AnaM

utorak, 27.06.2017.

Darovi ...


Kupiti dar nekad nije bio problem.
Obično je to bila knjiga, ili za mališane neka igračka.
Darivanje mi je radost izbora, bila ... Sad me muka uhvati kad nekome treba nešto dati. Još su u meni kočnice da novac daruju samo nemaštoviti i da je to uvredljivo.
Oni koji imaju djecu, pitaju njih što je popularno momentalno i problem riješen. Napravila sam gaf darom medvedića djetetu koje živi na selu. Razočarano je gledalo u igračku i samo ju je bacilo na stranu. Konzultacije s roditeljima su bile uzaludne. Svi imaju neke vunderkinde koji sa dvije godine već pokazuju genijalnost. Igračka mora biti praktična i razvijati duh stvaralaštva u djetetu. Rotkve mu strugane, ja sam imala igračke s kojima sam gradila kule u mašti. Nije da se potcjenjujem, ali genije nisam bila, što je i budućnost pokazala. Tako da nemam iskustva sa genijalcima.
Muškima se nekad poklanjala kravata. Sad ih nose samo za tragične događaje, kao što su pogreb, venčanje i slično. Neugodno bi mi bilo svojim darom izazvati takve asocijacije.
Ženskicama se sve, baš sve može pokloniti, ali to sve je vrlo relativan pojam. Dar za obući se, našminkati ili nešto za kuću, može se pogrešno shvatiti.
Tri dana sam mislila što kupiti.
Što bih ja volila dobiti ??
To sam odmah odbacila, jer ja imam šašave ideje.Djetetu sam kupila neku kutijicu za navijanje s rupama.
Tati losion poslije ili prije brijanja, nije ni bitno, iako ih ima milijun u kupaonici, jedan manje više, nije problem.
Mama, kao moja prijateljica, dobila je bon za ručak u ekskluzivnom restoranu za dvoje.
Odlično sam prošla.
Klinac je odmah otkinuo kutiji stranicu i pronašao da se u nju mogu stavljati gumbići raznih veličina. Svidjelo mu se gurati unutra sve što je našao pri ruci. Kutija je edukativna, piše, a mali ju je još malo poboljšao. Problem je nastao kad sam krenula kući, nigdje ključeva od auta ...
Tata se pristojno zahvalio i nepristojno me zagrlio, ali nisam se bunila, i to ide u dar.
Najbolje sam prošla sa mojom prijateljicom, koja je izjavila da ćemo bon iskoristiti zajedno ...
Obožavam darove i primiti i dati ... malo više primiti ... Ko priznaje pola mu se dodaje.
Ipak, čeznem za onim vremenom kad se na dar nosila knjiga…

- 11:53 - Komentari (66) - Isprintaj - #