AnaM

nedjelja, 13.11.2022.

Maska…


Čitam u nekom časopisu kako doći do baršunaste kože. Za vikend sam otišla na selo, pa da iskoristim priliiku i ubaršunim kožu.
Prva na redu je bila voćna maska za lice i dekolte. Maline su bile mnogo skupe, pa sam uzela domaće kupine iz zamrzivača, ulupala sneg od belanca, a žumanjak promešala sa rendanom mrkvicom. Glavnokomandujući ušao u kuhinju i samo se zadovoljno smeškao.
Sve umućeno sam stavila na lice i vrat i sad čekam rezultate. Nešto me grebucka, mora da je ostao neki trn na kupinama. Da ne gubim vreme otišla sam po koprivu i neko blato za sledeći stupanj ulepšavanja.



Kad su me videle kokice se razbežale po kokošinjcu, petlovi poleteli na krov, golubovi se raspršili na sve strane, a Glavnokomandujućem ispala sekira iz ruke
-Mislio sam da praviš kolač.
Sa blatnjavom maskom nešto nije bilo u redu. Kad su me videli mačići preskočili ogradu, popeli se na ogromnog psa lutalicu, a on pojurio u kolektivni spas. Jedva sam posle deset minuta skinula masku. Sve se skorilo, a ona kopriva ispekla kožu pa izgledam kao jarac sa ražnja.
Ni baršun nije što je nekad bio, ili se neka greška provukla u časopisu…


- 15:51 - Komentari (33) - Isprintaj - #