Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 28.08.2014.

Andabak u Trsteničkoj uvali gradi hotel od 35 milijuna eura

SPLIT - Budući izgled hotela 'Dioklecijan' uz Trstenički potok Bluesun grupa" u vlasništvu poduzetnika Jake Andabaka uskoro bi trebala početi izgradnju hotela s pet zvjezdica u atraktivnoj Trsteničkoj uvali, svega desetak metara od popularne splitske plaže. Zadnju prepreku za početak nove višemilijunske investicije Andabaku su u ponedjeljak srušili gradski vijećnici koji su izglasali izmjene urbanističkih planova za to područje. Gradske vlasti udovoljile su zahtjevu njegove tvrtke da se na atraktivnoj lokaciji zelena zona prenamijeni u građevinsku te takva pripoji već formiranoj čestici kako bi mu se omogućila nešto veća izgrađenost.
Novi splitski hotel s pet zvjezdica, vrijedan, kako doznaje Slobodna Dalmacija, više od 200 milijuna kuna, trebao bi tako niknuti na parceli od 8000 metara četvornih i nosit će naziv "Dioklecijan". Idejno rješenje potpisuje zagrebački "Studio Antemurales", prema kojem bi objekt imao sedam etaža s ukupno 200 soba, velikom kongresnom dvoranom, bazenom, spa-centrom, restoranima nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.08.2014.

HNB: Tržište nekretnina vratilo se u 2004.

Pritom potražnju kućanstava za novim stambenim kreditima nisu stimulirale ni blago niže kamatne stope banaka. Stoga će, unatoč i nadalje povoljnoj financijskoj dostupnosti stanova, oporavak tržišta nekretnina nastaviti primarno ovisiti o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava, zaključuju analitičari središnje banke.
Odražava se to i na kretanje stambenih kredita kod banaka, koji su, po zadnjim podacima HNB-a, krajem svibnja iznosili 60,5 milijardi kuna, što je udio od 47,6 posto u ukupnim kreditima stanovništvu. Taj iznos stambenih kredita je za 974 milijuna kuna manji nego u prošlogodišnjem svibnju, a za 2,8 milijardi kuna manji nego krajem svibnja 2012.
Pritom je 92,5 posto iznosa stambenih kredita s valutnom klauzulom - vezani uz eure 35,2 milijarde kuna, a uz švicarski franak 20,7 milijardi kuna. Samo 4,5 milijarde kuna je kunskih stambenih kredita bez valutne klauzule nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.11.2013.

Tako se to radi u Danskoj

Koncept termoelektrane na bioplin i biomasu Maabjerg u Danskoj osniva se na održivim energetskim rješenjima kojima se iskorištavaju lokalne sirovine. Uz to, projekt spaja različite proizvodnje energije s ciljem povećanja učinkovitosti proizvodnje svake od njih.
Rezultat takvog pristupa je istodobna proizvodnja električne i toplinske energije iz prethodno proizvedenog bioplina, ali i proizvodnja gnojiva od ostataka proizvodnje, a u budućnosti i biogoriva. Termoelektrana Maabjerg s pripadajućim biopfinskim postrojenjem najveći je ostvareni projekt takve vrste u Danskoj.
U njemu se istodobno proizvodi električna energija za pokrivanje potreba okolnih naselja, pri čemu se kao goriva koriste bioplin i otpad.
Jedan dio tog bioplina iskorištava se odmah, za potrebe procesa u samom postrojenju, drugi se plinovodima odvodi do toplana u obližnjim naseljima, a treći dio izgara u kotlu termoelektrane proizvodeći električnu i toplinsku energiju za potrebe toplinarskih sustava u obližnjim gradovima Strueru i Holstebrou nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.10.2013.

Neplanirani izdaci prekrojili proračun

Načelnik općine Marčana Marijan Kostešić na nedavnoj je sjednici Općinskog vijeća vijećnicima podnio izvješće o prvoj preraspodjeli sredstava u općinskom proračunu za ovu godinu.
Razlog preraspodjele 115 tisuća kuna, koja se dogodila krajem lipnja, bilo je neplanirano povećanje određenih izdataka pa su ti troškovi pokriveni smanjenjem planiranih izdataka na nekim drugim stavkama. Primjerice, troškovi za službena putovanja povećani su za deset tisuća kuna više od planiranog.
Pročelnik Zlatko Cetina objasnio je vijećnicima da je načelnik neplanirano morao više puta poslovno putovati u Zagreb.
Za vanjske usluge vezane uz pripremu projekata za strukturne fondove EU, konkretno za kandidiranje projekta asfaltiranja nerazvrstanih cesta u IPARD program, bilo je potrebno izdvojiti pet tisuća kuna, no nije objašnjeno na što je utrošeno 15 tisuća kuna koje se vodi kao ostali nespomenuti financijski rashodi.
Ovih 30 tisuća kuna skinuto s proračuna za plaće za redovan rad Jedinstvenog upravnog odjela. Nadalje, načelnik je deset tisuća kuna iz sredstava planiranih za program predškolskih ustanova preusmjerio u školstvo, a za 85 tisuća kuna smanjena su sredstva namijenjenih gradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture.
Taj je iznos transferiran u dodatna ulaganja u ostale objekte u sklopu programa gradnje i investicijskog održavanja. U prvom polugodištu ove godine zabilježen je rast prihoda u odnosu na ostvarenje prošle godine, i to za 113 posto, ponajviše zahvaljujući prihodima od poreza.
U prvih šest mjeseci čak se ostvario i dio očekivanih prihoda od prodaje građevinskog zemljišta, od čega se u općinsku blagajnu slilo više od 470 tisuća kuna. Budući da je iz prethodnih godina prenesen manjak od gotovo 403 tisuće kuna, krajem lipnja Općina je imala ukupan manjak od gotovo 524 tisuće kuna. Da bi se redovito uspijevale podmirivati obveze, u lipnju je Općina Marčana iskoristila dopušteno prekoračenje po žiro-računu, a od dozvoljenih 500 tisuća kuna minusa uzeto je 175.573 kune nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.10.2012.

Gradnja po Baškoj

Bašćani su za nadolazeću jesen i zimu najavili prilično ambiciozan program gradnje krupnih infrastrukturnih projekata. Unatoč krizno-recesijskim trendovima, na bašćanskom će se području nadolazećih mjeseci raditi i graditi na svakom koraku, a graditeljska ofenziva stiješnjena između dvije turističke sezone zahvatit će sva mjesta najistočnije krčke lokalne jedinice nekretnine oglasnik.

Općinski načelnik Toni Juranić nabrajanje projekata u koje Bašćani ulaze započeo je netom otvorenim radovima gradnje sustava vodovoda i kanalizacije na potezu od predjela Šantis do lokaliteta na kojem se nalazi turistička agencija “Aventura“. Spomenuti projekt dio je investicijskog ciklusa kojeg financiraju Hrvatske vode. Projekt “težak“ 811 tisuća kuna (bez PDV-a) izvodit će radnici GP Krk, i to nakon što su u lipnju ove godine ishodene sve potrebne dozvole, naglašava Toni Juranić dodajući kako će u istom aranžmanu s Hrvatskim vodama ove jeseni biti izgrađen još jedan opsežan infrastrukturni projekt - izgradnja vodovoda i kanalizacije u samom središtu Baške, na potezu od “Forze“ do župne crkve.

Oznake: nekretnine oglasnik

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.10.2012.

Za 13,2 milijuna eura prodaje se zgrada Transadrije

Upravna zgrada Transadrije u narednih će mjesec dana biti ponuđena na prodaju, po cijeni od 13,2 milijuna eura, potvrdio je stečajni upravitelj te špediterske tvrtke Zdravko Čupković, uoči današnje skupštine vjerovnika na kojoj će ih izvijestiti o dosadašnjem poslovanju špediterske tvrtke od otvaranja stečaja, kao i o daljnjim poslovnim aktivnostima.

Zajedno s upravnom zgradom tržištu će biti ponuđeno još desetak nekretnina nekadašnjeg špediterskog giganta u Šibeniku, Varaždinu, Pločama, Rovinju i drugim gradovima, čija je ukupna procijenjena vrijednost oko dva milijuna i 800 tisuća eura. Zgrada Transadrie prodavat će se u više dijelova. Glavnina zgrade, točnije ulazni prostor, konferencijska dvorana i gornji katovi prodavat će se u paketu, po cijeni od 11 milijuna i 300 tisuća eura, dok će poslovni prostori u prizemlju biti ponuđeni svaki zasebno, a ukupna im je cijena milijun i 900 tisuća eura nekretnine oglasnik.

Do ovih se iznosa došlo nakon revizije procijenjene vrijednosti zgrade, objasnio je Čupković, a najveći dio kolača od prodaje upravne zgrade, čak 95 posto, pripast će razlučnim vjerovnicima, poslovnim bankama koje imaju hipoteke na dijelovima zgrade, u prvom redu Hypo banci i BKS banci, dok će preostalih pet posto ući u stečajnu masu. Transadria u stečaju svoje će poslovanje u Rijeci dijelom nastaviti u poslovnom prostoru na Pećinama koji je u vlasništvu tvrtke, a za potrebe filijale Rijeka stečajni upravitelj razmatra mogućnosti najma poslovnog prostora u središtu grada.

Oznake: nekretnine oglasnik

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #