KAMEN NIJE SAM

02.02.2016.



"KAMEN NIJE SAM" je moja 9. najtužnija zbirka poezije posvećena našoj Šuški




slika: digital art


Bijeli san prostire svoje magle iznad zelenih očiju mojih koje su u tamnicama tuge beskrajno zaplovile čudnim snovima i zaustavile se pred oblikom anđela kojeg je mudrac nacrtao u svom zagonetnom stihu.

Svjetlost male svijeće ne vjeruje u moje molitve, lelujavo me zavodi i putem snova odvodi u nepoznate staze između breza koje spavaju ove hladne noći i zaboravljaju te stazice kojima je jedna mala dušica šetala.



slika: digital art


Kamen nije sam, riječ se pretvara u bol, a čovjek se pita, otkud mu hrabrost da iz gorke šifre ljudskog grča ne zna pročitati poruku iz davnina?

Ne, neću ovih dana ići pokraj bijele crkve, jer se molitva u srcu rađa i beskrajno se nada uslišenju od Glasa Božjega.



Šuška


Neka je tako … svako vrijeme svoje nosi, svaka noć snove ne donosi, a kad ukrotim ove pramenove tuge koji su se svili oko mene, znat ću da na nekom tihom mjestu čovjek nikad neće biti sam, jer sklopljeni savez između Neba i Zemlje ne raskida se tako lako.



napisano: 04.12.2015. u 22:15h iz istoimene 9. poetsko-prozne zbirke
KAMEN NIJE SAM




in memoriam Šuška: 15.02.2002. - 26.11.2015.

Zašto baš ovaj naslov ove moje najtužnije knjige koju sam napisala? Postoji jedno mjesto u šumi, jedno tajno mjesto ljudima neznano, ali nama poznato, mjesto gdje kamen nije sam, taj kamen koji čuva njeno posljednje počivalište, kamen kojeg smo stavili kao obilježje da ovdje spava jedna mala vilinska dušica i taj kamen nikad nije sam



http://www.digitalne-knjige.com/varga9.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2016/02/1632000368/kamen-nije-sam.2.html
http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-8100-30-7
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava

napiši nešto, ako želiš: (12) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.