Team Sport

četvrtak, 17.04.2014.

NHL - Najava play offa



Noćas je počeo NHL play off, stoga ćemo analizirati parove prve runde.


Zapadana Konferencija:


Colorado Avalanche (52-22-8) – Minnesota Wild (43-27-12)*

* U zagradi su skorovi momčadi u regularnom dijelu sezone



U regularnom dijelu sezone ove momčadi su se srele 5 puta, te je Avalanche bio puno uspješniji sa 4 pobjede i jednim porazom u produžetku od Wilda.

U niti jednoj od tih 5 međusobnih dvoboja momčad iz Colorada nije uspjela postići gol sa igračem više, ali su zato zabili u prosjeku 3 gola po utakmici.

Ove sezone Avalanche je doživio veliki preokret forme u odnosu na prošlu sezonu.

Lani su bili predposljenja momčad lige, da bi ove sezone bili 3. najbolja momčad lige.

Preokret se dogodio pod rookie trenerom, ali legendarnim golmanom Avalanchea Patrickom Royem.

Wild je drugu godinu za redom u play offu, a do sada su u svojoj povijesti još samo jednom uspjeli dvije godine za redom ući u play off.

U Minnesoti se također nadaju da će konačno uspjeli pobjediti seriju u NHL play offu, što im nije uspjelo od 2003. kada su igrali u konferencijskom finalu.

Ključni igrač Avalanchea u ovoj seriji trebao bi biti rookie Nathan MacKinnon.

Momčad iz Colorada je iskoristila lošu prošlu sezonu tako da su uzeli vrhunskog talenta, mladog MacKinnona kao prvi pick na draftu 2013.

MacKinnon je predvodio sve rookieje u NHLu sa 63 osvojena boda i nizom od 13 utakmica sa barem jednim osvojenim bodom, s čime je srušio rekord koji je za rookieje postavio veliki Wayne Gretzky.

Ključni igrač Wilda biti će kapetan reprezentacije S.A.D.a Zach Parise.

Wild su 2012. doveli Parisea nazad kući u rodni Minneapolis i Parise je igrom u ove dvije sezone ispunio očekivanja.

Ipak Parise je lani razočarao, kada je u play off porazu od Chicago Blackhawksa postigao samo 1 gol u 5 utakmica.


St. Louis Blues (52-23-7) – Chicago Blackhawks (46-21-15)


U regularnom dijelu sezone momčad iz St.Louisa je ostvarila bolji skor pobjedivši Blackhawkse 3 puta, uz 2 poraza.

Bluesi su pobjedili prve tri utakmice ove sezone, prvu sa samo jednim golom razlike, dok su preostale dvije pobjedili u raspucavanju kaznenim udarcima, što im je bilo lako s ozbirom da u momčadi imaju jednog od najboljih izvođača kaznenih udaraca, T.J. Oshieja.

Zadnja dva puta ove dvije momčadi su se srele unutrag mjesec dana i Blackhawksi su slavili u obje te utakmice rezultatima 4-0 i 4-2.

Bez obzira na probleme s ozljedama pred kraj regularnog dijela sezone, očekuje se da će obje momčadi biti kompletne ili skoro kompletne prije prve utakmice u St. Louisu.

Bluesi su pred kraj sezone imali puno ozljeđenih igrača što se odrazilo njihovim katastrofalnim krajem sezone.

Ipak, T.J. Oshie je ovaj tjedan prvi puta klizao nakon ozljede koju je pretrpio prošli tjedan.

Drugi ozljeđeni igrači za koje se u St.Louisu nadaju da će se oporaviti do play offa su David Backes, Patrik Berglund, Vladimir Sobotka i Vladimir Tarasenko.

Momčad iz Chicaga je kraj sezone također dočekala bez najvećih zvijezda momčadi, kapetana Jonathana Toewsa i megatalentiranog Patricka Kanea.

Međutim, obojica su bili strpljivi s oporavkom, da bi bili spremni za play off.

Bluesi se nadaju da će ovo biti sezona u kojoj će prvi puta osvojiti Stanley Cup.

Stoga su pred kraj trade perioda doveli jednog od najboljih golmana na svijetu, reprezentativca S.A.D.a Ryana Millera iz Buffalo Sabresa.

Ipak niti on nije bio dovoljno dobar da pomogne ekipi sa toliko ozljeda, tako da je momčad poražena u zadnjih 5 utakmica čak i s njim na golu.

U njegove obrane u St.Louisu polažu velike nade za uspjeh, te se nadaju da će ponoviti i čak popraviti rezultate iz 2006. i 2007., kada je sa Sabresima igrao konferencijska finala.

Ključni igrač Chicago Blackhawksa biti će kanadski reprezentativac Patrick Sharp.

Iako Kane i Toews imaju velike zasluge za osvajanaja Stanley Cupa i lani i 2010., Sharp je u tišini u ta oba dva play off nastupa skupio impresivnih 38 bodova.

Ove je sezone Sharp osvojio 78 bodova, što je najviše u njegovoj karijeri.


Anaheim Ducks (54-20-8) – Dallas Stars (40-31-11)


Ove sezone su se ove momčadi srele su se tri puta, te su Starsi pobjedili u dvije od te tri utakmice.

U prvoj utakmicu je Corey Perry zabio dva gola za Duckse, dok je Teemu Selanne jedan gol za Duckse u utakmici u kojoj je momčad iz Kalifornije nadoknadila zaostatak od 2 gola, i stigla do velike pobjede 6-3.

Preostale dvije utakmice pobjedili su Starsi rezultatima 6-3 i 2-0.

Ducksi su osvojili najviše bodova u zapadnoj konferenciji po prvi puta od kada su se pred 2 desetljeća priključili NHLu.

U Anaheimu se žele oprostiti od legende kluba 43-ogodišnjeg Finca Selannea, sa Stanley Cup naslovom, jer je sve izglednije da mu je ovo zadnja sezona prije zaslužene mirovine.

S druge strane, Starsima je veliki uspjeh da su se uopće plasirali u play off, po prvi puta nakon 2008.

Ključni igrač Ducksa biti će Ryan Getzlaf.

Veliki centar je ove sezone zabio 31 gol i osvojio 87 bodova, s čime je bio 2. u cijelom NHLu, samo iza Crosbyja, dok je on osobno samo prije 5 sezona imao više osvojenih bodova, kada je skupio 91 bod.

Ducksi se nadaju da će Getzlafov uspjeh nastaviti i u play offu, kao što se dogodilo i 2009. kada je osvojio 18 bodova u 13 utakmica.

Ključni igrač momčadi iz Texasa je Tyler Seguin.

Ovaj je napadač bio onoliko dobar koliko se generalni menađer Jim Nill nadao da će biti, kada je prošlog ljeta u zamjenu za njega Boston Bruinsima tradeao u zamjeni od ukupno 7 igrača, između ostalih i Louija Erikssona.

Seguin, koji je bio 2. pick na draftu iz 2010., skupio je ove sezone 37 golova i 84 boda.


San Jose Sharks (51-22-9) – Los Angeles Kings (46-38-8)


U regularnom dijelu sezone ove su momčadi međusobno odigrale 5 utakmica, u kojima su Kingsi slavili 3 puta, dok su Sharksi jedan puta slavili u regularnom dijelu utakmice, a jednom u produžetku.

Od svoje tri pobjede, Kingsi su samo jednom pobjedili sa više od jednog gola razlike.

Ovo će možda biti i najnapetija serija prve runde play offa.

Shakrsi će se nastojati osvetiti za prošlogodišnji poraz nakon 7 utakmica u drugoj rundi play offa.

Prije toga momčadi su se sreli u prvoj rundi play offa prije 4 godine i tada je slavila momčad iz San Josea.

Ključni igrač Sharksa će biti Joe Pavelski.

Taj je vrhunski napadač ove sezone imaju najbolju sezonu u osmogodišnjoj NHL karijeri.

Do ove sezone zabio je najviše 31 gol u jednoj sezoni, dok je ove sezone postigao 41 gol i osvojio 79 bodova, za 13 više od njegovog dosadašnjeg najboljeg rezultata.

Pavelski će morati biti na vrhunskoj razini protiv Kingsa i odličnog golmana Jonathana Quicka, ukoliko Sharksi planiraju proći Kingse.

Ključni igrač Kingsa biti će Slovenac Anže Kopitar.

Momčad koja je puno slabija u napadu nego u obrani, puno će nade polagati u golove svojeg najbolje strijelca u svakoj od zadnjih 7 sezona.

Kada je velikan iz Slovenije bio u dobroj golgeterskoj formi, postigao je 2012. 20 bodova u 20 play off utakmica, i Kingsi su predvođeni njime te sezone osvojili Stanley Cup.


Istočna Konferencija


Boston Bruins (54-19-9) - Detriot Red Wings (39-28-15)


U regularnom dijelu sezone ove dvije momčadi su se srele 4 puta i Red Wingsi su pobjedili u tri od te četiri utakmice.

Početkom zadnje utakmice ovih protivnika 4.2.2014. u Joe Louis Areni u Detriotu, Red Wings nisu izgledali kao da se zaslužuju natjecati u istoj ligi sa Bruinsima.

Međutim sredinom zadnje trećine momčad iz Detroita se reorganizirala i Red Wingsi su postigli 2 gola u kratkom preiodu za prednost 3-2, koju su uspjeli održati do kraja utakmice.

Taj poraz je prekinuo 2 najduža niza u povijesti Bruinsa od 9 pobjeda u nizu i od 16 utakmica u nizu u kojima nisu izgubili u regularnom dijelu utakmice.

Večinu sezone Bruinsi su bili najbolja momčad u NHLu, te su sa 117 osvojenih bodova bili prvi u cijeloj ligi, pa su tako i osvojili svoj prvi Presidents’ Trophy od 1990.

Očekuje se da će Bruinsi eliminirati Red Wingse, ali da to neće biti baš tako lako.

Suprotno očekivanjima, Red Wingsi su još više produljili svoj nevjerojatni niz od sada 23 uzastopne sezone sa plasmanom u play off.

To je 5. najduži niz neprekinutih nastupa u play offu u povijesti lige, koji je još impresivniji jer su ove godine Red Wingsi zbog ozljeda morali, ranije nego su planirali, u NHLu koristiti mlade igrače iz AHLa.

Ključni igrač Bruinsa trebao bi biti iskusni 36-ogodišnji veteran Jarome Iginla, koji je u lovu na svoj prvi Stanley Cup naslov.

Iginla je ove sezone zabio 30 golova, te je s time dijelio prvo mjesto u momčadi sa Patriceom Bergeronom.

Ove će godine Iginla morati popraviti učinak iz prošlogodišnjeg konferencijskog finala, kada je njegovu tadašnju momčad Pittsburgh Penguinse pobjedila njegova sadašnja momčad.

Bruinsi su slavili već nakon 4 utakmice, a Iginla nije postigao niti jedan bod.

Klučni igrač Red Wingsa biti će golman Jimmy Howard.

Vrlo je izvjesno da će Howard morati u svakoj utakmici braniti kao u zadnjoj pobjedi protiv Bruinsa kada je skupio 33 obrane, ako Red Wingsi žele proći dalje.

Red Wingsi su pobjedili po barem jednu seriju u play offu, u 7 od zadnjih 8 play off nastupa.

Ove je sezone Howard dosta oscilirao u formi, te je u prosjeku primio 2.66 golova po utakmici.

On je u svojoj karijeri je u play offu pobjedio 20 od 42 utakmice, te je primio u prosjeku 2.57 golova po utakmici.


Tampa Bay Lightning (46-27-9) – Montreal Canadiens (46-28-8)


U regularnom dijelu sezone Lightning je pobjedio u 3 utakmice, dok su Canadiensi slavili u preostaloj utakmici nakon kaznenih udaraca.

U te tri pobjede momčad s Floride je od Canadiensa primila točno po jedan gol.

Otkriće na golu Lightninga, vratar Ben Bishop, koji je bio impresivan u sve 4 utakmice protiv Canadiensa, vrlo će vjerojatno propustiti prvih nekoliko utakmica ove serije zbog ozljede koju je zadobio pred kraj sezone.

Ako će Canadiensi iskoristi to što će na golu biti rezervni golman Anders Lindback, koji je do sada u karijeri branio u samo jednoj play off utakmici, vrlo će vjerojatno pobjediti u play off seriji po prvi puta nakon što su 2010. nastupili u konferencijskom finalu.

Jasno je stoga da će ključni igrač Lightninga biti baš golman Lindback.

I on sam je očekivao da će play off gledati s klupe, nakon što je Bishop imao impresivnu sezonu.

Lindback je pobjedio u samo 8 od 22 utakmice u kojime je ove sezone nastupio, primivši skoro 3 gola u prosjeku po utakmici.

Ta jedna utakmica koju je do sada odigrao u play offu dogodila se davne 2001. kada je bio vratar Nashville Predatorsa.

Ključni igrač momčadi iz Montreala biti će Max Pacioretty.

U svojoj 6. sezoni u NHLu ovaj je napadač postigao 39 golova i od njega se očekuje da će iskoristiti Bishopov izostanak s gola.

Veliki je pritisak na Canadiensima.

Oni su naime jedina preostala momčad koja predstavlja hokejom zaluđenu Kanadu.

Stoga je jasno da će na vođi Paciorettyju biti veliki pritisak da ih dovede do uspjeha.

Prošle sezone Pacioretty nije imao niti gol niti asistenciju u prvoj rundi play offa, kada su Canadiense izbacili Ottawa Senatorsi.


Pittsburgh Penguins (51-24-7) – Columbus Blue Jackets (43-32-7)


Penguinsi su slavili u svih 5 utakmica u kojima su se ove godine ove dvije momčadi srele u regularnom dijelu sezone.

Penguinsi, koje predvodi možda i najbolji hokejaš na svijetu Sidney Crosby, su u tih 5 sustreta protiv Blue Jacketsa ostvarili gol razliku 16-7 sa prosjekom od 1 gola po utakmici sa igračem više.

Iako Penguinsi imaju vjerojatno najlaškeg protivnika u play offu, radi se o momčadi koja itekako može iznenaditi i izbaciti favorite.

Pogotovo ako uzmemo u ozbir da su osvajaći Stanley Cupa iz 2009. eliminirani u prvoj rundi play offa 2011. i 2012.

Ključni igrač Penguinsa je naravno Sidney Crosby.

Ove se sezone Crosby pridružio drugim igračim Penguinsa koji su više nego jednom osvojili Art Ross Trophy (dodijeljuje se igraču sa najviše osvojenih bodova u sezoni).

Prije Crosbyja u Pittsburghu su to ostvarili Mario Lemieux (6 puta), Jaromir Jagr (5 puta) i Evgeni Malkin (2 puta).

Ključni igrač Blue Jacketsa biti će igrač koji će probati spriječiti Crosbyja u postizanju golova.

Radi se naravno o golmanu Sergeiju Bobrovskom, koji je lani osvojio Vezina Trophy za najboljeg golmana lige.

Baš je Bobrovski razlog zašto su Blue Jacketsi ove sezone pobjedili u, za klub rekordne, 43 utakmice, te zašto su drugi put u svojoj povijesti ušli u play off.

U 5 utakmica protiv Penguinsa, Bobrovski je branio samo jednom, kada je primio 3 gola iz samo 13 šuteva.


New York Rangers (45-31-6) – Philadelphia Flyers (42-30-10)


U 4 sustreta ove sezone obje su momčadi pobjedile po 2 puta, i uvijek su slavili domaćini.

Samo je 24.10.2014., kada su Flyersi pobjedili rezultatom 2-1, dvoboj ovih protivnika završio sa manje od 2 gola prednosti za pobjednika.

Rangersi su prošli prvu rundu play offa u zadnje dvije sezone, te su 2012. stigli i do konferencijskog finala.

Nadaju se ponoviti ili čak popraviti sličaj uspjeh ove sezone, sa novim trenerom Alainom Vigneaultom, za kojeg smatraju da bolje odgovara igračima od prošlog trenera Johna Tortorelle.

Ključni igrač Rangersa će biti novopridošli veteran iz Tampa Bay Lightninga, Martin St. Louis.

Kada su doveli St.Louisa, Rangersi su napravili vjerojatno najhrabriji potez u trade pariodu.

Rangersi su tada u zamjenu za velikog strijelca u Tampu poslali svojeg kapetana i simbol kluba, Ryana Callahana.

Taj trade se Rangersima nije isplatio u regularnom dijelu sezone jer se St.Louis mučio postići gol.

U 19 utakmica za “Broadway Blueshirtse” St. Louis je zabio samo jedan gol.

Ključni igrač Flyersa će, također biti veliki strijelac, Claude Giroux.

Iako je bio ljut kada nije izabran da predstavlja Kanadu na Olimpijskim igrama, na njegovoj igri to se nije osjetilo.

Dapače, odmor i dodatna motivacija su možda i godili Girouxu, koji je ove sezone izjednačio svoj najbolji skor sa 28 golova u sezoni.

U svojoj karijeri Giroux je postigao 55 bodova u 50 play off utakmica.


Kratke vijesti:

Real Madrid osvojio Copu del Rey
U jučerašnjem finalu španjolske Cope del Rey (Kupa Kralja) Real Madrid je osvoji prvi trofej ove sezone pobjedivši najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 2-1. Bartra je glavom nakon kornera izjednačio di Marijin gol, kojim je Real poveo već u 11. minuti. Pobjedu Realu donio je Velšanin Gareth Bale impresivnim trkom i golom za 2-1 pred sam kraj utakmice.

Maurice i Scheifele pridruženi kanadskoj reprezentaciji
Trener Winnipeg Jetsa Paul Maurice i napadač Mark Scheifele pridruženi su reprezentaciji Kanade prilikom Svjetskog Prvenstva koje će se održati u Bjelorusiji. Novi trener Winnipeg Jetsa i njegov rookie centar koji je ove sezone zabio 13 golova i postigao 34 boda, pridružiti će se tako reprezentaciji koja je zbog NHL play offa slabija nego na Olimpijskim igrala kada su u najjaćem sastavu osvojili zlato.

Johnson potpisao za Jetse
Bivši running back Tennessee Titansa Chris Johnson potpisao je ugovor sa New York Jetsima na dvije godine. U svojoj je karijeri Johnson 3 puta pozvan na Pro Bowl (2008., 2009. i 2010.), ali sve je prisutnije mišljenje da Johnson više nije u stanju odigrati tako dobro kao i tih sezona kada bi imao više od 300 nošenja lopti i kada je osvojio za NFL rekordnih 2509 rushing jardi u jednoj sezoni (2009.).



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Everton 2 - 3 Crystal Palace
Manchester City 2 - 2 Sunderland

Španjolska Copa del Rey
Barcelona 1 - 2 Real Madrid

Njemačka DFB Pokal
Bayern München 5 - 1 Kaiserslautern

Francuska Coupe De France
Guingamp 3 - 1 Monaco

Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Dallas Stars 4 : 3
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4 : 3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4 : 5



Oznake: NHL, hokej, boston, Bruins, detroit, red wings, tampa bay, lightning, montreal, canadiens, Pittsburgh, penguins, columbus, blue jackets, new york, Rangers, philadelphia, flyers, Anaheim, Ducks, dallas, stars, Los Angeles, Kings, san jose, sharks, colorado, avalanche, minnesota, wild, Chicago, Blackhawks, st. louis, blues

17.04.2014. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 26.03.2014.

NFL - Detroit Lions



Detroit Lionsi su momčad koja se natječe u diviziji North u konferenciji NFC.

Domaće utakmice igraju na Ford Field u Detroitu, u saveznoj državi Michigan.

U Detroitu je postojalo 4 momčadi koje su se natjecale u NFLu prije Lionsa.

Heraldsi su tamo igrali 1920., na njih su se nadovezali Tigersi 1921. koji su prestali postojati usred sezone, dok su igrači prebačeni u Buffalo All-Americanse.

U Detroitu su još postojali i Panthersi 1925. i 1926., te Wolverinesi 1928.

Lionsi su originalno osnovani 1929. u Portsmouthu, u saveznoj državi Ohio, od imenom Portsmouth Spartans.

Za Spartanse su igrali profesionalci i amateri iz saveznih država Ohio, Kentucky i West Virginia, te su sa tolikim izborom igrača odmah ostvarili dobre rezultate dva puta pobjedivši profesionalce iz NFLa, Ironton Tankse.

Sa početkom sezone 1930. Spartansi su se pridružili NFLu u trenu kada su zbog velike depresije mnoge druge momčadi prestale postojati.

Portsmouth je tako postao drugi najmanji grad za NFL momčadi, nakon Green Baya, a Spartansi su u prvoj sezoni u NFLu ostvarili skor 5-6-3.

Iz tog vremena posebno se ističe utakmica protiv Green Baya iz 1932., koja je dobila nadimak utakmica “Iron Man-a”, jer je trener Spartansa Potsy Clark odbio napraviti ijednu zamjenu protiv branitelja naslova.

Spartansi su tako pobjedili Green Bay rezultatom 19-0, koristivši samo 11 igrača u cijeloj utakmici, i u fazi napada i u fazi obrane.

Na kraju te sezone Spartansi su bili izjednačeni sa Chicago Bearsima za prvo mjesto, te su morali odigrati dodatnu utakmicu za naslov.

Ta je utakmica je kasnije proglašena prvom play off utakmicom u povijesti NFLa.

Tu utakmicu su pobjedili Chicago Bearsi rezultatom 9-0, a utakmica je još otala upamćena i po tome da je zbog vremenskih uvjeta odigrana na skraćenom terenu u Chicago Stadiumu koji je imao krov.

Od sljedeće sezone i istočna i zapadna konferencija su imale utakmice za naslov nakon regularnog dijela sezone.

Bez obzira na uspjeh Spartansi nisu mogli opstati u tako malom gradu, pa su se 1934. preselili u Detroit.

Grupa biznismena, predvođenih vlasnikom velike radio postaje WJR, Georgeom Richardsom, kupila je Spartanse za $7,952.08, te ih preselila u Detroit pod nazivom Lions, kao protuteža baseball momčadi Detroit Tigers.

Richards je rekao da je momčad nazvana Lions i zato jer je lav kralj životinja, a da će njihova momčad biti kraljevi u NFLu.

Zbog velike medijske moći koju je Richards imao, Lionsi su već u prvoj sezoni igrali domaću utakmicu na Dan Zahvalnosti i ta se tradicija nastavila do danas.

Sa quarterbackom Dutchom Clarkom, Detroit je 1935. osvojio svoj prvi NFL naslov pobjedivši New York Giantse rezultatom 26-7.

1940-e nisu bile svjetlo razdoblje povijesti Detroit Lionsa jer su u cijelom desetljeću pobjedili samo 35 utakmica, te su po prvi, ali nažalost ne i zadnji, put u svojoj povijesti završili sezonu sa samo porazima, kada su 1941. imali skor 0-11.

Te sezone napad je postigao samo 5 touchdowna i u niti jednoj utakmici nisu postigli više od 7 bodova.

Prosjek bi u 1940-tima bio puno gori da 1944. i 1945. nisu ostvarili pozitivne omjere pobjeda i poraza, 6–3–1 u sezoni1944. i 7–3 u sezoni 1945.

Ali nakon toga Lionsi su od 1946-1949. pobjedili u samo 10 utakmica.

Protiv New York Giantsa su 1943. odigrali utakmicu bez bodova, te je to posljednja utakmica u NFLu koja je završila rezultatom 0-0.

Za razliku od neuspješnih 1940-tih, u 1950-tima su Lionsi bili vrlo uspješni.

Predvođeni quarterbackom Bobbyjem Layneom, Lionsi su se 1952. plasirali u utakmicu za naslov NFLa po prvi puta nakon 17 godina.

U toj utakmici Lionsi su pobjedili Cleveland Brownse koje je vodio legendardni Paul Brown, rezultatom 17-7.

Sljedeće sezone u utakmici za naslov NFLa srele su se iste momčadi.

Ponovno su slavili Lionsi rezultatom 17-16 nakon dodavanja Bobbyja Layne za Jima Dorana i touchdown od 33 jarde.

I 1954. su se iste momčadi srele u utakmici za naslov, ali ovaj puta su slavili Brownsi rezultatom 56-10.

Tri godine kasnije, 1957. u finalu zapadne konferecije Tobin Rote je igrao quarterbacka umjesto ozljeđenog Laynea, te je predvodio momčad u preokretu od 24 uzastopna boda Lionsa u drugom poluvremenu i pobjede 31-27, nakon zaostatka 27-7 na poluvremenu.

Sljedeći tjedan Rote je dodao za 4 touchdowna i doveo Lionse do još jedne pobjede nad Brownsima u utakmici za naslov NFLa, ovaj puta uvjerljivije, rezultatom 59-14.

1958. su Lionsi tradeali Bobbyja Laynea, nakon što je odveo momčad do 3 utakmice za naslov NFLa uz vrhunsku igru u tom cijelom razgoblju.

Nakon što su osvojili naslov i bez njega, te nakon što su zaključili da je Layne “gotov” igrač, Lionsi su odlučili dobiti što je više moguće u zamjenu za njega.

Legenda kaže da je po odlasku iz Detroita u Pittsburgh, rekao da Detroit “neće ništa osvojiti u idućih 50 godina”.

Od tada Lionsi nisu osvojili niti jedan naslov i samo su jednom pobjedili u play off utakmici nakon ujedinjenja NFLa, 1991. protiv Dallas Cowboysa, tako da je “prokletstvo Bobbyja Laynea” i dalje aktualno u Detroitu.

Mali dioničar u klubu Ralph Wilson prodao je 1959. svoj udio u klubu da bi preuzeo momčad u AFLu, Buffalo Billse.

U prve dvije godine Billsi su imali identične dresove kao i Lionsi, te se najvjerojatnije radilo o starim dresovima Lionsa.

Lionsi su dakle osvojili ukupno 4 NFL naslova, i s tim uspjehom dijele 9. mjesto po uspješnosti od svih NFL ekipa.

Međutim zadnji naslov su osvojili već spomenute, davne 1957. i s time su druga momčad sa najdužom sušom bez trofeja.

Drugi samo nakon Arizona Cardinalsa.

7.1.1961, Lionsi su pobjedili Brownse 17-16 u prvom ikad Playoff Bowlu u kojem su igrale drugoplasirane momčadi iz dvije konferencije.

Sredinom 1960-tih pisac George Plimpton se infiltrirao u trening kamp Lionsa glumeći da je igrač, kako bi prikupio materijal za svoju knjigu Paper Lion, koja je kasnije pretvorena u film.

22.11.1963. William Clay Ford, Sr. je kupio večinski dio momčadi za $4.5M.

Poznati soul pjevač iz Detroita Marvin Gaye, planirao se nakon smrti partnerice Tammi Terrell priključiti Lionsima kao profesionalni igrač američkog nogometa.

Za probu u Lionsima Gaye se dobro fizički pripremio, ali je vrlo brzo eliminiran iz momčad kod reza prije početka sezone.

Ipak, Gaye je ostao prijatelj s nekim igračima, primarno s Melom Farrom i Lemom Barneyjem, koji su pjevali stražnje vokale na hit singlu "What's Going On" iz 1971.

Nakon ujedninjenja NFLa i AFLa Lionsi su se našli u diviziju Central sa Minnesota Vikingsima, Green Bay Packersima i Chicago Bearsima s kojima se i danas natječu u istoj diviziji.

U prvoj sezoni plasirali su se u play off sa skorom 10-4 kao wild card momčad.

Tu play off utakmicu Lionsi su izgubili od Cowboysa rezultatom 5-0 nakon velike defenzivne borbe.

U ostatku 1970-tih Lionsi se više nisu uspjeli plasirati u play off.

24.10.1971. prilikom utakmice u Detroitu protiv Chicago Bearsa dogodila se velika tragedija.

Wide receiver Chuck Hughes se srušio na terenu, te je nakon neuspjelih pokušaja oživljavanja i umro na terenu.

Do danas je jadni Hughes jedini igrač u NFL koji je preminuo na terenu.

Nova velika tragedija zadesila je Lionse i prije sezone 1972. kada je glavni trener Don McCafferty umro od infarkta neposredno prije početka priprema.

Nakon više od 35 godina Lionsi su se na Dan Zahvalnosti 1974. oprostili od Tiger Stadiona porazom od Denver Brocosa rezultatom 31–27.

Sljedeću služnebu utakmicu Lionsi su odigrali na Silverdomeu, te od tada više nisu odigrali domaću utakmicu na otvorenom, jer su i Silverdome i Ford Field, na koji su se preselili 2002., zatvoreni stadioni.

Na draftu 1980. Lionsi su imali prvi pick na draftu te su s tim izborom izabrali running backa Billyja Simsa.

Tim potezom su Lionsi okrenuli novu stranicu u svojoj povijesti, te su ostvarili prvu sezonu sa pozitivnim omjerom pobjeda 9-7 u 10 godina.

Sims se brzo pokazao kao ključni igrač Lionsa, ali su i s njim u momčadi Lionsi osigurali play off tek u sezoni 1982. koja je bila skračena štrajkom, pa je i skor 4-5 bio dovoljno dobar za play off.

U play offu, Lionsi su izgubili od budućih prvaka Washington Redskinsa.

Sljedeću "punu" sezonu Lionsi su završili sa skorom 9-7, i kako je njihova divizija bila slaba, s tim su učinkom osvojili diviziju.

U play offu su ispali nakon teške borbe sa San Francisco 49ersima, nakon promašenog field gola Eddieja Murrayja.

Nakon još dvije neuspješne sezone Lionsi su ponovno imali visoki pick na draftu kojim su i ovaj puta izabrali odličnog running backa, ovaj puta Barryja Sandersa sa sveučilišta Oklahoma State.

U svojoj prvoj sezoni, 1989., Sanders je ostao kratak za samo 10 rushing jardi od najboljeg rezultata te sezone.

Kako u zadnjoj utakmici Lionsi ni sa sigurnom pobjedom nisu imali šanse za play off, nakon što je Sanders osigurao svojoj momčadi tu pirovu pobjedu, nije više želio ući u igru da dobije priliku osvojiti i tih 10 jardi za najbolji rezultat te sezone.

Prema riječima trener Waynea Fontesa, kada mu je ponudio da uđe i postavi najbolji rezultat, Sanders je samo hladno odgovorio:
"Treneru, ajmo samo pobjediti i otići kući."

Sljedeće sezone Sanders je imao najviše osvojenih rushing jardi, prvi od četiri puta u svojoj karijeri, ali Lionsi su te sezone bili još dalje od play offa nego godinu ranije.

Sezonu 1991. Lionsi su katastrofalno počeli, porazom od Washington Redskinsa u TV prijenosu rezultatom 45-0.

Međutim Lionsi su se brzo oporavili i završili sezonu sa skorom 12-4, osvojivši diviziju po prvi puta nakon 8 godina.

Momčad je bila dodatno potaknuta paralizom zadobivenom ozljedom na terenu, koja je okončala karijeru guarda Mike Utleyja na utakmici protiv Los Angeles Ramsa.

Utley je na nosilima pokazao uzdignuti palac navijačima i suigračima, te taj je čin postao simbol za dodatnu motivaciju momčadi.

U play offu Lionsi su ostvarili svoju prvu i jedinu pobjedu od 1957. uvjerljivo porazivši Dallas Cowboyse rezultatom 38-6.

Ipak u svojem prvom i jedinom konferencijskom finalu Lionse su porazili Washington Redskinsi rezultatom 41-10.

Lionsi su te sezone postali prva momčad koja je u prvoj utakmici poražena bez postignutog boda, da bi kasnije stigli do konferencijskog finala.

Isti su uspjeh 2003. ostvarili Philadelphia Eaglesi i New England Patriotsi.

U 1990-tima Lionsi su se plasirali u play off još 5 puta, 1993., 1994., 1995., 1997. i 1999.

1993. su osvojili diviziju skorom 10-6, ali su u play off izgubili od divizijskih rivala Green Bay Packersa.

Ista momčad ih je izbacila iz play offa i 1994.

1995. su u zadnjem kolu Packersi porazili Steelerse i tako “natjerali” Lionse na put u Philadelphiju na play off utakmicu protiv Eaglesa, koju su Lionsi izgubili 58-37 (na početku zadnje četvrtine rezultat je bio 51-7).

1997. Lionse su u play offu pobjedili Tampa Bay Buccaneersi, dok su 1999. Lionsi ispali od starih neprijatelja u play offu, Washington Redskinsa.

Barry Sanders je 1997. osvojio 2053 rushing jardi, a njegov ukupni skor sa 15269 osvojenih rushing jardi u karijeri tada je bio drugi, samo iza Waltera Paytona i njegovih 16726 jardi.

Sanders se tako pridružio legendi Brownsa Jimu Brownu kao jedinom igraču sa popisa od 50 najboljih running backova sa prosjekom većim od 5 jardi po nošenju.

Mešutim, 1998. je Sanders iznenadno prekinuo karijeru, pod još uvijek nejasnim okolnostima.

Sam Sanders na nakon 7 godina neki način priznao da se teško nosio sa gubitničkim mentalitetom momčadi.

Od tada je još Emmitt Smith iz Dallas Cowboysa srušio rekord Waltera Paytona sa 18355 osvojenih rushing jardi u karijeri, čime je Sanders postao 3. najbolji running back po broju osvojenih jardi u karijeri.

Nakon što su dramatično, promašenim field golom u zadnjem napadu zadnje utakmice, propustili play off 2000., vlasnik Lionsa William Clay Ford Jr. zaposlio je Matta Millena kao predsjednika i izvršnog direktora Lionsa.

Nakon toga su Lionsi tokom cijelih sezona 2001. (zadnju na stadionu Silverdome), 2002. (prvu sezonu na novom Ford Fieldu) i 2003. propustili ijednom pobjediti u gostima.

Time su postali prva i za sada jedina momčad koja u tri uzastopne sezone nije ostvarila pobjedu u gostima.

Taj niz koji je trajao, također rekorne 24 utakmice, prekinut je 12.9.2004. pobjedom protiv divizijskih rivala Chicago Bearsa u rezultatom 20-16.

Tokom 7 sezona sa Millenom na čelu djelatnosti momčadi, Lionsi su ostvarili najgori skor u NFLu 31-81, i nisu niti jedne sezone ušli u play off, niti su ostvarili sezonu sa pozitivnim omjerom pobjeda i poraza, niti su završili više od 3. mjesta u diviziji.

Sezona 2007. se u početku činila da će biti bolja Lionse, jer su startali sa 6 pobjeda i 2 poraza u 8 utakmica.

Međutim nakon toga do kraja sezone Lionsi su pobjedili još samo jednu utakmicu i završili sa skorom 7-9.

Lionsi su također jedina momčad koja je uspjela izgubiti sve utakmice u sezoni sa 16 utakmica, kada su 2008. ostvarili skor 0-16.

Nakon te užasne sezone, Lionsi su za trenera zaposlili Jima Schwartza.

Kako su u sezoni 2008 Lionsi bili najgore plasirana momčad lige, svojim prvim pickom na draftu 2009. su izabrali quarterbacka Matthewa Stafforda, koji je ubrzo nakon toga dobio u to vrijeme najbolji ugovor u NFL ligi.

Svoj niz od 19 uzastopnih pobjeda prekinuli su pobjedom 19–14 u Detroitu protiv Washington Redskinsa.

Ali uz iznenađujuću pobjedu protiv Cleveland Brownsa rezultatom 38-37, Lionsima je pobjeda protiv Redskinsa bila jedina pobjeda te sezone, koju su ponovno završili sa očajnim skorom 2-14.

Te godine Lionsi ipak nisu bili najgora momčad lige, pa nisu imali prvi pick na draftu 2010.

Bili su 2. najgora momčad lige, pa su imali 2. pick na draftu, kojim su izabrali defensive tacklea Ndamukonga Suha, koji je nedavno bio u konzorciju koji je želio kupiti Hajduk Split.

U predsezonskoj utakmici protiv Brownsa, Suh je pokazao svoju narav po kojoj je bio poznat na Collegeu, kada je za masku kagice uhvatio quarterbacka Jakea Delhommea i srušio ga na pod, kretnjom koja je izgledala kao da mu pokušava zakrenuti vrat.

Delhomme se srećom izvukao neozljeđen, a Suh je od NFL kažnjen sa $7,500.

Lionsi su sada imali niz gostujućih poraza koji je trajao od 2007, dok su zadnju pobjedu protiv bilo kojeg divizijskog rivala ostvarili davne 2005.

Tek su u 14. tjednu sezone 2009. ponovno pobjedili divizijskog rivala, Green Bay Packersa, nakon ozljede quarterbacka Packersa Aarona Rodgersa.

Nakon te pobjede momčad se podigla i nanizala pobjede, uključujući i pobjedu u gostima protiv Tampa Bay Buccaneersa, koje je označila kraj niza uzastopnih gostujućih poraza koji je trajao od 2007.

Zbog takvog kraja sezone, u kojoj su se Lionsi ipak prekasno probudili za plasman u play off, očekivanja pred sezonu 2011. su bila velika.

Sezone 2011. Lionsi su konačno opet dohvatili play off, kao 6 najbolja momčad NFCa, te su u wild card rundi play offa morali putovati u New Orleans na utakmicu protiv jakih domaćina Saintsa, koju su očekivano izgubili.

Te sezone istaknuli su se Matt Stafford koji je odlično oporavio od ozljede, te Calvin Johnson koji je izrastao u vrhunskog wide recievera.

Lionsi su jedna od samo 4 momčadi koje nikada nisu nastupile u Super Bowlu (preostale momčadi su Jacksonville Jaguarsi, Houston Texansi i Cleveland Brownsi)

Nedavno, 9.3.2014. dugogodišnji vlasnik Lionsa William Clay Ford Sr. Preminuo je u dobi od 88 godina.

10.3.2014. je objavljeno da će večinski vlasnik Lionsa biti Williamova udovica Martha Ford.

Tri trenutno najbolja igrača Lionsa su wide reciever Calvin Johnson, quarterback Matthew Stafford i running back Reggie Bush.

Calvin Johnson se trenutno oporavlja od operacija prsta i koljena. Generalni menađer Martin Mayhew objasnio je na press konferenciji da ozljede nisu ozbiljne nego preventivne, te da će Johnson biti 100% spreman na početku priprema. Johnsonov nadimak je “Megatron”, jer se radi o igraču koji iako trpi mnoge udarce, tokom sedmogodišnje karijere je propustio samo 6 utakmica. U svojoj karijeri Megatron je uhvatio 572 dodavanja, s kojima je osvojio 9328 jardi i postigao 66 touchdowna. Četiri puta je izabran na Pro Bowl (2010, 2011, 2012, 2013), te je 2011. i 2012. bio najbolji igrač lige u osvojenim dodavačkim jardima, dok sa 329 jardi na jednoj utakmici zauzima 2. mjesto u knjizi rekorda NFLa. Jedini je igrač u povijesti lige sa više od 5000 osvojenih jardi u samo 3 sezone, te dijeli rekord sa Lanceom Alworthom u broju utakmica sa više od 200 osvojenih jardi (5). Godine 2012. rangiran je kao 3. najbolji igrač NFLa.

Najavljeno je da će Lionsi sljedeće sezone češće koristiti formaciju sa 2 backa, tako da će Reggie Bush imati više šanse pokazati svoju vještinu. Lionsi su se također potrudili olakšati Bushu posao, dovođenjem novog koordinatora napada Joea Lombardija iz New Orleans Saintsa i potpisivanjem prvog pravog full backa od 2010. Jeda Collinsa. Tokom svoje karijere Bush je osvojio 5168 rushing jardi, postigao je 33 touchdowna i u prosjeku je po nošenju osvojio 4,3 jarde. U karijeri je i ulovio dodavanja za 3236 osvojenih jardi i postigao 18 touchdowna nakon dodavanja. Bush je sa New Orleans Saintsima osvojio Super Bowl XLIV, te je 2005. osvojio i Heisman Trophy kao najbolji igrač na Collegeu.

Matthew Stafford odlično surađuje sa Calvinom Johnsonom, ali je dugo bio problem Lionsa baš u tom, jer je napad Lionsa bio prejednodimenzionalan. Ove godine doveden je trener quarterbacka Jim Bob Cooter da to promijeni. Iako je Matthew Stafford rekao da ne treba pomoč oko tehničke strane igre sada ima 3 trenera koji su se specijalizirali u treniranju quarterbacka sa velikim uspjehom. Novi glavni trener Jim Caldwell je razvio Peytona Manninga u Indianapolis Coltsima, koordinator napada Joe Lombardi je radio sa Drewom Breesom u New Orleans Saintsima, dok je J.B. Cooter proveo zadnji godinu u Denver Broncosima sa Peytonom Manningom. Za očekivati je da će se zbog toga ove sezone popraviti Staffordova igra. U svojoj karijeri Stafford je dodao za 109 touchdowna i bacio je 73 interceptiona, dodao je za 17457 jardi, uz rejting dodavača 83.1, te je osvojio 392 rushing jarde i postigao 9 rushing touchdowna. Postavio je rekord za rookieja u broju dodavanja za touchdown u jednoj utakmici (5), te je postao tek 4. quarterback u povijesti sa više od 5000 dodavačkih jardi u jednoj sezoni, skupa sa Danom Marinom, Drewom Breesom i Tomom Bradyjem.



Kratke vijesti:

Bayern prvak Njemačke!!
Bayern München postao je prvak Njemačke rekordni 23. puta. Bavarsla momčad je također postavila rekord jer su najranije osvojili prvenstvo, već u 27. kolu, 7 kola prije kraja sa prednošću od 24 boda ispred drugoplasirane Borussije Dortmund. Bayernu je ova pobjeda u Berlinu protiv Herthe bila 19. uzastopna pobjeda u ligi i 10. uzastopna pobjeda na gostovanjima.

Ducksi osigurali play off
Porazom Dallas Starsa u Chicagu od Blackhawksa rezultatom 4-2, Anaheim Ducksi su postali 4. momčad ove sezone koja je i matematički osigurala play off. Ducksima je ovo 7. nastup u play offu u posljednih 9 sezona, te 10. nastup u play offu u 20 godina od osnutka momčadi. Od tih sezona najuspješnija je bila 2006/07 kada su Ducksi osvojili Stanley Cup i taj uspjeh nastojati će ponoviti ove sezone.

Preminuo vlasnik Billsa
Vlasnik i suosnivač Buffalo Billsa Ralph Cookerly Wilson Jr., preminuo je u utorak u dobi od 95 godina. Wilson je bio najutjecajnija sportska osoba u zapadnom dijelu savezne države New York, a njegovi su Billsi procjenjeni od strane Forbesa na $870M.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Arsenal 2 - 2 Swansea City
Manchester United 0 - 3 Manchester City
Newcastle United 0 - 3 Everton

Italija Serie A
Roma 2 - 1 Torino

Španjolska Liga BBVA
Malaga 1 - 2 Espanyol
Elche 0 - 0 Athletic Bilbao

Njemačka Bundesliga
Borussia Dortmund 0 - 0 Schalke 04
Braunschweig 3 - 1 Mainz 05
Hertha Berlin 1 - 3 Bayern Munich
Werder Bremen 1 - 3 Wolfsburg

Francuska Coupe De France
Moulins 0 - 0 Angers *
*Angers prošao na jedanaesterce (2 - 4)



Hokej

NHL
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2 : 5
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 4 : 2
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4 : 5
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 4 : 2
Florida Panthers - Ottawa Senators 3 : 2
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2 : 0
Carolina Hurricanes - New York Islanders 4 : 5
Pittsburgh Penguins - Phoenix Coyotes 2 : 3
Toronto Maple Leafs - St.Louis Blues 3 : 5
Washington Capitals - Los Angeles Kings 4 : 5

Oznake: NFL, detroit, lions

26.03.2014. u 08:45 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti