PRONAĐI SE

16.09.2021.slika: digital art

Kao mjesec iznad vode, blijed i sam, bio si majstor u toj igri samoće, u igri odbljeska svog odraza u mojim očima, kroz bijele noći polivene kišom dolaziš u moje snove i oduzimaš mi laki dah s usana pa kroz koridore svijesti opet dodiruješ vječnost u srcu.

Razasuta na obali svog života skupila sam krhotine, polijepila ih i kao dar donijela u novi život nadajući se, da ću brže od trake svjetlosti zauzeti svoje mjesto u tvom srcu, a možda trebam tiše disati i pustiti srce, da preskače one svoje poznate ritmove?

Između Neba i Zemlje sklopljen je mir, a između oblaka i valova povučena je linija koja nas spaja. Tom linijom srca dolazim k tebi jedino onda, ako je odraz tvog lica ... ljubav...

... i tad sam ušetala u vrijeme zanesenjaka, dlanom pokrila mjesto gdje se ocrtava puls na ruci, a razbijena u spektar raznih boja, duša je ispod daha osjetila kako "i u tami nikne divan cvijet", krenula je, prošla kroz vrata i ostavila ih otvorena, tijelo se spojilo sa tijelom i procvjetala je tama.

Želiš li biti dio jata, slijedi ista pravila, želiš li biti dio sebe, iznad boli se uzdigni i zatvori vrata za sva opravdanja, jer je teško letjeti sama, iz dodira i mira, iako se tada jasnije vide slike i duše koliko god bila uzburkana, sjećanjem zaustavlja naučena pravila i slijedi svoj put.

Zato, ptico mala, odleti sa dlana i pronađi se…


napisano 07.08.2005. u 20:44h na portalu Iskrica weblog, a iz 1. zbirke "Sjena duše"
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=62521

i 29.04.2011. objavljeno na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=62008


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.