Team Sport

srijeda, 26.02.2014.

NHL - Stadium Series u Chicagu i Heritage Classic u Vancouveru



Povratkom igrača s Olimpijskih igara u noći s utorka na srijedu se nastavila NHL sezona.

Tako će se ovaj vikend odigrati i preostale utakmice regularne sezone na otvorenom.

Nakon utakmica u New Yorku i u Los Angelesu, Stadium Series ove sezone završava u Chicagu utakmicom između domaćih Blackhawksa i Pittsbugh Penguinsa.

Dan kasnije u Vancouveru se igra kanadski tradicionalni Heritage Classic između Vancouver Canucksa i Ottawa Senatorsa.


02.03.2014. 02:00 Pittsburgh Penguins @ Chicago Blackhawks
Soldier Field stadion, Chicago



Prva na rasporedu je utakmica u Chicagu, na Soldier Fieldu, stadionu Chicago Bearsa.



Napadač branitelja Stanley Cup naslova, Chicago Blackhawksa, Kris Versteeg iskusni je veteran, ali bez ozbira na sve što je prošao u karijeri, uvijek će jako dobro pamtiti svoju prvu utakmicu na otvorenom koju je igrao 1.1.2009. na Wrigley Fieldu, stadionu baseball momčadi Chicago Cubsa.

Taj dan su Chicago Blackhwaksi igrali utakmicu Winter Classica protiv Detroit Red Wingsa.

Na utakmici koja je bila puna golova i koja je na kraju završila je rezultatom 6-4 za Red Wingse, baš je Versteeg postigao prvi gol na utakmici u 4. minuti prve trećine.

I dok se Blackhawksi pripremaju za utakmicu protiv Pittsburgh Penguinsa, Versteeg se prisjetio iskustva igraja hokejaške utakmice na otvorenom pred punim stadionom navijača.

Verstaag kaže:
"Sjećam se kako smo se spremali da izađemo iz svlačionica i kako smo išli prema ledu uz bok sa igračima Detriota. Bilo je kao u nogometu.... kada izlaze na teren jedni uz druge i pritom drže djecu za ruke, da bi odmah nakon toga ti igrači su protivnici. Bilo je to jako intezivno iskustvo, kao i taj prvi gol. Svi su se pitali tko će zabiti prvi gol. Toews? Kane? Datsyuk? Zetteberg? A na kraju sam to bio ja. Bilo je to izvrsno iskustvo iako nismo ostvarili dobar rezultat. Nadam se da ćemo to popraviti protiv Penguinsa."

Vremenska prognoza za sada najavljuje za utakmicu jako niske temperature, ali brzo rasprodani stadion će sigurno biti pun bez obzira na vrijeme, kao što je bio slučaj na svakoj utakmici na otvorem do sada.

Kao što smo već vidjeli prijašnjih sezona, ali i ove sezone na utakmicama u Detroitu, Los Angelesu i New Yorku, hokejaške utakmice na otvorenom nešto su posebno.

I to ne samo za ljubitelje hokeja.

Navijači ih vole, a samim time ih vole i sponzori, stoga ne čudi veliki interes klubova koji žele sudjelovati u utakmicama na otvorenom sljedeće sezone.

Pogotovo nakon što je dokazano da se takve utakmice mogu igrati i u toplijim krajevima, kao što je bio slučaj u Los Angelesu.

I sami igrači vole utakmice na otvorenom, to se posebno vidjelo kada su Blackhawksi vratili Versteega u klub, koji je po povratku s radošću i uzbuđenjem pričao o baš predstojećoj utakmici na Soldier Fieldu.

Branić Blackhawksa Brent Seabrook je igrao i na utakmici na Wrigley Fieldu 2009.

Od tada se Seabrook oženio i postao je otac.

Njemu zato ove godine sada već tradicionalno obiteljsko klizanje prije utakmice ima veće značenje nego prošli put i najavio je da će sigurno dovesti sina na led, ali da će ženu teško nagovoriti.

Sam rezultat utakmice će biti važan jer se sreću vodeća momčad istočne konferencija i jedna od vodećih momčadi zapadne konferencije, kojima je svaki bod bitan u borbi za prvo mjesto koje nosi prednost domaćeg terena.

A kako obje momčadi već imaju iskustva igranja hokeja na otvorenom za pretpostaviti je da će se igraći lakše priviknuti na drugačije uvjete.


02.03.2014. 22:00 Ottawa Senators @ Vancouver Canucks
BC Place, Vancouver




Heritage Classic je također serija utakmica na otvorenom koje se igraju u NHL ligi.

Do sada su odigrane dvije utakmice, te je ovo treća utakmica u seriji.

Najavljeno je da će 4. utakmica biti održana u Winnipegu, najvjerojatnije u 2016.

Do sada su se u Heritage Classicu natjecali samo kanadske momčadi i ovaj događaj je neka vrsta kanadskog Winter Classica.

Prvi Heritage Classic, ujedno i prva službena utakmica na otvorenom u NHL ligi, odigran je u Edmontonu, na Commonwealth stadionu 2003..

Njegov uspjeh poslužio kao vodilja za hokej širom svijeta gdje su sada utakmice na otvorenom česta pojava.

Drugi Haritage Classic je održan u Calgaryu u 2011. te je postavio rekorde u zaradi od ulaznica i sponzora, pa je poslužio kao predložak NHLu u cilju da se poveća broj utakmica na otvorenom i da se utakmice na otvorenom održavaju svake sezone.

Ovogodišnji Heritage Classic odigrati će se ovu nedjelju u Vancouveru u BC Placeu između Ottawa Senatorsa i domaćih Canucksa.

Kako je BC Place stadion s krovom, ovo će biti prva utakmica na "otvorenom" koja zapravo neće biti na otvorenom.



Dakako, igrati će se na stadionu koji je puno veći od uobičajenih hokejaških dvorana.

Prije utakmice biti će održano mnogo događaja vezanih uz hokej i Canuckse u samoj blizini stadiona.

Također mnoge kanadske tvrtke uvidjele su velike prednosti oglašavanja na ovakvim događajima, ali i mogučnost približavanja potpisivanju dugoročnih sponzorskih ugovora s NHL ligom, pa je naravno popis sponzora ovogodišnjeg Heritage Classica jako dug.

Obje momčadi su u napetoj borbi za play off u svojim konferencijama, pa se uz sav spektakl vezan uz ovaj događaj, ovdje isto radi i o utakmici od velike rezultatske važnosti za obje momčadi.

Za kraj, do sada je u utakmicama na otvorenom u NHL ligi samo jednom pobjedio domaćin, pa se tako Blackhawksi i Canucksi bore i protiv tradicije, a ne samo protiv Penguinsa i Senatorsa.


Kratke vijesti:

I Manchester City zainteresiran za Shawa
Za igrača Southamptona, 18-ogodišnjeg lijevog beka Lukea Shawa, veliki interes su pokazali mnogi klubovi. Po najnovijem na listi zainteresiranih nalazi i Manchester City. Southampton je megatalentiranog U21 igrača Engleske, pred kojim je velika karijera, već primio ponude koje su prelazile Ł20M.

Sedin se oporavio
Henrik Sedin, koji je zbog ozljede propustio Olimpijske igre, vratio se u momčad Vancouver Canucksa u pobjedi 1-0 protiv St.Louis Bluesa. Na Olimpijskim igrama Sedin je preko TV gledao kako njegova Švedska osvoja srebro. Ovo je Sedinu bila prva utakmica od 4.2.2014.

Porast "salary capa"
Nakon dugih špekulacija sve je izvjesnije da će za sljedeću sezonu salary cap (limit za sumu plaća svih igraća u momčadi) narasti na $133M po godini. Trenutni salary cap je $123M godišnje za svaku ekipu.



Rezultati:

Nogomet

Liga Prvaka
Galatasaray 1 - 1 Chelsea
Schalke 04 1 - 6 Real Madrid


Hokej

NHL
Vancouver Canucks - St.Louis Blues 1 : 0
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 4 : 6
Buffalo Sabres - Boston Bruins 5 : 4
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1 : 2

Oznake: NHL, hokej, utakmice na otvorenom, vancouver, canucks, Ottawa Senators, heritage, classic, stadium, series, Chicago, Blackhawks, pittsbugh, penguins

26.02.2014. u 15:28 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 30.01.2014.

NHL - Osvrt na Stadium Series



Prva trećina:
Los Angeles Kings 0 – 3 Anaheim Ducks, odigrano u nedjelju 26.01. u 03:30 na Stadionu Dodgersa u Los Angelesu



Lijevo od leda nalazilo se igralište za odbojku, desno od leda nastupali su Kiss, kao i uvijek našminkanih lica. U publici je bilo 54,099 navijača, u Los Angelesu, gradu u kojem hokej definitivno nije sport broj 1.

U publici je bilo Hollywoodske elite, glazbenih bendova, vrlo netipična atmosfera za utakmicu Kingsa i Ducksa.

Ducks su u svom tom glamuru utakmicu pobjedili na učinkovit i zastrašujuć, ali neglamurozan način, obranama golmana Hillera, odličnom obranom u polju, pogotovo s igračem manje i entuzijazmom koji je do kraja dotukao neraspoložene Kingse.

Vratar Jonas Hiller je sakupio 36 obrana dok su golove zabili Corey Perry, Matt Beleskey i Andrew Cogliano.

Prva hokejaška utakmica na otvorenom u Kaliforniji odigrana je na 16 stupnjeva Celzijusa. Led se nije topio i bio je u dobrom stanju tokom cijele utakmice otklonivši tako mogućnost da će led izgubiti bitku sa kalifornijskim suncem.

Samo dva puta tokom utakmice kvaliteta leda je došla u pitanje, kada je Jeff Carter pao prilikom šuta u prvoj trećini i kada je Cogliano pogriješio u kontri u trećoj trećini.

Corey Perry je zabio prvi gol na utakmici nakon 2:45 igre u prvoj trećini. Ryan Getzlaf je pucao, pak se provukao između nogu vratara Jonathana Quicka i išao u smjeru gola, međutim nije imao dovoljno snage da bi prešao crtu pa ga je Perry gurnuo u nebranjeni gol. (Gol je pao svega sekundu nakon što je neslužbena animirana maskota Kingsa, Eric Cartman iz South Parka, zaželio fanovima Kingsa dobrodošlicu na utakmicu).

Ducksi su poveli 2-0 uz pomoć sretnog gola Matta Beleskeya. Teemu Selanne probio se do zone Kingsa, a Nick Bonino je otišao s pakom iza gola. Njegovo dodavanje ispred gola odbilo se od nadolazećeg Beleskey, kojem je to bio 5. gol u sezoni.

Par trenutaka kasnije Ben Lovejoy iz Ducksa je povukao palicom igrača Kingsa Slovenca Anžea Kopitara, i za Kingse je dosuđen kazneni udaraca.

Međutim Kopitarov udarac je Hiller obranio. Bio je to prvi kazneni udarac u utakmici na otvorenom od kada je udarac Dannya Briera “zapeo” na Henriku Lundqvistu u utakmici New York Rangersa i Philadelphia Flyersa u 2012 Winter Classicu.

Ducks su nakon prve trećine vodili 2-0, isto kao i nakon nesadržajne druge trećine.

Nakon druge trećine kapetan Ducksa Ryan Getzlaf je za televiziju izjavio da će “probati i dalje ostaviti navijače Kingsa u tišini” i u tome su uspjeli..

Početkom treće trećine došlo je do velike tučnjave u kojoj je istaknut bio vratar Kingsa Quick koji je udario nekoliko igrača Ducksa.

Konačan rezultat je postavio Cogliano poslavši pak u prazan gol na kraju utakmice kada su Kingsi krenuli na sve ili ništa.

Nakon zvuka sirene za kraj utakmice sa terena je krenuo vatromet, koji nije bio dugotrajan, ali je bio pamtljiv s obzirom na lokaciju i događaj o kojem se radilo.
Iako sama utakmica nije bila pamtljiva po igri, svi sudionici ovog događaja pamtiti će da su bili na prvoj kalifornijskoj hokejaškoj utakmici na otvorenom.


Druga trećina:
New Jersey Devils 3 – 7 New York Rangers, odigrano u nedjelju 26.01. 18:30 na Stadionu Yankeesa u New Yorku



Bila je to utakmica u kojoj su službeni domaćini bili New Jersey Devilsi, samo zato jer Rangersi imaju ugovor sa MSG Mediom da sve domaće utakmice moraju igrati u Madison Square Gardenu.

Zbog prejakog odbljeska od sunca utakmica je odgođena za sat vremena.

Bilo je hladno i snijeg je prijetio da će početi padati u svakom trenu. 50,105 navijača u Yankee Stadionu to nije smetalo i svi su željeli uživo vidjeti po prvi put hokej na otvorenom u New Yorku.

Za razliku od utakmice u Los Angelesu, ovdje je sama utakmica bila ipak najzanimljiviji dio cijelog događaja. New York Rangersi su zabili 4 gola u drugoj trećini uključujući 3 gola unutar manje od 7 minuta, u pobjedi od 7-3.

U unutardivizijskoj utakmici na svakoj strani su stajali cijenjeni i nagrađivani golmani Henrik Lundqvist i Martin Brodeur, ali za razliku od dotadašnjih utakmica na otvorenom pak je uporno pronalazio način da im završi iza leđa. 10 golova koliko je zabijeno na ovoj utakmici jednako je rekordu za utakmicu na otvorenom, 10 golova je zabijeno na 2009 Winter Classicom između Chicago Blackhawks i Detroit Red Wings.

Devilsi su bolje počeli utakmicu i vodili su 3-1 u prvoj trećini, ali Rangersi im nisu dopustili da im to veselje potraje. 52 sekunde nakon gola za 3-1, Marc Staal je smanjio na 3-2 udarcem koji se nekako provukao u gol kroz noge Martina Brodeura.

Prva trećina je završila rezultatom 3-2.

Na led je u drugoj trećini isklizala samo jedna momčad.

Norvežanin Mats Zuccarello zabio je dva gola u razmaku od 10 minuta dovevši Rangerse prvi puta u vodstvo na utakmici. Brzo nakon gola za 4-3 situacija se za Devilsa se samo pogoršala kada je Carl Hagelin pokupio pak iza gola Devilsa klizao prema krugu za face-off i iz okreta pucao prema golu. Njegov šut je Brad Richards preusmjerio u gol.

Završni udarac je došao kada je Anton Stralman prisilio Devilse da predaju pak dočekavši na bodycheck Andya Greenea. Ta akcija rezultirala je kontrom Rangersa 3 na 1 koju je golom zaključio Rick Nash. Nashu je to 11. gol u 11 utakmica od kada je objavljen popis kanadskih putnika u Sochi, na kojem se naravno našao i Nash.

Brodeur se nije vratio na led u trećoj trećini, nego je zamijenjen sa Coryem Schneiderom. Bila je to prva zamjena golmana New Jersey Devilsa ove sezone.

Schneider je primio samo jedan gol do kraja utakmice, iz kaznenog udarca od Dereka Stepana.

Rangersi su ove sezone izgubili sve tri utakmice protiv Devilsa, ali kada se povećao broj gledatelja, povećala se i kvaliteta igre New York Rangersa. Bila je druga pobjeda za Rangerse na otvorenom. U prvoj utakmici su pobijedili u gostima Philadelphia Flyerse rezultatom 3-2 na 2012 Winter Classic.

Rangersi su tako postali prva NHL momčad koja je pobijedila dvije utakmice na otvorenom.

Šansu za 3 pobjede iz 3 utakmice na otvorenom su imali u noćas protiv Islandersa.


Treća trećina:
New York Islanders 1 – 2 New York Rangers, odigrano u četvrtak 30.01. 01:30 na Stadionu Yankeesa u New Yorku



New York Rangersi su se brzo navikli na igranje na hladnoći.

Pobijedili su obje utakmice na Yankee Stadionu pobjedivši lokalne rivale New Jersey Devilse i New York Islanderse.

New York Rangersi su sa svoje 3 pobjede sada jedina momčad NHLa koja ima više od jedne pobjede na otvorenom.

"Ovo su zabavne utakmice" rekao je branič Marc Staal "Mogao bih ih odigrati 50 u sezoni. Dobro... Možda ne 50, ali 40 sigurno! "

U srijedu su ulaznice bile jeftinije i usprkos činjenici da je utakmica igrana na radni dan skupilo se 50,027 navijača. Temperatura je bila -5 stupnjeva Celzijusa kada je utakmica počela.

S vremenom je bilo sve hladnije.

Utakmica je sporo počela. Islandersi su uvjerljivo vodili u šutevima ali nisu uspjevali svladati Lundqvista, usprkos tri power-playa.

Trebalo je skoro 39 minuta igre da padne prvi gol. Islandersi su poveli 1-0 pred sam kraj druge trećine. Tri igrača su se brzo dodavala, Cal Clutterbuck je u padu ubacio pak s lijeve strane prema sredini prema braniču Mattu Donovanu, koji je brzo proslijedio pak prema Brocku Nelsonu, za njegov 10 gol u sezoni.

A nakon toga je trebalo samo 40 sekundi da se rezultat izjednaći preko Benoita Pouliota.

Derick Brassard je odradio veliki posao oslobodivši se pritiska i dodavši pak ispred golmana Islandersa Nabakova gdje Pouliot je spremio pak u nebranjeni gol.

Momčadi su ušle u treću tećinu s rezultatom 1-1.

U zadnjoj trećini Carcillo je zabio gol nakon odbijenog šuta Dominica Moorea.

Rangers su tako izjednačili ovogodišnji skor protiv Islandersa na 2-2 i te će momčadi igrati zadnji puta u sezoni u petak u Madison Square Gardenu.

Rangersi su imali glasniju podršku iako su Islandersi bili službeno domačini i imali pristup većem broju ulaznica, dok na stadionu nije bilo praznih mjesta, čak ni najudaljenim kutovima stadiona.

Ako se uključi i Winter Classic, ukupno 4 utakmice na otvorenom ove sezone je uživo gledalo 259,722.

"Bio je ovo nevjerojatan mjesec posebnih događaja” rekao je NHL Commissioner Gary Bettman "Posebne pohvale svim navijačima koji su došli na današnju utakmicu i onu u nedjelju, zbog njih ovo i radimo"

Zanimljivo da u ovim svim utakmicama na otvorenom do sada je samo jedan jedini domaćin pobjedio, Boston Bruinsi koji su sladali Philadelphia Flyerse 2010 rezultatom 2-1.

Sljedeća utakmica na otvorenom je 1.3.2014. kada Chicago Blackhawksi ugošćuju Pittsburgh Penguinse.


Kratke vijesti:

Vučinić ne trenira s momčadi
Ove sezone slabo korišteni napadač Juventusa Mirko Vučinić neće trenirati s momčadi dok ne završi prijelazni rok. Nakon što je igrač odbio otići na posudbu u Rusiju, jučer su se pojavile vijesti da je njegova posudba u Londonski Arsenal vrlo izvjesna.

Scrivens pobjedio Sharkse
Novi vratar Edmonton Oilersa Ben Scrivens srušio je rekord NHL lige skupivši 59 obrana u pobjedi protiv San Jose Sharksa 3-0. Dosadašnji rekord držao je Phoenixov Mike Smith koji je u sezoni 2011/12 obranio 54 udarca protiv Columbus Blue Jacketsa.

Spagnuolo imenovan pomoćnikom glavnog trenera u Ravensima
Steve Spagnuolo, osvajač Super Bowla XLII kao koordinator obrane New York Giantsa, dobio je stalni posao u Baltimore Ravernsima. Prošle godine je u Ravensima bio zaposlen kao “stariji savjetnik obrane” a od ove sezone je trener secondarya i pomoćnik glavnog trenera.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Aston Villa 4 - 3 West Bromwich Albion
Chelsea 0 - 0 West Ham United
Sunderland 1 - 0 Stoke City
Tottenham Hotspur 1 - 5 Manchester City

Italija Coppa Italia
SSC Napoli 1 - 0 Lazio

Španjolska Copa del Rey
Athletic Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid
Barcelona 5 - 1 Levante

Njemačka Bundesliga
VfB Stuttgart 1 - 2 Bayern Munich

Francuska Ligue 1
Marseille 2 - 1 Valenciennes

Hokej

NHL
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 2 : 5
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3 : 0
New York Islanders - New York Rangers 1 : 2

Oznake: NHL, new york, Rangers, Islanders, Devils, New Jersey, stadium, series

30.01.2014. u 08:19 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti