Maca Šumarica

nedjelja, 03.10.2021.

Grobničke Alpe u zagrljaju jeseni,2.10.2021., KT HPO 9.10.

Još jedan divan vikend za lagano katapultiranje iz komfort zone. Skupila se ekipa od petero ljudi kojima sam se rado pridružila u šetnji po Grobničkim Alpama. U Podkilavcu nam se još pridružio jedan planinar sa psom. Plan nam je bio krenuti preko Istočnog grebena Mudne doli, pa do Fratra (ili samo do Hahlića) te planinarskom stazom "Po kolcima" natrag. Međutim, umjesto skretanja desno za Platak i Snježnik, nastavili smo ravno i našli se na zapadnoj strani Mudne doli koja vodi po suhom koritu potoka Sušice. Jer kakav bi to bio izlet na 'Alpe' bez imalo alpinizma! U Mudnoj doli ima svega, od jako velikih kamenja do sajli i klinova (negdje i opasno fale, što možete pročitati kod svakog opisa po ovom putu).

Izazovi na putu...

Slijedi lakši uspon po "travnatim piramidama". Uskoro se stiže do raskrižja od kojeg se može nastaviti do planinarskog doma Hahlić ili prema krševitom terenu sa škrapama i klekovinom - vrhu Fratru. Uspon do Fratra je na četiri pogona, ali vrijedi svakog daha.
Silazak do doma Hahlić bio je puno lakši, a u samom domu dočekali su nas domar i ženska ruka doma, dvoje sedamdesetogodišnjaka koji pješice planinare do doma kako bi dočekali ljude koji tu često i prespavaju. Tu smo si pojeli, nazdravili da otjeramo gluposti iz nizine i polako krenuli natrag.
Bila je ovo jedna lijepa avantura. :)


Oznake: Grobničke Alpe, Mudna dol, Fratar, Hahlići, planinarenje, ekipa

- 18:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #