NOĆ

30.05.2019.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

slike: digital artists

'Neke ljude patnja učini opakim. Ja se nisam dala. I dalje volim život' - Kostadinka Velkovska

Image and video hosting by TinyPic

"Sve sam to ja, isitnjen, sav od komadića, od odsjaja, probljesaka, sav od slučajnosti, od raspoznatih razloga, od smisla, koji je postojao pa se zaturio i sad više ne znam šta sam u tom kršu." Meša Selimović







PORUKE



















MARIJA POMOĆNICA

24.05.2019.

''(lat. Sancta Maria Auxilium Christianorum; špa. Nuestra Seńora María Auxiliadora)''


slika: internet


''MARIJA POMOĆNICA - je marijanski blagdan koji se slavi 24. svibnja. Sv. Ivan Zlatousti je prva osoba koja je koristila ovaj naslov, 345. godine. Don Bosco je također promicao marijansku pobožnost pod ovim naslovom.

Naslov Marija Pomoćnice kršćana je povezan s obranom kršćanske Europe, sjevera Afrike i Bliskog istoka od nekršćanskih naroda tijekom srednjeg vijeka.

Godine 1572. islamsko Osmansko Carstvo ima namjeru da napadne kršćansku Europu. Papa Pio V. pozvao je kršćansku vojsku iz cijele Europe kako bi branila kontinent te je zamolio vjernike da se mole Mariji. Poraz muslimanskih Turaka je pripisan zagovoru Djevice Marije pod tim naslovom. Papa Pio V. je uveo u Lauretanske litanije ovaj zaziv "Pomoćnica kršćana".

Korijeni: Postoje dva natpisa iz prvih stoljeća kršćanstva na grčkom koji se odnose na Djevicu Mariju: ¸µżÄżşżÂ (Teotokos; Majka Božja) i ’żµÄµą± (Pomoćnica). Sami Crkveni oci nazivaju Mariju kao "’żµÄµą±". Ivan Zlatousti je koristio taj naslov u propovijedi (345.), Proklo (476.) i Seba iz Cezareje (532.). Nakon 5. stoljeća, druge osobe koje ga koriste su Romano Melone (518.), Sofrinije Jeruzalemski (560.), Ivan iz Damaska (749.) i German iz Carigrada (733.).

Lauretanske litanije_ Ovaj naslov Blažene Djevice Marije je uvršten u litanije nakon kršćanske pobjede nad Turcima, 7. listopada 1571. u bitci kod Lepanta. Kršćani su svoju pobjedu, nad tada jačom i nadmoćnijom islamskom vojskom, pripisali zagovoru Blažene Djevice Marije, a papa Pio V. odredio je da se u spomen na tu bitku svake godine 7. listopada slavi spomen Blažene Djevice Marije od Krunice ili Marije Pobjednice.

Blagdan Gospe Pomoćnice kršćana ustanovio je papa Pio VII. On je po nalogu Napoleona I. bio uhićen 5. lipnja 1808. godine. Papa je bio uhićen nakon što je poslije konklave, ponovio izopćenje Napoleona I., potvrdivši čin svoga prethodnika Pija VI Papa zatim odlazi u Pariz kako bi okrunio Napoleona za cara. Nakon proglašenja, zatvara papu u Certosi kod Firence, pa u Savonu, gdje ostaje sljedeće tri godine. Godine 1813. Napoleon I. doživljava poraz kod Leipziga. Papa trijumfalno ulazi u Rim 24. svibnja 1814. Od tada se blagdan Pomoćnice kršćana obilježava kao uspomena na povratak pape Pija VII. iz sužanjstva."







ISTINA

20.05.2019.









SRETAN ROĐENDAN, DRAGA @TEUTA

18.05.2019.





Draga kamoško, @teuta, želim ti sretan rođendan, a tebi i @Morskom sretan put u Japan







Znakovi da su preminuli u vašoj blizini i žele vam nešto poručiti

16.05.2019.


slika: internet

''Jeste li se ikada zapitali zašto vam se događaju neke neobjašnjive stvari - nestaju vam stvari, dolaze vam čudne misli, imate osjećaj kako da vas netko gleda, a nikoga nema?

Preminuli se pokušavaju povezati s nama svaki dan. Ali, za primanje vodstva i utjehe od njih moramo biti otvoreni te svjesni znakova koje nam šalju. Kad se ja povežem s dušama preminulih, jedna od najvažnijih utješnih poruka koju šalju je ta da su i dalje s nama, da je smrt samo iluzija, kaže James Van Praagh, jedan od najpoznatijih svjetskih vidovnjaka i spiritualnih medija.

Duhovi umrlih ljudi prisutni su već tijekom pokapanja njihovih tijela. Često pokušavaju nekako utješiti ljude koje su ostavili na ovom svijetu i reći im da je njima zapravo dobro i da ne brinu. Na primjer, tijekom sprovoda se pojave leptiri, iako možda nije vrijeme kada ih se može očekivati.


slika: internet

Najčešći znakovi da su preminuli koje ste voljeli u vašoj blizini i žele nešto poručiti:

Osjećate da vas netko gleda, da je pored vas

Može se raditi o povjetarcu koji kao da dolazi od nikuda, zatim o posebnoj energiji koju odjednom osjetite u prostoriji ili nagloj težini na krevetu (kao da je netko sjeo pored vas) itd. Može vam se dogoditi i da se naglo probudite u točno vrijeme kada je voljena osoba umrla.

Stvari vam neobjašnjivo nestaju

To je onaj osjećaj kada ste potpuno sigurni da ste neku stvar ostavili na određenom mjestu, a tamo je nema. Može se raditi o tome da vam pokojnik pokušava pokazati da je pored vas ili se želi s vama našaliti.

Osjetite njihov specifični miris

To je najjača veza s njima. To je miris po kojem ih najviše pamtite, na primjer, parfem, neka hrana, miris duhana...

Dolaze vam u snove

Snovi su vrlo realni, a u njima vam pokušavaju nešto jasno poručiti. Slušajte što vam govore.

Pojavljuju vam se neobične misli

Tu se radi o mislima koje kao da nisu vaše, kao da netko drugi govori s vama unutar vašeg uma. U tim trenucima zastanite i dobro razmislite o mislima, možda shvatite poruku koju vam preminuli šalje.

Imate vizije

Na primjer, učini vam se da pokojnika vidite u sobi, vidite njegovo lice u ogledalu, na prozoru itd. On može izgledati pomalo prozirno ili bjelkasto. Ponekad se može u sekundi pojaviti na tuđem licu, kao da ga prekriva.

Čujete čudne zvukove

To je otprilike kao da vas netko, na primjer, doziva imenom, a znate da nikoga nema. Može se raditi o nekakvom upozorenju. Ponekad je moguće čuti i određenu glazbu, recimo, pojavi se u vašoj glavi ili zasvira negdje baš u trenutku kada ste razmišljali o nekome tko je umro, a ta pjesma mu je bila najdraža.

'Božje slučajnosti'

Radi se o neobjašnjivim i nevjerojatnim slučajnostima koje James Van Praagh naziva 'Božjim slučajnostima'. One mogu biti odgovor na vašu molitvu.

Vidite leptira, pticu ili dugu kad najmanje očekujete

Duhovi umrlih znaju slati takve signale kako bi vam pokazali da su uz vas. Na primjer, razmišljali ste o nekome tko je umro i baš tada na vas, ili jako blizu, dođe leptir. Ili, ugledate dugu baš na neki poseban datum.

Pojavljuju se određeni brojevi

To može biti datum rođenja ili smrti preminulog. Brojeve tog tipa, koji vam nešto znače, možete ugledati na satu, na nekom računu, tablicama automobila i slično.

Nailazite na ljude koji sliče onome tko je umro

I to baš u trenutku kada ste razmišljali ili pričali o njemu. To je još jedan znak kojim vam šalje poruku da je uz vas i da ne brinete.''


izvor:
https://www.24sata.hr/lifestyle/znakovi-da-su-preminuli-u-vasoj-blizini-i-zele-vam-nesto-poruciti-629558







PJESNIKINJE PJESNIKINJI

08.05.2019.



draga pjesnikinja Alemka Brazzoduro poslala mi je svoju prvu zbirku poezije "ČEŽNJA", knjiga je stigla i oduševljena sam - i stihovi i posveta i sve je predivno, hvala od srca





Image and video hosting by TinyPic

draga pjesnikinja Slavica Juhas također mi je poslala svoje 3 zbirke poezije - oduševljena sam i hvala od srca









SAMO CVJETAJ

06.05.2019.











BOMBA U PREČKOM

04.05.2019.



https://www.24sata.hr/news/velika-steta-nakon-eksplozije-morat-ce-zidati-nove-stepenice-627806

tamo sam živjela tek 17 dana... noćna mora ... nakon 17 dana noćne more došli smo ovdje u Špansko, riješili neke stvarčice, ali noćna mora uvijek je nekako - latentno prisutna ... kad ću se riješiti noćne more i loših ljudi?????


tuzan

nećemo dati lošima da pobijede, zar ne? -.....-

ne!







<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.