DUEL

30.06.2020.

Papiri papiri papiri, logo druge TV, papiri papiri papiri, onaj izgubljeni je onaj najdraži i još ga nije našao, treba mu pomoći da ga nađe!

Sinoć se vidjelo prevrtanje papira, nesigurnost, laprdanje, bezvezno i nekulturno upadanje u riječ, a koliko su ti papiri istiniti, koliko su ti podaci točni, te neke kockice koje mi nismo ni mogli vidjeti, jer kamera bi trebala jako zoomirati taj papir da mi to vidimo, a i podaci sa tih papira su neprovjereni?????

Za najdražu povijesnu osobu ... Bero je rekao Tito headbangheadbangheadbangheadbangheadbang, Plenki je rekao Tuđman ... e, tu sam odvalila ... roflroflroflroflrofl

Bero, koji voli Tita, imao je 4 mjeseca kad je Tito umro, a Plenki koji favorizira Tuđmana, naravno, bio je u svojim zrelijim godinama i zna ocijeniti.

U cijelih 2 sata se vidjela velika Plenkijeva superiornost, velika razlika u kvaliteti ponašanja, iznošenja podataka, jer kad si potkovan znanjem, onda ti ne trebaju šalabahteri koje ti je netko drugi pisao, onda i jesi i arogantan i bahat i superioran, naravno, jer imaš adut, a to je – znanje, a ''znanje je moć'', netko je rekao...

I čudno je kako SDP ne "napada" Škoru i njegov pokret, nevjerojatno, ne obrušavaju se na svog saveznika u sjeni roflroflroflroflroflroflroflroflrofl pa kad je Plenki to pitao Beru, ovaj je preskočio odgovor, naravno, da ne bi ugrozio svog "silent partnera" (partnera u sjeni).

Uglavnom, moj favorit je Plenki, naravno, jer je čovjek baš onakav kakav treba biti premijer jedne države.

p o d j e l a

24.06.2020.


izvor: Facebook (P.P.)


izvor: Facebook

i ovdje imam točno 800 postova!

JA (NI)SAM (JA)TO

23.06.2020.Da, ja sam to, ali nisam jato i ne mogu to i nikad nisam mogla u jato, iako jato pruža ''sigurnost'', većinu, kompatibilnost (?) kakvu-takvu ''solidarnost'', suradnju, ipak nikad nisam spadala u neka jata, u neka društva, uvijek sam bila – sama, ne osamljena, već sama i jako dobro sam se snalazila tako sama, ali u stvarnosti nikad i nisam bila sama, jer je uz mene bila moja najbolja frendica moja Slavica (već sam pisala o njoj-moja mama).

Kasnije sam mnoge „frendice“ i „frendove“ mjerila po njoj, tražila u njima te visoke kriterije koje je ona imala i postavila kroz moj život, ali sam samo u dvije osobe to pronašla: u dotadašnjem partneru i Davoru, sve ostalo, bilo je čisto gubljenje vremena što se pokazalo i kroz život, ali čak ni to gubljenje vremena nije bilo uzaludno – naučilo me što ne želim i što neću i vrlo jednostavno se pokazalo ono što želim i hoću.

Naučilo me:

1. da "isto privlači isto" - rekao nepoznati autor,

2. da se ista vrsta i energija uvijek prepoznaju,

3. da se one fine energije uvijek lagano umrežavaju, bez napora, bez prisile, bez objašnjenja, bez nerazumijevanja, bez natezanja konopa, bez nadmudrivanja, bez ljutnje, bez razočarenja, bez uzaludnosti shvaćanja, bez svega „bez“: one se tako lijepo prepoznaju kao da su jedna drugoj rekle: „ja sam ti, ti si ja“ i to je istina.

Ja nisam to što netko želi da budem niti želim, da netko bude što ja želim, ja sam ja, to što jesam, kakva jesam pa tako svatko treba biti to što je i kakav je.

Teško je pisati o sebi koja sam to ja, a opet je sve tako lagano: samo trebam pogledati iz ispravne perspektive i to one ptičje perspektive: izdići se iznad svega što (meni) ne valja i što je (meni) super i pogledati sve – objektivno.

Puno puta sam se gledala iz ljudske perspektive, iz riblje perspektive, a u zadnje vrijeme se gledam iz one ptičje i kao da gledam neku osobu i procjenjujem i ocjenjujem je li to – to.

Nije mi bilo lako uzletjeti i pogledati se iz ptičje perspektive, ali kad sam sagledala cijelu sliku, cijeli pejzaž, sve doline i brda, rijeke i mora i oceane – shvatila sam (za sebe) da ja (ni)sam (ja)to.

Ja sam ja, izuzeta i preuzeta, donesena i odnesena, ali uvijek vraćena centru – sebi i svojim unutarnjim očima, svom unutarnjem kompasu, svojim unutarnjim energijama koje me nepogrešivo vode mojoj vrsti, onom istom koje privlači isto, to je uvijek tako i tako će uvijek biti sa svim ljudima.

"Drukčiji sam od ostalih
i to je moja muka.

Težak, od jezgra načinjen,
ja liječim metalnu potrebu
da briznem u gvozdeni plač
od straha i ljepote.

Ali čemu priznanja?

Tko je mene razumio?"

Miroslav Mika Antić


Hvala na pažnji i čitanju, želim ugodan dan.


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=76018
napisano: za Temu mjeseca veljače 2012. na portalu "Magicus"

i na kraju jedan lijepi tekst:

''Može li izgovorena riječ boljeti više od udarca? Ja kažem DA, a vi?

Narodna mudrost kaže:
»Opekotina će zacijeliti, ali rana koju je ostavio jezik – nikada.«
»Udarac bičem ostavlja masnicu, udarac jezikom lomi kosti. Mnogi su pali od mača, ali ne toliki kao od jezika.« (Sirah 28,17-18)

Kada su jednom izrečene, riječi se više ne vraćaju…pripazite na svoje riječi jer one ne ubijaju, ali razaraju dušu. Razaraju dušu onoga tko te voli, tko ti je bezuvjetno vjerovao i vjerujte teško će osoba zaboraviti riječi kojima je razorena njena duša.

Nauči za mir i dobro drugoga, ali i tvoga biti pažljiv sa svojim riječima prema drugima. Tvoje riječi moraju biti pune razumijevanja, one moraju zbližavati, pomirivati, donositi radost, a ne nemir i zlo.''


- nepoznati autor

ODLAZAK, ZBOGOM!

20.06.2020.
Dragi prijatelji, ovo je moje definitivno zbogom ovom mjestu.

Beskrajno cijenim pažnju koju ste mi posvećivali, naročito u određenim trenucima koji su bili jako zabavni. Nemam namjeru ostati ovdje kao ni da se vratim i srećom, mogu reći, da nemam ništa protiv nikoga, kao i da ne odlazim zbog nekog posebno.

Tražim samo od vas, da me ne tražite jer me nećete naći, samo oni koji su mi bili bliski znat će kako me naći.

Želim pojasniti, da će se osjećaj dragosti i prijateljstva za svakog od vas nastaviti i dalje u vremenu i oprostite mi, ako sam nekad nekom nešto učinila nažao.

Povlačim se, jednostavno, jer ne pripadam ovom mjestu.

Budite mi dobro, budite sretni i želim vam svako dobro.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ovo je bilo pismo koje je El Chapo Guzman ostavio u svojoj ćeliji kad je pobjegao iz zatvora.

Hvala na pažnji.......
.
Žao mi Vas je, ali ćete me još morati trpiti ! :)

(kopiraj i pejstaj da vidiš koliko će prijatelja pročitati do kraja a ako vam se sviđa ostavite običan like )"

navodni znakovi namjerno nisu stavljeni na početak ovog posta roflroflroflroflroflrofl
13.6. SVETI ANTE

13.06.2020.sveti Ante, nađi sve izgubljene duše i sve izgubljeno

21 GRAM

05.06.2020.

...kažu, da je 21 gram težina koju izgubimo kad umremo – tolika je težina duše kad odlazi ….

težina jednog novčića, jednog reda čokolade ili čovjekove duše?

21 gram je težina života?!?

ovih par riječi sam zapisala 25.6.2009. ovdje:


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=24859


PORUKE I POUKE

01.06.2020.ako do sada nisam naučila, neću nikadamahnikada nisam odustajala od ljudi, uvijek pružim ruku, ako je osoba iskrena kao što je i meni netko pružio ruku kad sam iskreno prišla osobihvala Bogu, odmah vidim kad griješim, ako ne vidim, znači neke stvari su nesvjesne, dok me život ne pljusne i opomene me

mahmahmahmahmahmahmah

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.