AnaM

srijeda, 28.03.2018.

Strašna priča… buuuu…

Strašna priča… buuuu…
Vraćam se sa snabdevanja u svom stilu, natovarena kao da će smak sveta.
Primičem se soliteru, i onako ne gledajući, više sa strane, vidim neki čovek zvera okolo. Brzo sam požurila u sigurnost solitera. Vadim ključeve i osmehnem se u kameru jer znam da nadzorni organ, to jest, dežurni susjedi, bulje ko će ući, ko izaći, ko je kome došao i zašto je došao. Oni ključevi se umrsili jedva se setih šifre. Šipak, šifra ne radi, mora ključ. I dok se ja tako muvam oko vrata, onaj čovek se približava. Nigde nikog poznatog. Da sam dovela u kuću tudjeg muža, svi bi bili pred vratima buljili i pozdravljali.
Gledam onog čoveka, gleda on mene. Kosurinu pustio do ramena, oči neke ljubičaste a la Elizabet Tejlor, ali buljave pa strašne. Zvera levo desno. Sva sam se stisnula, a ono baš me gleda.
Nadjem te vražije ključeve, otvorim i uletim u zgradu. On se nakesi onako zlosutno na mene i uleti i on.
Ijaooo, one torbetine teške, vučem i kolica za snabdevanje, ispadoše mi novine. Manijak se saginje gleda me značajno i dodaje stvari koje mi padaju iz drhtavih ruku. Išla bih liftom do prvog kata, ali što ako uleti i on u lift. Tako je i bilo on u lift, a ja dahćem kao parna mašina. Dogurah se do stana.
Pred stanom manijak, gleda u moja vrata. Šta sad??


Zvoni.
E, nećeš, idem ja još jedan kat gore, pa šta bude. Kako se sad susedi ne poznaju,pojma ne ostaje mi drugo nego da se prtim kao na Triglav, jer jedino na sedmom katu imam poznate.
Onaj krenuo…
-Izvinite, stanujete li u ovoj zgradi??
Ne, htedoh mu reći, samo vežbam dizanje tegova i trčanje po stepenicama tudjeg solitera.
-Doneo sam naručene knjige, a ovde nema nikoga, moraću vratiti naručeno.
Setih se, čekam te knjige tri dana… Što me je bilo sram… u zemlju da propadnem, ustvari ne može u zemlju, nego u prizemlje.
Šta sam mogla, oborila sam pogled i onako stidljivo kao snaša ili osudjenik, prošaputala
-Ja sam ta.
Sigurno je i on mislio da sam neki manijak, ili da mi nisu sve koze na broju, jer ko drugi kupuje i čita knjige…

Oznake: manijak, soliter, paničarka

- 08:38 - Komentari (37) - Isprintaj - #