ZA NASLOV ME STRAH

10.01.2016.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 29.10.2004. u 18:24h na portalu iskrica weblog iz moje 1. samostalne zbirke poezije "SJENA DUŠE"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=35875

i 7.10.2009. i 22.4.2011. na portalu Magicus:


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=31542


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=61652

Pitala sam se uvijek, zbog čega me nisu poljubile nebeske usne i ostavile onaj blaženi trag na čelu, pitala sam se uvijek, zbog čega me mjesečev trak zaobilazi i sva pitanja su lomila srce poput duge što lomi nebo poslije kiše.

Gledala sam tvoje oči gdje sam čitala neka imena... neka davna... neka zaboravljena... neka sadašnja, a moje ime je bilo tek na vrhu trepavica, još nije zasjenilo sjaj tvojih očiju i još nije ušlo u tvoj rječnik, još nije dodirnulo tvoje srce, jer je to neispitan teren, a iza nas konkretne gluposti i dalje vitlaju svoj besmisleni ples mrtvaca.

Prelazim preko neprolivene suze što je zasjala u oku ovog jutra, prelazim put koji od jednog mozaika stvara sliku tebe i mene.

Kako?

Možda jedino tako, kad prijeđeš rijeku bola shvatiš, da se živi i umire od usana, a srce opet preskače svoje poznate ritmove.

Oči duše su osjetljive.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.

Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

ova svjećica nije vezana uz objavljenu pjesmu, već je postavljena u spomen na 26.11.2015. kad je dušica moje Šuške otišla u Nebo i ta svjećica će stalno gorjeti na svakom postu, kojeg budem objavljivala, dok u naš dom ne dođe nova malena curica

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.