Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

U spomen staroj kući na Krugama

Neke kuće, kolikogod bile stare, oronole, ruševne i otrcane, i dalje plijene svojim izgledom. I to ne zato što su jezovite ili što se čini da će se svakoga trenutka srušiti, već zato što odišu atmosferom nekog starog vremena, kao da su padobranom spuštene u svoj suvremeni okoliš.

Jedna od takvih kuća je bila i kuća pored raskršća Slavonske avenije i Kruga. Iako je bila djelomice sakrivena drvećem koje je raslo uz raskršće mnogi su uočavali njen neobičan strmi krov pokriven crijepovima kao i njenu kompaktnost i masivnost. Uočljivosti su doprinosili i "Železni Francek", pumpa za vodu, koja je stajala pored kuće, a ekipa iz PimpMyPumpa ju je ofarbala u boje i lik Psihomodo Popa odnosno Davora Gopca, ali i filijala McDonald'sa koja se nalazila neposredno iza kuće.



Uz križanje Slavonske avenije i Kruga, prije nekoliko godina. Snimio: VT.


Snimio: VT


Snimio: VT


I, taj mirni suživot dvaju svjetova trajao je dugi niz godina, sve do rujna prošle godine kada je počelo rušenje te kuće (zahvaljujem čitatelju bloga, Marinu, koji me je obavijestio o rušenju kuće). Kako to obično biva, tek kad nešto nestane saznamo kako nam je to što je nestalo obilježavalo tu neku posebnu vizuru .. a isto tako i saznamo kako je najčešće teško ili gotovo nemoguće naći neku fotografiju dragog nam objekta. Tako je bilo i ovoga puta: praznina sjapi pored ugla ulice Kruge, a ja u svojoj zbirci fotografija nisma uspio naći neku njenu (iako sam gotovo posve siguran da sam ju slikao) ... na svu sreću, moj prijatelj VT je ipak našao poneki zapis u svojoj arhivi pa se tako možemo i nadalje prisjećati te kuće.

(VT, hvala ti puno na trudu u pronalaženju fotki!)



Uz križanje Slavonske avenije i Kruga, rušenje kuće u rujnu 2017. Snimio: Vanja


Jesen 2017. Snimio: Vanja


Jesen 2017. Snimio: Vanja


Jesen 2017. Snimio: Vanja



Post je objavljen 16.02.2018. u 20:58 sati.