Return of ALTEREGO

ponedjeljak, 01.10.2012.

Pregled jesenskih koncerata

THE DUKE ELLINGTON ORCHESTRA PREBAČEN NA SUBOTU, 6. LISTOPADA!
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, u 20 sati
Koncert vrhunskih američkih glazbenika THE DUKE ELLINGTON ORCHESTRA prebačen je s četvrtka, 4. listopada na subotu, 6. listopada 2012. Datum je promijenjen zbog proglašenja Dana žalosti, povodom smrti predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Borisa Šprema koji je izgubio bitku s teškom bolešću. Ulaznice od četvrtka važeće su za subotu, a ukoliko vam novi datum ne odgovara, ulaznicu možete vratiti na prodajnom mjestu gdje je kupljena. Ulaznice za novi datum već su u prodaji po istim cijenama: 190,00 kn, 240,00 kn, 290,00 kn i 340 kn.


GUSGUS, 16.10.2012. AQUARIUS CLUB
Islandska elektronska atrakcija GusGus rasplesat će Zagreb! Nakon izvsnog ljetnog nastupa koji je oduševio sve prisutne, trenutno izrazito popularni GusGus nastupit će 16.10.2012. u zagrebačkom klubu Aquarius! Nose titule jednog od najatraktivnijih izvođača ovog ljeta te će sve prisutne u Aquarisu podsjetiti zašto je to tako. U listopadu ćemo se još jednom sjetiti ljeta uz nordijsku elektroniku GusGusa koji su savršena uvertira za početak jesenske sezone dobrih koncerta i partya! Prije nego što na Aquariusovu pozornicu izađu članovi grupe GusGus, za dobru atmosferu pobrinut će se DJ HALIOZ - inspiriran zvukovima Finnebassena, Soulwaxa i Paul Kalkbrennera garantira odličnu „underground“ atmosferu. ULAZNICE za koncert kreću u prodaju 22.8.2012. na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi nalazi se i popis prodajnih mjesta). Cijene ulaznica su sljedeće: 1.10.2012. do 15.10.2012. ---- 120 kn, 16.10.2012. ---- 150 kn












ŽEDNO UHO, NKC PARK RIBNJAK - 8.10. The Wedding Present, 15.10. White Hills, 22.10. Mick Harvey Band, 13.11. Dirty Three, 14.11. Why?, 24.11. Mark Lanegan Band,
Festival “Žedno uho” pretvorio s eu umjetnički program s više koncerata tijekom godine a sada se i preselio u zagrebački Ribnjak. Klub Purgeraj ulazi u 10. sezonu postojanja, a najveći novitet sigurno je program u dvorani iznad Purgeraja, na prvom katu koja je prigodno nazvana “Park”. Iako će funkcionirati paralelno i neovisno, programi Purgeraja i Parka nude kombinaciju vrhunskih svirki i jednako dobrih DJ programa. Najavljeni koncerti su izuzetno zanimljivi: a tri koncerta “Žednog uha” će se radi produkcijskih zahvata održati u drugom prostoru, 11.11. Calexico u Tvornici kulture, a 20.11. Lambchop i 11.12. The Tiger Lillies čekaju mjesto održavanja.


ZAGREB GUITAR SHOW: THE ARISTOCRATS 27.10. - VIP CLUB, ZAGREB
Od potvrde nastupa fantastičnog tria The Aristocrats, na završnoj večeri ovogodišnjeg Zagreb Guitar Showa u subotu 27.listopada u zagrebačkom VIP Clubu, u kojem uz, prošlogodišnjeg zagrebačkog gosta, Guthrie Govana sviraju bubnjar Marco Minnemann i basista Bryan Beller, fanovi su s nestrpljenjem očekivali informaciju o cijenama i početku prodaje ulaznica.Do 21.listopada – 120 kuna, a od 22.listopada – cijena ulaznice iznosi 140 kuna, stoga preporučamo glazbenim sladokuscima da svoje ulaznice nabave na vrijeme. Broj ulaznica je ograničen (!). Ulaznice se mogu nabaviti u sistemu Eventima.
Zagreb Guitar Show u suradnji sa Udrugom Rezonator najavio je i ZGS Masterclass, seriju glazbenih tečajeva u suradnji sa poznatim hrvatskim glazbenicima.
Prva dva predstavljena predavača su dvojica vrhunskim glazbenika dokazanih u raznim glazbenim stilovima i u radu sa mnogim poznatim imenima hrvatske scene – Damir Gonz (gitara) i Goran Delač (bas). Očekuje se da će se ZGS Masterclassu priključiti i netko od članova The Aristocrats svojom klinikom na koju će ZGSM polaznici imati također slobodan ulaz.Ekipi Zagreb Guitar Showa, kao partner, pridružio se i sve traženiji hrvatski graditelj instrumenata Robert Bašić (RBasic Custom Handmade Guitars). Robert priprema jednu od nagrada za natjecanja, a njegove će instrumente moći isprobati i koristiti ZGSM polaznici.




KEANE 29. 10. 20:00h Hala Tivoli, Ljubljana
Koncertna poslastica Dan 202, kojom slovenski radio VAL 202 proslavlja 40 godina rada, donosi u cjelini ekskluzivni program u sklopu kojeg će gostovati jedna od najpopularnijih britanskih pop-rock grupa Keane. Dok radio Val 202 proslavlja 40 godina emitiranja, grupa Keane obilježava 15 godina otkad su počeli stvarati pod tim imenom.
Nakon godina upornog rada, u prvu ligu britanske glazbene scene ulaze 2004., prvijencem Hopes and Fears. Od tada su nanizali četiri uspješna albuma i nastupili na najvećim svjetskim koncertnim i festivalskim pozornicama, što nije umanjilo kreativni zanos – pjesme za proljetos objavljeni album Strangeland bend je odabirao među gotovo stotinjak novih skladbi. Album Strangeland, koji Keane nazivaju najosobnijim albumom dosad, sniman je u Sea Fog studiju Tima Rice-Oxleya, a producirao ga je Dan Grech (Radiohead, The Vaccines, Howling Bells, Lana del Rey). Četiri godine je prohujalo od prethodnog albuma Perfect Symmetry, a dvije od mini LP izdanja Night Train koje je naslijedilo dugosvirajuće prethodnike u pohodu na britanske prodajne ljestvice i jednako osiguralo poziciju u povijesti popa. Sljedbenici grupe Keane nisu jedini koji su u neizvjesnosti iščekivali novi album. Od prvog albuma Hopes & Fears iz 2004., ovjenčanog višeplatinastom nakladom i BRIT nagradom, svaki novi album donosio je jasan , novi scenario: anksioznošći iscrtan teren albuma Under The Iron Sea i zarazni poptimizam albuma Perfect Symmetry i pjesme Spiralling, koju je Q Magazine 2008. proglasio Pjesmom godine.
Ulaznice za koncert su u prodaji na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima i Dallas Music Shopovima, te online na www.eventim.hr. Popis svih ovlaštenih prodajnih mjesta možete pronaći na stranici www.eventim.hr.


STEVE VAI, 9. 11., TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Ove godine se Steve Vai prvi puta susreo s Beverly McClellan te ostao impresioniran njenim načinom interpretacije pjesama. Beverly ga je očarala snagom i kontrolom svoga glasa. Upravo zbog njene posebnosti, Vai je odlučio povesti McClellan da ga prati na dijelu njegove turneje. Beverly McClellan predstavit će se hrvatskoj publici i zagrijati atmosferu na zagrebačkom koncertu Steva Vaia, 9. studenog u Tvornici Kulture.
Beverly McClellan je brzo postala kamen u temelju velikih pjevača koji izgrađuju rock’n’roll. Svijetu se predstavila u NBC-evoj emisiji The Voice kao pjevačica zapanjujuće snage i mogućnosti. Danas stoji rame uz rame uz Ettu James, Janis Joplin, Bonnie Raitt i Melissu Etheridge. McClellan svira više od 10 instrumenata: gitaru, trubu, francuski rog i niz različitih udaraljki.


MACY GRAY, 25.11. TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Macy Gray, zasigurno jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih neo soul vokala posljednjih 15 godina koja će 25. Studenog nastupiti u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.
Darovita i popularna, Macy Gray je počela oduševljavati fanove otkad je izdala prvi album “On How Life Is” 2000. godine. Taj album je sadržavao singl “I Try”, globalni megahit koji ju je lansirao među zvijezde. Debut album na koncu je prodao više od 25 milijuna primjeraka, osvojio nekoliko Grammya i MTV-jevih nagrada.
Vrata Velikog pogona Tvornice otvorit će se u 21 sat kad će publiku početi zagrijavati naš DJ Phat Phillie.
Ulaznice Pretprodaja: - ulaznice: 180 kn, VIP: 230 kn, Na dan koncerta: ulaznice: 200 kn, VIP: 250 kn
Pretprodajna mjesta: - Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1,- Prodajna mjesta Eventima,- www.eventim.hr


THE MEMORIALS, 30.11. MOČVARA ZAGREB
Thomas Pridgen (ex-The Mars Volta) i The Memorials 30. studenog u Močvari kao koncertni finale godine! U Klub Močvara 30. studenog dolazi jedan od najprominentnijih današnjih bubnjara – Thomas Pridgen sa svojim novim bendom, The Memorials. Thomas Pridgen karijeru je izgradio svirajući za kultni progresivni rock kolektiv The Mars Voltu kao i za njihovog glavnog kreativca, Omara Rodrigueza-Lopeza u solo projektima. S The Mars Voltom snimio je albume „Octahedron“ i najuspješniji „The Bedlam in Goliath“ koji se 2008. popeo na vrh Billboard 200 ljestvice, a za singl „Wax Simulacra“ osvojili su i Grammy nagradu. Odmah po izlasku iz The Mars Volte 2009. osniva The Memorials s Berklee College of Music kolegama Nickom Brewerom i Vivecom Hawkinks koja je surađivala i sa Cee Loo Greenom. Iako ih se žanrovski gura u afro-punk, The Memorials su zvukovno ipak raznovrsniji, pa se odmah mogu uočiti soul, r'n'b i hard rock utjecaji, dok je Thomas zadržao svirački i autorski stil kojim je proslavio The Mars Voltu. Debitantski album izdaju 2011. godine, a ovog ljeta objavili su i drugi pod nazivom „Delirium“ kojeg promoviraju na turneji s više od 100 koncerata na američkom kontinentu i Europi do kraja godine. Ulaznice kreću u prodaju 27. rujna i moći će se kupiti po cijeni od 55 Kn. Od 22. listopada cijena ulaznice će u pretprodaji koštati 65 Kn, dok će na blagajni kluba na dan koncerta iznositi 75 Kn. Prodajna mjesta: Rockmark, Berislavićeva 13, Dirty Old Shop, Tratinska 22, Klub Močvara, Trnjanski nasip bb


MOTÖRHEAD, 10.12. HALA TIVOLI, LJUBLJANA
Potem ko so Motörhead v skladu z vsakoletno tradicijo, pred nekaj meseci že objavili razporede letošnje jesenske evropske turneje s termini, ki pretežno gravitirajo na Skandinavijo, Nemčijo in Veliko Britanijo, so na rep razporeda dodali tudi termin nastopa v slovenski prestolnici, kjer jih pričakujemo v Hali Tivoli, 10. decembra 2012 ob 20.00! Nepopustljivi Angleži, predstavniki najbolj surove različice rock'n'rolla, ki jo je kdajkoli videl planet, legendarni trio Motörhead z nesmrtnim železnim kanclerjem Lemmyjem Kilmistrom na čelu, ki si je za svoje zasluge, kot eden utemeljiteljev rock kulture, že davno zaslužil popolno spomeniško varstvo, se letos jeseni znova vračajo na turnejo po Evropi. Skupina bo, poleg obveznega železnega repertoarja, tudi na tem nastopu predstavila v živo svoj aktualni studijski dosežek imenovan "The Wörld Is Yours" (2010).
Predprodajna cena vstopnic: Tribuna Vzhod ali Zahod: 39,00 EUR, Parter: 44,00 EUR
Fanovski obroč (»the loudest ring«): 55,00 EUR
Internetna prodaja: www.eventim.si



MARK KNOPFLER 5.5.2013. ARENA ZAGREB
Jedan od najboljih svjetskih gitarista te "Glas I gitara " Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering". Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g. U sklopu europske turneje posjetit će 25 zemalja, i održati ukupno 72 koncerta. Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello ". “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. Hvaljen kao jedan od najvećih gitarista svih vremena, Mark je prodao više od 120 milijuna albuma uključujući Dire Straits i solo karijeru, a 2012.godine obilježava 20 godina od zadnjeg nastupa Dire Straitsa.
Višestruki dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”
Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput "Cal"," Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory".
Cijene ulaznica su: Vip parter 300 kuna, Parter I 300 kuna, Parter II 270 kuna, Donja tribina 300 kuna, Vip loža 550 kuna

01.10.2012. u 00:46 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life