AnaM

petak, 19.03.2021.

Utakmica…


Na lepom terenu, okruženom planinskim snegom, morem, dolinama i lepotama koje je stvorila prirode, igra se važna utakmica.
Rezultat je neizvestan. Totalni autsajder je zadao nekoliko dobrih pogodaka, pa se povukao, napao… Kako će biti do kraja, videće ko će videti. Ulog je popriličan pa se obe strane zalažu za pobedu.
Pogodili ste, teren je naša planeta, a igrači Vakcinaši protiv Nevakcinaša.
Na početku utakmice, pre oko godinu dana, bilo je ispitivanje terena. Bledi pokušaji i jednh i drugih prolazili su nezapaženo.
Što se igra više rasplamsavala, sve više je bilo prekršaja. Pokušali su sprečiti bacanje lopte u aut noseći rukavice, ali se to pokazalo kako totalni promašaj.
Strašni sud je dodelio i jednima i drugima kaznene poene, masku za vreme utakmice.
Lopta se razigrala, a strasti rasplamsale.
Malobrojni Nevakcinaši, stisli svoje redove i krenuli u oštar napad. Odmah su ih svrstali u neznalice i antielemente, ma što to značilo.
Vakcinaša je bilo još manje, mislilo se da neće ni biti potrebni. Nažalost, posle 3, 4 meseca pojavili su se vrlo bučno. Nisu ostali ravnodušni, zgrabili su loptu dobro je vodili po ternu. Argumentima su udarali Nevakcinaše sigurni u svoju pobedu.
I… iiiiii, autogol. Ko je igrao nogom, ko rukom, ali sigurno niko glavom, tek penal, jedan igrač Vakcinaša izbačen.
-Goooooooooooooooolll-urlali su Nevakcinaši
Nevakcinaši zapenili od sreće, udarili po svim poljima, stekli mnogobrojne pristalice.
Vakcinaši uključuju rezervne igrače, vremešne igrače, računajući na njihovo iskustvo.
Mladi i zdravi, zadaju kontraudarac, povlačeći se iz kafića na privatne corona žurke. Još uvek su neopredeljeni, ali opasno naginju na stranu Bašmebrigaša.


Političari na vlasti staju na stranu Vakcinaše, opozicija na stranu Nevakcinaša.
Lopta zadovoljna, okreće se malo jednima, malo drugima, svaki dan sve snažnija, jača izmišlja nova pravila igre.
Poluvreme treneri iskoristili što su najbolje mogli, Vakcinaši doveli političare, nevakcinaši neke bolesne igrače. Saveti na sve strane.
Udri kad se najmanje nada, nije važno, neka se lopta okreće mi smo u pravu, tvrdila je i jedna i druga strana sigurna u svoju pobedu bacala činjenice pred publiku.
U jeku igre, lopta se snašla, ponudila igračima svoje bolje verzije, iz Afrike, Engleske… Vacinaši su tvrdili da znaju put kojim će savladati loptu. Nevakcinaši su se smejali govoreći da su znali sve to, ali nisu hteli paničiti.
Bilo kako bilo, utakmica se još igra, a rezultat je neizvestan.
Napred naši, pobedićemo, čuje se sa obe strane, samo lopta mudro ćuti i kotrlja se od jednih ka drugima zadajući udarce, tamo gde je najbolnije…
Nijedna utakmica nije dobijena, ali ni izgubljena dok sudija ne otsvira kraj, a sudija je život planete.


PS. ČESTITAM DINAMU…BRAVO, BRAVO, BRAVO… ČETVRTFINALE


- 09:04 - Komentari (16) - Isprintaj - #