27

ponedjeljak

kolovoz

2012

jedan od koraka koji ti odzvanja u ušima

Te planine… poput točke bola koja se zaboravlja i lakše podnosi kada se otisnemo u, te planine…naše istine, naši strahovi, postaju naša sunca od kojih se ne možemo skriti u, tim planinama….riječi koje širimo prostorom kojim hodamo, imaju oblik i formu, tih planina….,ako se naljutimo, ako zaplačemo, ako se posvađamo, ako osjetimo nemoć, sreću, ludost ili život, to su upravo, te planine…, nama učinile.
Ja ih volim oduvijek, jer i jesu oduvijek…te planine.
U njima živim svakim korakom, u gradu tonem svakim uzdahom, tolika je razlika dvaju života što ih nastavam istovremeno. Te planine….nekad su mi bile dalje, nekad se u njih išlo rijetko, nekada nisu ni bile u planu pogleda, sada… toliko su blizu, sada sam u njima stalno; riječju, djelom ili promišljajem.
Te planine…primaju te sebi; tebe i samo tvoje stvari, one koje možeš ponijeti sa sobom, iskrene, tople, male stvari srca i duše, stvari prvoga čovjeka – stvari ruku i nogu, vatre i mjeseca, vode i sunca, ritma i koraka. Nisam ni blizu te planine….
Još uvijek je tražim, u duši se nadam da me napustit nikada neće, te planine….
Kada hodamo, kada sanjamo, kada se pravimo da čujemo….te planine, mi živimo život koji nam je dan, a ne onaj koji po sebi krojimo, o ti lažni trenutci ljudi iz gradova, lažne tlapnje, lažna nadanja, lažna projiciranja, laž nad lažima!....
I opet tamo negdje u dnu pročišćenog bijesa, nakon šamara istine, crvenila spoznaje, rađa se novo sunce…te planine.
Tražiš me sine, tražiš me kćeri, pođi gore, nađi me u srcu ….te planine.
I sva ova putovanja koja poduzimam po snjegovima, vodama i suncima, sva ova putovanja samo su ruka pružena vama, djeco moja, odjek davnih obećanja da ćemo se jednog dana naći gore, sami licem u lice poput stranaca kojima su pruženi dani i noći novog upoznavanja. Slova ćemo učiti iznova dok riječ ne nastane, a to će nam, naravno, u početku biti jedina hrana, zagrljaj naša vatra, a misao oblikovana i sretna; poziv na sanak.
Tražiš me kćeri, tražiš me sine, pođi gore….u te planine.


Njoj i njima……27.veljače 2012

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.