Maca Šumarica

ponedjeljak, 24.01.2022.

Kruženje do Noršićke Plešivice, KT SPO 14

Igrom slučaja desilo se to da smo u planu za subotu imali u svojoj ruti istu točku - Noršićku Plešivicu, što je lijepa prilika da napokon prođem malo po gorju s mojom dugogodišnjom prijateljicom i njenom polovicom. Oboje su vjerni članovi PD Pinkleca, a ruta nam je počinjala na "domaćem terenu", u mjestu Grdanjci, pa se ide kroz Beder do Noršić Sela, N. Plešivice i natrag preko Višnjevca Podvrškog. Lijepa zaokružena priča od 19 i sitno kilometara.


Premda je zima i nema rascvjetale vegetacije (osim "pobenavilih" kukurijeka na koje smo naišli), staza je baš lijepa, lagana za hodati, no jest duža pa se treba opremiti hranom, a koje s mojim suplaninarima definitivno nije falilo. Sam vrh Noršićka Plešivica je nekako usamljen i odsječen od ostalih staza, no ipak smo pri usponu susreli par ljudi s klincima koji su uživali u kombinaciji subotnjeg sunca i snijega.


Naš izlet prošao je iznenađujuće brzo i poletno, pa smo još prije mraka stigli uživati u samoborskim slasticama i kavici. Super trip i hvala dragim Pinklecima na društvu, vjerujem da budemo imali još puno tako lijepih izleta! thumbup

- 13:23 - Komentari (5) - Isprintaj - #