AnaM

četvrtak, 15.04.2021.

Tipovi spavača…

Tipovi spavača…
Epohalno otkriće. Groznica trese planetu, potvrđeno je, ljudi spavaju.
Kako, gde, koliko?? Nauka treba odgovoriti i na ta pitanja.
Naučnici, a ko bi drugi, proučavali su spavače i došli do važnih zaključaka.
Lično, kad bi neko sedeo pored mog kreveta sa štopericom u ruci, ne bih mogla ni zaspati, a ne spavati.
Elem, ti naučnici, stručnjaci za spavanje, su došli do neverovatnih zaključka da čovek spava oko 8 sati dnevno. Odmah je potvrđeno (pouzdan izvor) neko spava kraće, neko duže. Ja spavam noću, zato i ne sede pored mene.
Dalje, san zavisi i od ritma… neko se rita u snu, valjda, a neko spava mirno.
Postoje tipovi spavača LAV, VUK, MEDVED i DELFIN.
LAV rano ide na spavanje i rano se budi, odmah spreman za rad. To ustaje u zoru, lupa po kući, ispadaju mu žlice na pod, prosipa šećer, kavu, grdi, treska vratima, zvižduće.
VUK kasno ide na spavanje, ali se kasno i budi, što će reći potrošio je neki sat koji pripada medvedu. U stilu da je kuća dobrai i vuk bi je imao, izlazi u kafiće gde ga čeka čopor vukova. Piju kavu, deru se i donose važne odluke o nogometu, pretresaju svetsku politiku, i znaju sve o svemu i svakome.


MEDVED diže se iz kreveta oko sedam. Posle kave, hoda i deluje budno, ali spava do deset. Radni elan se svaki sat diže, ako ne padne na nulu, što zavisi od vremena. Primećeno je da zimski san često koristi i u drugim godišnjim dobima, i dobroćudno se smeška na sve primedbe.
DELFIN grupa koja ne zna za pravila. Spava dva sata, drugi put deset. Kavu pije od jutra do sutra. Možeš se pouzdati na njega, ali i ne. U stanju je i da ne dođe na ugovoren posao, ručak… Naučnik koji je radio na snu delfina nije bio plivač, pa nema preciznih podataka o plivanju-spavanju.
Sve u svemu, ma kako spavali, nespavali, naučnici će pronaći da ste primer izuzetak, a to je pomislio i svako ko je čitao post Zar ne??


- 09:24 - Komentari (38) - Isprintaj - #