JE LI DNO STVARNO TAKO MEKANO KAKO GA OPISUJU?

19.07.2021.



slika: digital art

Crni san je potrgao razapetu koprenu stvarnosti i poveo me opet u neke prostore gdje sam spojila vrijednost zaborava sa polovicom svog srca i nasmijala se.

Nekad u bijelo umotan život koji je tihim izdisajima klizio iz mene, sada me vodi nečem bliskom – u grumen nekadašnjeg bola, zagrabila sam i izvukla zmiju, a strepnja da ću ostati u svojoj krletci nije se ostvarila.

Čula sam pticu prelomljenog krila kako me zaziva i njen zov je zamro u meni, a ja neupućena u vrijednost zaborava, u buduće jutro ušetala sam ista kakva sam se budila.

Ma, kome treba moja istina, osim meni samoj?

Živim sa spajanjem života i duše, bez odvajanja, u očima još uvijek nosim ono vječno pitanje sa morskog dna: je li stvarno tako mekano kako ga opisuju?

Čitam neka slova napisana na nekoj bezbojnoj površini i vidim, da to više nisu moja tužna plava slova, jer oni koji su dotakli dno isplivali su na površinu, oni koji nisu dotakli dno, još uvijek putuju prema dnu, dug je to put, jer sve ovisi o tome koliko i kako ronimo prema istini… o sebi.

Rekla sam mu: ''povedi me'', odgovorio je: "kreni", a izvor vječnog polarnog brida koji je rezao tako oštro, bez prokletstva je promijenio sve što sam do sada znala – o sebi.


napisano 07.03.2007. u 21:00h na portalu iskrica-weblog:
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=158386

objavljeno: 02.11.2009. na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=33237


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2015/03/1631928965/je-li-dno-stvarno-tako-mekano-kako-ga-opisuju.html

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (19) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.