Return of ALTEREGO

petak, 30.11.2012.

Bon Jovi, Springsteen, Williams ... na turneji 2013

BRUCE SPRINGSTEEN IZMIJENIO PAR DATUMA 2013 TURNEJE I DODAO NOVE
Bruce Springsteen je upravo dodao još nekoliko datuma na svojoj “Wrecking Ball” turneji za 2013. godinu – posjetiti će Australiju nakon više od desetljeća od kada je tamo svirao zadnje koncerte.
S obzirom na ove dodatke (a očekuju se objave još datuma!) došlo je do nekih promjena u datumima i to na dva koncerta i to onog u Napulju i nama najbližem, Padovi u Italiji. Napulj je sada na rasporedu 23. svibnja a Padova 31. svibnja.
Ostatak datuma možete pogledati niže:
6.05.2013 München – Olympiastadion
28.05.2013 Hannover – AWD Arena
05.07.2013 Mönchengladbach – Borussia-Park
07.07.2013 Leipzig – Red Bull Arena
23.05. Napoli, Piazza del Plebiscito
31.05. Padova, Stadio Euganeo
03.06. Milano, San Siro
11.07. Roma, Rock in Rome



BON JOVI OBJAVILI DATUME EUROPSKE TURNEJE!
Konačno je vrijeme da u sklopu svjetske turneje sljedeće godine BON JOVI dođe i u naše krajeve, na žalost ne u Hrvatsku ali bit će u blizini - u Beču!
Posljednja je njihova turneja obuhvatila preko 50 zemalja , a njihov je nastup uvijek veći i bolji, a superlativi koji krase bend, čine se svakom turnejom učestaliji. Oni su jedan od najuspješnijih live rock bendova na svijetu, neki podaci kažu da ih je vidjelo više od 35 milijuna fanova. Sa 125 milijuna prodanih albuma među vodećima su u glazbenoj industriji.
Bon Jovi 2013. godine kreću na turneju „Because We Can – The Tour“ na kojoj će puniti stadione i arene diljem svijeta. Također, u proljeće sljedeće godine će objaviti i novi albuma „What About Now“. Detalje o turneji i novom albumu uskoro!
Naravno, vratiti će se sa svojim hitovima „Livin’ on a Prayer“, „You Give Love a Bad Name“, „Who Says You Can’t Go Home“, „It’s My Life“ te dati sve najbolje od sebe.
Osim u Beču 17. svibnja, u našoj blizini Bon Jovi će nastupiti i u Minhenu 18. svibnja te u Milanu 29. lipnja!


NELLY FURTADO DOLAZI U OKVIRU „THE SPIRIT INDESTRUCTIBLE TOUR“ U LJUBLJANU, 14.OŽUJKA
Nelly Furtado će nastupiti u Hali Tivoli, priv puta u Slovenijiali i općenito u ovoj regiji. Adria Entertainment ponosno predstavlja koncert ove atraktivne i cijenjene pjevačice. Nelly, koja se proslavila još 2001. sa svojim prvim singlom, do sada je primila brojne nagrade i priznanja, čak dva Grammya, 10 Juno nagrada, 3 MuchMusic Video nagrade a već ima i svoju zvijezdu na Canada's Walk of Fame. Vjerojatno su rijetki oni koje ne znaju neko od njenih pjesama: “I’m Like a Bird”, “Turn Off the Light”, “Powerless (Say What You Want)”, “Try”, “Forca”, "Promiscuous", "Maneater" i "Say It Right".
Pretprodaja ulaznica je na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, benzinskih pumpi Petrola i on-line na www.eventim.si.


ROBBIE WILLIAMSOV NOVI ALBUM „TAKE THE CROWN“ JE VANI! TUNEJA SLIJEDI
Jedan od najuspješnijih glazbenika današnjice – Robbie Williams, predstavlja svoj novi studijski album “Take The Crown”, ujedno i prvo izdanje za Universal Music!
Deveti studijski album “Take The Crown” prvo je samostalno studijsko izdanje za Robbiea još od albuma “Reality Killed The Video Star” iz 2009., prvo nakon ponovnog okupljanja benda Take That 2010. godine te ujedno i prvo izdanje za Universal Music!
“Oduševljen sam što se priključujem Universal Music obitelji, pogotovo u ovom trenutku za koji smatram da predstavlja najzanimljiviji dio moje cjelokupne karijere!” rekao je jedan od najuspješnijih pop izvođača današnjice.
Novi album “Take The Crown” donosi ukupno 11 potpuno novih pjesama, koje su nastajale pod pod kalifornijskim suncem, u studiju u Los Angelesu, a njihovom produkcijom se bavio Jacknife Lee. Album je najavljen slatkim i zaraznim pop singlom “Candy”, koji je odmah nakon svjetske radijske premijere osvojio slušatelje diljem svijeta te dosegnuo vrlo visoke pozicije brojnih ljestvica. Pjesmu zajedno s Robbiem potpisuju Gary Barlow i Terje Olsen. Ostatak novog izdanja donosi vrlo uglađen pop-rock zvuk i melodije, a među pjesmama se dodatno ističu i “All That I Want” s prizvukom 80-ih, “Hey Wow Yeah Yeah” s electro elementima, kao i “Different”, power-balada koja je odabrana za novi singl s albuma.
Turneja slijedi i to koliko saznajemo biti će (za sada) nama najbliže u Beču 17.7.

Oznake: najave koncerata, Nelly Furtado, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Robbie Williams

30.11.2012. u 16:38 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 28.11.2012.

I Slash nam dolazi (ali u susjedstvo)...


SLASH FEATURING MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS - HALA TIVOLI, LJUBLJANA - 8.2.2013
U petak, 08. veljače 2013. slaviti ćemo još jedan praznik kulture rocka! U ljubljansku Halu Tivoli stiže SLASH, velikan svjetske glazbene scene i prava rock ikona. U okviru velike svjetske turneje povodom drugog samostalnog albuma „Apocalyptic Love“ legendarni gitarist nastupiti će u Sloveniji sa Mylesom Kennedyjem (Alter Bridge) and The Conspirators. Sa dvoipolsatnim nastupom, nabitim rockerskom energijom, karizmom i glazbenom virtuoznošću te rockerskim klasicima iz svog bogatog repertuara, uključivši i najveće Guns N’ Roses hitove, Slash je jedna od najvećih rock koncertnih atrakcija sljedeće godine!
Ulaznice za ovaj vrhunski rock koncertni događaj, pravi praznik rock kulture, u prodaji su od danas, srijede 28.11.2012. na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.slashonline.com!



GORAN BARE I MAJKE + SANE + ŽANAMARI & J'ANIMALS - Boćarski dom, Zagreb, 7.12.
U petak, 7. prosinca, Goran Bare i Majke nastupit će u Boćarskom domu u Zagrebu. Time završava turneja kojom promoviraju aktualni album "Teške boje", a kao predgrupa zasvirat će Žanamari & J'Animals i zagrebačka grupa Sane.Ulaznice za koncert potražite od 15. studenog u sustavu Eventima (u Zagrebu knjižara Rockmark u Berislavićevoj 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica) po cijeni od 90 kuna do 30. studenog; nakon toga cijena će im biti 120 kuna.
Članovi Fan cluba Muzika.hr ulaznice za koncert mogu nabaviti po cijeni od 100 kuna.



JESSIE WARE - Tvornica kulture, Zagreb - 20.3.02012
Britanska pjevačica Jessie Ware, koju mnogi uspoređuju s Annie Lennox ili Sade Adu, nastupit će 20. ožujka iduće godine u Tvornici kulture. Bit će joj to prvi i jedini koncert u regiji na kojem će izvesti album "Devotion" s kojeg su najupečatljiviji singlovi "Running", "Wildest Moments" i "Night Light".
Jessie Ware odrasla je u južnom Londonu. Oduvijek je voljela pjevati, a velika prekretnica dogodila se kad ju je nazvao dugogodišnji prijatelj Jack Penate te je zamolio da mu bude prateći vokal u emisiji Zanea Lowea na popularnom BBC 1. Uskoro je uslijedila turneja po Europi i Americi, te na preporuku odlazi do britanskog underground producenta, SBTRKT-a s kojim pravi par singlova. Privukla je pažnju izdavačke kuće PMR records s kojom je ubrzo potpisala i ugovor.
Ulaznice za zagrebački koncert možete kupiti od 7. studenog putem web stranice Jessieware.com po cijeni od 110 kuna ali u prodaji će biti samo 110 takvih ulaznica. Standardna prodaja kreće 9. studenog u glazbenoj knjižari Rockmark, Tvornici kulture i Tisak media centrima te na svim ostalim prodajnim mjestima u sustavu Eventima (na Muzika.hr - kupovina ulaznica) po cijeni od 160 kuna.



JOE SATRIANI - Tvornica kulture, Zagreb- 22.5.2012.
Gitarist Joe Satriani nastupit će 22. svibnja iduće godine u Tvornici kulture u Zagrebu. Nakon gotovo sedam godina, Satriani se vraća u Hrvatsku i to u sklopu europsje turneje na kojoj predstavlja svoju retrospektivu, te četrnaesti studijski album koji će biti objavljen na proljeće. Joe Satriani godinama je jedan od najutjecajnijih rock gitarista, jednako cijenjen među publikom, medijima, kritikom, a posebno u krugu kolega, od kojih neki, poput Stevea Vaia, Kirka Hammeta (Metallica) ili Alexa Skolnicka (Testament), upravo njemu dobrim dijelom mogu zahvaliti na svojim gitarističkim vještinama. Uz studijske albume, svirao je s mnogim glazbenicima (Mick Jagger, Alice Cooper...), nastupao s Deep Purpleom na japanskoj i europskoj turneji 1993., jedan je od osnivača 'all-star' benda gitarista G3 i supergrupe Chickenfoot. U svojoj je karijeri osvojio veliki broj nagrada, petnaest je puta nominiran za nagradu Grammy, a prodao je više od 10 milijuna nosača zvuka.
Pretprodaja ulaznica počet će 15. studenog preko sustava Eventim (u Zagrebu knjižara Rockmark u Berislavićevoj 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica), a njihova cijena je 170 kuna do 1. siječnja ili do rasprodaje limitirane serije od 300 komada. Cijena ulaznice od 1. siječnja bit će 200 kuna, a na dan koncerta, na blagajni dvorane, 220 kuna.



ROGER WATERS, THE WALL SPLIT, STADION POLJUD 23.07.2013.
Uzevši u obzir da do koncerta na splitskom Poljudu ima više od pola godine, prodaja ulaznica za spektakularni The Wall Rogera Watersa je izvrsna. U prvih tjedan dana prodaje prodano je oko 4 000 ulaznica. Ljubitelji Pink Floyda i The Wall-a nisu samo fanovi već istinski štovatelji lika i dijela Rogera Watersa. Sudeći prema dosadašnjim uspjesima tokom prošle turneje, ali i prema rasprodanom koncertu koji se održao u Areni Zagreb, 2011. godine, za očekivati je da će i ovaj koncert oduševiti sve prisutne koji na vrijeme nabave svoje ulaznice.Hrvatska ima veliku čast i priliku za vidjeti ovakav spektakl po drugi puta – 23.7.2013. na Poljudu u Splitu! Ukoliko netko nije uspio vidjeti remek djelo Rogera Watersa – ovo je prilika koja se ne propušta. Oni koju su vidjeli – znaju da će doći po još.
Ulaznice su u prodaji na svim Eventimovim prodajnim mjestima, te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi moguće je naći i popis svih prodajnih mjesta). Podijeljene su u nekoliko kategorija:
VIP LOŽE – 600 kuna
SJEDENJE 1 – sektori D, E, P, R – 400 kuna, FAN PIT– 380 kuna, SJEDENJE 2 – sektori F, G, N, O – 330 kuna, TRAVNJAK– 280 kuna
SJEDENJE 3 – sektori H, I J, K, L, M – 230 kuna
Od 16.11. do 31.12.2012. vrijedi poseban popust od 10% za kupnju ulaznica u uredu Adria Zabave (Lanište 30, Arena dvorana-jug, Zagreb), u specijaliziranim Eventimovim prodavaonicama (Ticket shop 1:Jurišićeva 2a, Zagreb; Ticket shop 2: Arena Centar, 2.kat, Lanište 32, Zagreb) te za kupnju putem info@adriaentertainment.hr. Članovi fan kluba ADRIA ENTERTAINMENT uz navedenih 10% popusta na ulaznice kupljene u uredu Adrie Zabave do 31. prosinca, ostvaruju dodatnih 10%. Budi i ti član fan klupa Adria Entertainment i ostvari popust na ulaznice za koncerte! Također, u uredu Adria Zabave, ulaznice se mogu kupiti na kartice i na rate! Popust od 10% do 31.prosinca vrijedi i za ulaznice kupljene na rate.

POZITIVAN KONCERT 2012. - HLADNO PIVO, LET3, BRKOVI, ONE PIECE PUZZLE, 1.12. DOM SPORTOVA – ZAGREB
Ostala su još samo tri dana do najvećeg domaćeg rock koncerta godine, osmog po redu Pozitivnog koncerta koji će se održati u subotu, 1. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova. Sudeći prema dosad najvećem interesu za očekivati je da će Pozitivac biti rasprodan do subote, Svjetskog dana AIDS-a, što znači da će Hladno pivo, Let3, Brkove i One Piece Puzzle dočekati devet tisuća fanova.
Prema satnici vrata Velike dvorane otvorit će se u 19 sati. Nastupi izvođača planirani su prema sljedećim vremenima: 19:50 One Piece Puzzle 20:40 Brkovi 22:00 Let3 23:30 Hladno pivo
U predvorju Doma sportova organizator koncerta, Udruga HUHIV, imat će postavljene štandove te djeliti promo materijal. Bit će to završetak tjednih aktivnosti koje su započele u ponedjeljak 26. studenog postavljanjem info šatora na Cvjetnom trgu. Program u šatoru trajat će sve do subote. Osim HUHIV-a u predvorju će svoj rad predstaviti i Azil Dumovec, jedno od naših najvećih utočišta za napuštene životinje. Azil i hokejaški klub Medveščak dali su veliku podršku ovogodišnjem Pozitivnom koncertu.
Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Uz sve primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori za AIDS free generaciju.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 50 kn do petka, 30.11., a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 70 kn.





ATARI TEENAGE RIOT, TVORNICA KULTURE. PETAK, 14.12.2012.
Atari Teenage Riot, kultni berlinski underground heroji, napadaju Tvornicu kulture u petak 14. prosinca na jednom od najiščekivanijih koncerata klupske sezone. Band čiju je glazbu nemoguće točno definirati mnogi opisuju kao Digitalni hard core techno noise, a kroz svoje izrazito lijevo politički orijentirane pjesme često napadaju Nazi pokret, desne političke stavove, koketirajući pritom s anarhističkim idejama. Band je predvođen frontmanom Alec Empireom, jednim od najvećih aktivista njemačke underground scene posljednjih dvadesetak godina. Kroz svoju povijest, Atari Teenage Riot obišli su gotove sve najveće svjetske festivale, a na turneje kao predgrupu vodili su ih bandovi kao što su Rage Against The Machine i Nine Inch Nails. Njihovi članovi, Tom Morello i Trent Reznor, veliki su fanovi ATR-a s kojima su kroz karijeru i surađivali na raznim projektima. Potpuno pomahnitali live show, audio i vizualno udaranje iz svih raspoloživih oružja, čeka vas u Tvornici kulture u petak 14. Prosinca.
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 90 kn, dok će na dan koncerta iznositi 110 kn. Pretprodajna mjestaTvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 Prodajna mjesta Eventima www.eventim.hr



ESMA REDŽEPOVA - 17.12.2012.(Zagreb), 19.12.2012. (Pula)
Kraljica romske glazbe, Esma Redžepova, nastupit će 17. prosinca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te dva dana kasnije, 19. prosinca, u Domu sportova Mate Parlov u Puli.
U svojoj bogatoj karijeri Esma Redžepova održala je nebrojene koncerte, nastupila na festivalima i pred više od 200 tisuća ljudi, snimila je više od 1.000 pjesama, te objavila više od 500 albuma za domaće i inozmne kuće.
Osim po svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, Esma je poznata i kao humanitarka. Zajedno sa svojim pokojnim suprugom Stevom Teodosievskim, odgojila je, školovala i udomila 47-ero djece. Za svoj humanitarni rad, dvaput je bila kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir, a dobitnica je i brojnih drugih priznanja i nagrada.
Ulaznice za koncert u Lisinskom potražite na blagajni dvorane, Aquarius Music Shopovima te preko sistema Ulaznice.hr (u Zagrebu - glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13), a ulaznice za pulski koncert na sljedećim prodajnim mjestima: Pula (Lira Intersound, Activa Travel, Centar CD shop); Vodnjan (trgovina Ibro Trade); Rovinj (CD Shop LINK); Poreč (Eurotours); Labin (Caffe bar Valentino); Rijeka (Dallas Music Shop).



PARTIBREJKERS - Tvornica kulture, Zagreb, 8.12.2012.
Povodom 30 godina postojanja, grupa Partibrejkers nastupit će 8. prosinca u Velikom pogonu Tvornice kulture. "Dolazimo u Zagreb proslaviti naš praznik. Nadam se da će s nama biti i stara i nova publika i da će se dobro proveseliti s nama. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe. Nikad ne može ništa isto izgledati, nijedan dan ne sliči na onaj prethodni, nijedan naš koncert nije isti... Nadamo se da ćemo ovaj put biti još bolji nego na prijašnjim koncertima, a govori se da nikad nismo razočarali" kaže frontmen Zoran Kostić - Cane.
Bend je osnovan 1982., a s godinama su - svirajući spoj punka, garažnog roka i bluesa - postali jedan od najvažnijih bendova regije iza kojeg su albumi "Partibrejkers", "Partibrejkers II" i "Partibrejkers III" s pjesmama "Ulični hodač", "Ona živi na brdu", "Gubitnik", "Prsten", "Put", "Mesečeva kći", "Kreni prema meni", "Zemljotres", "Ono što pokušavam sad", "Hipnotisana gomila"....
Posljednji, live album "Krš i lom" objavili su 2010. godine. Ulaznice u pretprodaji po 70 kuna, odnosno 90 kuna na dan koncerta, možete potražiti u Tvornici kulture i na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu - glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica).



KARLOVAČKO LIVE - TONY CETINSKI
Tony Cetinski sa svojom ekipom danas stiže u Split kako bi sve pomno pripremili za spektakularan početak desete Karlovačko Live turneje.
Prema Splitu, prvom gradu velike slavljeničke turneje, krenula je Karlovačko karavana :
• 60 ljudi radi na realizaciji svakog koncerta
• 7 koncerata održat će se na ovogodišnjoj Karlovačko Live turneji
• 37 tona opreme koristi se u produkciji
• 3 šlepera, 6 kombija i 15 drugih vozila prevozi opremu
• 2 600 kilometara prijeći će se tijekom Karlovačko Live turneje
• 10 vrhunskih glazbenika nastupa na Karlovačko Live pozornici
• 1 gost iznenađenja nastupa s Tonyjem u svakom od sedam gradova
Karlovačko Live turneja počinje u petak 7. prosinca 2012. u splitskoj dvorani Gripe u 20 sati.
Jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika Tony Cetinski zasigurno će osigurati savršenu atmosferu za uživanje s prijateljima u društvu omiljenog Karlovačkog.
RASPORED KONCERATA
Split 7. prosinca
Osijek 9. prosinca
Zagreb 14. prosinca
Rijeka 16. prosinca
Zadar 21. prosinca
Karlovac 23. prosinca
Varaždin 26. prosinca
Ulaznice za sve koncerte dostupne su na svim prodajnim mjestima sistema Eventim i online na www.eventim.hr

28.11.2012. u 18:28 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 26.11.2012.

Mark Lanegan Band - jedan od najdojmljivijih koncerata godine

MARK LANEGAN BAND – Zagreb, Pauk, 24.11.2012.



(support Creature With the Atom Brain + Duke Garwood + Lyenn)

Ove godine je bilo rijetkih koncerata koji su rasprodani, pa makar bili i oni u najmanjim rock klubovima. Da ste pitali ne previše upućene tko je Mark Lanegan, posve sigrno bi rekli da nemaju pojma a još manje zašto se koncert selio z prvobitno planirane dvorane NKC Park u Pauk. Pa se i tu brzo rasprodao. Generalno je dobro da se koncert održao u Pauku nego u Parku, no ni to baš nije bila bajna opcija. S premalo koncertne kilometraže, Pauk sasvim sigurno nije mjesto za ovako vrijedne koncerte. Ako zanemarimo (ne)pušenje cigareta i marihuane u dvorani, nesnosnu gužvu, konobare kao da su pali s Marsa, garderobu koja dere više para nego u Hotel Westinu, na kraju je najvažnije ono da je zvuk uglavnom na svim mjestima bio skomiran. Ako je 30 ljudi shvatilo što je Lanegan tijekom koncerta rekao (a rekao je „dvije i pol“ riječi) onda sam puno rekla.

Još je gore bilo onima koji njegov opus (i tekstove) baš i ne poznaju toliko detaljno, na koncertu sasvim sigurno ništa nisu niti saznali. Šteta što agilni organizator Žednog Uha nije uspio ovaj koncert ugurati u bolju dvoranu, SC recimo, ali je zato za svaku pohvalu što nam konstantno dovlači sjajne alternativne i indie bendove, koji očito itekako imaju publiku ovdje u Hrvatskoj. Čak ispada da ti bendovi bolje prolaze kod nas nego negdje vani. Prisjetimo se samo The Nationala koji su kod nas bili zvijezde nad zvijezdama prije negoli ih je vlastita Amerika i ostatak svijeta ustoličila na tron.

Slično se očito događa s grunge mračnjakom zvanim Markom Laneganom. Čim čuješ prvih par tonova njegovog vokala odmah ti je jasno da će to bit jedna opaka kombinacija Nicka Cavea, Toma Waitsa i neki „summary“ grungera koji su se, za razliku od njegovog prvobitnog benda iz kasnih 80.-tih Screaming Trees, nekim spletom okolnosti proslavili (Pearl Jam, Soundgarden, Nirvana itd.). Lanegan je proveo nekoliko godina (točnije tri albuma) i u kultnima Queens of the Stone Age, pa eto ako niste bili na koncertu jer niste znali o kome je riječ sada znate što ste propustili.

Da ne mislite da ste propustiti neki show. Onih par bijednih lampi, plavih i naročito crvenih, koje su (kao) osvijetljivale pozornicu i da ih nije bilo – bio bi isto. Prateći bend je moćno pratio Lanegana, ali što je mnogo važnije, Lanegan se manirom „ja sam bog i batina, i briga me za sve“, oslanjao uglavnom statično na mikrofonski stalak, zdrapanim ali izuzetnim vokalnom „pričao“ nam te svoje fantastično darkersko-mistične detalje vlastitog misaonog i emotivnog svemira.

Publika je, iako je zvuk totalno podbacio, svejedno bila u polutransu. Lanegan je s lakoćom prelazio iz jedne pjesme u drugu, bez pauzi, bez pričanja, bez obraćanja publici. Inače mi takvi nastupi „kao na tvorničkoj traci“ malo idu na živce, no uz izvođače poput Lanegana, sve drugo je nezamislio i neumjesno. Zadnje što bi itko želio čuti od njega je neku neslanu šalu, podilaženje publici ili čak toliko da ispriča „kako mu se sviđa u Hrvatskoj i kako je lijep grad Zagreb“. Bullshit, složili bismo se svi.

Pjevaj ti Mark, nemamo priliku ovakve koncerte često slušati, čak niti uz shitty razglas. Što možda i nije bilo loše. Jer, naviknuta na uglavnom odličan zvuk na koncertima i samim time frustrirana što nisam mogla u svoj punini doživjeti Laneganov koncert, prvo što sam napravila kada sam došla doma je bilo klik na player i ajmo sad Lanegana slušati kak treba. Barem audio. Pa ti se dojam koncert provuče i na dan dva nakon njega.
Video je bio poseban i trebalo ga je doživjeti jer Lanegan je uživo upravo ono što bismo očekivali: podmukla tutnjava jednog moćnog lika koji ti ne da niti da p… (dopunite sami).

Krenulo je s „The Gravedigger’s Song“ i dosta vremena posvetio aktualnom albumu „Blues Funeral“ koji je jako fino sjeo publici, pa je štrikanje novih stvari sa starima bio pun pogodak.
Onako posebno hipnotički moment koncerta je svakako bio „Devil in my Mind“, a opće burno prihvaćena rockin’ rollin’ „Black Rose Way“ od Screaming Treesa.
Bis je došao u obliku najglasnije prihvaćene „Hangin’ Tree“ iz QUOTSA faze. Za kraj jednoipolsatnog koncerta čuli smo još „Methamphetamine Blues“. Po nekima koncert ili barem poslastica godine – možda, da mi glava nije zujala još pola noći nakon koncerta – ovako, sjajno ali moglo je biti mračno dobro, ako je već bilo mračno u dvorani i mračno u glazbi.

Treba spomenuti i jednu zanimljivost. Lanegan je imao čak tri predgrupe. I to ne bilo kakve. Sve tri su bile neka kombinacija članova Mark Lanegan Banda, no najjače se dojmila i sasvim sigurno ostavila dojam legitimnog headlinera za neki koncert, treća predgrupa Creature With the Atom Brain. Zapamtite to ime. Možda jednom dođu samostalno na neki koncert. A i po tome Lanegan djeluje kao centar nekog posebnog glazbenog svemira poput Nicka Cavea, koji je također okupio oko sebe glazbenike od kojih ama baš svi imaju neki bend i to ne bilo kakav.

Oznake: Mark Lanegan Band, alternativni rock, pauk, Zagreb, Hrvatska, koncert, live

26.11.2012. u 14:42 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.11.2012.

Muse zakucali ponovo - friško iz Budimpešte!

MUSE, MAĐARSKA, BUDIMPEŠTA ARENA - 20/11/2012



Jučer je jedan od najvećih rock bandova današnjice, engleski tro Muse, nastupio u budimpeštanskoj Areni. Kad ih već nemamo prilike gledati u Hrvatskoj (tuga i jad) otišli smo u Mađarsku vidjeti kako izgleda nova turneja kojim promoviraju novi, dosta hvaljeni album “The 2nd Law”. U Budimpeštu se zaputio i lijepi broj Hrvata, Slovenaca i ostalih nam susjeda, no Arena ipak nije bila dupkom puna. Ali je zato Muse bio ponovo savršen. Svakim albumom Muse pomiče granice live showom, i svaki je novi koncert gotovo u pravilu bolji od prethodnog. Ipak, nijedan nije kao onaj zagrebački iz 2007. tak je bio nešto svemirski ekstra. Nije čak godinu dana nakon njega Matthew Bellamy u jednom interiviewu izjavio da taj zagrebački spada u one posbne koncerte u kojima je: "the crowd went mental, then we got mental." (publika je bila totalno luda, onda je nas poneslo pa smo mi poludjeli.").

Predgrupa je bila neki bend Everything Everything o kojemu ne znam ama baš ništa, niti smo saznali. A kako se čini niti nećemo. Nisu bili loši, trudili su se i
Možda zato jer smo s nestrpljenjem očekivali glavne zvijezde - Muse. Ponovo spektakularna pozornica, naravno ovo je dvoranska scenografija koju vidite na slikama, stadionska će sigurno biti opet druga - pa light show, a da o zvuku i ne govorimo, taj je savršen već godinama. Sjajno izrađene set-liste pogode ama baš uvijek, ali to i nije tako teško kada imaju hrpu fenomenalnih pjesama. Inače ih pametno ih dijelom mijenjaju na barem svakom drugom koncertu i ne može ti biti dosadno naročitoako odeš na više od jednog koncerta na jednoj turneji.

Triu su mnogi pomalo zamjeravali što imaju minimalnu komunikaciju s publikom, no i to je promjenjeno, frontman Matt se konačno malo više oslobodio i umjesto jedne, kaže tri rečenice), ali su zato od srca. Imala sam ih prilike sresti uživo 2007. pa je to posve legitimna tvrdnja. Novi je album, kao što je i bilo očekivano bio dosta zastupljen, no dozirano tako da onima kojima i nije neki spektakl (autorici ovog teksta) su mogli uživati i u starim stvarima. Za razliku od dosta bendova koji "peglaju" ponekad samo po nekim albumima, a (uglavnom) stare zapostavljaju, Muse setliste sastavlja ama baš od svih. Tko ih ne bi volio?

Inače, bili oni jako komunikativni ili ne, kad je Muse u pitanju (ali na vlastitom koncertu, za festivalske nastupe ne garantiram, primjetila sam da tamo nisu baš ono spektakl kao što su na svojima) to je posve nebitno jer su sva trojica toliko u koncertu, sviraju savršeno, pjevaju savršeno, kreću se savršeno - skaču (Matt) - pa ne možeš imati baš sve, zar ne?

Publika je bila zanimljiva. Budimpeštanska Arena je poseban slučaj, imaju redara ko stanovnika Zagreba, na svaki milimetar po jedan i ništa drugo ne rade nego paze da ne radiš ovo ili ono. Ne dao bog da se digneš (na tribinama) i počneš plesati. Ono kazališna. Ne publika, ta bi i skakala ali imaju neka pravila koja ih totalno ograničavaju. (Tako da ako niste od kazališnog formata, izbjegavajte koncerte u Budimpešti točnije, izbjegavajte tribine pod svaku cijenu.)

Tako da je dvorana vrijala, ali si svejedno vidio skoro sve tribine sjedeće do posljednje stvari. No energija i dobro raspoloženje se osjetilo i prenosilo na bend, makar bih ja prije rekla da je bend prenosio energiju i dobro raposploženje na publiku. Muse su taj dan prošetali i Budimpeštom (zamalo smo ih zakačili!) tak da su bili fino nabrijani.

Na ovoj turneji imaju kojekakvih noviteta (osim da je Matt razgovorljiviji) i to da Matt prepušta na jednoj stvari centralni mikrofon Chrisu koji onda otpjeva ili "Liquid State" kao sinoć, ili "Save Me". Što je najs. To što pjesme nisu nešto baš famozno, to je čak i manje važno. Ako će to Chrisu pomoći da se riješi okorjelog alkoholizma, a drugoj dvojici da ga ne izbace iz benda, što se mene tiče može Chris slobodno napisati još koju pjesmu. O sviranju basa je deplasirano govoriti, on je top svjetska klasa, pijan ili ne.

Još jedan novitet (barem mi se tako čini) jest da se Matt sjuri dolje do publike, doduše brzinom svjetlosti tamo i nazad, ali svejedno, ako si brz i zapet kao puška možeš ga dotaknuti ili uštipnuti. O Mattovom sviranju gitare jednostavno nema se što dodati. Svaki put kad ga gledam još je bolji nego prethodni, taj nikad ne griješi, ali to nije ono suhoparno, napiflano sviranje, to je prirodno bogomdani i urođeni veliki talenat. Trebate čuti taj urnebes i njegove gitare i publike kad krenu prvi riffovi "Plug in Baby". Napisana da ode u rock legendu.

Još jedna zanimljivost za kraj, onima koji nisu nikad bili na Muse koncertu: za razliku od slušanja albuma, kada odete na koncert, to sve pršti od žestokih nota, nema tu mile lale, to je sve samo ne mekano. Nisu slučajno nekoliko godina zaredom bili proglašni najboljim live bendom.

Ako vam njihova glazba i nije specijalno pri srcu, njihov koncert uživo je nešto što bi svak ljubitelj rock-pop glazbe trebao vidjeti jednom u životu. Ili kako je rekla frendica poslije koncerta koji uopće nije njihov neki fan: “Vrijede svakog centa”. Lipe. Ili forinte. Ili čega god.


Oznake: Muse, Mađarska, Budimpešta, koncert, live, 20/11/2012, alternative rock

22.11.2012. u 03:03 • 0 KomentaraPrint#

petak, 16.11.2012.

HOT NEW ALBUM: Mumford and Sons "Babel"



(Island, Glassnote, 2012), žanr: indie folk rock

Nasljednik hvaljenog prvijenca ovog engleskog indie folk rock quartet je zasigurno dostojni nastavak onog što su započeli 2009. Bez uzbuđenja doduše, ili sasvim malog. I to je uglavnom stoga što sve zvuči tako blisko i poznato. S druge strane: ovaj žanr tj. stil folk rocka ne ostavlja mnogo prostora za neka luda uzbuđenja i novotarije. Ukoliko kanite ostati u okvirima žanra, dakako.
Mumford And Sons su napravili strašan posao sa „Sign No More“ kada je izašao 2009: pokupili su hrpu važnih nagrada, prodali hrpu albuma i napravili si mjesto u glazbenoj industriji.

Drugi album naročito, ili bilo koji sljedeći koji nasljeđuje jedan tako uspješan album uvijek ima pred sobom vrlo tešku zadaću. Materijalu na „Babelu“ možda nedostaje uzbuđenja, ali mu ne nedostaje žestine. Ionako ima malo drugih albuma koji su jednakovrijedni uspješnim debijima, a kamoli onih koji su bolji od istog. Ni ovaj album ne odstupa od te poznate činjenice.
Bez obzira na sve, “Babel” je svejedno jako dobar folk-pop album i uopće nije neobično, iako me je iznenadilo, da je već prvog tjedna nakon izlaska zasjeo na prva mjesta top lista u SAD i UK, a i šire.

12 pjesama su jedan kompaktan set dobro napravljenih folk melodija, kao i očit pokušaj da Marcus Mumford digne kvalitetu tekstova stepenicu više, u čemu je uglavnom uspio, makar je još miljama daleko od išta sličnog što bi John Steinbeck napisao.

Tekstovi se ponovo bace ljubavnom i biblijskom tematikom, pa ni tu nema ništa nova. Glazba je daleko glasnija i dinamičnija. Gotovo da podsjeća na kolekciju veselih country melodija. Bogatstvo aranžmana je vidljivo a Marcusovi vokali su ‘bolni i pucaju od emocija’ i izvrsni, no ipak mi se sve skupa čini manje suptilno nego na debiju. Ovdje je očito igrano na sigurno.



Za one kojima ova vrsta glazbe nije naročito pri srcu – nećete ni u ovom albumu naći nešto što će vam to preokrenuti, ali će vam možda ovaj album biti ugodan za slušanje bez prevelike pažnje. Za one kojima je debi album mrak – ne ponadajte se prebrzo da je ovaj jednako dobar, ali ćete dobiti točno ono što ste do sada naučili od Mumford And Sons, ni manje ni više.
No od sljedećeg albuma trebamo očekivati daleko više. Nakon što su ‘ubili’ top liste odmah nakon izlaska albuma, jasno je da će i ovaj album postati uspješnica, možda i više nego prvi. No nakon njega zaista im slijedi teži posao za treći album, koji bi ipak morao biti daleko jači.

No do tada, treba reći ovo: ako me itko ikada podsjećao, pa čak i jako izdaleka na Simon & Garfunkela – onda moram reći da su to Mumford And Sons. Posve izvjesno je da ih čeka jako mnogo posla i da će proteći još mnogo vode kako bi napravili samo jednu epsku pjesmu kakve imaju Simon & Garfunkel , te da još trebaju prijeći Himalaju da budu na razini legendarnog dua – no osjećam da Mumford And Sons imaju ono nešto posebno što ih može jednoga dana učiniti zaista velikima.

Popis pjesama:

1. Babel
2. Whispers in the Dark
3. I Will Wait
4. Holland Road
5. Ghosts That We Knew
6. Lover of the Light
7. Lovers’ Eyes
8. Reminder
9. Hopeless Wanderer
10. Broken Crown
11. Below My Feet
12. Not With Haste


cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: Mumford and Sons, album, novi, "Babel", folk-rock

16.11.2012. u 23:52 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.11.2012.

Novi koncerti: Waters, Rammstein...


ROGER WATERS, 23.7.2013. POLJUD SPLIT
Roger Waters, suosnivač i glavni autor fenomenalnih Pink Floyd-a, najavio je povratak povijesne produkcije “The Wall” u Europu 2013.g. Njegovo audio vizualno remek djelo otuđenja i transformacije bit će u cijelosti izvedeno uključujući prateći bend u punom sastavu,te umjetničku produkciju. “The Wall” je do sada uživo izveden 192 puta diljem svijeta, ispred više od 3.3 milijuna fanova što turneju čini jednom od najuspješnijih turneja u povijesti rocka. Turneja 2013 sadržavati će 18 open air/stadionskih izvedbi, uključujući kultne prostore kao što su Rimski Olimpijski Stadion, Amsterdamska Arena, Berlinski Olimpijski Stadion i Telenor Arenu u Oslu.
Za velike “open air” stadionske koncerte, Roger Waters redizajnirao je The Wall izvedbu,te je remek djelo podignuo na viši nivo kako bi postigao ultimativni stadionski događaj. Cilj mu je bio približiti The Wall iskustvo još bliže fanovima gdje god sjedili. “Izvanredno mi je drago što ću još jednom izvoditi The Wall u Europi. Bit će to jako zabavno za sve nas. Preradio sam show za izvedbu na velikim stadionima. Stvarno je dobro. Još više pokreta, čak je aktivnije, privlačnije, dramatičnije i uzbudljivije od nastupa u arenama. Morao sam razmisliti o cijeloj priči sa stadionima. Ovakav veliki stadionski show nije mogao biti realiziran prije 40 godina. Nismo mogli ispuniti prostor na način da bude emocionalno, glazbeno i scenski zadovoljavajući. Tehnologija se promijenila. Sada možemo.” The Wall je jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma u rock povijesti iz kojeg je svakako najpoznatiji singl 'Another Brick in the Wall', po kojemu je i Allan Parker snimio film s Bobom Geldofom u glavnoj ulozi.
Koncert održan u Areni Zagreb 13.04.2011.g.spada u vrhunce koncertnog doživljaja, audio vizualnog i svakako produkcijskog savršenstva. To može posvjedočiti svatko od 18 tisuća oduševljenih posjetitelja.
ULAZNICE I PRODAJA: Ulaznice u redovnu prodaju kreću 16.studenog na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te na www.eventim.hr, a podijeljene su u nekoliko kategorija:
VIP LOŽE – 600 kuna
SJEDENJE 1 – sektori D, E, P, R - 400 kuna
FAN PIT– 380 kuna
SJEDENJE 2 – sektori F, G, N, O – 330 kuna
TRAVNJAK– 280 kuna
SJEDENJE 3 – sektori H, I J, K, L, M – 230 kuna



RAMMSTEIN, 11.7. VILLA MANIN CODROIPO ITALIJA
U posljednje dvije godine, koncerte s turneje "Made in Germany" njemačkog kultnog benda Rammstein vidjelo je više od 1,3 milijuna ljudi diljem svijeta: u Meksiku, SAD-u, Južnoj Africi, Australiji, Kanadi i Europi. Njihovo putovanje se nastavlja uz moto za 2013. godinu: “Wir halten das Tempo” (Držimo ritam). U novom dijelu turneje, popularni njemački bend Rammstein, koji je poznat po koncertnim spektaklima s obiljem pirotehnike, 11.7. u Villi Manin Codroipo kraj Udina Italija. će gotovo doslovno zapaliti publiku. Njihova karijera je obilježena je brojnim kontoverzama, provokatnim video spotovima i spektakularnim koncertima. Uvijek osiguraju fenomenalnu scenografiju, a na nastupima također često mijenjaju posebne kostime. U više navrata su bili uhićeni zbog neprimjerenog ponašanja, te prozivani radi eksplicitnih scena u video spotovima. U stvarnosti, istina je da je Rammstein usmjeren na dobru zabavu i dobru glazbu te se ne opterečuju tračevima. Uz zabavu i efekt iznenađenja, najveći naglasak stavljen ja na sigurnost i profesionalizam.
„Oni koji to ne razumiju, to zapravo i ne žele razumjeti“– izjavio je frontmen benda Till Linderman.
Ulaznice i više informacija na stranicama AZALEE organizatora.




DINOSAUR JR. 16.2.2013. TVORNICA KULTURE ZAGREB
Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr., dolaze u Tvornicu kulture u subotu 16. veljače 2013., na svoj tek drugi ikada nastup u Hrvatskoj. Tvornica kulture ugostiti će band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.
U svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph), Dinosaur Jr. podsjetiti će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja, te ujedno predstaviti i izvrstan posljednji studijski album “I Bet On Sky”, objavljen prije dva mjeseca, te dočekan isključivo hvalospjevima od bandu standardno naklonjene kritike.
Dinosaur Jr. objavili su u karijeri 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca iz 1985. godine do ovogodišnjeg “I Bet On Sky”. Band je prestao s radom tijekom 1997., da bi se u originalnoj postavi vratili 2005. godine.
Posebna zanimljivost je da će ovo bandu biti jedini koncert u regiji na ovoj turneji, a osim Zagreba najbliži gradovi koje Dinosauri posjećuju su Beč, Milano I Prag. Uz taj podatak, kao i činjenicu da se radi o vikendu, očekuje se veliki odaziv fanova iz susjednih zemalja, od kojih mnoge nikada nisu imale priliku ugostiti Dinosaur Jr.
Ulaznice za koncert u Tvornici kulture u prodaju kreću u petak 23. studenog. Mogu se nabaviti u Tvornici kulture, na svim Eventimovima prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr.
Pretprodajna cijena je 120 kn, dok će na dan koncerta iznositi 140 kn.


Četvrti po redu PARTY UNITED s ponosom predstavlja spektakularni koncert: NOUVELLE VAGUE i HEADONEAST na PARTY UNITED LIVE STAGE-u koji će se ove godine održati u Tvornici Kulture 24.11.2012., s početkom u 21.00 h.
Bossa nova bend iz Francuske, koji se proslavio obradama punk i rock klasika u subotu 24. studenog nastupit će u Zagrebu u sklopu četvrtog po redu klupskog spektakla pod nazivom PARTY UNITED.
Na ovom nastupu bend će predvođen Marcom Collinom u pratnji senzualnih vokala dvije atraktivne pjevačice Melanie Pain i Liset Alea Zagrebačkoj publici prestaviti svoj novi show “NOUVELLE VAGUE” u sklopu kojeg će promovirati 6 novih pjesama kao i svoj novi scensko-vizualni nastup na kojem će po prvi puta u Hrvatskoj na stage-u sa bendom nastupiti i plesačica Zula – The shadow dancer iz Crazy Horsa!
HEADONEASTNakon petogodišnje stanke, Zagrebački skladatelj Aleksandar Ljiljak (osnivač yammat-a) i glazbeni producent Samir Kadribašić sa svojom šarolikom skupinom glazbenika, natjerat ce vas na ples i razmišljanje jedinstvenim zagrljajem istoka i zapada, lepršavog pop-a i punokrvnog rock-a, akustike i elektronike.
Prodaja ulaznica u sustavu Eventim-a od 05.10.2012. za PARTY UNITED LIVE STAGE u TVORNICI po cijeni od 180kn u pretprodaji i 200kn na dan eventa.
PARTY UNITED GOLD TICKET – uključuje ulaz na PARTY UNITED LIVE STAGE u Tvornici Kluture, ulaz na PARTY UNITED ELECTRONIC STAGE u Pogonu, ulaz u 13 najboljih zagebačkih klubova i besplatan shuttle bus!



MARK LANEGAN BAND (ŽEDNO UHO) - PAUK ZAGREB, 24/11/2012
Mjesec dana nakon rasprodane dvorane Park i prebacivanja u Pauk, prvi solo koncert Marka Lanegana ponovno je rasprodan, potvrdilo je Žedno uho.
Koncert se neće seliti u neki drugi veći prostor, stoga svi koji nisu nabavili svoju ulaznicu za subotu 24. studenog morat će čekati neku drugu priliku.
Svojim drugim nastupom u Zagrebu, a prvim kao lider vlastitog benda, predstavit će se Mark Lanegan koji predstavlja sedmi album "Blues Funeral". Koncert je zbog iznimno velikog interesa preseljen u veću dvoranu koja će se, kažu organizatori, 'na kraju pokazati premalom za sve one koji se žele pokloniti ovom velikanu'.
Uz njega na ovom će se koncertu u Pauku svojim samostalnim projektima predstaviti članovi njegovog pratećeg benda pa ćemo tako s početkom u 20:45 biti u prilici čuti redom: Creature With the Atom Brain, Dukea Garwooda i Lyenn. Cijena ulaznice iznosi 120 kuna.



MACY GRAY, 25.11. TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Macy nam ponovo dolazi u Hrvatsku prestavljajući novi album "Covered". Neformalnom ljubitelju glazbe, album Macy Gray, “Covered” se čini kao nešto neočekivao - budući da album sadrži pjesme indie rock bandova koje je Macy odlučila reinterpretirati na svoj način, poput Radioheada, Yeah Yeah Yeahs, Arcade Fire, Metallice, Eurythmicsa... No, “Covered” nije tipičan cover album…
"To su pjesme koje bih vjerojatno napisala u drugom životu", kaže Macy Gray u njenom prepoznatljivu stilu. "Te pjesme točno opisuju moje trenutno raspoloženje - ljubavne pjesme pune mračnih elemenata".
A album “Covered” označuje njen kreativni vrh.
"Prije nego smo započeli snimati", kaže Macy, " postala sam opsjedunta s načinom kako je Nina Simone napravila svoju verziju pjesme 'My Way'. Nije se brinula o tome što će i kako ljudi reagirati i kakko će u uspoređivati s bilo ćime. Vidjela sam kako je uzela tu pjesmu i napravila je ono što je ona htjela. Stoga sam počela snimati s povjerenjem da možemo stvari napraviti onako kako mi želimo".
Konačni rezultat je kolekcija koja duhovito preobražava pjesme koje su postale zaštitni znak publike koja ih voli. “Covered” uspijeva zadržati emotivnu istinu tih pjesama dok istovremeno preobražava glazbene kontekste, ostavljajući dovoljno prostora za Macyin zaštitni dodatak.



CALEXICO, ZAGREB, PAUK - 27.11.
Festival Žedno Uho koji to više nije u klasičnom festivalskom obliku, ove nam je godine doveo zaista hrpicu dobrih koncerata: Mick Harvey (The Bad Seeds), DIrty Three (također dio ekipe iz The Bad Seedsa), subotnji koncert Marka Lanegana - a sutra nas očekuje Calexico! U utorak 27. studenog, po drugi put u Pauk dolaze Calexico (napomena da je koncert prebačen iz Tvornice u Pauk!). Prošlo je više od šest godina od posljednjeg zagrebačkog nastupa jednih od predvodnika americane čiju jezgru čine multiinstrumentalisti Joey Burns i John Convertino, dvojac koji je svoju strast prema spaghetti western filmskoj glazbi Ennia Morriconnea, kao i prema jazzu pedesetih i šezdesetih, te surf rock i country glazbi, pretvorio u neke od najljepših glazbenih ostvarenja izniklih unutar američke glazbe u proteklih petnaestak godina.
Večer će u 21 sat otvoriti portlandska folk rock grupa Blind Pilot. Cijena ulaznice iznosi 150 kuna.



MOTÖRHEAD 10.12. U LJUBLJANI, HALA TIVOLI
U organizaciji Agencije 19 će u Hali Tivoli 10.12. nakon 23. godine nastupiti legendarni Motörhead! Beskompromisni Englezi, predstavnici najsirovije verzije rock’n'rolla, legendarni trio s besmrtnim Lemmyjem Kilmisterom – jednim od utemeljitelja rock kulture – na čelu, konačno su na europskoj turneji, a koncert u Ljubljani će biti jedini na ovom dijelu Europe! Bend će, uz obaveznog “željeznog” repertoara iz 37-godišnje bogate karijere (snimili su 20 studijskih albuma!) predstaviti uživo svoj aktualni studijski rad”The Wörld Is Yours” (2010). Za predgrupu management je potvrdio grupu Niet!
Sada već legendarna slovenska punk grupa koja datira iz 1983. ima status jedne od najboljih punk i hard-core scene tog vremena. Kalili su se na festivalu Nova rock 1984. i 1985. i nastupali na većini priznatih koncertnih pozornica nekdašnje Jugoslavije. Služenje vojnog roka prekinulo je djelovanje benda, a 1991. je umro pjevač Primož Habič, što je tada dovelo do prave Nietmanije. Tek 17 godina kasnije grupa je ponovo počela s radom, ovaj put s novim pjevačem Borutom Maroltom.
2011. su snimili dvije nove pjesme – “Just Like a Woman” koja je dio projekta covera Boba Dylana, na kojem sudjeluje trenutno najjača ekipa slovenskih izvođača, te druga hard-core pjesma “Nihče ne ve zakaj”.
Motörhead dolaze u Ljubljano u sklopu svjetske turneje “The Wörld is Yöurs”, koja je započela 2011. kada su uz Sjevernu Ameriku posjetili još i Australijo i Južnu Ameriku te dio Europe. U finalnom dijelu turneje će osim Slovenije posjetiti još i Englesku, Škotsku, Belgiju, Francusku, Nizozemsku i Njemačku. Sirovi, besmrtni rokeri, legendarni Motörhead se nam tako ponovo vraćaju na koncertne pozornice Europe, među kojima jer i »mejsto zločina« otprije 23 godina, u ljubljansku Halu Tivoli 10. 12. 2012!
Internetska prodaja ulaznica: www.eventim.si. Pretprodajna cijena ulaznica: Tribina Istok ili Zapad: 39,00 EUR, Parter: 44,00 EUR.



THE MEMORIALS (S.A.D.), JOHNJOHN RAVEN AUGUST (Zabok), DUSTED CRUTCH (Zagreb) - 30.11. MOČVARA ZAGREB
30. studenog dolazi nam jedan od najprominentnijih današnjih bubnjara – Thomas Pridgen sa svojim novim bendom, The Memorials.
Thomas Pridgen karijeru je izgradio svirajući za kultni progresivni rock kolektiv The Mars Volta kao i za njihovog glavnog kreativca, Omara Rodrigueza-Lopeza u solo projektima. S The Mars Voltom snimio je albume „Octahedron“ i najuspješniji „The Bedlam in Goliath“ koji se 2008. popeo na vrh Billboard 200 ljestvice, a za singl „Wax Simulacra“ osvojili su i Grammy nagradu.
Odmah po izlasku iz The Mars Volte 2009. osniva The Memorials s Berklee College of Music kolegama Nickom Brewerom i Vivecom Hawkinks koja je surađivala i sa Cee Loo Greenom. Iako ih se žanrovski gura u afro-punk, The Memorials su zvukovno ipak raznovrsniji, pa se odmah mogu uočiti soul, r'n'b i hard rock utjecaji, dok je Thomas zadržao svirački i autorski stil kojim je proslavio The Mars Voltu.
Debitantski album izdaju 2011. godine, a ovog ljeta objavili su i drugi pod nazivom „Delirium“ kojeg promoviraju na turneji s više od 100 koncerata na američkom kontinentu i Europi do kraja godine.
Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 22; Rockmark, Berislavićeva 13.

POZITIVAN KONCERT 2012. - HLADNO PIVO, LET3, BRKOVI, ONE PIECE PUZZLE, 1.12. DOM SPORTOVA – ZAGREB
Ostala su još samo tri dana do najvećeg domaćeg rock koncerta godine, osmog po redu Pozitivnog koncerta koji će se održati u subotu, 1. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova. Sudeći prema dosad najvećem interesu za očekivati je da će Pozitivac biti rasprodan do subote, Svjetskog dana AIDS-a, što znači da će Hladno pivo, Let3, Brkove i One Piece Puzzle dočekati devet tisuća fanova.
Prema satnici vrata Velike dvorane otvorit će se u 19 sati. Nastupi izvođača planirani su prema sljedećim vremenima: 19:50 One Piece Puzzle 20:40 Brkovi 22:00 Let3 23:30 Hladno pivo
U predvorju Doma sportova organizator koncerta, Udruga HUHIV, imat će postavljene štandove te djeliti promo materijal. Bit će to završetak tjednih aktivnosti koje su započele u ponedjeljak 26. studenog postavljanjem info šatora na Cvjetnom trgu. Program u šatoru trajat će sve do subote. Osim HUHIV-a u predvorju će svoj rad predstaviti i Azil Dumovec, jedno od naših najvećih utočišta za napuštene životinje. Azil i hokejaški klub Medveščak dali su veliku podršku ovogodišnjem Pozitivnom koncertu.
Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Uz sve primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori za AIDS free generaciju.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 50 kn do petka, 30.11., a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 70 kn.



FEAR FACTORY + DEVIN TOWSEND, 1.12. TVORNICA KULTURE ZAGREB
Pod imenom "Epic Industrialist Tour", u subotu 1. prosinca u zagrebačku Tvornicu Kulture stižu dva velika imena metal scene; američke industrial metal legende Fear Factory i kanadski metal genijalac Devin Townsend.
Fear Factory su osnovani 1989. godine i od tada su objavili sedam albuma. Karijeru su započeli kao death metal bend kombirajući i druge stilove poput groove metala i thrash metala. Ubrzo otkrivaju industrial scenu i jedni su od prvih metal bendova koji je klrenuo tim putem pa su tako i najutjecajniji bend na toj sceni. U svojoj boatoj karijeri su Fear Factory imali mnoge suradnje a najuspješnija i najzanimljivija je ona sa britanskom legendom electro industril rock scene ary Numanom sa kojim su snimili novu verziju Gary Numanovog največeg hita „Cars“ sa kojim su i Fear Factory došli do prvih mjesta na top listama. Na ovoj turneji promoviraju svoj noi album "The Industrialist" koji je proglašen za jedan od bolji metal albuma godine.Svestrana legenda metal scene Devin Townsend tvorac je bendova Strapping Young Land i The Devin Townsend Band. U posljednje vrijeme radi pod imenom The Devin Townsend Project sa kojim je do sada objavio četverodjelnu seriju albuma; "Ki", "Addicted", "Deconstruction" i "Ghost", dok na ovoj turneji promovira svoj novi album "Epicloud".
Početak koncerta je najavljen za 20 sati (vrata od 19:30), a cijena ulaznice iznosi 170 kuna u pretprodaji i 190 kuna na ulazu u dvoranu.
Nakon koncerta od ponoći će se u maloj dvorani, tj malom pogonu nastaviti Twilight Party – electro industrial special gdje će Tomi Phantasma vrtit old school electro i industrial. Za posjetioce koncerta će ulaz biti besplatan dok će za one koji će doći samo na party ulaznica koštati 20 kn.
Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37, Punkt 13 – Ilica 14, Dallas – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1, Zona – Trg bana Jelačića 1 (prolaz neboder), Punktshop – Preradovićeva 1, Punkt – Branimir centar, Churchill shop – City centar west, Churchill shop Arena centar. Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu – Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku -Kralja Tomislava 4. Eventim sistem – www.eventim.hr. Ulaznice se također mogu rezervirati preko e-mail adrese rezervacije@twilight-mag.net

15.11.2012. u 03:41 • 0 KomentaraPrint#

petak, 02.11.2012.

HOT NEW ALBUM: Mark Knopfler "Privateering"



(Mercury Records, 2012), žanr: country-blues/pop-rock

Ne sjećam se da mi se baš sviđao ikoji od solo albuma Marka Knopflera nakon prvog, koji je u stvari bio soundtrack za film“Local Hero” sve do ovog sada “Privateering” albuma. Mislim, zaista sviđao. Kao odanom fanu Dire Straitsa, raspuštanje benda od strane svog osnivača i ključnog čovjeka Knopflera, to bilo teško za progutati. No, “Local Hero” je bilo iznimno izdanje, pa sam si mislila “OK, nije sve tako crno”.

Međutim, malo pomalo sa svakim novima albumom Knopfler je počeo otkrivati što njega zapravo pokreće sve vrijeme: ljubav prema countryu, folku (irskom ili nekom drugom) i bluesu. Počeo je objavljivati pritajene, usporenije i atmosferične albume uvijek praćene (ili vođene) onim svojim virtuoznim “fingerpicking” (sviranje prstima ne trzalicom) sviranjem gitare. Očito se dobrano zasitivši svom onom gužvom, slavom i popularnošću koja je pratila Dire Straitse, Knopfler je napravio drastičan zaokret u stvaranju glazbe, stila i žanra koje je kanio raditi ostatak svoje karijere.

Možda mi se i nisu sviđali prvi albumi koje je radio u solo karijeri: prvo su bili samo “umočeni”, a poslije potpuno “natopljeni” u folk glazbi, isprva samo irskoj, no prva dva albuma su zaista bili vrlo zanimljivi i kvalitetni za taj žanr. Kasnije je taj stil kombinirao s Americanom i countryem, sve više ih miješajući i s bluesom (što mi se u stvari jako sviđalo). Ono što je tada nastalo je bio Knopflerovski prepoznatljiva glazba, koherentna i logična “crossover” miješavina, jer se Knopfler s nevjerojatnom lakoćom šeće od jednog do drugog prelazeći ih i spajajući ih s takvom sposobnošću vrhunskog majstora stvaranja pjesama da je rezultat prekrasna atmosferična i relaksirajuća glazba, obilježena onim šarmantim i zavodljivim zvukom njegovog Fendera. Ipak, nije to bilo ono što sam osobno ja od njega željela čuti. Prvo sam mislila da je to samo žal što više nije bilo Dire Straitsa i nemogućnost da se pomirim s tim. No kada je izašao “Privateering” znala sam da to ipak nije bio slučaj.

Znam biti težak orah, no kad ga razbiješ onda znaš da si napravio najbolje što možeš. Ono što je “Privateering” na puna dva diska i 20 pjesama je superioran mix svih stilova i žanrova koje sam spominjala (da je samo bio blues album sjeo bi mi i prije slušanja), hrpa punokrvih pjesama od kojih nijedna nije prosjek, 20 narativnih priča s površno gledajući jednostavnim i običnim tekstovima, dok zaista ne načulite uši na glazbu i ako ne dozvolite da vam mozak odluta neki irskim ili američkim pustopoljinama ili selom uz pratnju Knopflerove genijalne gitare.

A kao dodatak, da bi jedno staro Dire Straits srce brže zakucalo, na albumu je i “Go, love” koja je posve obojana Dire Straits bojama. Yeah, man.

“Privateering” je fenomenalna zbirka osobnih emocija i detalja, ali i “statement” što je Mark Knopfler danas u svojoj solo karijeri i tko danas na cijeloj kugli zemaljskoj čini najprofinjeniju glazbu, osim Erica Claptona. Mogli bismo u grupu dodati Boba Dylana da se računa samo poezija i ekpresionizam. Knopfler i Dylan su nedavno zajedno išli na turneju pri čemu je Dylan imao dosta duži set (vremenski) od Knoplera. Kako saznajemo, rezultat su bili komentari da bi publka radije vidjela da je Knopfler imao duži set a ne Dylan. S velikim i dužnim osobnim poštovanjem prema Dylanu, kada se radi o privlačnoj harmoničnosti pjesme, finoj melodiji i istom zvuku,da o pjevanju odnosno recitiranju ne govorimo, Dylan tu jednostavno nije faktor. Barem nije već jako dugo vremena.

I to vam je to. “Privateering”. I Knopfler koji dolazi na koncert u Zagreb 4. svibnja iduće godine. Budite tamo.



Popis pjesama:

Disk 1
1 Redbud Tree
2 Haul Away
3 Don’t Forget Your
4 Privateering
5 Miss You
6 Corned Beef City
7 Go, Love
8 Hot or What
9 Yon Two Crows
10 Seattle

Disk 2
1 Kingdom of Gold
2 Got to Have Something
3 Radio City Serenade
4 I Used to Could
5 Gator Blood
6 Bluebird
7 Dream of the Drowned Submariner
8 Blood and Water
9 Today is Okay
10 After the Beanstalk


sretanyessretan:


Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: Mark Knopfler, novi album, recenzija, Privateering, folk-rock, country-rock

02.11.2012. u 05:58 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life