Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 28.11.2013.

Linić: I Crkva će plaćati porez na nekretnine

ZAGREB - Nije problem u porezima već u niskim mirovinama, niskim plaćama, malom broju zaposlenih, moramo se boriti za povećanje investicija, otvaranje radnih mjesta i plaće koje će omogućiti normalan život građanima, rekao je danas ministar financija Slavko Linić odgovarajući na najčešća pitanja građana pristigla preko društvenih mreža Twittera i Facebooka. Najavio je da će se porez na nekretnine vjerojatno primijeniti već 2014. jer moramo dodatnim porezima prikupiti prihode za smanjenje deficita.
"Porez na nekretnine vjerojatno će se primijeniti već u 2014. jer moramo dodatnim porezima prikupiti prihode. Neće biti izuzetaka za Crkvu. Morat će platiti porez", kaže Linić.
Istaknuo je kako je Vladina politika kako smanjiti namete privredi kako bismo bili konkurentniji i potaknuli privredu da počne napokon investirati i zapošljavati ljude.
"Prema tome, zdravstveni doprinos privredi je prevelik, treba ga smanjiti i prebaciti na nekretnine. To je nešto što je već pripremljeno od početka ove godine i čeka svoju primjenu. Treba dobiti većinu. Očito je da su promjene u Hrvatskoj najveći problem. Svi smo za, ali kada ih treba primijeniti onda smo protiv", kazao je Linić, čiji su odgovori objavljeni na web stranici Vlade.
Najavio je i da će se u 2014. bitnije reformirati 14 parafiskalnih nameta i ići će se s većim opterećenjem cijena na korisnike, dok će se dio parafiskalnih nameta zadržati jer je riječ o socijalizaciji plaćanja tih nameta. Na upite o porezima kazao je kako nije problem u porezima, već u niskim mirovinama, niskim plaćama, malom broju zaposlenih.
"To se ne rješava poreznom politikom, to trebamo riješiti s politikom razvoja. Jednostavno, moramo početi ulagati, po nama, u energetiku, u infrastrukturu, a građani se moraju polako okrenuti sami stvaranju radnih mjesta, a mi ih moramo poticati. To će riješiti pitanje i višeg standarda i veće potrošnje. I ono što je najvažnije većeg izvoza", naglasio je Linić.
Napominje kako je poticanje potrošnje na kredit politika bivše vlade, kako smo zato stvorili 350.000 nezaposlenih, umirovljenika skoro isto koliko i zaposlenih. Na takvim se brojkama ne može održati Hrvatska, rekao je Linić stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.11.2013.

Tako se to radi u Danskoj

Koncept termoelektrane na bioplin i biomasu Maabjerg u Danskoj osniva se na održivim energetskim rješenjima kojima se iskorištavaju lokalne sirovine. Uz to, projekt spaja različite proizvodnje energije s ciljem povećanja učinkovitosti proizvodnje svake od njih.
Rezultat takvog pristupa je istodobna proizvodnja električne i toplinske energije iz prethodno proizvedenog bioplina, ali i proizvodnja gnojiva od ostataka proizvodnje, a u budućnosti i biogoriva. Termoelektrana Maabjerg s pripadajućim biopfinskim postrojenjem najveći je ostvareni projekt takve vrste u Danskoj.
U njemu se istodobno proizvodi električna energija za pokrivanje potreba okolnih naselja, pri čemu se kao goriva koriste bioplin i otpad.
Jedan dio tog bioplina iskorištava se odmah, za potrebe procesa u samom postrojenju, drugi se plinovodima odvodi do toplana u obližnjim naseljima, a treći dio izgara u kotlu termoelektrane proizvodeći električnu i toplinsku energiju za potrebe toplinarskih sustava u obližnjim gradovima Strueru i Holstebrou nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mrak Taritaš najavila natječaje za energetsku obnovu javnih objekata

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš danas je u Varaždinu otvorila 5. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije te poručila kako su obnovljivi izvori energije budućnost Hrvatske i najavila da će se u slijedeće dvije godine raspisati dvjestotinjak najtečaja za energetsku obnovu javnih objekata širom Hrvatske.
Ministrica je pohvalila napore grada Varaždina i Varaždinske županije koji su među prvima krenuli u projekte energetske učinkovitosti.
Varaždin ima dobro iskustvo s energetskom obnovom zgrada javnog sektora. Mi smo u programu, koji radimo za cijelu državu, vodili računa o tome da vidimo koje su bile dobre stvari u Varaždinu odnosno koristili smo njihova pozitivna iskustva. Priznajem da smo u tim stvarima prepisivali od Varaždina i Varaždinske županije, rekla je Mrak Taritaš.
Najavila je i raspisivanje najtečaja energetske obnove javnih objekata širom Hrvatske.
Vlada je, naime, krajem listopada prihvatila program energetske obnove zgrada javnog sektora kojim je predviđeno da se u 2014. i 2015. godini obnovi oko 200 zgrada javne namjene, čime bi se potaknule investicije procijenjene vrijednosti od oko 400 milijuna kuna.
Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević je prilikom otvorenja sajma istaknula brojne projekte energetske učinkovitosti koje je Varaždin već proveo te najavila pilot projekte LED osvjetljavanja objekata javnih ustanova u vlasništvu grada te poseban program za projekte energetske učinkovitosti.
Provođenjem svih ovih projekata želimo ostvarit zadan cilj, a to je da Varaždin uskoro postane "zeleni grad", naglasila je Martinčević.
Na 5. međunarodnom sajmu obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo 2013, koji se održava od 15. do 17. studenoga, predstavlja se 30-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije.
Sajam prati i niz popratnih događanja, dvadesetak panel rasprava i predavanja čiji je osnovni cilj pružanje znanja i iskustva s područja obnovljivih izvora energije kao i uključivanje što većeg broja posjetitelja u raspravu.
Organizator sajma je grad Varaždin, uz podršku Ministarstva gospodarstva i Varaždinsku županiju, a u organizaciju događanja na sajmu aktivno se uključila Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Varaždin nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 19.11.2013.

PROJEKTANTI IGH: Prugu u centru Zagreba treba dignuti na vijadukte ARHITEKT FABIJANIĆ: Dragi kolege inženjeri, to je velika budalaština!

Grad Zagreb i Hrvatske željeznice u sukobu su oko urbanističko-arhitektonske studije Integrirani grad. Sukob je, naravno, izbio zbog željezničke pruge koja je alfa i omega cijelog tog projekta.
Prema viziji autorskog tima Fabijanić - Koružnjak - Domić - Pološki - Braun - Knežević, ta studija predviđa spuštanje željezničke pruge u centru pod zemlju duž sedam kilometara, čime se, uvjereni su njeni kreatori, oslobađa prostor za nove javne sadržaje, trgove i parkove. Upravo se s takvim razmišljanjem slažu i u Gradu Zagrebu, što nije nimalo čudno jer je Grad naručitelj studije.
Gradski oci bi najradije da se pruga uistinu smjesti ispod zemlje jer bi se time ostvarilo povijesno ujedinjenje sjevernog i južnog dijela metropole. Međutim, u Hrvatskim željeznicama, koje upravljaju tom infrastrukturom, imaju nešto drugačije planove. Ta bi državna tvrtka, koja je već nekoliko godina u fazi restrukturiranja, prugu digla u zrak na razinu od pet-šest metara nekretnine Trešnjavka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjavka Zagreb

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.11.2013.

U rujnu 5,9 posto manje odobrenja za građenje

Tijekom ovogodišnjeg rujna u Hrvatskoj su izdana 704 odobrenja za građenje, što je za 5,9 posto manje u odnosu na rujan prošle godine, dok je broj odobrenja za građenje izdanih u prvih devet mjeseci ove godine prema istom razdoblju lani smanjen za 27,3 posto, na 4.531.
Po podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanima u rujnu ove godine iznosi 2,79 milijardi kuna.Prema vrstama građevina u rujnu je 81,7 posto ili 575 odobrenja izdano za zgrade, a 18,3 posto ili 129 za ostale građevine stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.11.2013.

Rovinjska Mirna dostiže rekordnu proizvodnju

Od zemalja CEFTA-e, gdje Mirna izvozi 80 posto svoje proizvodnje, najviše u Srbiju, samo su Crna Gora i Kosovo uvele carine, ali se očekuje da će i one prihvatiti zahtjeve EU, jer im to osigurava slični režim izvoza u Hrvatsku. Preostaje nam dovršenje rekonstrukcije proizvodnih pogona radi dobivanja izvoznog broja za zemlje EU.
U tom slučaju tržište bi nam se od sadašnjih 20 milijuna potencijalnih kupaca u zemljama CEFTA-e povećalo na višestruki broj, prvenstveno omogućio izvoz u zemlje srednje Europe gdje su naši proizvodi poznati, kaže Saša Krobot, dodajući da Mirna radi i na oživljavanju izvoza na nekad značajno tržište Bliskog istoka.
Uz istarske ribare sada nam ulovljene srdele prodaju i riječki i dalmatinski, kaže Krobot. Mirna trenutno ima 260 zaposlenih, a od njenog otkupa i prerade ribe živi 400 ribara. Zbog toga je za daljnji rast presudna predstečajna nagodba. Od 37 milijuna kuna starih dugova, nakupljenih nakon niza godina rada s gubitkom, najviše 27 milijuna otpada na Poreznu upravu iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #