Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

Nogomet – Nastavlja se Bundesliga



Nakon tradicionalno najduže zimske pauze od svih vodećih Europskih nogometnih liga, ovog vikenda ligaškom nogometu vraća se Njemačka Bundesliga.

Pitanje koje je dosta često među nogometnim fanovima u ovoj fazi Bundeslige glasi “Može li netko uhvatiti Bayern?”

Bavarska si je momčad osigurala prednost od 7 bodova ispred najbliže pratnje, Bayer Leverkusena, i već 12 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, najvećeg rivala u zadnjih par sezona. Uz tu veliku prednost Bayern ima i odigranu utakmicu manje od Bayera i Borussije.

Jako je teško naći nešto što Bayern nije uspio napraviti u svojoj bogatoj povijesti. Ipak jedan od podviga koji bi se nalazili na tom kratkom popisu je osvajanje prvenstva bez izgubljene utakmice. U ovom trenu Bayern dijeli 18 utakmica od tog uspjeha, međutim tih 18 utakmica zvuči puno teže ostvarivo nego što bi u praksi na kraju moglo biti. Naravno, samo ako Bayern proljetni dio sezone nastavi onako kako je završio jesenski. U suprotnom sva ta priča o sezoni bez poraza zapravo može biti gotova već večeras.

2014. godinu Bayern otvara putem u Mönchengladbach, gdje ih očekuje trećeplasirana Borussia, koja je ove godine ispustila samo 2 boda na domaćem terenu. Zbog toga se u Mönchengladbachu nadaju da mogu postati prva momčad u više od godinu dana koja će pobijediti Bayern u ligaškoj utakmici. Zadnji poraz u Bundesligi Bayernu je nanio Bayer Leverkusen u Listopadu 2012.

Više manje svi navijači klubova koji se ne zovu Bayern večeras će navijati za Borussiju, jer bi u protivnom liga opet mogla postati dosadna.

Wolfsburg također pokušava unijeti živost u ligu i svoje ambicije su najbolje pokazali kupnjom Kevina De Bruynea. Neporaženi u 10 utakmica, “Vukovi” dočekuju Hannover sa pogledom usmjerenim prema gore, na prva tri mjesta na tablici na kraju sezone. Od veličanstvenog naslova u 2009. Wolsfburg se mučio sastaviti momčad koja bi mogla konkurirati za vrh Bundeslige. Međutim ove godine rade sve što je u njihovoj moći da dođu do jednog od prva tri mjesta i dogodine vide svjetla Lige Prvaka.

Bayern Leverkusen putuje u Freiburg, dok Borussia Dortmund dočekuje Augsburg.

U Bavarskoj su ove sezone dvije momčadi na putu da obore rekorde, ali nažalost potpuno različite rekorde. Bayern je na vrhu tablice i lovi sezonu bez poraza, dok je na drugom kraju tablice Nürnberg, jedina momčad bez ijedne pobjede ove sezone. Prošle je sezone Nürnberg dobro odradio proljetni dio prvenstva (Die Rückrunde), skupio je 24 boda iz 17 utakmica i ostvario 6 pobjeda. Isto će pokušati i ove sezone, a za to im je prvo potrebno prekinuti niz bez pobjede, za što imaju prvu priliku ovaj vikend protiv Hoffenheima.

Posljednje plasirani Eintracht Braunschweig putuje u Bremen u goste Werderu, koji također igra dosta loše ove sezone i eventualnim porazom može se dovesti opasno blizu zoni ispadanja.

HSV se i dalje nalazi na krivom dijelu tablicu i u zadnjoj utakmici ovog vikenda ugošćuju Schalke 04.

Osim ovih utakmica, Stuttgart dočekuje Mainz, a Eintracht Frankfurt će tražiti osvetu za poraz od 6-1 koji im je Hertha Berlin nanjela na otvaranju sezone.



Kratke vijesti:

Salah potpisao za Chelsea
Mohamed Salah iz Basela potpisao je za Chelsea. Chelsea će Baselu isplatiti odštetu od 12M Funti koje može narasti na 16m Funti. Inače, Chelsea u ovom trenu ima čak 23 igrača na posudbama u drugim klubovima.

Osma pobjeda u nizu za Columbus
Columbus Blue Jackets su protiv Philadelphia Flyersa pobjedili 5-2 i tako ostvarili 8. pobjedu u nizu, što je ujedno i najduži niz pobjeda u ligi u ovom trenutku. Blue Jacketsi se trenutno nalaze na 3. mjestu u Metropolitan diviziji i samim time drže Playoff poziciju.

Novi format Pro Bowla
Po prvi puta u Pro Bowlu neće igrati momčad AFC-a protiv momčadi NFC-a, nego sličnije NHL igrati će Sanders Team i Rice Team. Legendarni igrači i članovi Hall of Famea Deion Sanders i Jerry Rice izabrati će momčadi uz pomoć pobjednika Fantasy Football natjecanja. Birati su mogli između igrača koji su od prije izabrani da igraju na Pro Bowlu. Pro Bowl se igra 27.1. u 01:30. u Honolulu-u.



Rezultati:

Nogomet

Italija Coppa Italia
Fiorentina 2 – 1 Siena

Španjolska Copa del Rey
Atletico Madrid 1 – 0 Athletic Bilbao


NHL

San Jose Sharks - Winnipeg Jets 1 : 0
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2 : 1
Vancouver Canucks - Nashville Predators 1 : 2
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 7 : 1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 2 : 1
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4 : 6
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4 : 3
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3 : 5
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 5 : 2
New York Rangers - St.Louis Blues 1 : 2


Post je objavljen 24.01.2014. u 09:25 sati.