Team Sport

petak, 16.05.2014.

NHL - Konferencijsko finale Istoka, Montreal Canadiens - New York Rangers





Montreal Canadiens - New York Rangers

Trenutno je ovo jedini poznati dvoboj konferencijskih finala, stoga je nemoguće napisati najavu finala Zapadne konferencije.

Carey Price trebao je pobijediti Henrika Lundqvista da bi odveo svoju Kanadu do zlata na Olimpijskim igrama protiv Švedske.

Da bi Canadiensi došli do prvog finala Stanley Cupa nakon 1993. morati će učiniti isto.

Price i Lundqvist su glavni razlozi zašto će se ove momčadi sresti u konferencijskom finalu Istočne konferencije, koje počinje u subotu 17.5. u 19h po srednje-europskom vremenu.

Oba golmana bila su fenomenalna u ovogodišnjim play off serijama.

Price i Lundqvist su predvodili svoje momčadi u povratku iz zaostatka u pobjedama u konferencijskim polufinalu.

Obje serije, ona u kojoj su Rangersi izbacili Penguinse i ona u kojoj su Canadiensi izbacili Bruinse, su pobjeđene u 7. utakmici u gostima, oba puta protiv osvajača divizija.

Rangersi, koji su bili 2. u diviziji Metropolitan, su nadoknadili zaostatak 3-1 protiv Pittsburgh Penguinsa, te su s 3 uzastopne pobjede došli do ukupne pobjede 4-3.

Canadiensi su bili treći u diviziji Atlantic, a protiv Bruinsa su morali nadoknaditi zaostak 3-2, što su uspjeli s pobjedama u 6. i 7. utakmici.

Ako su mjerilo 3 utakmice u regularnom dijelu sezone, nije za očekivati utakmice s puno golova.

Montreal je pobijedio u 2 od 3 ovosezoneske utakmice, ali u te tri utakmice zabijeno je ukupno samo 4 gola.

Zanimljivo da u niti jednoj od te tri utakmice poražena momčad nije uspjela zabiti niti jedan gol.

28.10.2013. Canadiensi su slavili u New Yorku 2-0 pokvarivši tako otvaranje sezone na domaćem terenu za Rangerse.

Rangersi su im vratili pobjedom 1-0 u Montrealu 16.11., da bi u zadnjoj utakmici sezone u Montrealu Canadiensi slavili u prosužetku rezultatom 1-0 ,u utakmici kada je za Rangerse već sve bilo jasno i bilo im je bitno ne zadobiti nove ozljede.

Heroj pobjeda nad Penguinsima Henrik Lundqvist, u karijeri ima skor 13-11-2 protiv Canadiensa, ali se dosta mučio u Montrealu gdje ima omjer 4-5-2 sa čak 3.87 primljenih golova i samo 87.6% obrana.

Lundqvist nije pobjedio u Montrealu od pobjede 4-3 nakon kaznenih udaraca sada već davne 2009., a u regularnom dijelu utakmice u Montealu je slavio još davnije 2008.

Rezervni golman Cam Talbot je branio u zadnje dvije utakmice protiv Canadiensa i ostvario je tu jedinu ovosezonsku pobjedu 1-0, dok je Lundqvist branio samo u prvoj utakmici.

Kao kontrast tome, Price je cijelu karijeru odličan protiv Rangersa, pogotovo u Montrealu.

U Montrealu protiv Rangersa Price ima omjer 8-5-1, uključujući i 5 pobjeda bez primljenog gola, ali je bio na golu i ove sezone u domaćem porazu.

Ryan Callahan, koji je u toj utakmici zabio jedini gol za Rangerse, sada igra za Tampa Bay Lightning, kao rezultat velikog tradea u kojem je u suprotnom smjeru u Rangerse došao Martin St. Louis.

Tomas Plekanec i trenutno ozljeđeni Alex Galchenyuk su zabili u pobjedi u New Yorku, dok je u zadnjem međusobnom dvoboju, gol u produžetku postigao Brian Gionta.

Zadnji aktualni igrač Rangersa koji je zabio u Montrealu je Mats Zuccarello 15.1.2011.

Kako je već rečeno glavni razlog malom broju golova Rangersa u Montrealu je golman Canadiensa Carey Price.

Canadiensi dominiraju Rangersima u regularnom dijelu sezone od 1926. od kada postoji i NHL lige.

Sa omjerom pobjeda 328-189-94-3 i pobjedama u 12 od zadnjih 16 utakmica, Montreal ima recept za Rangerse u regularnom dijelu sezone.

Ali dominacija Canadiensa se ne nastavila i u play offu.

Iako su Canadiensi osvojili 24 Stanley Cupa naspram samo 4 New York Rangersa u međusobnom omjeru u 14 play off serija koliko su do sada igrali ove dvije momčadi su ravnopravne, sa 7 prolazaka dalje za svaku momčad.

Canadiensi i Rangersi su se sreli u konferencijskom finalu 1986., kada su je slavila momčad iz Montreala nakon 5 utakmica.

Posljednji puta u play offu su se ove momčadi srele u prvoj rundi play offa 1996., kada su slavili Rangersi rezultatom 4-2.

Tom su prilikom Canadiensi dobili prve 2 utakmice u New Yorku, da bi potom izgubili sljedeće 4 utakmice, od čega čak 3 u Montrealu.

To su i jedine tri utakmice koje su ove dvije momčadi igrale u play offu u Montrealu od kada su se Canadiensi preselili u Bell Centre, tako da Rangersi do sada imaju 3 pobjede iz 3 utakmice u Bell Centreu u play offu.

Rangers su vodeća momčad Istočne konferencije u broju gostujućih pobjeda u regularnom dijelu ove sezone sa čak 25, dok su u play offu pobjedili u 4 od 7 gostujućih utakmica, jednu u Philadelphiji i čak 3 u Pittsboughu.

Međutim protiv Canadiensa u gostima Rangersi imaju gori skor nego protiv ijedne druge od “Original Six” momčadi sa skorom 65-200-40-3.

Ovosezonska pobjeda 1-0 je jedina u zadnjih 10 pokušaja.

Povrh toga, Rangersi nisu zabili 2 gola u Montrealu od 5.2.2011.

Tako da bi Rangersi nakon 20 godina ponovno došli do finala Stanley Cupa moraju preći preko visoke planine, kako u ovom trenu izgleda Montreal.

Canadiensi su svoj zadnji Stanley Cup naslov osvojili 1993., dok su Rangersi svoj zadnji Stanley Cup naslov osvojili 1994., međutim niti jedni niti drugi nisu bili u finalu Stanley Cupa od tada.

Najbolji obrambeni igrač Rangersa Ryan McDonagh bi je prvi pick Canadiensa 2007. ali je tradean u New York u zamjenu za Scotta Gomeza.

Trener Rangersa Alain Vigneault bio je trener Canadiensa od 1997. do 2000. i na toj poziciji ga je zamijenio današnji trener Canadiensa Michel Therrien.

Canadiensi imaju odličnu učinkovitost igre sa igračem više, postignu gol u 26.3% slučajeva, dok Rangersi to učine u samo 10.9% situacija sa igračem više.

Usprkos toga Rangersi polažu nade u neusporedivo bolju obranu sa igračem manje, te u činjenicu da su od preostalih momčadi u play offu najbolja momčad po broju golova u igri 5 na 5.


Kratke vijesti:


Alcantara propušta Svjetsko Prvenstvo
Igrača Bayern Münchena Thiago Alcantara propustiti će Svjetsko Prvenstvo. 23-ogodišnji Španjolac se našao na proširenom popisu španjolske reprezentacije, ali zbog portganih ligamenata koljena morati će na operaciju zbog koje će propustiti Svjetsko Prvenstvo.

Chara u 4. utakmici protiv Canadiensa slomio prst na ruci
Kapetan Boston Bruinsa, Slovak Zdeno Chara slomio je prst na ruci u 4. utakmici druge runde play offa protiv Montreal Canadiensa, te mu je potrebna operacija. Tu informaciju je potvrdio generalni menađer slovačke reprezentacije Otto Sykora. Predsjenik Bruinsa Cam Neely izjavio je da nije bio svjestan da je Chara pretrpio ozljedu.

Seahawks rješavaju nedostatak wide recievera
Slabu točku momčadi koja se pojavila odlaskom Goldena Tatea u Detriot Lionsa aktualni osvajaći Super Bowla Seattle Seahawksi su izgleda uspješno popunili na draftu. Naime na draftu su Seahawksi izabrali obečavajuće wide recievere Paula Richardsona sa Sveučilišta Colorado u drugoj rudni drafta sa svojim 1. pickom i svestranog Kevina Norwooda sa sveučilšta Alabama u 5. rundi drafta. Očekuje se da će obojica izboriti mjesto na konačnom popisau 53 igrača za sljedeću sezonu.


Rezultati:

Nogomet

Njemačka kvalifikacije za Bundesligu
Hamburger SV 0 - 0 Greuther Furth

Oznake: new york, Rangers, montreal, canadiens, hokej, NHL, finale, istočne, konferencije

16.05.2014. u 10:33 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.04.2014.

NHL - Najava play offa



Noćas je počeo NHL play off, stoga ćemo analizirati parove prve runde.


Zapadana Konferencija:


Colorado Avalanche (52-22-8) – Minnesota Wild (43-27-12)*

* U zagradi su skorovi momčadi u regularnom dijelu sezone



U regularnom dijelu sezone ove momčadi su se srele 5 puta, te je Avalanche bio puno uspješniji sa 4 pobjede i jednim porazom u produžetku od Wilda.

U niti jednoj od tih 5 međusobnih dvoboja momčad iz Colorada nije uspjela postići gol sa igračem više, ali su zato zabili u prosjeku 3 gola po utakmici.

Ove sezone Avalanche je doživio veliki preokret forme u odnosu na prošlu sezonu.

Lani su bili predposljenja momčad lige, da bi ove sezone bili 3. najbolja momčad lige.

Preokret se dogodio pod rookie trenerom, ali legendarnim golmanom Avalanchea Patrickom Royem.

Wild je drugu godinu za redom u play offu, a do sada su u svojoj povijesti još samo jednom uspjeli dvije godine za redom ući u play off.

U Minnesoti se također nadaju da će konačno uspjeli pobjediti seriju u NHL play offu, što im nije uspjelo od 2003. kada su igrali u konferencijskom finalu.

Ključni igrač Avalanchea u ovoj seriji trebao bi biti rookie Nathan MacKinnon.

Momčad iz Colorada je iskoristila lošu prošlu sezonu tako da su uzeli vrhunskog talenta, mladog MacKinnona kao prvi pick na draftu 2013.

MacKinnon je predvodio sve rookieje u NHLu sa 63 osvojena boda i nizom od 13 utakmica sa barem jednim osvojenim bodom, s čime je srušio rekord koji je za rookieje postavio veliki Wayne Gretzky.

Ključni igrač Wilda biti će kapetan reprezentacije S.A.D.a Zach Parise.

Wild su 2012. doveli Parisea nazad kući u rodni Minneapolis i Parise je igrom u ove dvije sezone ispunio očekivanja.

Ipak Parise je lani razočarao, kada je u play off porazu od Chicago Blackhawksa postigao samo 1 gol u 5 utakmica.


St. Louis Blues (52-23-7) – Chicago Blackhawks (46-21-15)


U regularnom dijelu sezone momčad iz St.Louisa je ostvarila bolji skor pobjedivši Blackhawkse 3 puta, uz 2 poraza.

Bluesi su pobjedili prve tri utakmice ove sezone, prvu sa samo jednim golom razlike, dok su preostale dvije pobjedili u raspucavanju kaznenim udarcima, što im je bilo lako s ozbirom da u momčadi imaju jednog od najboljih izvođača kaznenih udaraca, T.J. Oshieja.

Zadnja dva puta ove dvije momčadi su se srele unutrag mjesec dana i Blackhawksi su slavili u obje te utakmice rezultatima 4-0 i 4-2.

Bez obzira na probleme s ozljedama pred kraj regularnog dijela sezone, očekuje se da će obje momčadi biti kompletne ili skoro kompletne prije prve utakmice u St. Louisu.

Bluesi su pred kraj sezone imali puno ozljeđenih igrača što se odrazilo njihovim katastrofalnim krajem sezone.

Ipak, T.J. Oshie je ovaj tjedan prvi puta klizao nakon ozljede koju je pretrpio prošli tjedan.

Drugi ozljeđeni igrači za koje se u St.Louisu nadaju da će se oporaviti do play offa su David Backes, Patrik Berglund, Vladimir Sobotka i Vladimir Tarasenko.

Momčad iz Chicaga je kraj sezone također dočekala bez najvećih zvijezda momčadi, kapetana Jonathana Toewsa i megatalentiranog Patricka Kanea.

Međutim, obojica su bili strpljivi s oporavkom, da bi bili spremni za play off.

Bluesi se nadaju da će ovo biti sezona u kojoj će prvi puta osvojiti Stanley Cup.

Stoga su pred kraj trade perioda doveli jednog od najboljih golmana na svijetu, reprezentativca S.A.D.a Ryana Millera iz Buffalo Sabresa.

Ipak niti on nije bio dovoljno dobar da pomogne ekipi sa toliko ozljeda, tako da je momčad poražena u zadnjih 5 utakmica čak i s njim na golu.

U njegove obrane u St.Louisu polažu velike nade za uspjeh, te se nadaju da će ponoviti i čak popraviti rezultate iz 2006. i 2007., kada je sa Sabresima igrao konferencijska finala.

Ključni igrač Chicago Blackhawksa biti će kanadski reprezentativac Patrick Sharp.

Iako Kane i Toews imaju velike zasluge za osvajanaja Stanley Cupa i lani i 2010., Sharp je u tišini u ta oba dva play off nastupa skupio impresivnih 38 bodova.

Ove je sezone Sharp osvojio 78 bodova, što je najviše u njegovoj karijeri.


Anaheim Ducks (54-20-8) – Dallas Stars (40-31-11)


Ove sezone su se ove momčadi srele su se tri puta, te su Starsi pobjedili u dvije od te tri utakmice.

U prvoj utakmicu je Corey Perry zabio dva gola za Duckse, dok je Teemu Selanne jedan gol za Duckse u utakmici u kojoj je momčad iz Kalifornije nadoknadila zaostatak od 2 gola, i stigla do velike pobjede 6-3.

Preostale dvije utakmice pobjedili su Starsi rezultatima 6-3 i 2-0.

Ducksi su osvojili najviše bodova u zapadnoj konferenciji po prvi puta od kada su se pred 2 desetljeća priključili NHLu.

U Anaheimu se žele oprostiti od legende kluba 43-ogodišnjeg Finca Selannea, sa Stanley Cup naslovom, jer je sve izglednije da mu je ovo zadnja sezona prije zaslužene mirovine.

S druge strane, Starsima je veliki uspjeh da su se uopće plasirali u play off, po prvi puta nakon 2008.

Ključni igrač Ducksa biti će Ryan Getzlaf.

Veliki centar je ove sezone zabio 31 gol i osvojio 87 bodova, s čime je bio 2. u cijelom NHLu, samo iza Crosbyja, dok je on osobno samo prije 5 sezona imao više osvojenih bodova, kada je skupio 91 bod.

Ducksi se nadaju da će Getzlafov uspjeh nastaviti i u play offu, kao što se dogodilo i 2009. kada je osvojio 18 bodova u 13 utakmica.

Ključni igrač momčadi iz Texasa je Tyler Seguin.

Ovaj je napadač bio onoliko dobar koliko se generalni menađer Jim Nill nadao da će biti, kada je prošlog ljeta u zamjenu za njega Boston Bruinsima tradeao u zamjeni od ukupno 7 igrača, između ostalih i Louija Erikssona.

Seguin, koji je bio 2. pick na draftu iz 2010., skupio je ove sezone 37 golova i 84 boda.


San Jose Sharks (51-22-9) – Los Angeles Kings (46-38-8)


U regularnom dijelu sezone ove su momčadi međusobno odigrale 5 utakmica, u kojima su Kingsi slavili 3 puta, dok su Sharksi jedan puta slavili u regularnom dijelu utakmice, a jednom u produžetku.

Od svoje tri pobjede, Kingsi su samo jednom pobjedili sa više od jednog gola razlike.

Ovo će možda biti i najnapetija serija prve runde play offa.

Shakrsi će se nastojati osvetiti za prošlogodišnji poraz nakon 7 utakmica u drugoj rundi play offa.

Prije toga momčadi su se sreli u prvoj rundi play offa prije 4 godine i tada je slavila momčad iz San Josea.

Ključni igrač Sharksa će biti Joe Pavelski.

Taj je vrhunski napadač ove sezone imaju najbolju sezonu u osmogodišnjoj NHL karijeri.

Do ove sezone zabio je najviše 31 gol u jednoj sezoni, dok je ove sezone postigao 41 gol i osvojio 79 bodova, za 13 više od njegovog dosadašnjeg najboljeg rezultata.

Pavelski će morati biti na vrhunskoj razini protiv Kingsa i odličnog golmana Jonathana Quicka, ukoliko Sharksi planiraju proći Kingse.

Ključni igrač Kingsa biti će Slovenac Anže Kopitar.

Momčad koja je puno slabija u napadu nego u obrani, puno će nade polagati u golove svojeg najbolje strijelca u svakoj od zadnjih 7 sezona.

Kada je velikan iz Slovenije bio u dobroj golgeterskoj formi, postigao je 2012. 20 bodova u 20 play off utakmica, i Kingsi su predvođeni njime te sezone osvojili Stanley Cup.


Istočna Konferencija


Boston Bruins (54-19-9) - Detriot Red Wings (39-28-15)


U regularnom dijelu sezone ove dvije momčadi su se srele 4 puta i Red Wingsi su pobjedili u tri od te četiri utakmice.

Početkom zadnje utakmice ovih protivnika 4.2.2014. u Joe Louis Areni u Detriotu, Red Wings nisu izgledali kao da se zaslužuju natjecati u istoj ligi sa Bruinsima.

Međutim sredinom zadnje trećine momčad iz Detroita se reorganizirala i Red Wingsi su postigli 2 gola u kratkom preiodu za prednost 3-2, koju su uspjeli održati do kraja utakmice.

Taj poraz je prekinuo 2 najduža niza u povijesti Bruinsa od 9 pobjeda u nizu i od 16 utakmica u nizu u kojima nisu izgubili u regularnom dijelu utakmice.

Večinu sezone Bruinsi su bili najbolja momčad u NHLu, te su sa 117 osvojenih bodova bili prvi u cijeloj ligi, pa su tako i osvojili svoj prvi Presidents’ Trophy od 1990.

Očekuje se da će Bruinsi eliminirati Red Wingse, ali da to neće biti baš tako lako.

Suprotno očekivanjima, Red Wingsi su još više produljili svoj nevjerojatni niz od sada 23 uzastopne sezone sa plasmanom u play off.

To je 5. najduži niz neprekinutih nastupa u play offu u povijesti lige, koji je još impresivniji jer su ove godine Red Wingsi zbog ozljeda morali, ranije nego su planirali, u NHLu koristiti mlade igrače iz AHLa.

Ključni igrač Bruinsa trebao bi biti iskusni 36-ogodišnji veteran Jarome Iginla, koji je u lovu na svoj prvi Stanley Cup naslov.

Iginla je ove sezone zabio 30 golova, te je s time dijelio prvo mjesto u momčadi sa Patriceom Bergeronom.

Ove će godine Iginla morati popraviti učinak iz prošlogodišnjeg konferencijskog finala, kada je njegovu tadašnju momčad Pittsburgh Penguinse pobjedila njegova sadašnja momčad.

Bruinsi su slavili već nakon 4 utakmice, a Iginla nije postigao niti jedan bod.

Klučni igrač Red Wingsa biti će golman Jimmy Howard.

Vrlo je izvjesno da će Howard morati u svakoj utakmici braniti kao u zadnjoj pobjedi protiv Bruinsa kada je skupio 33 obrane, ako Red Wingsi žele proći dalje.

Red Wingsi su pobjedili po barem jednu seriju u play offu, u 7 od zadnjih 8 play off nastupa.

Ove je sezone Howard dosta oscilirao u formi, te je u prosjeku primio 2.66 golova po utakmici.

On je u svojoj karijeri je u play offu pobjedio 20 od 42 utakmice, te je primio u prosjeku 2.57 golova po utakmici.


Tampa Bay Lightning (46-27-9) – Montreal Canadiens (46-28-8)


U regularnom dijelu sezone Lightning je pobjedio u 3 utakmice, dok su Canadiensi slavili u preostaloj utakmici nakon kaznenih udaraca.

U te tri pobjede momčad s Floride je od Canadiensa primila točno po jedan gol.

Otkriće na golu Lightninga, vratar Ben Bishop, koji je bio impresivan u sve 4 utakmice protiv Canadiensa, vrlo će vjerojatno propustiti prvih nekoliko utakmica ove serije zbog ozljede koju je zadobio pred kraj sezone.

Ako će Canadiensi iskoristi to što će na golu biti rezervni golman Anders Lindback, koji je do sada u karijeri branio u samo jednoj play off utakmici, vrlo će vjerojatno pobjediti u play off seriji po prvi puta nakon što su 2010. nastupili u konferencijskom finalu.

Jasno je stoga da će ključni igrač Lightninga biti baš golman Lindback.

I on sam je očekivao da će play off gledati s klupe, nakon što je Bishop imao impresivnu sezonu.

Lindback je pobjedio u samo 8 od 22 utakmice u kojime je ove sezone nastupio, primivši skoro 3 gola u prosjeku po utakmici.

Ta jedna utakmica koju je do sada odigrao u play offu dogodila se davne 2001. kada je bio vratar Nashville Predatorsa.

Ključni igrač momčadi iz Montreala biti će Max Pacioretty.

U svojoj 6. sezoni u NHLu ovaj je napadač postigao 39 golova i od njega se očekuje da će iskoristiti Bishopov izostanak s gola.

Veliki je pritisak na Canadiensima.

Oni su naime jedina preostala momčad koja predstavlja hokejom zaluđenu Kanadu.

Stoga je jasno da će na vođi Paciorettyju biti veliki pritisak da ih dovede do uspjeha.

Prošle sezone Pacioretty nije imao niti gol niti asistenciju u prvoj rundi play offa, kada su Canadiense izbacili Ottawa Senatorsi.


Pittsburgh Penguins (51-24-7) – Columbus Blue Jackets (43-32-7)


Penguinsi su slavili u svih 5 utakmica u kojima su se ove godine ove dvije momčadi srele u regularnom dijelu sezone.

Penguinsi, koje predvodi možda i najbolji hokejaš na svijetu Sidney Crosby, su u tih 5 sustreta protiv Blue Jacketsa ostvarili gol razliku 16-7 sa prosjekom od 1 gola po utakmici sa igračem više.

Iako Penguinsi imaju vjerojatno najlaškeg protivnika u play offu, radi se o momčadi koja itekako može iznenaditi i izbaciti favorite.

Pogotovo ako uzmemo u ozbir da su osvajaći Stanley Cupa iz 2009. eliminirani u prvoj rundi play offa 2011. i 2012.

Ključni igrač Penguinsa je naravno Sidney Crosby.

Ove se sezone Crosby pridružio drugim igračim Penguinsa koji su više nego jednom osvojili Art Ross Trophy (dodijeljuje se igraču sa najviše osvojenih bodova u sezoni).

Prije Crosbyja u Pittsburghu su to ostvarili Mario Lemieux (6 puta), Jaromir Jagr (5 puta) i Evgeni Malkin (2 puta).

Ključni igrač Blue Jacketsa biti će igrač koji će probati spriječiti Crosbyja u postizanju golova.

Radi se naravno o golmanu Sergeiju Bobrovskom, koji je lani osvojio Vezina Trophy za najboljeg golmana lige.

Baš je Bobrovski razlog zašto su Blue Jacketsi ove sezone pobjedili u, za klub rekordne, 43 utakmice, te zašto su drugi put u svojoj povijesti ušli u play off.

U 5 utakmica protiv Penguinsa, Bobrovski je branio samo jednom, kada je primio 3 gola iz samo 13 šuteva.


New York Rangers (45-31-6) – Philadelphia Flyers (42-30-10)


U 4 sustreta ove sezone obje su momčadi pobjedile po 2 puta, i uvijek su slavili domaćini.

Samo je 24.10.2014., kada su Flyersi pobjedili rezultatom 2-1, dvoboj ovih protivnika završio sa manje od 2 gola prednosti za pobjednika.

Rangersi su prošli prvu rundu play offa u zadnje dvije sezone, te su 2012. stigli i do konferencijskog finala.

Nadaju se ponoviti ili čak popraviti sličaj uspjeh ove sezone, sa novim trenerom Alainom Vigneaultom, za kojeg smatraju da bolje odgovara igračima od prošlog trenera Johna Tortorelle.

Ključni igrač Rangersa će biti novopridošli veteran iz Tampa Bay Lightninga, Martin St. Louis.

Kada su doveli St.Louisa, Rangersi su napravili vjerojatno najhrabriji potez u trade pariodu.

Rangersi su tada u zamjenu za velikog strijelca u Tampu poslali svojeg kapetana i simbol kluba, Ryana Callahana.

Taj trade se Rangersima nije isplatio u regularnom dijelu sezone jer se St.Louis mučio postići gol.

U 19 utakmica za “Broadway Blueshirtse” St. Louis je zabio samo jedan gol.

Ključni igrač Flyersa će, također biti veliki strijelac, Claude Giroux.

Iako je bio ljut kada nije izabran da predstavlja Kanadu na Olimpijskim igrama, na njegovoj igri to se nije osjetilo.

Dapače, odmor i dodatna motivacija su možda i godili Girouxu, koji je ove sezone izjednačio svoj najbolji skor sa 28 golova u sezoni.

U svojoj karijeri Giroux je postigao 55 bodova u 50 play off utakmica.


Kratke vijesti:

Real Madrid osvojio Copu del Rey
U jučerašnjem finalu španjolske Cope del Rey (Kupa Kralja) Real Madrid je osvoji prvi trofej ove sezone pobjedivši najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 2-1. Bartra je glavom nakon kornera izjednačio di Marijin gol, kojim je Real poveo već u 11. minuti. Pobjedu Realu donio je Velšanin Gareth Bale impresivnim trkom i golom za 2-1 pred sam kraj utakmice.

Maurice i Scheifele pridruženi kanadskoj reprezentaciji
Trener Winnipeg Jetsa Paul Maurice i napadač Mark Scheifele pridruženi su reprezentaciji Kanade prilikom Svjetskog Prvenstva koje će se održati u Bjelorusiji. Novi trener Winnipeg Jetsa i njegov rookie centar koji je ove sezone zabio 13 golova i postigao 34 boda, pridružiti će se tako reprezentaciji koja je zbog NHL play offa slabija nego na Olimpijskim igrala kada su u najjaćem sastavu osvojili zlato.

Johnson potpisao za Jetse
Bivši running back Tennessee Titansa Chris Johnson potpisao je ugovor sa New York Jetsima na dvije godine. U svojoj je karijeri Johnson 3 puta pozvan na Pro Bowl (2008., 2009. i 2010.), ali sve je prisutnije mišljenje da Johnson više nije u stanju odigrati tako dobro kao i tih sezona kada bi imao više od 300 nošenja lopti i kada je osvojio za NFL rekordnih 2509 rushing jardi u jednoj sezoni (2009.).



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Everton 2 - 3 Crystal Palace
Manchester City 2 - 2 Sunderland

Španjolska Copa del Rey
Barcelona 1 - 2 Real Madrid

Njemačka DFB Pokal
Bayern München 5 - 1 Kaiserslautern

Francuska Coupe De France
Guingamp 3 - 1 Monaco

Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Dallas Stars 4 : 3
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4 : 3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4 : 5



Oznake: NHL, hokej, boston, Bruins, detroit, red wings, tampa bay, lightning, montreal, canadiens, Pittsburgh, penguins, columbus, blue jackets, new york, Rangers, philadelphia, flyers, Anaheim, Ducks, dallas, stars, Los Angeles, Kings, san jose, sharks, colorado, avalanche, minnesota, wild, Chicago, Blackhawks, st. louis, blues

17.04.2014. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.03.2014.

NHL - Još jedna slaba sezona za momčadi iz Kanade



Vancouver Canucksi su 2011. bili zadnja kanadska momčad koja je igrala finale Stanley Cupa.

U toj finalnoj seriji Canucksi su izgubili u 7. utakmici kod kuće od Boston Bruinsa.

Navijači momčadi koja nikada nije osvojila Stanley Cup, taj poraz su teško podnjeli i u neredima su uništili centar Vancouvera.

Zadnja kanadska momčad koja je osvojila Stanley Cup naslov tako su i dalje Montreal Canadiensi iz 1993.

Dakle od zadnjeg naslova neke kanandske momčadi prošlo je već više od 20 godina.

U tom razdoblju su, osim već navedenih Canucksa iz 2011., još su četiri puta kanadske momčadi igrale finale Stanley Cupa, Canucksi 1994., Calgary Flamesi 2004., Edmonton Oilersi 2006. i Ottawa Senatorsi 2007.

Edmonton Oilersima je ta 2006. bila prva značajno uspješna sezona nakon dugo vremena, preciznije od kada su u 1980-tima dominirali NHLom predvođeni legendarnim Waynom Gretzkyjem i Markom Messierom.

Kada bi Edmonton Oilersi danas toliko mučili svoje protivnike kao što su to radili u 1980-tima, ili drugačije rečeno, kada bi Edmonton Oilersi danas toliko mučili svoje protivnike kao što muće svoje navijače, u najmanju ruku bi bili u borbi za play off.

U subotu su Oilersi kod kuće pregaženi od kanadskih susjeda i njihovih rivala, Calgary Flamesa katastrofalnim rezulatom 8-1.

Tako su Oilersi svojim navijačima priuštili još jednu utakmicu punu razočarenja koju će brzo pokušati zaboraviti, kao što brzo pokušavaju zaboraviti već zadnjih nekoliko sezona punih neuspjeha.

Ali kao i Oilersi i Flamesi su zapravo slaba i ispodprosječna momčad, te su miljama daleko od play offa.

Time je taj subotnji poraz još gori.

Da je cijela situacija u Edmontonu već toliko loša i duga da je postala smiješna, dokazuje vic koji u Edmontonu kruži nakon poraza od Calgaryja i koji se pita je li gore izgubiti sa 7 golova razlike ili izgubili sa 7 golova razlike od Flamesa.

U Edmontonu, gradu u kojem su Oilersi prva i zadnja tema svih razgovora, raspoloženje je tako ove sezone je doseglo novo dno.

Posebna je bila sitacija kada je jedan navijač zgrožen porazom od Flamesa na led bacio dres Oilersa, kojeg je nakon toga golman Ben Scrivens podigao i vratio nazad u publiku.

U ovoj sitaciji je iznimno to da se ovaj puta barem našao jedan igrač, koji je bio dovoljno zgađen s tim činom navijača da je reagirao, što se kod istih incidenata u Edmontonu do sada nije dogodilo.

Takva je sada situacija sa u Edmontonu.

Neke nije briga.

A one koje je briga neznaju što bi od očaja.

Nevjerojatno.

Ali ni Flamesima ni ostalim kanadskim klubova nije lako naslađivati se nevoljama njihovih rivala iz Edmontona.

Koliko god da je očajna situacija u Edmontonu, u ostatku zemlje fanovi drugih klubova se također pitaju što se dogodilo s njihovim momčadima i kako je moguće biti toliko loš.

Tako ispada da je ova sezona vjerojatno najgora za kanadske klubove u NHL povijesti.

U ovom trenutku samo dvije momčadi iz Kanade drže mjesto u play offu, Montreal Canadiensi i Toronto Maple Leafsi.

I dok Canadiensi izgledaju kao zadovoljavajuće sigurna oklada za plasman u play off, Maple Leafsi su još daleko od tog uspjeha.

Sa 80 bodova Maple Leafsi se trenutno nalaze na prvom wild card mjestu u Istočnoj konferenciji, ali je momčad iz Toronta izgubila 4 utakmice u bizu.

Maple Leafsi se tako nalaze samo bod ispred Detroit Red Wingsa i Washington Capitalsa, te dva boda ispred Columbus Blue Jacketsa, ali Red Wingsi i Blue Jacketsi imaju manje odigranih utakmica od Maple Leafsa.

Zbog toga Maple Leafsi više ne odlučuju sami o svojoj sudbini i na njihovu žalost sve se više čini se da su iskoristili svu svoju dobru sreću u predhodnih 6 mjeseci.

Ako izuzmemo reprezentaciju i Olimpijske igre, ništa se ove godine u kanadskom hokeju nije odvilo po planovima.

U glavnom gradu Ottawi, Senatorsi su bili najavljivani kao ozbiljni kandidat da budu broj 1 na kraju sezone.

Ali osim ako se pritom nije mislilo na redosljed u izboru na draftu, te prognoze su bili u potpunosti krive.

U Zapadnoj konferenciji situacija je za kanadske momčadi još gora.

Osim ako se ne dogodi čudo i Vancouver Canucksi ili Winnipeg Jetsi, protivno svakoj logici dohvate play off, ovo će biti prva sezona bez kanadskih momčadi u play offu na zapadu.

Iako je jasno da su Calgary Flamesi i Edmonton Oilersi poprilično loši, nije trebalo biti tako s Oilersima.

U Calgaryju su, nevjerojatno ali istinito, zapravo i ugodno iznenađeni ovom uspjehom ove sezone.

Njihovi susjedi u Edmontonu nisu imali očekivanja kao oni u Ottawi, ali svejedno se mislilo da će Oilersi biti ove godine barem u utrci za play off.

Umjesto toga zagovaratelji uvođenja ispadanja iz NHL lige koriste baš Oilerse kao argument u svoju korist.

Razočarenja su i Vancouver Canucksi i Winnipeg Jetsi koji su i dalje u kakvoj/takvoj utrci za play off, ali sa mizernim šansama.

Jetsi su u zadnjih 10 utakmica pobjedili u samo 2 i s takvom formom nemaju nade za play off, dok Canucksi ove godine stvarno nemaju sreće.

Kao da su prokleti još od listopada.

I usprkos tome još postoji šansa da će se u Vancouveru igrati play off ove sezone, kako god to nevjerojatno bilo za momčad koja je u stanju voditi kod kuće protiv New York Islandersa rezultatom 3-0 na početku zadnje trećine, i svejedno izgubiti rezultatom 7-4.

U zadnjih 10 utakmica Canucksi imaju 4 pobjede i 6 poraza, ali dobra je vijest da su im jučer, po prvi puta nakon ozljeda, nastupili Daniel Sedin i Ryan Kesler.

Sedin i Kesler su pomogli u pobjedi protiv zadnje momčadi lige, Buffalo Sabresa, da bi tako Canucksi, po prvi puta nakon siječnja, pobjedili u 2 utakmice za redom.

Ako izuzmeno Canadiense sve ostale kanadske momčadi igraju katastrofalne sezone, ispod svakih očekivanja.

Dobro, i Flamesi su pozitvno iznenadili, ali samim pogledom na tablicu činjenica da je ovaj rezultat (14 bodova daleko od play offa i skor 29-35-7) ugodno iznenađenje za momčad iz Calgaryja, je poraz sam po sebi.

Osim ako Maple Leafsi ne pronađu formu i sačuvaju svoje mjesto u play offu ili ako Canucksi ili Jetsi naprave čudo, ovo će biti prva sezona nakon 1973. sa samo jednom kanadskom momčadi u play offu.

Doduše ta godina i nije bilo to tako loše za kanadski hokej, jer su ta jedna momčad bili Canadiensi, koji su te godine osvojili Stanley Cup.

Ove bi godine bilo bi veliko iznenađenje da Canadiensi ponove taj uspjeh, prekinu sušu trofeja kanadskih momčadi i donesu Stanley Cup u Montreal.

S obzirom na stanje kanadskog hokeja i činjenice da očito samo hokej može natjerati miroljubive Kanađane da pobijesne (za što imamo dokaz iz Vancouvera nakon poraza u finalu Stanley Cupa 2011.), sva je sreća da su postojale Olimpijske Igre na kojima je Kanada sa svojim dream teamom uništila konkurenciju, osvojila zlato i pomogla umanjiti bijes domaće javnosti, zaluđene hokejom.


Kratke vijesti:

Realovci nezadovoljni suđenjem u El Clasicu
Nakon što je sudac Undiano Mallenco dosudio 2 jedanaesterca za Barcelonu, uključujući i crveni karton za braniča Reala Sergija Ramosa, iz Reala su glasno izrazili svoje nezadovoljstvo njegovim suđenjem. Najviše se u negodovanju istaknuo Cristiano Ronaldo koji je rekao: “Undiano Mallenco nije dovoljno dobar sudac da sudi ovakve utakmice. Igrali smo protiv dvanaestorice. Uvijek je tako i dobije se dojam da netko nije htio da pobjedimo i kao da netko želi da se Barcelona vrati u borbu za naslov. "

Jagr bi mogao napustiti Devilse
Sve je izglednije da bi Jaromir Jagr mogao napustiti New Jersey Devilse ukoliko se ne plasiraju u play off. Ulje na vatru toj priči dodao je i sam Jagr izjavom: “Naravno da mi je važan play off. Nema još puno sezona ‘u meni’ i neznam koliko ću još play offa moći igrati.”

Brownsi zainteresirani za Sancheza
Iz Cleveland Brownsa su, iako su zadovoljni quarterbackom Brianom Hoyerom, procurile vijesti da su Brownsi svejedno zainteresirani za quarterbacka Marka Sancheza kojeg su prošli tjedan otpustili New York Jetsi. Brownsi su već planirali potpisati Matt Schauba prije nego se on pridružio Oakland Raidersima, ali cijelo vrijeme je bilo ipak naizglednije da će Brownsi svojim 4. ukupnih pickom na draftu izabrati vrhunskog mladog quarterbacka, kakvih je ove godine na draftu nekoliko.


Rezultati:

Nogomet
Engleska Premier League
Chelsea 6 - 0 Arsenal
Cardiff City 3 - 6 Liverpool
Everton 3 - 2 Swansea City
Hull City 2 - 0 West Bromwich Albion
Manchester City 5 - 0 Fulham
Newcastle United 1 - 0 Crystal Palace
Norwich City 2 - 0 Sunderland
West Ham United 0 - 2 Manchester United
Tottenham Hotspur 3 - 2 Southampton
Aston Villa 1 - 4 Stoke City

Italija Serie A
Torino 3 - 1 Livorno
Chievo Verona 0 - 2 Roma
Parma 1 - 1 Genoa
Bologna 1 - 0 Cagliari
Inter 1 - 2 Atalanta
Sampdoria 5 - 0 Hellas Verona
Udinese 1 - 0 Sassuolo
SSC Napoli 0 - 1 Fiorentina
Catania 0 - 1 Juventus
Lazio 1 - 1 AC Milan

Španjolska Liga BBVA
Celta Vigo 0 - 2 Malaga
Granada 1 - 0 Elche
Espanyol 0 - 0 Levante
Valladolid 1 - 1 Rayo Vallecano
Athletic Bilbao 1 - 0 Getafe
Osasuna 1 - 2 Sevilla
Real Betis 0 - 2 Atletico Madrid
Valencia 2 - 1 Villarreal
Real Madrid 3 - 4 Barcelona

Germany - Bundesliga
Freiburg 3 - 1 Werder Bremen
Hannover 96 0 - 3 Borussia Dortmund
Mainz 05 0 - 2 Bayern Munich
Schalke 04 3 - 1 Braunschweig
VfB Stuttgart 1 - 0 Hamburger SV
Wolfsburg 1 - 1 Augsburg
Borussia Monchengladbach 3 - 0 Hertha Berlin
Nurnberg 2 - 5 Eintracht Frankfurt
Bayer Leverkusen 2 - 3 Hoffenheim

Francuska Ligue 1
Lorient 0 - 1 Paris Saint Germain
Marseille 0 - 1 Rennes
Bastia 2 - 0 Reims
Bordeaux 1 - 1 Nice
Nantes 2 - 1 Montpellier
Toulouse 1 - 1 Evian Thonon Gaillard
Valenciennes 2 - 3 Ajaccio
Saint Etienne 3 - 1 Sochaux
Guingamp 0 - 1 Lyon
Monaco 1 - 1 Lille


Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Florida Panthers 4 : 0
Dallas Stars - Ottawa Senators 3 : 1
Minnesota Wild - Detroit Red Wings 2 : 3
Philadelphia Flyers - St.Louis Blues 4 : 1
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 4 : 3
Calgary Flames - Nashville Predators 5 : 6
Colorado Avalanche - Boston Bruins 0 : 2
Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 3 : 2
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1 : 3
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2 : 0
Pittsburgh Penguins - St.Louis Blues 0 : 1
San Jose Sharks - Washington Capitals 2 : 3
Edmonton Oilers - Calgary Flames 1 : 8
Phoenix Coyotes - Boston Bruins 2 : 4
New Jersey Devils - New York Rangers 0 : 2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3 : 4
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 2 : 3
Anaheim Ducks - Florida Panthers 6 : 2
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 4 : 2
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 3 : 4
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0 : 2
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 3 : 2

Oznake: NHL, hokej, Kanada, montreal, canadiens, toronto, maple leafs, ottawa, senators, winnipeg, jets, calgary, flames, edmonton, oilers, vancouver, canucks

24.03.2014. u 09:51 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti