Team Sport

ponedjeljak, 24.03.2014.

NHL - Još jedna slaba sezona za momčadi iz Kanade



Vancouver Canucksi su 2011. bili zadnja kanadska momčad koja je igrala finale Stanley Cupa.

U toj finalnoj seriji Canucksi su izgubili u 7. utakmici kod kuće od Boston Bruinsa.

Navijači momčadi koja nikada nije osvojila Stanley Cup, taj poraz su teško podnjeli i u neredima su uništili centar Vancouvera.

Zadnja kanadska momčad koja je osvojila Stanley Cup naslov tako su i dalje Montreal Canadiensi iz 1993.

Dakle od zadnjeg naslova neke kanandske momčadi prošlo je već više od 20 godina.

U tom razdoblju su, osim već navedenih Canucksa iz 2011., još su četiri puta kanadske momčadi igrale finale Stanley Cupa, Canucksi 1994., Calgary Flamesi 2004., Edmonton Oilersi 2006. i Ottawa Senatorsi 2007.

Edmonton Oilersima je ta 2006. bila prva značajno uspješna sezona nakon dugo vremena, preciznije od kada su u 1980-tima dominirali NHLom predvođeni legendarnim Waynom Gretzkyjem i Markom Messierom.

Kada bi Edmonton Oilersi danas toliko mučili svoje protivnike kao što su to radili u 1980-tima, ili drugačije rečeno, kada bi Edmonton Oilersi danas toliko mučili svoje protivnike kao što muće svoje navijače, u najmanju ruku bi bili u borbi za play off.

U subotu su Oilersi kod kuće pregaženi od kanadskih susjeda i njihovih rivala, Calgary Flamesa katastrofalnim rezulatom 8-1.

Tako su Oilersi svojim navijačima priuštili još jednu utakmicu punu razočarenja koju će brzo pokušati zaboraviti, kao što brzo pokušavaju zaboraviti već zadnjih nekoliko sezona punih neuspjeha.

Ali kao i Oilersi i Flamesi su zapravo slaba i ispodprosječna momčad, te su miljama daleko od play offa.

Time je taj subotnji poraz još gori.

Da je cijela situacija u Edmontonu već toliko loša i duga da je postala smiješna, dokazuje vic koji u Edmontonu kruži nakon poraza od Calgaryja i koji se pita je li gore izgubiti sa 7 golova razlike ili izgubili sa 7 golova razlike od Flamesa.

U Edmontonu, gradu u kojem su Oilersi prva i zadnja tema svih razgovora, raspoloženje je tako ove sezone je doseglo novo dno.

Posebna je bila sitacija kada je jedan navijač zgrožen porazom od Flamesa na led bacio dres Oilersa, kojeg je nakon toga golman Ben Scrivens podigao i vratio nazad u publiku.

U ovoj sitaciji je iznimno to da se ovaj puta barem našao jedan igrač, koji je bio dovoljno zgađen s tim činom navijača da je reagirao, što se kod istih incidenata u Edmontonu do sada nije dogodilo.

Takva je sada situacija sa u Edmontonu.

Neke nije briga.

A one koje je briga neznaju što bi od očaja.

Nevjerojatno.

Ali ni Flamesima ni ostalim kanadskim klubova nije lako naslađivati se nevoljama njihovih rivala iz Edmontona.

Koliko god da je očajna situacija u Edmontonu, u ostatku zemlje fanovi drugih klubova se također pitaju što se dogodilo s njihovim momčadima i kako je moguće biti toliko loš.

Tako ispada da je ova sezona vjerojatno najgora za kanadske klubove u NHL povijesti.

U ovom trenutku samo dvije momčadi iz Kanade drže mjesto u play offu, Montreal Canadiensi i Toronto Maple Leafsi.

I dok Canadiensi izgledaju kao zadovoljavajuće sigurna oklada za plasman u play off, Maple Leafsi su još daleko od tog uspjeha.

Sa 80 bodova Maple Leafsi se trenutno nalaze na prvom wild card mjestu u Istočnoj konferenciji, ali je momčad iz Toronta izgubila 4 utakmice u bizu.

Maple Leafsi se tako nalaze samo bod ispred Detroit Red Wingsa i Washington Capitalsa, te dva boda ispred Columbus Blue Jacketsa, ali Red Wingsi i Blue Jacketsi imaju manje odigranih utakmica od Maple Leafsa.

Zbog toga Maple Leafsi više ne odlučuju sami o svojoj sudbini i na njihovu žalost sve se više čini se da su iskoristili svu svoju dobru sreću u predhodnih 6 mjeseci.

Ako izuzmemo reprezentaciju i Olimpijske igre, ništa se ove godine u kanadskom hokeju nije odvilo po planovima.

U glavnom gradu Ottawi, Senatorsi su bili najavljivani kao ozbiljni kandidat da budu broj 1 na kraju sezone.

Ali osim ako se pritom nije mislilo na redosljed u izboru na draftu, te prognoze su bili u potpunosti krive.

U Zapadnoj konferenciji situacija je za kanadske momčadi još gora.

Osim ako se ne dogodi čudo i Vancouver Canucksi ili Winnipeg Jetsi, protivno svakoj logici dohvate play off, ovo će biti prva sezona bez kanadskih momčadi u play offu na zapadu.

Iako je jasno da su Calgary Flamesi i Edmonton Oilersi poprilično loši, nije trebalo biti tako s Oilersima.

U Calgaryju su, nevjerojatno ali istinito, zapravo i ugodno iznenađeni ovom uspjehom ove sezone.

Njihovi susjedi u Edmontonu nisu imali očekivanja kao oni u Ottawi, ali svejedno se mislilo da će Oilersi biti ove godine barem u utrci za play off.

Umjesto toga zagovaratelji uvođenja ispadanja iz NHL lige koriste baš Oilerse kao argument u svoju korist.

Razočarenja su i Vancouver Canucksi i Winnipeg Jetsi koji su i dalje u kakvoj/takvoj utrci za play off, ali sa mizernim šansama.

Jetsi su u zadnjih 10 utakmica pobjedili u samo 2 i s takvom formom nemaju nade za play off, dok Canucksi ove godine stvarno nemaju sreće.

Kao da su prokleti još od listopada.

I usprkos tome još postoji šansa da će se u Vancouveru igrati play off ove sezone, kako god to nevjerojatno bilo za momčad koja je u stanju voditi kod kuće protiv New York Islandersa rezultatom 3-0 na početku zadnje trećine, i svejedno izgubiti rezultatom 7-4.

U zadnjih 10 utakmica Canucksi imaju 4 pobjede i 6 poraza, ali dobra je vijest da su im jučer, po prvi puta nakon ozljeda, nastupili Daniel Sedin i Ryan Kesler.

Sedin i Kesler su pomogli u pobjedi protiv zadnje momčadi lige, Buffalo Sabresa, da bi tako Canucksi, po prvi puta nakon siječnja, pobjedili u 2 utakmice za redom.

Ako izuzmeno Canadiense sve ostale kanadske momčadi igraju katastrofalne sezone, ispod svakih očekivanja.

Dobro, i Flamesi su pozitvno iznenadili, ali samim pogledom na tablicu činjenica da je ovaj rezultat (14 bodova daleko od play offa i skor 29-35-7) ugodno iznenađenje za momčad iz Calgaryja, je poraz sam po sebi.

Osim ako Maple Leafsi ne pronađu formu i sačuvaju svoje mjesto u play offu ili ako Canucksi ili Jetsi naprave čudo, ovo će biti prva sezona nakon 1973. sa samo jednom kanadskom momčadi u play offu.

Doduše ta godina i nije bilo to tako loše za kanadski hokej, jer su ta jedna momčad bili Canadiensi, koji su te godine osvojili Stanley Cup.

Ove bi godine bilo bi veliko iznenađenje da Canadiensi ponove taj uspjeh, prekinu sušu trofeja kanadskih momčadi i donesu Stanley Cup u Montreal.

S obzirom na stanje kanadskog hokeja i činjenice da očito samo hokej može natjerati miroljubive Kanađane da pobijesne (za što imamo dokaz iz Vancouvera nakon poraza u finalu Stanley Cupa 2011.), sva je sreća da su postojale Olimpijske Igre na kojima je Kanada sa svojim dream teamom uništila konkurenciju, osvojila zlato i pomogla umanjiti bijes domaće javnosti, zaluđene hokejom.


Kratke vijesti:

Realovci nezadovoljni suđenjem u El Clasicu
Nakon što je sudac Undiano Mallenco dosudio 2 jedanaesterca za Barcelonu, uključujući i crveni karton za braniča Reala Sergija Ramosa, iz Reala su glasno izrazili svoje nezadovoljstvo njegovim suđenjem. Najviše se u negodovanju istaknuo Cristiano Ronaldo koji je rekao: “Undiano Mallenco nije dovoljno dobar sudac da sudi ovakve utakmice. Igrali smo protiv dvanaestorice. Uvijek je tako i dobije se dojam da netko nije htio da pobjedimo i kao da netko želi da se Barcelona vrati u borbu za naslov. "

Jagr bi mogao napustiti Devilse
Sve je izglednije da bi Jaromir Jagr mogao napustiti New Jersey Devilse ukoliko se ne plasiraju u play off. Ulje na vatru toj priči dodao je i sam Jagr izjavom: “Naravno da mi je važan play off. Nema još puno sezona ‘u meni’ i neznam koliko ću još play offa moći igrati.”

Brownsi zainteresirani za Sancheza
Iz Cleveland Brownsa su, iako su zadovoljni quarterbackom Brianom Hoyerom, procurile vijesti da su Brownsi svejedno zainteresirani za quarterbacka Marka Sancheza kojeg su prošli tjedan otpustili New York Jetsi. Brownsi su već planirali potpisati Matt Schauba prije nego se on pridružio Oakland Raidersima, ali cijelo vrijeme je bilo ipak naizglednije da će Brownsi svojim 4. ukupnih pickom na draftu izabrati vrhunskog mladog quarterbacka, kakvih je ove godine na draftu nekoliko.


Rezultati:

Nogomet
Engleska Premier League
Chelsea 6 - 0 Arsenal
Cardiff City 3 - 6 Liverpool
Everton 3 - 2 Swansea City
Hull City 2 - 0 West Bromwich Albion
Manchester City 5 - 0 Fulham
Newcastle United 1 - 0 Crystal Palace
Norwich City 2 - 0 Sunderland
West Ham United 0 - 2 Manchester United
Tottenham Hotspur 3 - 2 Southampton
Aston Villa 1 - 4 Stoke City

Italija Serie A
Torino 3 - 1 Livorno
Chievo Verona 0 - 2 Roma
Parma 1 - 1 Genoa
Bologna 1 - 0 Cagliari
Inter 1 - 2 Atalanta
Sampdoria 5 - 0 Hellas Verona
Udinese 1 - 0 Sassuolo
SSC Napoli 0 - 1 Fiorentina
Catania 0 - 1 Juventus
Lazio 1 - 1 AC Milan

Španjolska Liga BBVA
Celta Vigo 0 - 2 Malaga
Granada 1 - 0 Elche
Espanyol 0 - 0 Levante
Valladolid 1 - 1 Rayo Vallecano
Athletic Bilbao 1 - 0 Getafe
Osasuna 1 - 2 Sevilla
Real Betis 0 - 2 Atletico Madrid
Valencia 2 - 1 Villarreal
Real Madrid 3 - 4 Barcelona

Germany - Bundesliga
Freiburg 3 - 1 Werder Bremen
Hannover 96 0 - 3 Borussia Dortmund
Mainz 05 0 - 2 Bayern Munich
Schalke 04 3 - 1 Braunschweig
VfB Stuttgart 1 - 0 Hamburger SV
Wolfsburg 1 - 1 Augsburg
Borussia Monchengladbach 3 - 0 Hertha Berlin
Nurnberg 2 - 5 Eintracht Frankfurt
Bayer Leverkusen 2 - 3 Hoffenheim

Francuska Ligue 1
Lorient 0 - 1 Paris Saint Germain
Marseille 0 - 1 Rennes
Bastia 2 - 0 Reims
Bordeaux 1 - 1 Nice
Nantes 2 - 1 Montpellier
Toulouse 1 - 1 Evian Thonon Gaillard
Valenciennes 2 - 3 Ajaccio
Saint Etienne 3 - 1 Sochaux
Guingamp 0 - 1 Lyon
Monaco 1 - 1 Lille


Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Florida Panthers 4 : 0
Dallas Stars - Ottawa Senators 3 : 1
Minnesota Wild - Detroit Red Wings 2 : 3
Philadelphia Flyers - St.Louis Blues 4 : 1
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 4 : 3
Calgary Flames - Nashville Predators 5 : 6
Colorado Avalanche - Boston Bruins 0 : 2
Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 3 : 2
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1 : 3
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2 : 0
Pittsburgh Penguins - St.Louis Blues 0 : 1
San Jose Sharks - Washington Capitals 2 : 3
Edmonton Oilers - Calgary Flames 1 : 8
Phoenix Coyotes - Boston Bruins 2 : 4
New Jersey Devils - New York Rangers 0 : 2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3 : 4
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 2 : 3
Anaheim Ducks - Florida Panthers 6 : 2
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 4 : 2
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 3 : 4
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0 : 2
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 3 : 2

Oznake: NHL, hokej, Kanada, montreal, canadiens, toronto, maple leafs, ottawa, senators, winnipeg, jets, calgary, flames, edmonton, oilers, vancouver, canucks

24.03.2014. u 09:51 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti