AnaM

srijeda, 16.12.2015.

Savjeti za dobre fotografije...

Meca, savjetuje kako slikati...

Slikarstvo mi nije jača strana. Vrhunac u crtanju mi je čika Gliša, i oni cvjetići koji su veći od kuće. Srećom, izmišljeni foto aparati pa mogu iskazati svoj umjetnički duh.
Sad tih aparata ima čitavo čudo.
Probala sam jedan kupiti sa nekim muškim primjerkom ljudskog roda. Izgleda da sam pogriješila jer je muškić govorio neke brojeve, piksele, miksele puta minus, zumm, bum, pa odustadoh. Lijepo sam otišla s prijateljicom, gledale smo ono najvažnije koje boje je aparat i da li ima futrolu za nositi preko ramena.


Aparat ima neka upute, to sam odmah zanemarila, jer je bilo mnogo dosadno za čitati.
Glavno za slikanje sam imala, dobru volju.
Dvije stvari su osnovne, ili slikaš sebe, ili drugoga. Taj Selfi sam ostavila za dane kad me nitko neće htjeti pa ću sama patiti i slikati se ... Za sad nadje se još koja žrtva.
Izbor fotografa je jako važan, za vlastite fotografije. Napraviti nekoliko probnih snimaka s dotičnom osobom. Ako ispadneš dobro, zadrži ga, taj te vidi u dobrom svijetlu. Ako ispadneš kao karakondjula, šutni ga i traži nekoga tko će te vidjeti kao najljepšu.
Kažu da sve može se napraviti u fotošopu, nije istina, probala sam skuhati ručak, ispeglati rublje, ništa se nije dogodilo.
Pravilo, dati dobru naredbu aparatu, sam odmah odbacila. Kažem ja njemu, slikaj one automobile kako lagano prelaze u starije modele i postaju kočije s četiri konja, a u njima princ i princeza može i neki princić. Aparat nije shvatio. Dobila sam zabrljano sliku automobila. Pametan aparat, ma dajte molim vas, tako nešto obično nije shvatio.
Što se smije, a što ne slikati je varijabilno. Na primjer, slikati tudje dijete na javnom mjestu, službeno je dozvoljeno, ali ako su mu roditelji teškaši kojima se lako oslobodi adrenalin, bolje je izbjegavati tu temu ako niste trkač na duge staze, jer znaju biti vrlo uporni da polome vaš uređaj.



Za kućne ljubimce je sasvim drugačije. Kad se vidi neki pas, pa makar izgledao kao pacovče, i to obučeno u neku staromodnu odjeću, mora se diviti kako je lijep i pametan. Gospodar (ne prstena, psa) će se raspilaviti, oduševiti, dozvoliti slikanje, i na kraju pozvati i na kavicu. Zato je važnije kako izgleda taj pasošetač nego pas.
Sa nekim objektima nikad nećete pogriješiti. Ovisno kome se treba svidjeti slika, može se slikati, planina, rijeka, labud,sunce buć gore dolje, nije bitno, sve bude isto, more, valovići Sad ako je slika za muškiće, snimiti tu neku golu žensku, ali ne potpuno, tek onako da se sve vidi, ali ne i crijeva. Ako je fotografija za žensku populaciju, staviti dva tri srca, može i neki muški, ali bolje da je obučen, ali onako da se vidi sve, samo ne ono jedino što ženske interesira i impresira, jer ijuuuu što vi mislite o nama.
Ja se držim jednog pravila pri izboru aparata, neću da ta kutija bude pametnija od mene i da mi se smije. U zadnje vrijeme izbor mobitela i aparata iz tog razloga se drastično smanjuje ...
Samo čekam da me mobitel primi za ruku, i kaže, hajdemo malo prošetati, dosadno mi je ...


Naravno da su slike sa googla, pametan, a ne ume napraviti selfi snimak …

- 09:42 - Komentari (10) - Isprintaj - #