KULTURA I PRIMITIVIZAM

30.07.2019.







c v i j e t

28.07.2019.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic







(slike: digital art from internet)







"EHO POEZIJE" - PREDSTAVLJAMO VAM PISCE I KNJIŽEVNIKE: IVAN DRAGIČEVIĆ

26.07.2019.

ORIGINALNI TEKST SE NALAZI OVDJE:

https://digitalne-knjige.com/?p=6878&fbclid=IwAR2syAzF2zXDRFoIlWX-xygNI32hGMovIYQ7AfLKJvEX4SORD-veR_MrZks




''Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala

https://digitalne-knjige.com/

———–

Ivan Dragičević Bilješka o piscu:

Prof. Ivan Dragičević, rođen 13.08.1954., osnovnu i srednju školu završio u mjestu rođenja, Čapljina BiH. U Rijeku i Opatiju dolazi 1975. gdje studira i radi do kraja radnog vijeka, početak 2018. Završio je Pedagoški fakultet u Rijeci sa zvanjem profesor PTO-a, stupanj VII, diplomirao 1982.

U nedostatku klapskog pjevanja kao hrvatske autohtone kulturne baštine, danas potrebne u turizmu, na području liburnijskog kraja od konca 1995. sudjeluje u osnivanju više udruga klapa, te muških klapa „Volosko” i „Opatija”, a koncem 2009. i ženske klape „Volosko” (danas Kamelija). Osniva i vodi Savez sjeverno-jadranskih klapa, ujedno je ravnatelj Hrvatskog festivala klapa i mandolina kojeg vodi do 2015., ukupno 7 godina.

Pored toga organizira desetak humanitarnih i drugih koncerata te brojnih nastupa klapa na području sjevernog Jadrana. Po svom hobiju na ovaj način i danas promiče klape i klapsko pjevanje te je 20-tak godina stalno prisutan u kulturnom životu grada Opatija.

Od 1979. do 1982. član je redakcije „Studentskog lista” i tada po prvi puta pokušava pisati poeziju te u zajedničkoj zbirci objavljuje 20-tak pjesama. Radilo se o privatnoj zbirci koja nije tiskana za javnost. Tek početkom 2018. vraća se pisanju poezije.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu https://digitalne-knjige.com/:

“Eho poezije”, zajednička zbirke poezije, Jadranke Varge i Ivana Dragičevića

http://www.digitalne-knjige.com/ehopoezije.php








Kritike:

OSVRT NA KNJIGU „EHO POEZIJE“, JADRANKE VARGA I IVANA DRAGIČEVIĆA

„Kad se bratska srca slože i olovo plivati može.“, prva mi je misao koja tako zorno oslikava pjesme koje sam pročitala, a kad se slože jedna pjesnikinja i jedan pjesnik, dogodi se nešto tako lijepo, praiskonsko, spojeno riječima sjete, ideja, velikodušnosti koji u čovjeku čekaju u nekom svom latentnom stanju snova, da bi se iskazali kroz ovakvo pisano djelo što svojom ljepotom i jednostavnošću posloženih riječi zrači i privlači pogled čitatelja željnog osobnog nadahnuća koje se kao odnikuda rađa iz njegove duše kad pročita ovakve lijepe stihove.

U ovim stihovima se zrcali ona ljepota poezije koja spaja prošlost i budućnost, dan i noć, nebo i zemlju i koja nam daje nadu, da će sva tama ugledati svjetlost dana u ljudskim iskustvima protkanim zajedništvom, povjerenjem, poštovanjem, prihvaćanjem u poetičnosti pisane riječi, a što ostaje kao trajno svjedočanstvo poznatih pjesnika po duši i nepoznatih čitatelja koje će nadahnuti svojim postojanjem.

Zahvalna sam pjesnicima koji su napisali ovako lijepu poeziju i Bogu što imam čast pročitati ove lijepe stihove i što mi providnost daje sposobnost, da čitam ono što piše: sve će biti dobro u ovom svijetu.

Ljudske duše prepoznaju se po ljepoti, inteligenciji i mudrosti i koračaju iskustvima koja plijene spoznajom pisane riječi koja trajno ostaje. Ta ljepota pisane riječi putuje od čovjeka do čovjeka i svjedoči o skladu i harmoniji prirode i svijeta koji se ogledaju u ljudskom djelovanju u svoj svojoj veličanstvenosti.

Glad za istinom ljepote uvijek nađe sitost srca u trenucima kad se nađu sukladne pjesničke duše koje prepoznaju ljepotu poezije, da bi tako prepoznali snove i vizije onog drugog. Lijek umu, duhu i duši uvijek je ljubav koja kreira životnost i balansira na žici iznad ponora gdje se život rađa i umire iz dana u dan iz noći u noć, da bi kroz tamu umiranja spoznao svjetlo života.

Čitala sam mnogo knjiga pjesama, ali nešto ovako lijepo što se zrcali kao povratna informacija pjesnika pjesnikinji, nisam čitala. Pjesnikinjino JA u njoj i pjesnikovo JA u njemu svjedoče o rečenom i nedorečenom koje se zrcale u iskrenim pogledima na istu pjesmu dviju duša.

Jadranka pita:

„Na ovom globusu starijem od mog postojanja gori još uvijek to mjesto gdje stojim pa mi reci, pjesmo moja mogu li dva oka jednako gledati, mogu li dvije duše isto sanjati, može li to jedno biti na suprotnim polaritetima kaleidoskopske svjetlosti.“

Ivan odgovara:

„Ostaju mi prazni odgovori bez pitanja
i to malo srce bačeno, da u tišini sanja
tko li se to tamo igra sa ljudskim sudbinama
taj ne zna za pjesmu u ljepoti dana.“


Stojim nijema zagledana u tišinu noći, naslućujem buđenje dana i ovaj globus plavi obasjan sunčevim zrakama na kojem između redova piše: sukladnosti među ljudima je sve više i više.

Iz dubine moje duše ove riječi hoće van, zato, hvala vam, pjesnici Jadranka Varga i Ivan Dragičević, na ovim divnim stihovima.

„Eho poezije“, koji ste vi ostvarili ovim zajedničkim sustvaranjem dugo će odjekivati među ljudskim naraštajima.

Anđa Jotanović, književnica, Rijeka, 12.05.2019.

—-

Uredio i obradio: Nenad Grbac
———————
Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present''




https://digitalne-knjige.com/?p=6878&fbclid=IwAR2syAzF2zXDRFoIlWX-xygNI32hGMovIYQ7AfLKJvEX4SORD-veR_MrZks







GODINE

24.07.2019.


slika: digital art

"Ne mogu vam reći koliko imam godina: mijenjaju se svaki dan." - Alphonse Allais







DA NIJE ISTINA, NE BI BILO SMIJEŠNO :)

23.07.2019.

danas sam dobila neku e-mail od neke ''firmice'', da kao ja koristim njihov logo na ovoj slici!!! - ali OVO JE ORIGINALNA SLIKA, A NE ONO NJIHOVO ŠTO SU UKRALI I DOPISALI SVOJ "LOGO"!!!!!


originalna slika!

"njihova" slika je bila stavljena 2018. godine kao komentar na portalu Magicus, a originalna slika je OVDJE (ispod je link)

odgovorila sam im, da ne mogu maknuti sliku iz komentara, jer to na Magicusu tehnički nije dopušteno, već sam obrisala cijeli post sa Magicusa, ali su uslijedile nove e-mail poruke i budući da znam TKO je iza te tzv. ''tiskarske Facebook stranice'', nisam bila ljubazna, već sam bila oštra i odgovarala na onakav način kakve sam poruke i dobivala

prijetilo mi se i sudom i ne znam čime :) , a oni su UKRALI originalnu sliku koja se ovdje nalazi i dodali naziv te svoje tzv. ''firmice'' ispod slike kao logo pa prisvajaju sliku kao da su je cijelu izradili.

Dakle, ukrasti sliku i onda slati e-mail, da je to "njihova slika" - pa to je vrhunac gluposti, zar ne? :)

kliknuti link i vidi se oriđiđi


https://aspire.legal/2017/12/its-a-positive-psychology-christmas-well-being-book-list/?fbclid=IwAR3Gg_6MMpC2y7fifBZtdHKiKdRw8rpY-pJBfF7uGBEPt_9O4x1GmvkWrRQ

i tu su sve njihove prijeteće poruke smijehsmijeh


Diligo e.mailovi Pdf2 by Jadranka Varga on Scribd


ORIGINALNA SLIKA SA PORTALA:



i "njihov logo" na ukradenoj slici!



pa se pitam, a što su oni napravili na to slici?????

naravno da sam frustrirana kad mi se javljaju svakakve budale sa totalnim budalaštinama. Nadam se da će uskoro prestati slati mailove :) :)

dopisali škrabotinu i što još??? ukrali sliku i sad mene proganjaju za "krađu loga"!!!???

a nećeš ti "firme" !!!


i slika sa originalnog portala smijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijeh







RUKE

22.07.2019.







OMETANJE i SREĆA :)

20.07.2019.


slika: digital art

''Duša daje sve od sebe kad je um ne ometa sa svojim kontinuiranim razmišljanjem."
- - - - - - - - - - - - -
Raffaele Morelli




slika: digital art


moja 15. zbirka poezije je jučer poslana na izdavanje - sretna sam

sretansretansretansretansretan







LJEPOTANI

18.07.2019.

KAWASAKI 1000m3















i navodno ''najbrži motocikl na svijetu u 1996. Honda CBR1100XX Blackbird više od 200 kilometara na sat. Serijski Honda CBR1100XX Super Blackbird počeo se proizvoditi 1996. godine. Zatim je to bio najbrži motocikl. U produkciji priča do sada. No Honda se već usredotočila na sportski turistički CBR 1100 XX''


i top lista najbržih na svijetu:

https://autostart.24sata.hr/magazin/ovo-je-top-10-najbrzih-serijskih-motocikala-na-svijetu-4228







POUKA

16.07.2019.







1 i PLUS DODATAK :)

12.07.2019.









DEFINICIJA

10.07.2019.









r u k a

08.07.2019.







GOTOVA JE 15. ZBIRKE POEZIJE

04.07.2019.


slika: digital art


moja 15. zbirka poezije je gotova, izdat ću je na jesen na portalu https://digitalne-knjige.com/

.... i opet sam pisala poetske minijature ....







1.... i 2....

02.07.2019.









<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.