Nepoznati Zagreb

28.02.2018., srijeda

Zagrebačko ugostiteljsko- slastičarsko poduzeće

Drage i dragi moji, sjećate li se Zagrebačkog ugostiteljsko-slastičarskog poduzeća?

Meni je ono ostalo u pamćenju po dvije stvari - prva, u toj je firmi, u doba kada sam bio još posve mali, radila moja baka Marija, kao čistačica. A druga, koje sam postao svjestan u doba srednje škole i faksa, da se samo kod njih mogla jest parfe torta čiji je recept bio tajan pa sam onda s vremena na vrijeme zalazio u njihovu slastičarnicu u Gundulićevoj ulici gdje sam naručivao isključivo parfe od čokolade.

A pred desetak dana u ruke mi je došla knjižica "Sajamski vodič - šetnjom kroz Zagreb" iz 1964. kojoj ću se sigurno češće vraćati jer je puna zanimljivih detalja (npr karte je crtao Ivica Bednjanec), a jedan od njih je i starnica posvećena reklami dotičnog poduzeća. U to je doba ono imalo čak 16 jako dobrih lokacija - pogledajte ovu listu!

Marinkovićeva 1 (sada Petrićeva 1, Pan pek)
Preradovićeva 3 (sada trgovina Prehrana)
Teslina 3 (sada prazni lokal pored pizzerije Lira)
Gundulićeva 5 (sada trgovine, tobacco)
Masarykova 23 (bivša Zvečka)
Frankopanska 10 (sada kavana kazališta Gavella)
Dežmanov prolaz 1 (sada lokal Dizajn cvijeća Saše Šekoranje)
Pod Zidom 1 (na tržnici Dolac)
Jurišićeva 5 (sada K&K Milčec kavana)
Trnjanska 45 - (sada caffe bar, zatvoren)
Proleterskih brigada 35a - (sada Ulica grada Vukovara 35a, u zgradi knjižnice i pošte pored MUP-a)
Okićka 1 - (sada trgovina pored kina Triglav)
Ilica 208 - (sada Teatar Exit, bivše kino August Cesarec)
Iica 235 - (sada trgovine)
Maksimirska 3 (sada Trgovina Modrato, tvrtke Lantea)
Zrinjski trg 17 (nekad Splendid Express, sada Kavana Lenuci)


A što se desilo sa ZUSP-om? Otišla firma u stečaj, kao i uvijek u čudnim okolnostima, jedno od ročišta je bilo još 2006, kažu novine, a možete pogledati i OVAJ i OVAJ članak.

A malo ljepšu stranu priče, prisjećanje na nekadašnje dane, pročitajte OVDJE!



Naslovnica knjižice.


Tekst o Zagrebačkom slastičarskom poduzeću.


Oznake: zagrebačko slastičarsko poduzeće, velesajam, reklama


- 18:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

27.02.2018., utorak

Miroslav Bocceli vs. Andrea Škoro

Nisu li Mirek i Andrej zapravo prilično slični (ne samo po sjedinama u kosi), da je Mirekov osmijeh širi, a na njemu odijelce i kravata možda bi ih čovjek mogao i zamijeniti?



Selska cesta. Snimio: Vanja

Oznake: plakat, reklama, trešnjevka, MIroslav Škoro, Andrea Bocceli, Selska cesta


- 15:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

22.02.2018., četvrtak

Gaston šeprtlja: I u centru Zagreba

Posve slučajno prođoh prije nekoliko dana Preradovićevom ulicom i u izlogu Francuskog kulturnog instituta spazih mini-izložbu povodom 60 godina belgijskog stripa "Gaston" mnogima poznatijeg pod imenom "Gaša" pod kojim je često izlazio u izdanju "Biser stripa" izdavača "Dečjih novina" iz Gornjeg Milanovca i "Stripoteka" izdavača "Marketprinta" iz Novog Sada.

Hrvatski je izdavač "Zagrebačka naklada" i kod njih možete nabaviti 13 strip albuma Gastona, a ako vam to nije dosta, skoknite na njegovu web stranicu i snađite se kako znate sa franmcusjim tekstom tamo: wink

Meni taj strip nikad nije bio jedan od najnajnajomiljenijih, ali sam ga svejedno rado pročitao kad sam ga negdje našao!



Preradovićeva ulica. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: strip, Gaston, gaža, Preradovićeva ulica


- 12:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.02.2018., srijeda

Zapetljano do kraja

Neke stvari u životu su naprosto zapetljane i točka! wink



Slunjska ulica, Trešnjevka. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: grmlje, ograda, Slunjska ulica, zapetljano, trešnjevka


- 16:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.02.2018., nedjelja

Svetice/Budakova/Branimirova: Enklava predgrađa u betonskome okruženju

I, kad sam već svojim prethodnim postom načeo priču o kvartu oko ulice Svetice evo i malo opširnije pričice o njegovom dijelu unutar trokuta Svetice - Budakova ulica - Branimirova ulica!



Plan tog dijela grada kako ga danas vidi Google Maps


Detalj iz Bistričke ulice. Snimio: Vanja


Danas je taj kvart obrubljen gotovo sa svih strana novim zgrada - sa Budakove zgradama izgrađenim krajem 60-ih, sa Svetica zgradama izgrađenim krajem 90-ih, a sa Branimirove dijelom također novim zgradama, dijelom guštarom uz stare kućice, a dijelom dvorištem Dječjeg vrtića Duga koji je tao od 1986. No, unutar kvarta i nadalje kuca srce predgrađa sa iznenađujućom količinom razasutih malih kućica od kojih su neke posve zanimljive.

No, pogledajmo malko u prošlost tog dijela grada!

Na karti iz 1914. godine vidljiva je cesta Svetice (tad je to vjerojatno bio tek kolski put, nastavak Bukovačke ceste prema Savi) i uz nju, baš negdje na lokaciji ovog mini naselja, tri kuće. A sve ostalo su vrlo vjerojatno bile livade i/ili oranice.
(planovi grada iz 1918. i 1929. pokazuju nešto drugačije stanje, zgrade na pola puta između Maksimirske i željezničke pruge)

Krajem 20-ih i početkom 30-ih grad malo-pomalo otkriva to područje jugozapadno od Maksimirske šume, a sjeverno od željezničke pruge. Pojavljuju se obrisi naselja Stara Peščenica koje se pružalo od Kvaternikovog trga (tada Međašnog) i Heinzelove na istok, a krajem 30-ih počinje se graditi i Željeznička kolonija istočno od Svetica. Već tada, na planovima grada iz 1930., na promatranom se području nalazi grupica kuća okupljenih oko nekoliko kratkih ulica koje su nazvane prema mjestima iz zagrebačke okolice: Rugvička, Markuševečka, Bistrička, Čučerska, Granešinska, Slanovečka, Privlačka, Dubravska i Retkovečka. Po nepravilnom rasteru uličica i tipom kuća koji i danas tamo prevladava pretpostavljam da je riječ o divljem naselju u kojem su se naselili ljudi koji nisu mogli naći mjesto u "ekskluzivnijim" naseljima poput Željezničke kolonije (kao što je recimo slučaj i sa stanarima Raavenske, Prikrajske i Brckovljanske na istočnome kraju Borongaja, južno od pruge) građenom između 1924. i 1928. te Volovčice (parcelacija od 1931.). Urbanistički su planovi na tom dijelu predviđali spajanje stambenih naselja sa zapada (Stare Peščenice) i istoka (Željeznička kolonija) sa sportskim sadržajima smještenima na sjeveru (tada Sokolski stadion, poslije rekreacioni centar JNA Svetice), no manjak financija i nailazak Dtugog svjetskog rata su spriječili organiziranu gradnju. I, tadašnje zatečeno stanje se očuvalo slijedećih više desetaka godina.

(više o tom periodu razvoja Peščenice pogledajte u zanimljivom znanstvenom radu autora Nevenke Sokolić i Tihomira Jukića pod naslovom "Zagrebačko naselje Stara Peščenica; Urbanistički aspekti razvoja", a vrijedi pogledati i knjigu Darje Radovčić Mahečić: „Socijalno stanovanje međuratnog Zagreba“ te Antonija Jurčeva "Od Željezničke kolonije do Ravnica")

Te su se kućice, koliko se može vidjeti iz starih planova, vrlo uspješno odupirale svakoj modernizaciji i sve do ranih 60-ih godina ništa nije remetilo njihov mir. Tada je, 1963., probijena Budakova ulica i istovremeno je, uz gradnju Ekonomskog fakulteta, tramvaj produžio svoju vožnju od nekadašnjeg okretišta kod Harambašićeve (bivše Borongajske) do novoga, sadašnjega, na Borongaju. Usporedo su sagrađene i stambene zgrade koje se i danas nalaze uz Budakovu ulicu.

Slijedeći napad urbanizacije je uslijedio 30 godina kasnije, u 90-ima, kada je izgrađen niz zgrada uz Svetice koje su neke od kućica porušile a druge odsjekle od njihovih dotadašnjih uličnih priključaka. Sa gradnjom je došlo i do meni posve nerazumljivog preimenovanja imena ulica. Umjesto da upotrijebe već postojeća imena ulica sa imenima mjesta iz zagrbačke okolice nadležni su ubacili dva nova imena po mjestima iz osječke okolice, Trpinju i Tenji, te jedno po Privlaci, mjestu iz vinkovačke okolice (vjerojatno pod dojmom njihova ratna stradavanja).
(uočite da se niz ulica sa imenima po mjestima iz zagrebačke okolice nastavlja i na Volovčici, od Planinske preko Vugrovečke, Kriške, Ivanićgradske, Kutinske itd pa do Dugoselske, neposredno sjeverno od Ulice grada Vukovara, i Ježevske, koje se nalazi već duboko u Ferenščici)

Rugvička i Markuševečka ulica su potpuno nestale, zamijenila ih je Tenjska ulica, Slanovečka je zanijenjena Privlačkom, a Čulinečka Trpinjskom. Ostale ulice i dalje postoje, no kako je u međuvremenu došlo do denivelacije terena većina kuća se nalazi na malo izdignutom položaju, metar iznad razine okolnih ulica.



Plan grada iz 1914. godine.


Plan grada iz 1918. godine.


Plan grada iz 1929. godine bez ucrtanog naselja.


Plan grada iz 1930. godine sa ucrtanim naseljem.


Stanje u 1934. godini.


Stanje 1958. godine.


Stanje 1971. godine.


Što se pak samih kuća tiče, na zapadnoj strani se radi o uobičajenoj mješavini svih mogućih uradi-sam stilova gradnje, dok Dubravska ulica u svom istočnom dijelu ima i tri zanimljive veće kuće koje su, rekao bih, nekad imale veće značenje (čitateljice i čitatelji, zna li netko od vas što o njima?), kao da su nekad pripadale nekom imanju. Jedna od njih, orijentirana u smjeru sjever-jug, djeluje kao nekadašnja gospodarska zgrada, dok druge dvije, u smjeru zapad-istok, manje, ali čini se komfornije, lovačkog izgleda, izgledaju kao nekakve upravničke zgrade. Na životu su ostale jedna i pol, jedna polovica je lijepo uređena, druga zapuštena, treća je u slabijem stanju, dok je nekadašnja četvrta zamijenjena betonskim monstrumom kojeg je, na sreću, izgleda zaustavila građevinska inspekcija i sad već godinama stoji napuštena.

A sad, pogledajte nekoliko sličica iz tog kvarta!



Dvije paralelne ulice, Bistrička ulica je lijevo, a Tenjska desno. Snimio: Vanja


Stari prozorčić u kvartu ... Snimio: Vanja


Brajda odvojena od kuće u Trpinjskoj (nekad Čulinečka). Snimio: Vanja


Sve je jasno ... Snimio: Vanja


Dubravska ulica, najidiličnija uličica tog kvarta. Snimio: Vanja


Najveća stara zgrada u Dubravskoj ulici. Snimio: Vanja.


Najljepša kuća Dubravske ulice. (obnovljeni dio). Snimio: Vanja


Betonsla grozota u Dubravskoj ulici, dobro vidljiva iz Branimirive ulice. Snimio: Vanja

Oznake: Botongaj, Svetice, kućice, predgrađe


- 11:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

17.02.2018., subota

Stara kuća na Sveticama: Upamtimo ju dok je još ovdje

Nakon markantne stare kuće iz prošloga posta koja je nestala danas ću vam napisati par riječi o jednoj još markantnijoj staroj kući koja još uvijek stoji, iako je teško reći koliko će dugo još izdržati u okruženju modernih novogradnji. Riječ je o kući na Sveticama, kućni broj 40, koja je, pretpostavljam, građena tamo negdje u 30-ima, a gradilo ju je građevno poduzeće Podhraški i drug.



Svetice. Snimio: Vanja


Područje na kojem se nalazi, istočno od ulice Svetice, bilo je poprište opsežnoga građenja u doba između dva svjetska rata u sklopu izgradnje naselja Stara Peščenica koje se, u sklopu širenja grada na istok i izgrađivanja pretežno kaptolskog zemljišta na području između Maksimirske ceste i željezničke pruge, gradilo u to doba. Glavnina planskog dijela izgradnje je bila koncentrirana na sjeverni dio toga područja, onaj između Maksimirske ceste i "Sjajne aleje" odnosno današnje Zvonimirove ulice, dok su južna rubna područja uglavnom ostala nezahvaćena provedbom tog plana pa je tako i ova kuća, na krajnjem istočnom rubu naselja, ostala izolirana ... i, kada je u devedesetima krenulo masovno rušenje okolnih kuća sa ciljem gradnje suvremenih zgrada sve su njoj susjedne kuće malo pomalo nestale i sada je ona ostala usamljena na tom južnom dijelu ulice.

Koliko će još stajati ne znam, pogledom u nju teško je reći živi li u njoj još netko ili ne ... no, ono što je sigurno je da sam nju ipak na vrijeme uhvatio objektivom kako bih ju bar na taj način sačuvao od bljedila sjećanja.

Zna li netko od vas išta više o roj zgradi? Noćni prolasci pored nje mi nisu pokazali nikakvo svjetlo, čini se da je napuštena ...

A kad smo već kod takvih zgrada: Sjećate li se možda još koje takve zgrade, nekada elegantne, a danas na putu ka polaganom iščezavanju? Postoji recimo ona u Voltinom naselju, na ćošku Golikove i Županjske ulice .. ili pak u Richtmanovoj ulici na Trešnjevci, preko puta Osnovne škole Kralja Tomislava ...



Stara tabla na kućnoj fasadi. Snimio: Vanja


Kućni broj i otisak graditelja .. Snimio: Vanja


Zanimljivi lukovi iznad prozora koji kuću izdvajaju iz mnogih sličnih u gradu. Snimio; Vanja


Čistač obuće kod ulaza u dvorište, ostatak iz dana kad ulica nije bila asfaltirana ... Snimio: Vanja


Oznake: Svetice, kuća, pečenica


- 19:46 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.02.2018., petak

U spomen staroj kući na Krugama

Neke kuće, kolikogod bile stare, oronole, ruševne i otrcane, i dalje plijene svojim izgledom. I to ne zato što su jezovite ili što se čini da će se svakoga trenutka srušiti, već zato što odišu atmosferom nekog starog vremena, kao da su padobranom spuštene u svoj suvremeni okoliš.

Jedna od takvih kuća je bila i kuća pored raskršća Slavonske avenije i Kruga. Iako je bila djelomice sakrivena drvećem koje je raslo uz raskršće mnogi su uočavali njen neobičan strmi krov pokriven crijepovima kao i njenu kompaktnost i masivnost. Uočljivosti su doprinosili i "Železni Francek", pumpa za vodu, koja je stajala pored kuće, a ekipa iz PimpMyPumpa ju je ofarbala u boje i lik Psihomodo Popa odnosno Davora Gopca, ali i filijala McDonald'sa koja se nalazila neposredno iza kuće.



Uz križanje Slavonske avenije i Kruga, prije nekoliko godina. Snimio: VT.


Snimio: VT


Snimio: VT


I, taj mirni suživot dvaju svjetova trajao je dugi niz godina, sve do rujna prošle godine kada je počelo rušenje te kuće (zahvaljujem čitatelju bloga, Marinu, koji me je obavijestio o rušenju kuće). Kako to obično biva, tek kad nešto nestane saznamo kako nam je to što je nestalo obilježavalo tu neku posebnu vizuru .. a isto tako i saznamo kako je najčešće teško ili gotovo nemoguće naći neku fotografiju dragog nam objekta. Tako je bilo i ovoga puta: praznina sjapi pored ugla ulice Kruge, a ja u svojoj zbirci fotografija nisma uspio naći neku njenu (iako sam gotovo posve siguran da sam ju slikao) ... na svu sreću, moj prijatelj VT je ipak našao poneki zapis u svojoj arhivi pa se tako možemo i nadalje prisjećati te kuće.

(VT, hvala ti puno na trudu u pronalaženju fotki!)



Uz križanje Slavonske avenije i Kruga, rušenje kuće u rujnu 2017. Snimio: Vanja


Jesen 2017. Snimio: Vanja


Jesen 2017. Snimio: Vanja


Jesen 2017. Snimio: Vanja

Oznake: Kruge, stara kuća, Slavonska avenija, trnje


- 20:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

14.02.2018., srijeda

Danas je taj dan ...

... kad se srca nalaze svuda.



Selska cesta. Snimio: Vanja

Oznake: srce, papir, Selska cesta, trešnjevka


- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2018., utorak

Kombajnom po banane

Eh, da mi je jednom vidjeti žetvu banana .. sjedneš na kombajn pa udri kroz ono veliko lišće! (samo treba paziti da neki majmun ne uleti pod stroj ...)



Ulica Majstora Radonje, Srednjaci. Snimio: Vanja

Oznake: reklama, plakat, konzum, banane, Srednjaci, trešnjevka, Majstora Radonje


- 16:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.02.2018., ponedjeljak

Dnevna soba na otvorenome



Branimirova ulica, nedaleko Svetica. Snimio: Vanja


Iako ova zima nije posebno hladna i do sada nas nije obdarila niti nekim posebnim snijegom ipak nam je blagodat centralnog grijanja vrlo važna i čini nas zdravima i dobro raspoloženima, zar ne? Odrastao sam u maloj kućici u kojoj se grijalo tek u jednoj prostoriji, dok sam bio mali grijali smo se na peć na lož ulje, a nakon toga je od nje tata napravio peć na drva tako da mi je većina mojeg djetinjstva i mladalaštva (sve do 30. godine kada sam se odselio iz rodne kuće) prošla u nošenju drva iz drvarnice, cijepanju, piljenju .... Naravno, za ranog dizanja je soba bila hladna (nekad i tek desetak stupnjeva), za kasnijih dolazaka kući također ... u malenoj kuhinji nije bilo nikakvog grijanja ... i, da skratim, i dan danas smatram da je centralno grijanje, bilo ono etažno plinsko ili pak ono sa toplane, najveća tekovina moderne civilizacije.
(to se dodatno pokazalo ove jeseni kada nam je zbog kvara na instalaciji unutar zgrade temperatura u stanu bila tek 16-17 stupnjeva i drhturili smo ispod dekica gotovo čitavih mjesec i pol i baš smo se osjećali jadno.)

I, pokušajte si zamisliti kako je provoditi zimu bez ikakvoga grijanja ( o tome sam već jednom pisao na blogu, OVDJE), a pogotovo kako je to živjeti na mjestu porpuno bez zidova!

Šetajući ove subote uz Branimirovu ulicu kod Svetice ponovo sam uočio dvije "dnevne sobe" ispod nadvožnjaka željeznice, opremljene krevetom, kaučem, stolićem, čak i nekakvim ormarom. Primjetio sam ih već i za mojih prijašnjih prolazaka tim mjestom, no smatrao sam da je to mjesto koje beskućnici koriste tek u toplije doba godine dok se zimi sklone u neki zatvoreni objekat gdje je ipak ugodnije. No, kao što se može vidjeti iz ovih fotki obje su te "sobe" očito žive i sada, sredinom zime, dapače, jednog od stanara sam zatekao "kod kuće". To je zaista težak život ........



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: beskućnik, branimirova ulica, željeznica, Svetice


- 12:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.02.2018., nedjelja

Bogatstvo uličnih natpisa jazbinskih odvojaka

U mojem rodnom kvartu, između Maksimirske i Dotrščinske šume, postoje tek dvije glavne ulice, Čret i Jazbina, te niz njihovih odvojaka, Čret ima samo jedan, no Jazbina ih ima punih 10 plus dva Jazbinska Gaja koji su imenom različiti, no u stvari su to također tek odvojci od matične im ulice Jazbine. A na tih dvanaest odvojaka (10 "pravih" i dva Gaja) postoji čak sedam vrsta uličnih tabli koje su se tamo "nataložile" rokom godina. Pogledajte ovdje cijelu kolekciju!

A kao komentar: Vjerujem da bi "javno mnijenje", ali i većina vas bila najsretnija kad bi sve ove table bile posve jednakog izgleda ... no, nije li ponekad baš ovakav oblikovni "nered" i razbarušenost stilova, fontova, materijala i obrubnih crta simpatična i šarmantna? wink
Jer, da nije te šarolikosti ne bi bilo ni ovoga posta!



Prvi odvojak: Prilično nova tabla, zaobljenih rubova, s jednom rubnom crtom i točkom iza rimskog rednog broja. Snimio: Vanja


Drugi odvojak: Najstarija tabla, uglatih rubova, s dvije rubne crte i bez točke iza rimskog rednog broja. Snimio: Vanja


Treći odvojak: Stara tabla, uglatih rubova, s jednom rubnom crtom i bez točke iza rimskog rednog broja koji ima prošireni gotnji i donji rub. Snimio: Vanja


Treći odvojak, druga strana ulice: Novija tabla od lošeg materijala, uglatih rubova, s jednom rubnom crtom i bez točke iza rimskog rednog broja. Snimio: Vanja


Četvrti odvojak: Kao i drugi: Najstarija tabla, uglatih rubova, s dvije rubne crte i bez točke iza rimskog rednog broja. Snimio: Vanja


Peti odvojak: Kao i prvi, ali sa jednakom veličinom fonta u gornjem i donjem redu: Prilično nova tabla, zaobljenih rubova, s jednom rubnom crtom i točkom iza rimskog rednog broja. Snimio: Vanja


Šesti odvojak: Isto kao peti. Snimio: Vanja


Sedmi odvojak: Slično kao prvi, peti i šesti, ali sa debljom obrubnom inijom i malim slovima u riječi "odvojak". Snimio: Vanja


Osmi odvojak: Isti kao sedmi. Snimio: Vanja


Deveti odvojak: Isti kao sedmi i osmi. Snimio: Vanja


Deseti odvojak: Stara tabla od lošeg materijala, jedna linija obruba, rimski redni broj je napisan prije riječi "odvojak". Snimio: Vanja


Prvi Jazbinski gaj: Nova tabla zaobljenih rubova i sa jednom linijom obruba, slova su debelih linija uz male razmake između njih. Snimio: Vanja


Drugi Jazbinski gaj: Nova tabla zaobljenih rubova i sa jednom linijom obruba, no slova su tanjih linija uz povećane razmake između njih. Snimio: Vanja

Oznake: table, ulice, Jazbina, Čret, odvojci


- 10:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #

09.02.2018., petak

Vozni park u stanju mirovanja

.. eh, dok ja nađem vremena staviti post snijeg se već otopi! wink



Kod Remize. Snimio: Vanja


Naselje na uglu Selske i Ozaljske ulice. Snimio: Vanja


Oznake: snijeg, trešnjevka, Remiza, Selska cesta, bicikl


- 12:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

02.02.2018., petak

Zvijezde reklama u najboljim godinama

Da znate da su mi baš simpatični ovi reklamni plakati za netom održani zagrebački festival!
(šteta samo kaj nisu uz stričeke '53. godišta stavili i neki plakat sa nekom tetom rođenom te godine, bilo bi još štosnije!)



Zagrebačka avenija, kod Selske ceste. Snimio: Vanja


Zagrebačka avenija, kod Ulice Hrvatskog sokola. Snimio: Vanja


Oznake: reklama, plakat, Zagrebačka avenija, Zagrebački festival, trešnjevka


- 21:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2018 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Ožujak 2024 (6)
Veljača 2024 (6)
Siječanj 2024 (5)
Prosinac 2023 (2)
Studeni 2023 (7)
Listopad 2023 (5)
Rujan 2023 (2)
Kolovoz 2023 (6)
Srpanj 2023 (8)
Lipanj 2023 (11)
Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (5)
Veljača 2023 (6)
Siječanj 2023 (3)
Prosinac 2022 (7)
Studeni 2022 (8)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (2)
Kolovoz 2022 (3)
Srpanj 2022 (14)
Lipanj 2022 (2)
Svibanj 2022 (2)
Travanj 2022 (11)
Ožujak 2022 (10)
Veljača 2022 (6)
Siječanj 2022 (9)
Prosinac 2021 (8)
Studeni 2021 (3)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (9)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (8)
Travanj 2021 (6)
Ožujak 2021 (10)
Veljača 2021 (4)
Siječanj 2021 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (6)
Srpanj 2020 (3)
Lipanj 2020 (3)
Svibanj 2020 (3)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (9)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (4)

Tema bloga:

Linkovi