28.05.2015., četvrtak

Na prodaju robna kuća "Agrokomerca" u Velikoj Kladuši - Početna cijena 2,37 mil KM

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine objavila je prodaju Robne kuće "Agrokomerca" u Velikoj Kladuši. Početna cijena ujedno i minimalna cijena za robnu kuću je 2.374.012 KM.
Objekt ima površino od 767 m2, a sastoji se od supermarketa, prodaje tekstilne i ostale robe, skladišnog prostora, pomoćnog i administrativnog prostora korisne površine 1.392 m2.
Razvojna banka Federacije BiH ima založno pravo na objektu po komisionom kreditu Vlade Federacije BiH. Ukupan dug na dan 19.05.2014. godine iznosi 2.791.239 KM, a osnovni dug po komisionom kreditu
iznosi 1.263.382 KM.
Sredstva ostvarena prodajom iskoristiće se prvenstveno radi namirenja duga prema hipotekarnom povjeriocu - Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine. Preostala sredstva ostvarena od prodaje, usmjeriće se za namirenje obaveza "Agrokomerca" po osnovu doprinosa za PIO/MIO.
Osim založnog prava Razvojne banke na predmetu prodaje upisana su i založna prava drugih povjerilaca.
Aukcija će se održati 2. juna 2015. godine u aukcijskom centru APF u Sarajevu sa početkom u 11 sati stanovi

Oznake: stanovi


- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2015., utorak

Kad se ispuhao posao s otkupom zlata, okrenuli su se novom hitu – zalagaonicama

Procjenjuje se da trenutačno u Hrvatskoj djeluje 20-ak klasičnih zalogaonica, a gotovo 90 posto njih je vezano uz tvrtku Bull u vlasništvu mladih karlovačkih poduzetnika Domagoja Šoše i njegova partnera Filipa Križanića Bijelića.
Oni su objedinili obiteljske trgovačke biznise u jedinstven sustav novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor


- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2015., četvrtak

Dvorci hrvatskih tajkuna: Najljepše kupovali za bagatelu od milijun eura

Bogati poduzetnici otkupili su povijesne vile, u njih uložili milijune eura, a u ekskluzivno uređenim dvorcima uživaju skriveni od pogledaStotine milijuna eura uložilo je sedam najbogatijih hrvatskih poduzetnika kako bi živjeli kao kraljevi.
Dragutin Drk, Enver Moralić, Emil Tedeschi, Ivan Čermak, Dragutin Kamenski, Ivica Todorić i Ivan Hudoljetnjak vlasnici su ili koncesionari devet dvoraca, kurija i vila, u kojima, daleko od pogleda,
uživaju kao lordovi, piše Express stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2015., utorak

Pad cijena stanova u Kini

PEKING - Kinesko tržište nekretnina ostaje "anemično" i u travnju, a cijene novih stanova na mjesečnoj razini padaju u većini gradova, iako se cijene u većim gradovima održavaju zahvaljujući vladinim potporama. Prema istraživanju u 70 velikih i srednjih gradova, 48 ih je doživjelo pad cijena u travnju u odnosu na prethodni mjesec, stoji u izvješću koje je Državni zavod za statistiku objavio u ponedjeljak.
Nove cijene stanova su ostale iste u Shenyangu, Hefeiju, Jinanu i Changshau, dok je u 18 gradova, uključujući Peking, Šangaj, Guangzhou i Shenzen, od ožujka doživjelo rast.
U 34 gradova su cijene postojećih stanova doživjele pad na mjesečnoj razini, osam ih je zabilježilo iste cijene, a 28 povećanja, što je za 16 više u odnosu na prethodni mjesec.
Zbog zahlađenja na tržištu nekretnina i smanjivanja izvoza uslijed neujednačenog svjetskog gospodarskog oporavka, gospodarski rast drugog najvećeg gospodarstva u svijetu je u prvom tromjesečju pao na 7 posto, što je najniža stopa rasta od 2009.
Kako bi ublažila pritisak pada gospodarstva i smanjila financijske troškove tvrtki, središnja banka je od studenoga tri puta srezala referentne kamatne stope.
Od veljače je također dva puta smanjila obveznu pričuvnu stopu nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2015., petak

Budva izdaje tvrđavu Mogren

BUDVA - Opština Budva namjerava da izda u 30-godišnji zakup ostatke austrougarske tvrđave Mogren, iznad istoimene plaže, na samom vidikovcu na ulazu u grad.
Od toga opština namjerava da prihoduje najmanje 35.500 eura godišnje.
O tom dugoročnom zakupu, u ponedeljak će glasati odbornici parlamenta, a očekuje se da budući zakupac, u skladu sa uslovima koje bude izdala Uprava za zaštitu kulturnih dobara, rekonstruiše i revitalizuje ruševine tvrđave i pretvori je u turističku atrakciju, pišu podgoričke "Vijesti".
Tvrđava, koju je Austrougarska sagradila 1860. godine, radi zaštite grada sa zapada, potpuno je uništena i nikada do sada nije rekonstruisana. Kako se navodi u odluci, u zakup se izdaje 3.362 kvadrata zemljišnog kompleksa, po početnoj cijeni od 35.500 eura koju je odredio ovlašćeni procjenjivač kog je angažovala Opština,
u skladu sa zakonom novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2015., utorak

Porasle cijene stambenih kvadrata

U travnju je prosječna tražena cijena stana u Zagrebu bila 1581 euro po metru kvadratnom - 1,1% više no mjesec ranije, te 1,3% više no lani u istom mjesecu, objavio je portal Crozilla.
No, cijene stabiliziraju kad je riječ o kvalitetnim stanovima iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2015., petak

Gradska kavana s novim konceptom nosit će ime Johanna Francka

U sklopu Johanna Francka, Franck se jače pozicionira s programom posvećenim daljnjem razvoju i njegovanju kulture ispijanja kave te ritualima pripreme. Upravo je stoga Johann Franck i zamišljen kao mjesto u kojem će istinski ljubitelji kave moći saznati zanimljivosti o kavi kao i putu kave „od zrna do šalice", a za vrhunski espresso brinut će se Franckovi profesionalni baristi.
Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti i kroz ponudu ekskluzivnih „speciality" kava iz različitih „origina" odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Gosti će ove kave moći kušati, ali i kupiti za pripremu kod kuće u Johann Franck Storeu koji će, uz raznovrsnu ponudu Franck kava, nuditi i zanimljive artikle vezane uz kavu i pripremu kave.
Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi pripremljenoj kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme - na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.
- Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck je posvećen razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi te jačanju percepcije i imidža kave kao svojevrsne društvene poveznice. Projekt Johann Franck logičan je nastavak ove priče koji se naslanja na bogatu povijest grada Zagreba te kulturu i značaj zagrebačkih kavana u čijem je središtu upravo tradicija i običaj ispijanja kave koji kod nas predstavlja dio kulturnog nasljeđa. Na ovoj ideji zasnivamo naš program u Johannu Francku koji je zamišljen kao mjesto u kojem će se moći popiti vrhunski pripremljen espresso s potpisom naših profesionalnih barista.
Veliko nam je zadovoljstvo što, kao zagrebačka kompanija s dugom poviješću, na ovaj način sudjelujemo u revitalizaciji ove kultne zagrebačke lokacije, rekao je Ivan Artuković, član Uprave Francka nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 20:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2015., srijeda

Hotel Marjan bez kupca

SPLIT - U utorak je na splitskom Trgovačkom sudu održano ročište na kojem Željko Kerum nije uspio prodati hotel Marjan, niti dobiti bilo kakva jamstva da će to uskoro uspjeti stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #