Return of ALTEREGO

ponedjeljak, 29.10.2012.

Novosti o koncertima...

ŽEDNO UHO, NKC PARK RIBNJAK -
Festival “Žedno uho” pretvorio s eu umjetnički program s više koncerata tijekom godine a sada se i preselio u zagrebački Ribnjak. Klub Purgeraj ulazi u 10. sezonu postojanja, a najveći novitet sigurno je program u dvorani iznad Purgeraja,
na prvom katu koja je prigodno nazvana “Park”. Iako će funkcionirati paralelno i neovisno, programi Purgeraja i Parka nude kombinaciju vrhunskih svirki i jednako dobrih DJ programa. Najavljeni koncerti su izuzetno zanimljivi: 13.11. Dirty Three, 14.11. Why?, 24.11. Mark Lanegan Band,
a tri koncerta “Žednog uha” će se radi produkcijskih zahvata održati u drugom prostoru, Calexico u Tvornici kulture, a 20.11. Lambchop i 11.12. The Tiger Lillies čekaju mjesto održavanja, što ćemo javiti


BRIT FLOYD "PINK FLOYD SHOW", 8.11. DOM SPORTOVA, ZAGREB
Najveći i najbolji svjetski Pink Floyd show, Brit Floyd dolazi u sklopu svoje svjetske turneje „A Foot in The Door World Tour 2012“. Brit Floyd je proglašen za najbolji i najautentičniji Pink Floyd show od strane glazbenih kritičara koji su ih proglasili za pravu reinkarnaciju Pink Floyda i za najbolji tribute show opčenito. S obzirom da Pink Floyd vrlo vjerojatno više neće ići na turneju, ćemo moći vidjeti najbolju moguću kopiju Pink Floyda jer su se Brit Floyd potrudili skinut svaki detalj u zvukovnom spektru, pa da ako na koncertu zatvorite ćete moći zamislit da ste na koncertu Pink Floyda.
Turneja „A Foot in The Door World Tour 2012“ je posvećena posljednjem „best of“ albumu Pink Floyda „A Foot In The Door“ (EMI / Dallas Records) dok je vizualno koncipirana na posljednjoj turneji Pink Floyda „Division Bell Tour“ iz 1994. (često nazivana „Pulse“ zbog istoimenog albuma i DVD-a) uključujući identičnu rasvjetu i video projekcije za svaku pjesmu. Na samom koncertu koji traje više od dva sata Brit Floyd izvode većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda pa tako i sa najpopularnijeg, dvadestitri puta platinastog albuma, „The Wall“. Brit Floyd su do sada na svakom koncertu oduševili publiku, pa i onu u Royal Albert Hallu u Londonu kao i više od dvijestopedest tisuća ljudi na prošlogodišnjoj turneji svojom izvedbom i set listom koja može zadovoljiti i najveće fanove Pink Floyda. Set lista nije sastavljena na temelju “greatest hits“ već na „best of“-u kako bi je sastavili najveći fanovi Floyda.
Kao poseban poklon će svaki posjetitelj na ovoj turneji, sa kupljenom ulaznicom, pri ulasku u dvoranu od Brit Floyda dobiti njihov promo DVD na kojem se nalazi snimak njihovog koncerta.


LIBURNIAN BATTLE CROATIA, 16.11. Pogon jedinstvo Zagreb
Borit će se bendovi: Manheim, Defiant, Free Ride, Innergate, Mechanical Heartwork, Chaos Addict.
Agencija Full Metal Service i Croatian Metal and Rock portal pozivaju sve fanove metala na ovo natjecanje koje će kao i lani privući ogroman broj posjetitelja i pružiti vrhunsku zabavu. Kako su posjetitelji upravo oni koji će donijeti prevagu tko će na festivalu svirati, svaki pojedini glas je bitan. Kao i na svim dosadašnjim ‘band battle’ eventima, nakon nastupa i natjecanja bendova te proglašenja pobjednika, slijedi niz nagradnih igara gdje ćemo dijeliti Burning Sea ulaznice. Očekuje vas i veliki rock and metal party gdje će Croatian Metal and Rock portal team do ranih jutarnjih sati držati posjetitelje u žestokom ritmu, uz akcijske cijene svih pića među kojima izdvajamo cijenu točene pive od svega 9kn. Uz hrvatsko izdanje, ‘Liburnian Battle’ održat će se i u Sloveniji, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj i u UK. Ovaj događaj nezaobilazan je za svakog ljubitelja metala i rocka stoga dođite i podržite jedan od navedenih bendova u njihovom nastojanju da zasviraju na velikom Burning Sea festivalu. Cijena ulaznice za koncert iznosi 25 kuna.


THE CRIBS, 18.11. TVORNICA KULTURE ZAGREB
The Cribs su engleski tročlani indie rock bend iz Wakefiledla. Članovi benda su blizanci Gary i Ryan Jarman i njihov mlađi brat Ross Jarman. U međuvremenu im se priključio bivši član bendova The Smiths i Modest Mouse, gitarist Johnny Marr. Marr je napustio bend u 2011. Nakon odlaska Marra bend je odlučio za koncerte unajmiti gitarista Davida Jensa iz Nine Black Alps.
Tijekom svojih prvih koncerata, britanski tisak je bend uspoređivao sa sličnim bendovima tog vremena poput The Libertines, budući da su britanskom scenom u to vrijeme dominirali američki alternative rock bendovi.
Bend je prerasao tu oznaku s izlaskom trećeg albuma. U 2008. magazin Q je bend proglasio "Najvećim kultnim bendom u UK".


MACY GRAY, 25.11. TVORNICA KULTURE, ZAGREB
“Želim biti poznata poput ponoći. Moćna poput pištolja. Voljena kao pizza” izjavila je 2007. Macy Gray, zasigurno jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih neo soul vokala posljednjih 15 godina koja će 25. Studenog nastupiti u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.
Darovita i popularna, Macy Gray je počela oduševljavati fanove otkad je izdala prvi album “On How Life Is” 2000. godine. Taj album je sadržavao singl “I Try”, globalni megahit koji ju je lansirao među zvijezde. Debut album na koncu je prodao više od 25 milijuna primjeraka, osvojio nekoliko Grammya i MTV-jevih nagrada.
Vrata Velikog pogona Tvornice otvorit će se u 21 sat kad će publiku početi zagrijavati naš DJ Phat Phillie.
Ulaznice Pretprodaja: - ulaznice: 180 kn, VIP: 230 kn, Na dan koncerta: ulaznice: 200 kn, VIP: 250 kn
Pretprodajna mjesta: - Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1,- Prodajna mjesta Eventima,- www.eventim.hr


POZITIVAN KONCERT 2012. - HLADNO PIVO, LET3, BRKOVI, ONE PIECE PUZZLE, 1.12. DOM SPORTOVA – ZAGREB
Ostala su još samo tri dana do najvećeg domaćeg rock koncerta godine, osmog po redu Pozitivnog koncerta koji će se održati u subotu, 1. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova. Sudeći prema dosad najvećem interesu za očekivati je da će Pozitivac biti rasprodan do subote, Svjetskog dana AIDS-a, što znači da će Hladno pivo, Let3, Brkove i One Piece Puzzle dočekati devet tisuća fanova.
Prema satnici vrata Velike dvorane otvorit će se u 19 sati. Nastupi izvođača planirani su prema sljedećim vremenima: 19:50 One Piece Puzzle 20:40 Brkovi 22:00 Let3 23:30 Hladno pivo
U predvorju Doma sportova organizator koncerta, Udruga HUHIV, imat će postavljene štandove te djeliti promo materijal. Bit će to završetak tjednih aktivnosti koje su započele u ponedjeljak 26. studenog postavljanjem info šatora na Cvjetnom trgu. Program u šatoru trajat će sve do subote. Osim HUHIV-a u predvorju će svoj rad predstaviti i Azil Dumovec, jedno od naših najvećih utočišta za napuštene životinje. Azil i hokejaški klub Medveščak dali su veliku podršku ovogodišnjem Pozitivnom koncertu.
Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Uz sve primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori za AIDS free generaciju.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 50 kn do petka, 30.11., a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 70 kn.





MOTORHEAD, 10.12. - HALA TIVOLI LJUBLJANA
Potem ko so Motörhead v skladu z vsakoletno tradicijo, pred nekaj meseci že objavili razporede letošnje jesenske evropske turneje s termini, ki pretežno gravitirajo na Skandinavijo, Nemčijo in Veliko Britanijo, so na rep razporeda dodali tudi termin nastopa v slovenski prestolnici, kjer jih pričakujemo v Hali Tivoli, 10. decembra 2012 ob 20.00! Nepopustljivi Angleži, predstavniki najbolj surove različice rock'n'rolla, ki jo je kdajkoli videl planet, legendarni trio Motörhead z nesmrtnim železnim kanclerjem Lemmyjem Kilmistrom na čelu, ki si je za svoje zasluge, kot eden utemeljiteljev rock kulture, že davno zaslužil popolno spomeniško varstvo, se letos jeseni znova vračajo na turnejo po Evropi. Skupina bo, poleg obveznega železnega repertoarja, tudi na tem nastopu predstavila v živo svoj aktualni studijski dosežek imenovan "The Wörld Is Yours" (2010).
Predprodajna cena vstopnic: Tribuna Vzhod ali Zahod: 39,00 EUR, Parter: 44,00 EUR
Fanovski obroč (»the loudest ring«): 55,00 EUR
Internetna prodaja: www.eventim.si



MARK KNOPFLER 5.5.2013. ARENA ZAGREB
Jedan od najboljih svjetskih gitarista te "Glas I gitara " Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering". Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g. U sklopu europske turneje posjetit će 25 zemalja, i održati ukupno 72 koncerta. Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello ". “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. Hvaljen kao jedan od najvećih gitarista svih vremena, Mark je prodao više od 120 milijuna albuma uključujući Dire Straits i solo karijeru, a 2012.godine obilježava 20 godina od zadnjeg nastupa Dire Straitsa.
Višestruki dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”
Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput "Cal"," Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory".
Cijene ulaznica su: Vip parter 300 kuna, Parter I 300 kuna, Parter II 270 kuna, Donja tribina 300 kuna, Vip loža 550 kuna



DEPECHE MODE, 23. 5. 2013. – MAKSIMIR, ZAGREB
Omiljeni bend hrvatske publike, DEPECHE MODE, dolazi u Zagreb. U prvih nekoliko sati prodaje potražnja za ulaznicama je veća od svih očekivanja!!
Depeche Mode fanovi i dalje su jedna od najvjernije publike što vjerno prikazuje prodaja ulaznica za fan pit. Fan pit za maksimirski koncert ovih glazbenih velikana prodaju se enormnom brzinom. Telefoni na prodajnim mjestima ne prestaju zvoniti, a e-mail sandučići su pretrpani upitima. Rezervacija ulaznica nažalost nije moguća, no prodajnih mjesta ima dovoljno po cijeloj Hrvatskoj i šire, a također se ulaznice mogu kupiti online putem stranice www.eventim.hr.
Upiti i narudžbe pristiži iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austirje i Italije.
Ulaznice za koncert u prodaji na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr. Redovne cijene ulaznica: Zapad dolje: 500 kn Zapad gore: 350 kn Fan pit: 400 kn
Stajanje: 350 kn



29.10.2012. u 17:22 • 0 KomentaraPrint#

petak, 26.10.2012.

Važne novosti o koncertima


DEPECHE MODE - 23.5.2013. STADION MAKSIMIR
Iako je koncert najavljen za zagrebački Hipodrom, menadžment se ipak odlučio za STADION MAKSIMIR budući da su svi koncerti na europskom dijelu turneje smješteni na velike stadione.
Ulaznice za koncert na kojem se mora biti viđen su u prodaji od petka, 26.10.2012. u 10 sati na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr.Pripremite se za veliki spektakl koji će se održati 23. svibnja na stadionu Maksimir u Zagrebu!
Kapacitet stadiona će biti smanjen na 25.000 posjetitelja. Pozornica će biti smještena na istočnoj strani stadiona, te je u prodaji samo zapadna tribina: gore i dolje, travnjak i fan pit.Depeche Mode, bend koji je redefinirao shvaćanje glazbe, sljedeće ljeto kreće na veličanstvenu, revolucionarnu turneju po Europi koja će bez sumnje biti glazbeni vrhunac 2013. godine. Depeche Mode senzaciju doživjet će i hrvatska publika na domaćem terenu - u Zagrebu.
Sukladno promjeni mjesta održavanja koncerta došlo je i do promjene u cijenama ulaznica.
Redovne cijene ulaznica:Zapad dolje: 500 kn, Zapad gore: 350 kn, Fan pit: 400 kn, Stajanje: 350 kn
Cijene s popustom (prvih 2000*): Zapad dolje: 450 kn, Zapad gore: 300 kn







THE MEMORIALS / 30.11. MOČVARA ZAGREB
Thomas Pridgen (ex-The Mars Volta) i The Memorials 30. studenog u Močvari kao koncertni finale godine! U Klub Močvara 30. studenog dolazi jedan od najprominentnijih današnjih bubnjara – Thomas Pridgen sa svojim novim bendom, The Memorials. Thomas Pridgen karijeru je izgradio svirajući za kultni progresivni rock kolektiv The Mars Voltu kao i za njihovog glavnog kreativca, Omara Rodrigueza-Lopeza u solo projektima. S The Mars Voltom snimio je albume „Octahedron“ i najuspješniji „The Bedlam in Goliath“ koji se 2008. popeo na vrh Billboard 200 ljestvice, a za singl „Wax Simulacra“ osvojili su i Grammy nagradu. Odmah po izlasku iz The Mars Volte 2009. osniva The Memorials s Berklee College of Music kolegama Nickom Brewerom i Vivecom Hawkinks koja je surađivala i sa Cee Loo Greenom. Iako ih se žanrovski gura u afro-punk, The Memorials su zvukovno ipak raznovrsniji, pa se odmah mogu uočiti soul, r'n'b i hard rock utjecaji, dok je Thomas zadržao svirački i autorski stil kojim je proslavio The Mars Voltu. Debitantski album izdaju 2011. godine, a ovog ljeta objavili su i drugi pod nazivom „Delirium“ kojeg promoviraju na turneji s više od 100 koncerata na američkom kontinentu i Europi do kraja godine.
Ulaznice kreću u prodaju 27. rujna i moći će se kupiti po cijeni od 55 Kn. Od 22. listopada cijena ulaznice će u pretprodaji koštati 65 Kn, dok će na blagajni kluba na dan koncerta iznositi 75 Kn.


MOTORHEAD, 10.12.2012. u 20 h, Velika dvorana Hale Tivoli, Ljubljana, Slovenija
Dana 10. prosinca u organizaciji Agencije 19 legendarni bend Motörhead se vraća u Halu Tivoli u Ljubljani nakon duge 23 godine!
Nemilosrdni Britanci, predstavnici najgrubljeg rock 'n' rolla, legendarni trio sa besmrtnim Lemmyjem Klimisterom – jednim od osnivača rock kulture – u prvom su planu i vraćaju se na europsku turneju, a koncert u Ljubljani biti će jedini u ovom dijelu Europe!
Pored ujedinjenog repertoara koji obuhvaća 37 godina bogate kareijere (snimili su 20 studijskih albuma) bend će predstaviti i aktualni studijski uradak The Wörld Is Yours (2010).
Motörhead stiže u Ljubljanu u sklopu svjetske turneje The Wörld is Yöurs koja je započela 2011. kada su kao dodatak Sjevernoj Americi posjetili Australiju, Južnu Ameriku i dio Europe. U završnom dijelu turneje posjetiti će, osim Slovenije, još samo Englesku, Škotsku, Belgiju, Francusku i Nizozemsku. Legendarni trio očito se vraća na europske koncertne pozornice, ali najvažnije od svega je da se 10. prosinca vraćaju na 23 godine staro „mjesto zločina“ u Halu Tivoli u Ljubljani.
Motörhead će nastupiti u postavi: Lemmy Kilmister (vokal, bas gitara), Philip Campbell (gitara), ikkey Dee (bubnjevi)
Facebook stranice: http://www.facebook.com/events/258822934228262/, http://www.facebook.com/Agencija19?ref=hl
Pretprodajna mjesta:
House of Tickets (City Park), Petrol benzinske postaje, Europark (Maribor), Mercator hipermarketi, Kompas, LPP, Kino Šiška, Collegium, Alpetour, Big Bang, e-Student servisi, kiosks 3DVA, (K)kiosks, dvorana Tivoli …
Internet prodaja: www.eventim.hr


DVIJE METAL LEGENDE, FEAR FACTORY I DEVIN TOWSEND, 1.12. TVORNICA KULTURE ZAGREB
Pod imenom "Epic Industrialist Tour", u subotu 1. prosinca u zagrebačku Tvornicu Kulture stižu dva velika imena metal scene; američke industrial metal legende Fear Factory i kanadski metal genijalac Devin Townsend.
Fear Factory su osnovani 1989. godine i od tada su objavili sedam albuma. Karijeru su započeli kao death metal bend kombirajući i druge stilove poput groove metala i thrash metala. Ubrzo otkrivaju industrial scenu i jedni su od prvih metal bendova koji je klrenuo tim putem pa su tako i najutjecajniji bend na toj sceni. U svojoj boatoj karijeri su Fear Factory imali mnoge suradnje a najuspješnija i najzanimljivija je ona sa britanskom legendom electro industril rock scene ary Numanom sa kojim su snimili novu verziju Gary Numanovog največeg hita „Cars“ sa kojim su i Fear Factory došli do prvih mjesta na top listama. Na ovoj turneji promoviraju svoj noi album "The Industrialist" koji je proglašen za jedan od bolji metal albuma godine.
Svestrana legenda metal scene Devin Townsend tvorac je bendova Strapping Young Land i The Devin Townsend Band. U posljednje vrijeme radi pod imenom The Devin Townsend Project sa kojim je do sada objavio četverodjelnu seriju albuma; "Ki", "Addicted", "Deconstruction" i "Ghost", dok na ovoj turneji promovira svoj novi album "Epicloud".
Kao predgruga će nastupiti sve uspešniji hrvarski ekstremni metalci Infernal Tenebra koji predstavljaju svoj posljednji, treći album "New Formed Revelations" koji je miksao i producirao poznati metal producent Jens Bogren, poznat po radu sa Kreator, Paradise Lost, Amon amarth. Album je snimljen u Fascination streets Studiju a objavila ga je poznata metal izdavačka kuća Masacre Records.
Početak koncerta je najavljen za 20 sati (vrata od 19:30), a cijena ulaznice iznosi 170 kuna u pretprodaji i 190 kuna na ulazu u dvoranu.
Nakon koncerta od ponoći će se u maloj dvorani, tj malom pogonu nastaviti Twilight Party – electro industrial special gdje će Tomi Phantasma vrtit old school electro i industrial. Za posjetioce koncerta će ulaz biti besplatan dok će za one koji će doći samo na party ulaznica koštati 20 kn.


26.10.2012. u 14:54 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 24.10.2012.

Depeche Mode ponovo dolazi u Hrvatsku!


DEPECHE MODE, 23.5.2013. HIPODROM ZAGREB
Depeche Mode, bend koji je redefinirao shvaćanje glazbe, sljedeće ljeto kreće na veličanstvenu, revolucionarnu turneju po Europi koja će bez sumnje biti glazbeni vrhunac 2013. godine.
Glazbeni vrhunac doživjet će i hrvatska publika na domaćem terenu - u Zagrebu.
Prije odlaska na turneju u Sjevernu Ameriku, Dave Gahan, Martin Gore i Andy Fletcher svirat će ispred više od 1.5. milijuna fanova u 25 europskih država na 34 koncerta koja se ne smiju propustiti. Turneja počinje 7. svibnja stadionskim open-air koncertom na Hayarkon Parku u Tel Avivu. Ostali datumi na turneji uključuju berlinski Olimpijski stadion, francuski nacionalni stadion (Stade De France) u Parizu, Lokomotiv stadion u Moskvi, rimski Olimpijski stadion, a i zagrebački Hipodrom, 23. svibnja 2013.
Europski dio turneje završava 29. srpnja u Minsku. Depeche Mode, na novoj velikoj turneji, zaustavit će se u Hrvatskoj! Pripremite se za veliki spektakl koji će se održati 23. svibnja na Hipodromu u Zagrebu!
Ulaznice za koncert na kojem se mora biti viđen su u prodaji od petka, 26.10.2012. u 10 sati na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr. Cijene ulaznica: Tribina: 500 kn
Fan pit: 450 kn Stajanje: 350 kn

24.10.2012. u 19:38 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 23.10.2012.

HOT NEW ALBUM: Bob Mould "Silver Age"

Tko voli stari punk-rock i vremena Nirvane, R.E.M.-a, ovaj novi album će vam se jako svidjeti: Bob Mouldov (ex Husker Du, Sugar & Foo Fighters' Dave Grohlov osobni idol) "Silver Age" .....


(Merge, 2012), žanr: alternative pop/rock

Poprilično sam sigurna da nove generacije, koje bi odslušale bilo što od Bob Moulda, ili nekog od njegovih bendova, Husker Du i Sugar, ne bi shvatile kakv je on bio pionir glazbe u svoje doba kasnih 80.-tih i 90.-tih niti koliko je zapravo staza utabao, odnosno postavio nove smjernice u rock’n'rollu. I koji su utjecaj on i njegovi bendovi imali na brojne kasnije vrlo važne izvođače, počevši od Nirvane, Foo Fightersa i Green Daya…

Nije da njefgova glazba danas nema tu istu snagu – više je to pitanje onog vječnog: “što je bilo prije, kokoš ili jaje?” što će zbuniti nove naraštaje. Samim time album “Silver Age” možda neće imati toliku privlačnosti ili prijemčljivost. Mould je definitivno imao više utjecaja i bio poznatiji na rock sceni u Americi nego u Europi. Odnosno prvo Husker Du, naime istodobnici tog benda – legendarni R.E.M. su ostavili daleko većeg traga na svjetsku punk-rock scenu i promijenili mnoge stvari u rock’n'rollu, te postali planetarno poplarni za razliku od Huskera koji je ostao kultni bend.

I ja sam bila više upoznata sa Mouldovim bendovima nego njim samim, iako je to ispala poprilično ista stvar. No nakon što sam pročitala jednom negdje kako je Bob Mould idol Davea Grohla (Nirvana, Foo Fighters) – tada sam zaista pomislila da sam nedopustivo neinformirana. No, mini-istragu koju sam sama provela ove godine razgovarajući s ljudima na različitim koncertima pokazala je da šira javnost nema pojma tko je Bob Mould, što nikako ne biste očekivali s obzirom na reputaciju koju čovjek ima među kolegama (bitnim) glazbenicima, ali je zato meni laknulo u duši…

Možete se vratiti i preslušavti materijal njegovog ‘post-hardcore punk’ benda Husker Du, ili kratko živućeg “popističkijeg rocka” Sugara uključujući bitan album “Copper Blue” (koji usput budi rečeno, ove godine obilježava dvadesetogodišnjicu izdavanja), ili materijala njegove rane solo karijere – desit će vam se otprilike isto: vjerojatno ćete reći: “ovo jako zvuči poput Foo Fightersa/ Green Daya”, i – nećete biti u krivu. Jedino što je postavka u biti posve obratna.

Ovisno o tome iz kojeg od spomenutih uglova odslušate ovaj album tako ćete albumu i dati neku finalnu ocjenu i imati svoje mišljenje o njemu: može vam se sviđati, ali biste ga mogli ubro zaboraviti “jer ste već sve to negdje čuli” ili ćete mu dati više pažnju (u moru izdanja), ali koju i zaslužuju i tretirati ga s mnogo više respekta.

Imam običaj raditi neku pripremu prije negoli napišem neku recenziju – najčešće po nekom svom uvnutom kaotičnom sistemu: ali koji daje recenzentu nekad i objektivniji kut gledanja na izdanje, a često zanimljiviju perspektivu s koje onda ocjenjuje – daje mi onaj neophodno potrebni stvarni timeline: kamo zaista neki materijal od starih, utjecajnih ili velikih imena glazbe pripadne – da li prati tijek vremena? U jednoj sam playlisti preslušavala “Copper Blue”, Bob Mouldov solo album i Husker Du-ov “Zen Arcade”, i moram vam reći da oni svi zvuče prokleto slično, zajedno s novim “Silver Ageom”. Nema nita niti loše niti problematično u tome – čovjek jedino radi ono št radi najbolje, ali zaista bih voljela da u svim novim izdanjima (bilo kojeg iozvođača) slušam manje repeticija samih sebe ili nečega (pjesme, tekstova, ritmova, dinamičnosti, stila, riffova, što god), tako da neki album mogu i staviti na policu vremena kome pripada, ili da to bukvalnije izrečem: ” dajte da vidimo neki napredak u nekom segmentu”.

“Silver Age” je usprkos spomenutome jako dobar album, bolji nego što će to biti Green Day-va trilogija, ili barem kao što to nije ”ˇUno!” (iako je kolegica dala albumu visoku ocjenu, no čitajte dalje, shvatit ćete poantu usprkost različitim ocjenama za ova dva albuma) – u stvari je baš super što su oba ova albuma izašla istovremeno tako da možete jasno vidjeti što je tu original ili tko je tu preteča žanra i kako se to radi bolje, iako ne nužno popularnije.

Ovaj album sadrži nekoliko sjajnih, nabrijanih pjesma: “Star Machine”, “The Descent” i “Keep Believing”. AKo ovaj allbum ima neki nedostatak ond aje to po meni najviše upravo ono što je Mouldu trademark – Mouldov nazalni, jednolični vokal koji samo tu i tamo prebaci u nižu ili višu brzinu, ali zato to sve kompenzira s onim čime se i proslavio, pokazujući ponovo zašto je on jedan od najutjecajnijih gitarista u rocku – kombinirajući ubitačne ritmove, distorzirane eskapade i luđačke solaže….

Pokušavam si zamisliti kakav bi ovo album bio da ga otpjeva netko tko ima raznovrsniju vokalnu interpretaciju i više mogućnosti u prebacivanju vokalnih laga.


Popis pjesama:

1 Star Machine
2 Silver Age
3 The Descent
4 Briefest Moment
5 Steam of Hercules
6 Fugue State
7 Round the City Square
8 Angels Rearrange
9 Keep Believing
10 First Time Joy

cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: Bob Mould, SIlver Age, alternative, pop-rock, album, recenzija

23.10.2012. u 12:05 • 0 KomentaraPrint#

subota, 20.10.2012.

Paradise Lost - i dalje su jak bend, ustvrdili smo!

PARADISE LOST, 15.10.2012. POGON JEDINSTVO



Paradise Lost spada u onaj žanr bendova (heavy metal) koji solidno često slušam, ne pratim, barem ne pažljivo, ali kada god mi se ukaže prilika odem na koncerte. No neke bendove jednostavno ne možeš propustiti, pa tako ne i Paradise Lost iako ne mogu reći da sam baš super kompetentna kada je u pitanju njihova diskografija ili pjesme.
Ovaj sam bend prvi puta išla gledati u Boogaloo 2010. i oduševili su me. Makar zadrti fanovi (bend ipak postoji od 1988. godine) su imali što kritizirati najviše na račun vokala Nicka Holmesa, kao nema više istu snagu u glasu. Moš mislit. A koji pjevač žestokog kalibra (da ne pjeva recitirajući) i ima nakon 30 godina pjevanja i tko zna čega još.
Uglavnom tada su mi zapeli za uho i rekoh, ponovit ćemo to.

I tako su u ponedjeljak oet došli uz potporu dva solidna benda, domaće Phantasmagorie, najdugovječnijeg našeg dark benda bez pravog albuma:
te Soena, benda bolje reći projekta sklepanog od članova Opetha, Amon Amartha, Testamenta i Deatha. Tko od vas ima pojma tko su oni. Uglavnom bend je zvučao eksperimentalno, slično Toolu.

I tako na red dođu Paradise Lost. Što god fanovi oni prvobitni i iskonski mislili, a misle da su bili nedvoljno dobi i da je (opet) Holmes bio loš, ako niste baš takav poznavaoc otišli biste s koncerta s dojmom da su bili sjajni. Jer zaista i jesu bili. Jedina je razlika bila što je njihova kvaliteta užđivo nastupa bila još bolja pa oni koji raspoznaju razliku nisu bili previše zadovoljni.
No ono što sam ja vidjela u publici u prviom redovima, ali i u publici (kazališnoj) sa strane poput mene jest da su svi uživali.

Izdivljalo se pošteno, bend je super svirao i tempo je bio odličan. Možda Holmes nije bio na nekdašnjoj razini ali i ovo sad je visoko.
Definitivno se radi o uspješnom koncertu s jako dobrom set-listom. U Paradise Lost zaista ne treba sumnjati, a ovoj njihovoj odličnoj pridonio je i izvrstan posljednji album „Tragic Idol“, kojeg promoviraju na ovoj turneji. Paradise Lost su ostali vjerni svojim idejama, dajući sve od sebe i uživajući u tome što rade, a ta se njihova energija lako hvata za svakog onog kojemu zauzimaju bitno mjesto na glazbenoj listi.
I da citiram frendicu, koja je sve skupa opisala jednim njihovim stihom (i s kojom se slažem naravno): „And for one second I lost my breath“…

I posve sigurno eto mene opet na nekom sljedećem njihovom koncertu.

Oznake: Paradise Lost, live, koncert 2012, Zagreb, Pogon Jedinstvo, heavy metal, Phantasmagoria, Soen

20.10.2012. u 00:50 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.10.2012.

HOT NEW ALBUM: Muse "The 2nd Law"



(Warner, 2012), žanr: alternative rock, new prog, electronic rock, symphonic rock

Eto nam dugo očekivanog Museovog šestog studijskog albuma. I dugo nabrijavanog. Kako ispada, malo previše. Odmah u početku bubnu vas tonovi Led Zeppelinovog „Kashmira“ – pa sam išla provjeravati što sam ja to sebi uopće stavila u player. OK, bio je Muse, ipak. Pjesma se onda pretvori u bombastičnu i veličanstvenu, a la Muse spektakl pa pjesma na kraju ispadne snažna, na stranu i ta bolna činjenica o prisutnosti „Kashmira“ (naime tko voli „Kashmir“ voli original, a ne neki snippet). Ubrzo dobijemo i ono što su nam cijele godine najavljivali: onaj elektronički štih, dub-step zaokret u Museovom stilu: pjesma „Madness“ je jednostavno famozna, i stil i pjesma. Iako, cijelo vrijeme čujete na gitari Briana Maya a ne Bellamya, no ona mala knjižica tvrdi da je to ipak Bellamy koji svira gitaru a ne Queenova gitarska ikona.

Ono što slijedi je maltene pljuska u lice. Zamaskirana pjesma u funk pop-rock stvar u maniri INXSa je jednostavno patka. Ne samo da pjesma ima cijeli INXS DNA (a ne Museov), nego i veći dio refrena ima prearanžiran stari europski elektronski hit iz 1983. „25 years“ od njemačkog The Catcha (provjerite sami na YouTubeu), iako sam sigurna da će to rijetki recenzenti primjetiti s obzirom da to nije bio svjetski hit. I INXS i pjesma The Catcha su bili super, no “Panic Station” je čisti copycat, iako je u globalu sasvim ok funky stvar.
“Survival” je diskutabilno najjača, najsnažnija na albumu s onim grandioznim momentima, miksom stilova od prog-rocka, symphonic-rocka… sve čega smo u zadnje vrijeme navikli dobiti od Musea, no tekst je zaista tanak i blesav ko perce, a sama pjesma je jako zašećerena. Ali zato ima opaki gitarski riff.

Ono što slijedi u sredini albuma je nekoliko logičnih pjesama dobro poznatog starog Muse stila, s naglaskom na ono „starog“. Baš mi se sviđa “Follow Me”. Jer je jedna od triju (?!) pjesama na albumu koje barem liče na toliko reklamiran novi “dub-step zaokret u stilu“. Hm… samo tri pjesme?
“Animals” ima legitimni U2 potpis od početka do kraja plus neobičnu kombinaciju s Mark Knopflerovim (ne The Edgovim) gitarama. Ne, Mark Knopfler nije surađivao s Muse, ali zato je u pjesmi pregršt gitara kao da ih je Knopfler odsvirao.

“Explorers” i “Big Freeze” su vjerojatno jedine pjesme s originalnim Muse DNK-om. No, kad dospijete do pjesama br. 10 i 11, koje nam predstavljaju basistu Chrisa Wolstenholmea kao skladatelja i glavnog vokalistu po prvi puta ikad – ono famozno pjevanje Matthewa Bellamya postane pomalo nategnuto najviše jer prati isti obrazac pjevanja na nekoliko pjesama zaredom, pa će možda mnogi taj dio doživjeti i pomalo zamarajuće.

To što je Muse uključio Wolstenholmeove pjesme na album jednako dobar i pametan potez, jer se Chris predstavio kao dobra i kvalitetna suprotnost Bellamyu i to je ujedno i jedna od najboljih karakteristika albuma. Ali bez obzira na to, niti jedna od te dvijepjesme niti sa Marsa ne liči na ništa iole blisko s elektronikom ili dub-stepom. Riječi su njegova privatna životna priča (posljednjih 10 godina provedenih u teškoj borbi s alkoholizmom) a koje opet nemaju nikakve veze s standarnim Muse temama. Dobrodošla promjena, ako mene pitate. Također, ovo je i velikodušna i lijepa gesta prema Chrisu od njegovih kolega. Ovakvo interno priznanje sigurno će dati Chrisu krila da se lakše bori s ovisnošću. No ako „Liquid State“ ima puno pravo i razumljivo se našla na „The 2nd Law“ teško da isto mogu reći i za „Save Me“ u njenoj punoj minutaži od čak 5:08. Jednostavno te ubije monotonijom nakon Bellamyevog visoko oktanskog pjevanja od početka albuma.

Divota zvana Muse glazba dolazi na kraju: sve što je naopako na albumu popravlja „The 2nd Law” duo. Iskonski, originalno, „dub-steppano“ (kad se već vrtimo oko toga), ekstravagantno, pretjerano, eksperimentalno i bombastično: dva dijela “The 2nd Law: Unsustainable” i “Isolated System“ su sve ono što je ovaj album trebao imati u punoj minutaži. Kao što su „Exogenesisi“ učinili na prethodnom albumu „The Resistance“ – popravili ako je bilo potrebno, i podigli ocjenu albuma za recku ili dvije: povijest se ponavlja.

No u globalu, ako se odmaknemo od “blockbuster promatranja” nekog albuma, što “The 2nd Law” svakako jest, onda treba reći istinu: ovaj je album zbrkan i neujednačen. Niti je cjeloviti blockbuster, niti je iskonski Muse album, niti je upotpunosti osmišljena novotarija kakva god ona bila.

Ako ste primjetili, u ovom tekstu ima jako mnogo „no“, „ali“, „međutim“, „iako“. Također, u tekstu i ima i previše „ovo zvuči kao ono“, „DNA je od…“ itd. – što jasno pokazuje i razočarava, da na ovom albumu Muse više nije pionir i predvodnik stila, arta, glazbe ili ideja, nego sljedbenik. Kada jedan takav bend iz svjetske A lige, prepoznat kao netko tko stvara nove smjerove u glazbi postane sljedbenik - onda je nešto gadno naopako.

Ali, zato jer je kraj tako snažan i posve subjektivno rečeno, jer ih jednostavno volim „The 2nd Law“ dobija ocjenu više nego bi trebalo.



Popis pjesama:

1. “Supremacy”
2. “Madness”
3. “Panic Station”
4. “Prelude”
5. “Survival”
6. “Follow Me”
7. “Animals”
8. “Explorers”
9. “Big Freeze”
10. “Save Me” (lead vocals by Chris Wolstenholme)
11. “Liquid State” (lead vocals by Wolstenholme)
12. “The 2nd Law: Unsustainable”
13. “The 2nd Law: Isolated System”


sretanbeljzujo


Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: alternative rock, new prog, electronic rock, symphonic rock, Muse, novi album, recenzija, The 2nd Law

18.10.2012. u 17:35 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 15.10.2012.

Richie Sambora u Munchenu - car je stigao!

RICHIE SAMBORA - Njemačka, Munchen, Circus Krone - 12-10-2012



I tako odoh u Minken da vidim kako to uživo radi Sambora sam samcat bez velike korporacijske mašine zvane Bon Jovi. Pred dvoranom je trajalo 15 minuta dok svi paneli nisu ostali bez njegovih plakata - to kad Balkan dođe u Minken :)

Njegov friško izdani solo album “Aftermath of the Lowdown” (čitajte recenziju ovdje !!) je bolje od ičega što je dugih godina izdao BJ, a opet ništa slično BJ-u, pa je ove godine odlučio nakon 14 godina na mini solo turneju. U Europi samo 5 datuma, odmah rasprodana. Ovaj u Munchenu bio je u legendarnoj (cirkuskoj) dvorani Circus Kroneu gdje su nastupali i Beatlesi, Stonsi... svi velikani.

Tko Samborin solo rad ne poznaje i očekivao bi gitaristički koncert, taj bi se jako prevario - ne samo da je svirao sjajno ali dozirano (lani u Maksimiru je bio loš) sve što je odsvirao bio je mrak, ali je to umanjio na račun samih pjesama i - pjevanja. Što je Sambora radio s glasom u petak navečer... ne znam da li je bolje pjevao ili interpretirao. Ne znam baš da ne bi potukao i samog Jon Bon Jovija bez po muke da sad krenu "tko će bolje".

Koncert je otvorio vrlo znakovito s Museom i "Uprisingom" pa s novom "Burn that candle down" (neke vrste "Black Keys" ofarbana protestna "Occupy Wall Street" pjesma) i publika je odmah bila na nogama s rukama u zraku.
Aktualni singl “Every road leads home to you“ je stvar zabetonirao i tako je ostalo sve do kraja koncerta od 2.15 sata.

Nije pričao i šalio se koliko on inače zna, bio je sav ufuran u koncert tristo posto, ali opet dovoljno pričljiv i zabavan da se potvrdi da je sjajan frontman. Tamo negdje sredinom koncerta na baladi prethodnog albuma “Undiscovered soul” “Fallen from Graceland” mu je na stage uletio vrlo poduzetan fan koji ga nije počeo grliti i ljubiti ako ste to pomislili, nego se odmah dočepao mikrofona i počeo pjevati, i kada je Sambora po prvim notama skužio da ovaj ima dobar glas i da mu dobro ide, mahnuo je redaru da ga pusti i maknuo se u stranu. No ovaj je onda počeo falšati (valjda od uzbuđenja) ali se svejedno nije dao od mikrofona, a Sambora (i bend mu) koji su očigledno ipak bili malo paf pustili su ga da vide kako će se tip dalje snaći. I usput se dobro zabavljali, kao i publika.

Izuzetna interakcija publike i izvođača se rijetko viđa na koncertima, ovo je bio jedan od njih. Bilo je tu žestoke atmosfere, energije koja rastura, teške artiljerije, nježnih balada, legedandarnih standarda Beatlesa, snippeti od Springsteena i Bad Companya, ali glavna emocija večeri bila je - ljubav. Sambora je iskreno u tome što radi, muzika i publika su mu sve. A ona mu je iskreno odana. I kako je sat vremena nakon koncerta napisao na svom Twiiteru "ostavio sam vam svoje srce na tom stageu" - istina. I publika njemu svoje.

Zaključak se nameće sam po sebi: kog vraga on još radi u Bon Joviju kada je možda i bolji frontman od Jona a sasvim sigurno jedako dobar? Nije sve u lovi a on je ima dovoljno i nikad neće prestati dotjecati... A kako kaže šef agencije Koncerti.net s kojom smo putovali i dobro se zabavili: "Richie je car". Bogme jest.


Oznake: Richie Sambora, koncert 2012, Bon Jovi, live, Every Road tour, Njemačka, Munchen, Circus Krone, rock

15.10.2012. u 14:54 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 10.10.2012.

HOT NEW ALBUM: P!nk "The Truth about Love"



(Sony Music, 2012), žanr: pop-rock

“Luda i otkačena” pop-powerhouse diva milenijskog desetljeća već dugo nije samo to. Osim da je i dalje “luda i otkačena” (u dobrom smislu naravno). I dalje je nekonvencionalna i žestoka. Za razliku od P!nk, njene kolegice dive iz 2000.-tih: Christina Aguilera, Jessica Simpson i Britney Spears možda mogu (Britney) prodati više albuma i privući više fanova, no te su cure zapele u momentu vlastite persone dosadnjikavih pop-šećerlema i pompozno prozvanih princeza. Pink je posve druga priča, druga kategorija.

Ona sada stoji sama izdvojena od njih, snažna i konkretna i onda kada nam, kao sada, nudi pomalo konfuzan album. No s pokrićem. Pink je u protekloj fazi od posljednjeg albuma, prošla razne teške i vesele životne faze, naročito na emotivnom planu (prekid s mužem, pomirdba, te rođenje djeteta): ona je sve to prošla, pa kada kaže „The truth about love“ bogme to ima kredibilitet. Pink je na ovom albumu obradila cijelu paletu emocija i “istina”. Nekad je to u nježnoj i osjećajnoj pjesmi, a ponekad je Pink divlja i napiždena poput razjarenog bika.

Ova kolekcija novih studijskih pjesama nije totalno izbalansirana niti u zvuku niti tematikom (bolje reći oblikom izražavanja), no ono što albumu nedostaje je upravo i njegova vrlina: izvrstan je u svojoj nesavršnosti, album čini puni krug upravo s tim pomalo neobičnim rješenjima te neočekivanim suradnjama (neke i nisu baš sretno ispale iako su zanimljive, recimo ona s Nateom Ruessom).

„The truth about love“ je daleko uspješniji album od prethodnika “Funhousea“, ako ništa drugo a onda zato što je ovo album za “velike dečke i cure”, zreo materijal od zrelog artista.

Dobra novost za sve koji vole njene powerhouse dance hitove jest da ih i na ovom albumu ima: najvjerojatnije najjača , „Blow Me (One Last Kiss)“), pa „Try“, ili „How Come You`re Not Here)“.

Budući da sam među onima koji “popiju” svaku suradnju koju si izmisli Eminem (da o ostalom i ne govorimo) tako je i ovdje: ponovo odlična stvar od Eminema, pomalo sumorna (a kakva bi i bila?) i teška „Here Comes the Weekend“ .

Album je dobar materijal, u to nema sumnje.



1. Are We All We Are
2. Blow Me (One Last Kiss)
3. Try
4. Just Give Me a Reason – feat. Nate Ruess
5. True Love – feat. Lily Rose Cooper
6. How Come You`re Not Here
7. Slut Like You
8. The Truth About Love
9. Beam Me Up
10. Walk Of Shame
11. Here Comes The Weekend – feat. Eminem
12. Where Did The Beat Go?
13. The Great Escape

cereksretan


Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: recenzija, Pink, novi album, pop-rock, The Truth about Love"

10.10.2012. u 18:39 • 0 KomentaraPrint#

petak, 05.10.2012.

HOT NEW ALBUM: Richie Sambora "Aftermath of the Lowdown"

Nemojte da vas zavara ona: "ma kaj gitarista oće solirati to ništa ne valja" - ovaj je album bolji od bilo kojeg od posljednjih Bon Jovi albuma...


(Dangerbird Records, 2012), žanr: rock, blues-rock, hard rock

Ovo je još jedan od nekoliko nedavno izdanih albuma kojima je trebalo dobrih (i preko) 10 godina da ugledaju svjetlo dana. Nije da se u Samborinom slučaju album tako dugo radio. U stvari, napravljen je poprilično brzo unutar nekoliko mjeseci. Nnakon što je Sambora došao nabijen energijom sa svjetske turneje Bon Jovija napravljene su sve pjesme, još mjesec, dva snimanja, miksanja i produkcije u studiju, i… dobili smo jedan od najbolji rock albuma izdanih ove godine – „Aftermath of the Lowdown“ Richieja Sambore, „onog drugog” od Bon Jovi spiritus movens dua.

Oni, poput mene, koji i nisu neki zgriženi fanovi Bon Jovija (no „fan“ nekoliko stvarno briljantnih žešćih i suptilnijih BJ stvari) su tijekom vremena samo registrirali informaciju da je “negdje” Sambora objavio prvo prvi, pa drugi solo album, no više od toga baš i ne – kako su ti albumi ispali to je nekako ostalo nejasno, odnosno nisu baš kolale informacije o tome. Možda ima nešto veze i to što smo na drugoj strani oceana, a promocija oba albuma je bila više lokalna, američka.
Tako sam otkrila oba albuma tek prije nekoliko godina, izvrstan nabrijan debi „Stranger in this Town“ iz 1991. i vrlo dobar senzibilan nasljednik „Undiscovered Soul“ iz 1998. Oba toplo preporučam. Ne kažem to samo tako. Postoji itekakav razlog što se dolje potpisana autorica ovog teksta zalijepila na “onog drugog”, a to nije zgodno lice dotičnoga. Naime nakon otkrića ta dva albuma, čak sam se latila čeprkanja i po cijelom opusu Bon Jovija u potrazi za nekim zaboravljenim draguljem iz vremena kad sam ih smatrala precelofanskim polu-rock bendom (što i danas jesu). E, pa to ipak znači nešto.

Tako je čekanja od 10 i više godina za mene bilo mnogo kraće, a ponosno mogu izjaviti da sam imala dobar nos kada sam lani u lipnju na Bon Jovi koncertu u Zagrebu na Maksimiru osjećala da će Sambora uskoro krenuti na solo album, iako apsolutno ništa na to nije ukazivalo s obzirom da se Sambora upravo vratio s rehabilitacije te da su mu prsti na koncertu bili podosta drveni, a glas ni blizu onog kako ga znamo.

Sambora se poslije Bon Jovi turneje našao sa Lukeom Ebbinom starim prijateljem i producentom dvaju vrlo dobrih Bon Jovi albuma „Crush“ i, potcijenjenog, „Bounce“. Uz pomoć još jednog majstora, legendarnog Bernie Taupina, koji gotovo ekskluzivno radi samo sa Eltonom Johnom, Sambora je napravio i izvrsnu potencijalnu hit-pjesmu „Weathering the Storm“… i to je bilo to. Zvuči tako jednostavno. Međutim nije, samo se tako se album doživljava.

Iskreno, oduševljava, teče prirodno i lako. Tako album zvuči, tako je napravljena glazba, tako su tekstovi izvrsno pogođeni i tako Sambora to uvjerljivo i kvalitetno pjeva. Iskreno, sada mi je još manje jasno koji je razlog da Sambora nije sam svoj frontman i zašto ne vodi posve samostalnu karijeru, osim ako nije jedini razlog novac. Jasno da bi bio daleko manje poslovno uspješan i ne djelovao prema “korporacijskim” pravilima i ne bi zgrtao “korporacijske” pare. No bio bi daleko vjerodostojniji glazbeni izvođač, umjetnik. Eh…

Teme pjesama obuhvaćaju važne, životno teže trenutke, sve iz vlastitog turbulentog iskustva posljednjih godina, no svi ti trenuci posve su bliski i nama smrtnicima jer je riječ o brakovima i razvodima, prekidima, samohranom roditeljstvu, ovisništvu raznih vrsta, usponima i padovima, greškama koje ponavljamo, oslanjanje na vlastite snage i stremljenje nezavisnosti… Nezavisnost je ključna riječ ovog albuma. Tko zna što bi zaista bio rezultat da Sambora nije napravio najčudniji i iznenađujući korak potpisavši nakon 30 godina u “prvoj ligi” ugovor sa malim, nezavisnim izdavačem, losanđeleskim Dangerbird Recordsom. Ne bi ste to očekivali, zar ne? Za takav je korak potrebna i velika doza hrabrosti koja očito Sambori ne nedostaje. Pa onda i nije čudno da je ovako lako “izletjelo” iz Sambore sve što ga žulja.

No nije sve na albumu teško, depra i mračno. Ima nekoliko zafrkantskih, čistih rock-fun stvari : “Sugar Daddy“ i ona koja je nepravedno u procesu finiširanja liste pjesama za album izletjela s njega i sada nalazi se na verziji Limited Edition i japanskoj verziji albuma, izvrsna „Backseat Driver“ - ako kanite kupiti album svakako potražite te dvije verzije, “Backseat Driver” vrijedi truda.

Lirički, album je (čime sam ja bila vrlo iznenađena) mnogo bolje napravljen nego većina današnje rock produkcije. Iskrenost svakako ima ogromne veze s tim (najotrcaniji primjer ali i najočitiji je Adele sa svojim “21” albumom).
Glazbeno, ako volite žešći rock a ne konfecijski pop na koji se današnji Bon Jovi fura, ako volite The Black Keys s primjesom Jacka Whitea, ako volite Foo Fighterse, ako volite iskonski blues, te ako, naposlijetku, volite Bon Jovi – sve ćete to i dobiti, ali bez osjećaja da je sve to nabacano na album samo da se planski zadovolje želje masa.

Sve pjesme (i one koje se nisu našle na albumu) sam čula skoro mjesec dana prije izlaska albuma kada su procurile na Internet i još uvijek se ne mogu odlučiti koje su mi favoriti, toliko su skoro sve dobre. Prvi singl „Every Road Leads Home to You“ je neobična, vrlo različito od onoga što biste od Sambore očekivali. ”Taking a Chance on the Wind” i “Nowadays” bi lako mogle postati power-rock hitovi za top-liste, kao i gore spomenuta iz suradnje s Taupinom. ”I’ll Always Walk Beside You”, “Seven Years Gone” i ”You Can Only Get So High” su kratko i jasno pjesme-ubojice. Pa sam time nabrojala većinu, zar ne?

„Aftermath of the Lowdown“ je naš odabir mjeseca rujna. Slobodno provjerite koliko novih albuma izlazi ovaj mjesec pa da vidite konkurenciju. Nekima će ovo biti i album godine. I neće pogriješiti.




1. “Burn That Candle Down”
2. “Every Road Leads Home to You”
3. “Taking a Chance on the Wind”
4. “Nowadays”
5. “Weathering the Storm”
6. “Sugar Daddy”
7. “I’ll Always Walk Beside You”
8. “Seven Years Gone”
9. “Learnin’ How to Fly with a Broken Wing”
10. “You Can Only Get So High”
11. “Backseat Driver (Japanese bonus track)”
12. “World”


sretanyessretan


Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: Richie Sambora, Aftermath of the lowdown, recenzija, album, rock, blues-rock, hard rock

05.10.2012. u 18:32 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 01.10.2012.

Pregled jesenskih koncerata

THE DUKE ELLINGTON ORCHESTRA PREBAČEN NA SUBOTU, 6. LISTOPADA!
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, u 20 sati
Koncert vrhunskih američkih glazbenika THE DUKE ELLINGTON ORCHESTRA prebačen je s četvrtka, 4. listopada na subotu, 6. listopada 2012. Datum je promijenjen zbog proglašenja Dana žalosti, povodom smrti predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Borisa Šprema koji je izgubio bitku s teškom bolešću. Ulaznice od četvrtka važeće su za subotu, a ukoliko vam novi datum ne odgovara, ulaznicu možete vratiti na prodajnom mjestu gdje je kupljena. Ulaznice za novi datum već su u prodaji po istim cijenama: 190,00 kn, 240,00 kn, 290,00 kn i 340 kn.


GUSGUS, 16.10.2012. AQUARIUS CLUB
Islandska elektronska atrakcija GusGus rasplesat će Zagreb! Nakon izvsnog ljetnog nastupa koji je oduševio sve prisutne, trenutno izrazito popularni GusGus nastupit će 16.10.2012. u zagrebačkom klubu Aquarius! Nose titule jednog od najatraktivnijih izvođača ovog ljeta te će sve prisutne u Aquarisu podsjetiti zašto je to tako. U listopadu ćemo se još jednom sjetiti ljeta uz nordijsku elektroniku GusGusa koji su savršena uvertira za početak jesenske sezone dobrih koncerta i partya! Prije nego što na Aquariusovu pozornicu izađu članovi grupe GusGus, za dobru atmosferu pobrinut će se DJ HALIOZ - inspiriran zvukovima Finnebassena, Soulwaxa i Paul Kalkbrennera garantira odličnu „underground“ atmosferu. ULAZNICE za koncert kreću u prodaju 22.8.2012. na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi nalazi se i popis prodajnih mjesta). Cijene ulaznica su sljedeće: 1.10.2012. do 15.10.2012. ---- 120 kn, 16.10.2012. ---- 150 kn












ŽEDNO UHO, NKC PARK RIBNJAK - 8.10. The Wedding Present, 15.10. White Hills, 22.10. Mick Harvey Band, 13.11. Dirty Three, 14.11. Why?, 24.11. Mark Lanegan Band,
Festival “Žedno uho” pretvorio s eu umjetnički program s više koncerata tijekom godine a sada se i preselio u zagrebački Ribnjak. Klub Purgeraj ulazi u 10. sezonu postojanja, a najveći novitet sigurno je program u dvorani iznad Purgeraja, na prvom katu koja je prigodno nazvana “Park”. Iako će funkcionirati paralelno i neovisno, programi Purgeraja i Parka nude kombinaciju vrhunskih svirki i jednako dobrih DJ programa. Najavljeni koncerti su izuzetno zanimljivi: a tri koncerta “Žednog uha” će se radi produkcijskih zahvata održati u drugom prostoru, 11.11. Calexico u Tvornici kulture, a 20.11. Lambchop i 11.12. The Tiger Lillies čekaju mjesto održavanja.


ZAGREB GUITAR SHOW: THE ARISTOCRATS 27.10. - VIP CLUB, ZAGREB
Od potvrde nastupa fantastičnog tria The Aristocrats, na završnoj večeri ovogodišnjeg Zagreb Guitar Showa u subotu 27.listopada u zagrebačkom VIP Clubu, u kojem uz, prošlogodišnjeg zagrebačkog gosta, Guthrie Govana sviraju bubnjar Marco Minnemann i basista Bryan Beller, fanovi su s nestrpljenjem očekivali informaciju o cijenama i početku prodaje ulaznica.Do 21.listopada – 120 kuna, a od 22.listopada – cijena ulaznice iznosi 140 kuna, stoga preporučamo glazbenim sladokuscima da svoje ulaznice nabave na vrijeme. Broj ulaznica je ograničen (!). Ulaznice se mogu nabaviti u sistemu Eventima.
Zagreb Guitar Show u suradnji sa Udrugom Rezonator najavio je i ZGS Masterclass, seriju glazbenih tečajeva u suradnji sa poznatim hrvatskim glazbenicima.
Prva dva predstavljena predavača su dvojica vrhunskim glazbenika dokazanih u raznim glazbenim stilovima i u radu sa mnogim poznatim imenima hrvatske scene – Damir Gonz (gitara) i Goran Delač (bas). Očekuje se da će se ZGS Masterclassu priključiti i netko od članova The Aristocrats svojom klinikom na koju će ZGSM polaznici imati također slobodan ulaz.Ekipi Zagreb Guitar Showa, kao partner, pridružio se i sve traženiji hrvatski graditelj instrumenata Robert Bašić (RBasic Custom Handmade Guitars). Robert priprema jednu od nagrada za natjecanja, a njegove će instrumente moći isprobati i koristiti ZGSM polaznici.




KEANE 29. 10. 20:00h Hala Tivoli, Ljubljana
Koncertna poslastica Dan 202, kojom slovenski radio VAL 202 proslavlja 40 godina rada, donosi u cjelini ekskluzivni program u sklopu kojeg će gostovati jedna od najpopularnijih britanskih pop-rock grupa Keane. Dok radio Val 202 proslavlja 40 godina emitiranja, grupa Keane obilježava 15 godina otkad su počeli stvarati pod tim imenom.
Nakon godina upornog rada, u prvu ligu britanske glazbene scene ulaze 2004., prvijencem Hopes and Fears. Od tada su nanizali četiri uspješna albuma i nastupili na najvećim svjetskim koncertnim i festivalskim pozornicama, što nije umanjilo kreativni zanos – pjesme za proljetos objavljeni album Strangeland bend je odabirao među gotovo stotinjak novih skladbi. Album Strangeland, koji Keane nazivaju najosobnijim albumom dosad, sniman je u Sea Fog studiju Tima Rice-Oxleya, a producirao ga je Dan Grech (Radiohead, The Vaccines, Howling Bells, Lana del Rey). Četiri godine je prohujalo od prethodnog albuma Perfect Symmetry, a dvije od mini LP izdanja Night Train koje je naslijedilo dugosvirajuće prethodnike u pohodu na britanske prodajne ljestvice i jednako osiguralo poziciju u povijesti popa. Sljedbenici grupe Keane nisu jedini koji su u neizvjesnosti iščekivali novi album. Od prvog albuma Hopes & Fears iz 2004., ovjenčanog višeplatinastom nakladom i BRIT nagradom, svaki novi album donosio je jasan , novi scenario: anksioznošći iscrtan teren albuma Under The Iron Sea i zarazni poptimizam albuma Perfect Symmetry i pjesme Spiralling, koju je Q Magazine 2008. proglasio Pjesmom godine.
Ulaznice za koncert su u prodaji na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima i Dallas Music Shopovima, te online na www.eventim.hr. Popis svih ovlaštenih prodajnih mjesta možete pronaći na stranici www.eventim.hr.


STEVE VAI, 9. 11., TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Ove godine se Steve Vai prvi puta susreo s Beverly McClellan te ostao impresioniran njenim načinom interpretacije pjesama. Beverly ga je očarala snagom i kontrolom svoga glasa. Upravo zbog njene posebnosti, Vai je odlučio povesti McClellan da ga prati na dijelu njegove turneje. Beverly McClellan predstavit će se hrvatskoj publici i zagrijati atmosferu na zagrebačkom koncertu Steva Vaia, 9. studenog u Tvornici Kulture.
Beverly McClellan je brzo postala kamen u temelju velikih pjevača koji izgrađuju rock’n’roll. Svijetu se predstavila u NBC-evoj emisiji The Voice kao pjevačica zapanjujuće snage i mogućnosti. Danas stoji rame uz rame uz Ettu James, Janis Joplin, Bonnie Raitt i Melissu Etheridge. McClellan svira više od 10 instrumenata: gitaru, trubu, francuski rog i niz različitih udaraljki.


MACY GRAY, 25.11. TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Macy Gray, zasigurno jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih neo soul vokala posljednjih 15 godina koja će 25. Studenog nastupiti u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.
Darovita i popularna, Macy Gray je počela oduševljavati fanove otkad je izdala prvi album “On How Life Is” 2000. godine. Taj album je sadržavao singl “I Try”, globalni megahit koji ju je lansirao među zvijezde. Debut album na koncu je prodao više od 25 milijuna primjeraka, osvojio nekoliko Grammya i MTV-jevih nagrada.
Vrata Velikog pogona Tvornice otvorit će se u 21 sat kad će publiku početi zagrijavati naš DJ Phat Phillie.
Ulaznice Pretprodaja: - ulaznice: 180 kn, VIP: 230 kn, Na dan koncerta: ulaznice: 200 kn, VIP: 250 kn
Pretprodajna mjesta: - Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1,- Prodajna mjesta Eventima,- www.eventim.hr


THE MEMORIALS, 30.11. MOČVARA ZAGREB
Thomas Pridgen (ex-The Mars Volta) i The Memorials 30. studenog u Močvari kao koncertni finale godine! U Klub Močvara 30. studenog dolazi jedan od najprominentnijih današnjih bubnjara – Thomas Pridgen sa svojim novim bendom, The Memorials. Thomas Pridgen karijeru je izgradio svirajući za kultni progresivni rock kolektiv The Mars Voltu kao i za njihovog glavnog kreativca, Omara Rodrigueza-Lopeza u solo projektima. S The Mars Voltom snimio je albume „Octahedron“ i najuspješniji „The Bedlam in Goliath“ koji se 2008. popeo na vrh Billboard 200 ljestvice, a za singl „Wax Simulacra“ osvojili su i Grammy nagradu. Odmah po izlasku iz The Mars Volte 2009. osniva The Memorials s Berklee College of Music kolegama Nickom Brewerom i Vivecom Hawkinks koja je surađivala i sa Cee Loo Greenom. Iako ih se žanrovski gura u afro-punk, The Memorials su zvukovno ipak raznovrsniji, pa se odmah mogu uočiti soul, r'n'b i hard rock utjecaji, dok je Thomas zadržao svirački i autorski stil kojim je proslavio The Mars Voltu. Debitantski album izdaju 2011. godine, a ovog ljeta objavili su i drugi pod nazivom „Delirium“ kojeg promoviraju na turneji s više od 100 koncerata na američkom kontinentu i Europi do kraja godine. Ulaznice kreću u prodaju 27. rujna i moći će se kupiti po cijeni od 55 Kn. Od 22. listopada cijena ulaznice će u pretprodaji koštati 65 Kn, dok će na blagajni kluba na dan koncerta iznositi 75 Kn. Prodajna mjesta: Rockmark, Berislavićeva 13, Dirty Old Shop, Tratinska 22, Klub Močvara, Trnjanski nasip bb


MOTÖRHEAD, 10.12. HALA TIVOLI, LJUBLJANA
Potem ko so Motörhead v skladu z vsakoletno tradicijo, pred nekaj meseci že objavili razporede letošnje jesenske evropske turneje s termini, ki pretežno gravitirajo na Skandinavijo, Nemčijo in Veliko Britanijo, so na rep razporeda dodali tudi termin nastopa v slovenski prestolnici, kjer jih pričakujemo v Hali Tivoli, 10. decembra 2012 ob 20.00! Nepopustljivi Angleži, predstavniki najbolj surove različice rock'n'rolla, ki jo je kdajkoli videl planet, legendarni trio Motörhead z nesmrtnim železnim kanclerjem Lemmyjem Kilmistrom na čelu, ki si je za svoje zasluge, kot eden utemeljiteljev rock kulture, že davno zaslužil popolno spomeniško varstvo, se letos jeseni znova vračajo na turnejo po Evropi. Skupina bo, poleg obveznega železnega repertoarja, tudi na tem nastopu predstavila v živo svoj aktualni studijski dosežek imenovan "The Wörld Is Yours" (2010).
Predprodajna cena vstopnic: Tribuna Vzhod ali Zahod: 39,00 EUR, Parter: 44,00 EUR
Fanovski obroč (»the loudest ring«): 55,00 EUR
Internetna prodaja: www.eventim.si



MARK KNOPFLER 5.5.2013. ARENA ZAGREB
Jedan od najboljih svjetskih gitarista te "Glas I gitara " Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering". Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g. U sklopu europske turneje posjetit će 25 zemalja, i održati ukupno 72 koncerta. Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello ". “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. Hvaljen kao jedan od najvećih gitarista svih vremena, Mark je prodao više od 120 milijuna albuma uključujući Dire Straits i solo karijeru, a 2012.godine obilježava 20 godina od zadnjeg nastupa Dire Straitsa.
Višestruki dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”
Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput "Cal"," Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory".
Cijene ulaznica su: Vip parter 300 kuna, Parter I 300 kuna, Parter II 270 kuna, Donja tribina 300 kuna, Vip loža 550 kuna

01.10.2012. u 00:46 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life