Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

Nogomet – Zoopla prekida suradnju s WBA, a Anelki slijedi kazna



Web Portal za prodaju nekretnina Zoopla više neće biti sponzor Engleskog Premierligaša West Bromwich Albiona. Tvrtka je odluku donjela nakon antisemitističke geste napadača Nicolasa Anelke prilikom proslave gola protiv West Ham Uniteda.

Gesta koju je Anelka izveo zove se "quanelle" i Francuz se brani da je mislio da je tu gestu izmislio francuski komičar i Anelkin prijatelj Dieudonne, te da nije znao da je gesta antisemitistička.

Taj čin je izazvao zgražanje od strane francuskih i britanskih antirasističkih i Židovskih udruga koje su odmah zahtjevale kaznu za Anelku.

Anelka, koji je igrao u svim utakmicama West Bromwich Albiona nakon incidenta obećao je da tu gestu više neće ponoviti, ali se nije ispričao.

“Zoopla je razmatrala svoj položaj u koji je dovedena prošlih tjedana prilikom radnji napadača Nicolasa Anelke, za vrijeme utakmice protiv West Hama tokom Božićnih praznika i odlučeno je da će ubuduće marketing biti drugačije uspjeren.” stoji u izjavi Zoople.

Odluka je slijedila medijske natpise da je Alex Chesterman, Židovski biznismen i vlasnik Zoople, bio razočaran načinom na koji je klub reagirao na incident.
Da se prisjetimo, klub je stao u obranu Anelke i odbio ga je kazniti.

Engleski nogometni savez, the FA, dočekao je rezultate istrage. Anelku smatraju krivim i pokrenut je proces protiv Anelke, te ga očekuje minimalna kazna od 5 utakmica zabrane igranja.
Anelka mora do četvrtka odgovoriti na tužbu.

Nadalje Zoopla je inzistirala da njihov logo ne bude na Anelkinom dresu tokom jučerašnje utakmice protiv Evertona. West Bromwich se na tu molbu oglušio i Anelka je nastupio u dresu sa logom Zoomple.

U službenoj izjavi o prekidu suradnje West Bromwich je rekao:
“West Bromwich Albion je bio u potpunosti svjestan da sponzorski ugovor koji je stupio na snagu u ljeto 2012 za Zooplom može isteći ovo ljeto i planirali smo u skladu s time. Zoopla je danas pismeno obavijestila klub da ne žele produljiti suradnju. Tako da će klub od sada aktivno tražiti službenog sponzora za iduću sezonu.”

Piara Powar, izvršni direktor FARE-a (Football Against Racism in Europe, nogomet protiv rasizma u Europi), nedavno je izjavio:
"Pravila su jasna. Sada je to minimalna kazna od pet utakmica za bilo kojeg igrača koji sudjeluje u nečemu vezanom uz rasu ili religiju.”

“Dosta nadziremo po cijeloj Europi i znamo na opasnosti radikalne desnice, koja je vrlo jaka u nogometu diljem kontinenta.”

"U Njemačkoj, Anelkina gesta je vrlo opasan pojam i kada bi ovo tolerirali tada samo poticali podjelu i povratak u vrijeme kada smo vidjeli kako opasno i loše to može završiti."

Powar priznaje da je bio uznenađen i razočaran nedostatkom ispreike od Anelke:
"Što god da je mislio s tom gestom, isprika je trebala odmah slijediti.”

“Prvo pravilo za igrača koji napravi nešto takvo, što izazove ovakvu reakciju je da se treba ispričati i prihvatiti da je mogao uvrijediti ljude. Sakriti se je jednostavno loš pristup.”

“Razočarani smo i odugovljačenjem Engleskog saveza o odluci. Pre dugo je trajalo, neznam zašto je trajalo tako dugo.”


Kratke vijesti:

Ardilles u bolnici
Bivši trener zagrebačkog Dinama, Osvaldo "Ossie" Ardilles završio je u bolnici nakon automobilske nesreće na Falklandskom otočju. Prva izvješća govore da je bivši reprezentativac Argentine "dobro".

Tortorella kažnjen sa 15dana zabrane vođenja momčadi
John Tortorella, trener Vancouver Canucksa, zbog svoje umješanosti u masovnu tučnjavu na početku utakmice protiv Calgary Flamesa, je kažnjen sa 15odnevnom suspenzijom vođenja momčadi dok je trener Calgary Flamesa Bob Harley kažnjen sa $25,000.

Belichick ljut na Welkera
Trener New England Patriotsa, Bill Belichick (podrijetkom Beličić iz Karlovca) ljut je na svoj bivšeg igrača Wesa Welkera, danas igrača Denver Broncosa, jer je po njemu namjerno ozljedio Aqiba Taliba, braniča Patriotsa. "To je jedna od najgorih akcija koje sam ikada vidio. Mislim da je bilo namjerno s ciljem da se ozljedi Aqiba." rekao je Belichick. I prošle godine u konferencijskom finalu protiv Ravensa, Patriotsi su ostali bez ozljeđenog Taliba i izgubili utakmicu.


Rezultati

Nogomet

Engleska Premier League

West Bromwich Albion - Everton 1-1

Španjolska Liga BBVA
Athletic Bilbao - Valladolid 4-2

NHL
San Jose Sharks - Calgary Flames 3 : 2
Nashville Predators - Dallas Stars 4 : 1
Phoenix Coyotes - Toronto Maple Leafs 2 : 4
Detroit Red Wings - St.Louis Blues 1 : 4
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 1 : 5
Boston Bruins - Los Angeles Kings 3 : 2
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4 : 3



Post je objavljen 21.01.2014. u 10:57 sati.