poraženi u francuskoj Ligue 1, samo jednom nisu zabili gol na gostovanju.

Uz to imaju prednost od 5 bodova ispred drugih bogataša, Monaca, dok su napadači u odličnoj formi, Lavezzi i Ibrahimovic su zabili u pobjedi 3-0 protiv Valenciennesa.

Na dobar dan Leverkusen može pošteno namučiti PSG ,ali PSG ostavlja dojam momčadi koja će ove godine daleko napredovati u Ligi Prvaka i čak i dvije izvrsne izvedbe ne znači da će biti dosta Bayeru za prolaz u četvrtfinale.


Arsenal - Bayern München


Nakon serije teških testova u Premier Ligi i FA Kupu, Arsenal očekuje trenutno nateži test u nogometu.

Dvoboj s Bayern Münchenom.

Lani su se ta dvaja kluba srela u istoj fazi Lige Prvaka, da bi dalje prošao Bayern na više zabijenih golova u gostima.

U Londonu je bilo 3-1 za Bayern, dok je u Münchenu bilo 2-0 za Arsenal.

Arsenal se ove sezone kvalificirao u knockout fazu Lige Prvaka kao 2. u skupini u kojoj su 3 momčadi skupile po 12 bodova.

Bila je to jako neizvjesna skupina u kojoj je na kraju ispao Napoli zbog najlošijeg međusobnog omjera, a Borussia Dortmund je završila prva ispred Arsenala.

Arsenal je kod kuće poražen od Borussije 2-1, da bi im "vratio" za taj poraz pobjedom 1-0 u Dortmundu.

S tom pobjedom i već ranije spomenutom protiv Bayerna, u 2013 Arsenal je ostvario 2 pobjede iz 2 gostovanja u Njemačkoj.

U domaćim natjecanjima Arsenal je u ligi teško poražen na gostovanju kod Liverpoola rezultatom 5-1, da bi nakon toga odigrao 0-0 kod kuće protiv neprepoznatljivo slabog Manchester Uniteda.

Nakon tih utakmica Arsenal je prepustio prvo mjesto na tablici Chelseau, koji mu sada bježi za 1 bod.

Lošu atmosferu u momčadi uzrokovanu tim rezultatima popravila je pobjeda od 2-1 u FA Kupu protiv Liverpoola.

Mnoge su okolnosti u obje momčadi jako slične kao i prije prošlogodišnjeg dvoboja.

Bayern sigurno i dominantno grabi prema naslovu prvaka Njemačke, dok se Arsenal nalazi u maloj krizi.

Ipak Arsenal je momčad sklona okretanju loše forme na bolje pobjedama u prvim utakmicama knockout faza Lige Prvaka.

Također Arsenal je sigurno mnogo naučio iz lanjskih dvoboja i sigurno neće onako naivno ući u susret.

Ipak, ovdje se radi o Bayernu, nezaustavljivoj stroju, kojem se kao možda i jedina mana navodi sklonost mentalnim slabostima, kada je rezultat protiv njih.

No ove godine nismo se baš nagledali Bayerna koji lovi rezultat.

Arsenalu cilj mora biti ne primiti gol, a iako je njihova obrana na samo dva teška gostovanja primila čak 11 golova, i dalje se radi o najboljoj obrani Premier Lige, koja rijetko kod kuće prima golove.

Tako da ako Arsenal uspije održati "živi" rezultat pred uzvrat sve će biti moguće.


AC Milan - Atletico Madrid


Milan je prošao kroz skupinu kao drugi iza Barcelone, a ispred Ajaxa.

Remizirali su čak 3 utakmice u skupinama, kod kuće sa Barcelonom i u obje utakmica sa Ajaxom, dok su im jedine pobjede bile kod kuće i u gostima protiv Celtica.

Ako je forma Milana u Ligi Prvaka bila loša, forma u Seriji A još je gora.

Trenutno se nalaze na sredini tablice sa po 8 pobjeda, remija i poraza.

Njihova slaba i promjenjiva forma uzrokovala je otkaz treneru Allegriju i zapošljavanje bivšeg igrača Clarencea Seedorfa za novog trenera.

Milan je lani kod kuće pobjedio Barcelonu 2-0, ali je u uzvratu izgubio 4-0 i ispao.

Atletico Madrid se prošetao kroz svoju skupinu Lige Prvaka pobjedivši 5 utakmica i remiziravši jednu.

U tom procesu su zabili 15 golova, a primili samo 3.

Istina, Porto, Zenit i Austrija Beč nisu bili jaki protivnici, ali Atleticova forma u La Ligi, gdje dijele prvo mjesto sa Real Madridom i Barcelonom, dokazuje da se radi o jakoj momčadi.

Početkom mjeseca Atletico je eliminiran iz Cope Del Rey od Real Madrida koji ih je pobjedio u obje utakmice, ukupnim rezultatom 5-0.

Ipak, domaća pobjeda od 3-0 protiv Valladolid prekinula je taj kratak negativan niz rezultata i jedina loša vijest iz te utakmice je ozljeda važnog veznog igrača Tiaga koji će vrlo vjerojatno propustiti prvu utakmicu sa Milanom.

Ovaj se dvoboj na prvu čini da će biti najizvjesniji ishod od parova koji se igraju ovaj tjedan, međutim Milan je uvijek bio žilava ekipa i nebi čudilo da Seedorf podigne momčad i dobije od igrača da pozitivno iznenade.

Atletico će u ovu utakmicu ući siguran u svoju snagu na domaćem terenu, tako da je za očekivati da će biti zadovoljni i minimalnim porazom ako pritom zabiju gol u gostima.




Kratke vijesti:

Magath novi trener Fulhama
U Fulhamu su otpustili trenera Renea Meulensteena i kao novog trenera zaposlili Felixa Magatha. Iz kluba iz izjavili da je ta akcija bila potrebna da se izbjegne ispadanje iz Premier Lige.

Selanne optužio Crosbyja za simuliranje
Iskusni finski napadač Teemu Selanne optužio je megazvijezdu, Kanađanina Sidneya Crosbya, za iznuđivanje isključenja simuliranjem prekršaja. Selanne je izjavio da misli da je Crosby odglumio prekršaj i da drugi suci ne bi to dosudili, dok je Crosby rekao za sebe da on "priča samo na ledu."

Incognito vjerojatno bez daljnje kazne
Kako je Richie Incognito već odslužio kaznu od 8 utakmica zabrane igranja zbog navodnog "maltretiranja" suigrača Jonathana Martina, savez mu vjerojatno ne može izreći dodatnu kaznu. U pravilniku postoji stavak koji se zove "Jedna kazna" i u kojem pise "Liga i klub ne mogu oboje kazniti igrača za isti događaj."



Rezultati:

Nogomet

Engleska FA Cup
Brighton & Hove Albion 1 - 1 Hull City

Italija Serie A
Hellas Verona 1 - 3 Torino

Španjolska Liga BBVA
Malaga 0 - 1 Real Sociedad


Hokej

Olimpijske igre
Slovenija - Austrija 4 : 0


Oznake: nogomet, liga, prvaka, arsenal, bayern, Munchen, barcelona, manchester, city, psg, Paris, Bayer, Leverkusen, Milan, atletico, Madrid

18.02.2014. u 08:14 • 0 KomentaraPrint#

petak, 24.01.2014.

Nogomet – Nastavlja se Bundesliga



Nakon tradicionalno najduže zimske pauze od svih vodećih Europskih nogometnih liga, ovog vikenda ligaškom nogometu vraća se Njemačka Bundesliga.

Pitanje koje je dosta često među nogometnim fanovima u ovoj fazi Bundeslige glasi “Može li netko uhvatiti Bayern?”

Bavarska si je momčad osigurala prednost od 7 bodova ispred najbliže pratnje, Bayer Leverkusena, i već 12 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, najvećeg rivala u zadnjih par sezona. Uz tu veliku prednost Bayern ima i odigranu utakmicu manje od Bayera i Borussije.

Jako je teško naći nešto što Bayern nije uspio napraviti u svojoj bogatoj povijesti. Ipak jedan od podviga koji bi se nalazili na tom kratkom popisu je osvajanje prvenstva bez izgubljene utakmice. U ovom trenu Bayern dijeli 18 utakmica od tog uspjeha, međutim tih 18 utakmica zvuči puno teže ostvarivo nego što bi u praksi na kraju moglo biti. Naravno, samo ako Bayern proljetni dio sezone nastavi onako kako je završio jesenski. U suprotnom sva ta priča o sezoni bez poraza zapravo može biti gotova već večeras.

2014. godinu Bayern otvara putem u Mönchengladbach, gdje ih očekuje trećeplasirana Borussia, koja je ove godine ispustila samo 2 boda na domaćem terenu. Zbog toga se u Mönchengladbachu nadaju da mogu postati prva momčad u više od godinu dana koja će pobijediti Bayern u ligaškoj utakmici. Zadnji poraz u Bundesligi Bayernu je nanio Bayer Leverkusen u Listopadu 2012.

Više manje svi navijači klubova koji se ne zovu Bayern večeras će navijati za Borussiju, jer bi u protivnom liga opet mogla postati dosadna.

Wolfsburg također pokušava unijeti živost u ligu i svoje ambicije su najbolje pokazali kupnjom Kevina De Bruynea. Neporaženi u 10 utakmica, “Vukovi” dočekuju Hannover sa pogledom usmjerenim prema gore, na prva tri mjesta na tablici na kraju sezone. Od veličanstvenog naslova u 2009. Wolsfburg se mučio sastaviti momčad koja bi mogla konkurirati za vrh Bundeslige. Međutim ove godine rade sve što je u njihovoj moći da dođu do jednog od prva tri mjesta i dogodine vide svjetla Lige Prvaka.

Bayern Leverkusen putuje u Freiburg, dok Borussia Dortmund dočekuje Augsburg.

U Bavarskoj su ove sezone dvije momčadi na putu da obore rekorde, ali nažalost potpuno različite rekorde. Bayern je na vrhu tablice i lovi sezonu bez poraza, dok je na drugom kraju tablice Nürnberg, jedina momčad bez ijedne pobjede ove sezone. Prošle je sezone Nürnberg dobro odradio proljetni dio prvenstva (Die Rückrunde), skupio je 24 boda iz 17 utakmica i ostvario 6 pobjeda. Isto će pokušati i ove sezone, a za to im je prvo potrebno prekinuti niz bez pobjede, za što imaju prvu priliku ovaj vikend protiv Hoffenheima.

Posljednje plasirani Eintracht Braunschweig putuje u Bremen u goste Werderu, koji također igra dosta loše ove sezone i eventualnim porazom može se dovesti opasno blizu zoni ispadanja.

HSV se i dalje nalazi na krivom dijelu tablicu i u zadnjoj utakmici ovog vikenda ugošćuju Schalke 04.

Osim ovih utakmica, Stuttgart dočekuje Mainz, a Eintracht Frankfurt će tražiti osvetu za poraz od 6-1 koji im je Hertha Berlin nanjela na otvaranju sezone.



Kratke vijesti:

Salah potpisao za Chelsea
Mohamed Salah iz Basela potpisao je za Chelsea. Chelsea će Baselu isplatiti odštetu od 12M Funti koje može narasti na 16m Funti. Inače, Chelsea u ovom trenu ima čak 23 igrača na posudbama u drugim klubovima.

Osma pobjeda u nizu za Columbus
Columbus Blue Jackets su protiv Philadelphia Flyersa pobjedili 5-2 i tako ostvarili 8. pobjedu u nizu, što je ujedno i najduži niz pobjeda u ligi u ovom trenutku. Blue Jacketsi se trenutno nalaze na 3. mjestu u Metropolitan diviziji i samim time drže Playoff poziciju.

Novi format Pro Bowla
Po prvi puta u Pro Bowlu neće igrati momčad AFC-a protiv momčadi NFC-a, nego sličnije NHL igrati će Sanders Team i Rice Team. Legendarni igrači i članovi Hall of Famea Deion Sanders i Jerry Rice izabrati će momčadi uz pomoć pobjednika Fantasy Football natjecanja. Birati su mogli između igrača koji su od prije izabrani da igraju na Pro Bowlu. Pro Bowl se igra 27.1. u 01:30. u Honolulu-u.



Rezultati:

Nogomet

Italija Coppa Italia
Fiorentina 2 – 1 Siena

Španjolska Copa del Rey
Atletico Madrid 1 – 0 Athletic Bilbao


NHL

San Jose Sharks - Winnipeg Jets 1 : 0
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2 : 1
Vancouver Canucks - Nashville Predators 1 : 2
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 7 : 1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 2 : 1
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4 : 6
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4 : 3
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3 : 5
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 5 : 2
New York Rangers - St.Louis Blues 1 : 2

Oznake: Bundesliga, Njemačka, bayern, Borussia, dortmund, Mönchengladbach, Nürnberg, Bayer, Leverkusen, Wolfsburg

24.01.2014. u 09:25 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti